astropedia.gr

Ο κόσμος του αποκρυφισμού

Ο κόσμος του αποκρυφισμού
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τον πνευματικό κόσμο και να προβλέπουν τα μελλοντικά γεγονότα με υπερφυσικό τρόπο, και αυτό βρίσκει έρεισμα σε όλους τους πολιτισμούς. Αυτή η ικανότητα χρονολογείται από την Αρχαία ιστορία και αναμφίβολα δένει με την πεποίθηση της ανθρωπότητας ότι μπορούμε να μάθουμε το μέλλον και να επικοινωνήσουμε με τον «άλλον κόσμο».

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα  
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
Πεποιθήσεις για τον πνευματικό κόσμο ανά τους αιώνες

Ήδη από την προϊστορική εποχή, υπάρχουν ίχνη πίστης για την ύπαρξη ενός πνευματικού κόσμου. Οι πνευματικοί θεραπευτές των πρωτόγονων πολιτισμών ήταν οι Σαμάνοι, οι οποίοι ενεργούσαν ως μεσάζοντες μεταξύ του κόσμου των πνευμάτων και της κοινότητας. Οι Σαμάνοι πιστεύεται ότι ήταν σε θέση να κάνουν αστρικά ταξίδια και λειτουργούσαν ως δίαυλοι της επικοινωνίας με τα πνεύματα. Στη Λίθινη Εποχή, στην Ιρλανδία, έχτιζαν περίτεχνα τους τάφους και πολλά από τα σύμβολα είχαν αστρονομική σημασία και πεποιθήσεις για την ύπαρξη της μετά θάνατον ζωής. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η ψυχή ήταν ικανή να επιβιώσει μετά το θάνατο ενώ οι ιθαγενείς της Νοτίου Αμερικής έκαναν τελετές για να διασφαλίσουν ότι ο αποθανών θα απέφευγε τους κινδύνους και τα κακά στο ταξίδι του.

Στην αρχαία Ελλάδα, το πιο ξακουστό μαντείο ήταν στους Δελφούς. Οι προσκυνητές ταξίδευαν στους Δελφούς για να συμβουλευθούν το μαντείο για τα προβλήματά τους και το μέλλον τους. Μια ιέρεια, ενώ ήταν σε κατάσταση έκστασης, έλεγε ακατάληπτα λόγια που πιστεύονταν ότι ερχόντουσαν από τον Απόλλωνα. Οι ιερείς μετέφραζαν αυτές τις λέξεις και συμβούλευαν τον κόσμο. Απαντήσεις σε ερωτήσεις παρουσιάζονται σε ναούς όπου βρέθηκαν σημάδια και οιωνοί, μέσα στα ιερά. Έδιναν επίσης μεγάλη σημασία στα όνειρα καθώς πιστεύονταν ότι ήταν μηνύματα από τους θεούς.

Στις αρχές της πρώτης χιλιετίας, η θεουργία και η τέχνη της μαγείας που εκτελούνταν με υπερφυσική βοήθεια έγινε δημοφιλής στον Ελληνικό και Ρωμαϊκό πολιτισμό. Οι προφήτες, άνδρες και γυναίκες, ήταν πολλοί και υπήρχε η αντίληψη ότι αυτή η υπερφυσική δύναμη δίνονταν πιο συχνά σε νέους και αγνούς ανθρώπους. Μερικά από τα ερωτήματα αυτάγράφτηκαν με μόλυβδο και έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, υπήρχαν πολλές ιστορίες και πεποιθήσεις σχετικά με τα πνεύματα που συνήθως συνδέονταν με μάρτυρες και αγίους, άνδρες και γυναίκες. Αυτό το χρησιμοποιούσαν για να υποστηρίξουν τη διατήρηση της χριστιανικής ηθικής και πίστης.

Κατά τη διάρκεια της Μεταρρύθμισης, κάποιες ιστορίες αναφέρουν ότι τα πνεύματα  ζητούσαν κάποιου είδους άφεση αμαρτιών ως μέσο για να πάνε στους ουρανούς. Ζητούσαν συγχώρεση από αυτούς που ζούσαν και τους οποίους είχαν προσβάλει ή είχαν κάνει κακό.

Στο δέκατο ένατο αιώνα πλέον, οι μεταφυσικοί αναφέρουν ότι έχουν βρει έναν τρόπο να επικοινωνούν με τα πνεύματα. Τα μέντιουμ έγιναν γρήγοραδημοφιλή στην Ευρώπη και την Αμερική και άρχιζαν να δημοσιεύονται πνευματικά περιοδικά. Από τότε οι πιστοί του πνευματισμού άρχιζαν να πηγαίνουν στους μεταφυσικούς για να πάρουν τα μηνύματα από τον «άλλον κόσμο». Πολλά μέντιουμ ήταν προσεκτικά και υπεύθυνα και παραδέχονταν ότι ήταν αδύνατη η επικοινωνία, υποστηρίζοντας ότι η αρνητική ενέργεια αυτών των ανθρώπων έκανε την επικοινωνία απαγορευτική ή εξαιρετικά δύσκολη.

Ο πνευματικός κόσμος στο σήμερα

Και τώρα ερχόμαστε στο σήμερα όπου πολλά μέντιουμ ισχυρίζονται ότι μπορούν να επικοινωνούν και να λαμβάνουν μηνύματα από αποβιώσαντα πρόσωπα. Αυτά τα μηνύματα πιστεύεται ότι προέρχονται από μια άλλη διάσταση και συνήθως προορίζονται για τους συγγενείς του αποθανόντος. Συνήθως κάποιοι φαίνεται να είναι πιο ακριβείς από κάποιους άλλους αλλά οι περισσότεροι αναφέρουν ότι έχουν ακούσει τις φωνές των νεκρών.

Ανάλογα με το σύστημα αξιών και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός μας, το όλο θέμα των μεταφυσικών επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Είναι αρκετά σύνηθες για ένα μεταφυσικό να χρεώσει υψηλή αμοιβή για τις υπηρεσίες του. Πολλά μέντιουμ ισχυρίζονται ότι εξαιτίας της χαράς που προσφέρουν στους πενθούντες, η εργασία τους είναι σε μεγάλο βαθμό προσφορά υπηρεσίας και λειτούργημα, καθώς προσφέρει την απόδειξη που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά ότι η ψυχή επιβιώνει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές που θεωρούν ότι μέσα σ’ αυτούς υπάρχουν και πολλοί τσαρλατάνοι και απατεώνες. Υποστηρίζουν ότι εκμεταλλεύονται τη θλίψη και τη δυστυχία των πενθούντων, προκειμένου να εξασφαλίσουν αρκετά υψηλές αμοιβές. Επίσης, η δυνατότητα που έχουν κάποια άτομα να μιλήσουν ή να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς δεν κάθεται πολύ καλά με την Εκκλησία. Ορισμένα αποσπάσματα της Βίβλου προειδοποιούν ευθέως για τους μεταφυσικούς και τη χρήση των υπηρεσιών τους.

Μπορούμε όμως πραγματικά να επικοινωνήσουμε
με τον πνευματικό κόσμο και τους νεκρούς;

Συχνά οι πενθούντες μετά από τη συνεδρία αφηγούνται το πόσο ακριβής ήταν ο μεταφυσικός. Οι άνθρωποι μιλούν για πληροφορίες που ήταν γνωστές μόνο στους νεκρούς και τους συγγενείς τους. Αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται συχνά ως απόδειξη ότι ο  μεταφυσικός πραγματικά μπορεί και μιλά με τους νεκρούς. Η γενική άποψη είναι ότι το σύμπαν είναι ένα απέραντο και μυστηριώδες μέρος. Το σύμπαν περιέχει επίσης πολλά πράγματα τα οποία ίσωςακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά προσπαθούμε μόνο να κατανοήσουμε, όπως ότι υπάρχουν και καλά και κακά πνεύματα. Για το λόγο αυτό, πολλοί πιστεύουν ότι το θέμα στο σύνολό του θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος.

Ωστόσο, αυτό είναι μια παρηγοριά για τις πολλές χιλιάδες των ατόμων που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο και αγωνίζονται να συμβιβαστούν με την απώλειά του. Είναι γι’ αυτούς τους ανθρώπους ένα μέσο που προσφέρει την πολυπόθητη ελπίδα ότι οι αγαπημένοι τους, καθώς αναχωρούν από τη γη, συνεχίζουν να ζουν ευτυχισμένοι στον κόσμο των πνευμάτων.Εν κατακλείδι, υπάρχουν μεταφυσικοί που φαίνεται ότι επικοινωνούν με τους νεκρούς. Ωστόσο, δεδομένου ότιτα μηνύματα πουέρχονται στο προσκήνιομπορούνναεξηγηθούνποικιλοτρόπως, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο σκεπτικισμόκαι προσοχή.

Η αναζήτηση της Αλήθειας
του Μυστικισμού και του Αποκρυφισμού


Έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε διαβάσει πολλάβιβλία και άρθρα στο internetπου αναφέρονται στον πνευματικό κόσμο και αποκαλούνται «Απόκρυφα», που όλα όμως αντικρούουν το ένα το άλλο και μας παραπλανούν όσον αφορά την πραγματική αλήθεια για τα απόκρυφα μυστήρια του σύμπαντος. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι κάποια από αυτά μιλάνε με ειλικρίνεια, αλλά κανένα από αυτά δεν μπορεί να προσφέρει σαφείς απαντήσεις στα μεγάλα μυστήρια της ζωής. Αντίθετα, τα εν λόγω βιβλία ή άρθρα ανακυκλώνουν θέματα και απόψεις συγγραφέων οι οποίοι δεν έχουν καμία πραγματική γνώση και εμπειρία πάνω στην Απόκρυφη γνώση και έχουν ως κίνητρο την κερδοσκοπία.Ο Παράκελσος, ο μεγάλος Αποκρυφιστής του 16ου αιώνα το επιβεβαιώνει όταν λέει: «Όποιος επιθυμεί να μάθει την Αλήθεια πρέπει να είναι σε θέση να την δει και ποτέ δεν θα είναι ικανοποιημένος με τις περιγραφές που του δίνουν οι άλλοι».

Αλλά πού είναι η Αλήθεια;

Κάποια αρχαία φιλοσοφικά κείμενα της Ινδουιστικής θρησκείας λένε: «Εκείνοι οι οποίοι έχουν δει με τα μάτια τους την αλήθεια μπορούν να γίνουν Δάσκαλοι της Σοφίας». Αυτή η αλήθεια είναι μέσα μας, στην ψυχή μας, αλλά αναζητά έναν σοφόδάσκαλο για να την κατευθύνει στο σωστό δρόμο. Η Απόκρυφη Αλήθεια είναι μεν μέσα μας, γιατί μόνο με αγάπη και καλοσύνη μας αποκαλύπτεται, αλλά χρειάζεται τον κατάλληλοπνευματικό οδηγό για να μας υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση.

Εν ολίγοις, έχουμε να μάθουμε κάτι καινούργιο, κάτι που είναι πέρα από τα γήινα. Και αυτό θα μας πάρει πολύ χρόνο προκειμένου να μάθουμε τη γλώσσα των Μυστηρίων. Γι’ αυτό δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αφήνουμε τον καθέναν να μας πείσει ότι μπορεί να μας διδάξει τα Απόκρυφα Μυστήρια σε λίγες εβδομάδες ή μήνες και μετά θα θεωρούμαστε και αναγνωρισμένοι Μύστες! Αυτή δεν είναι η πραγματική Απόκρυφη αλήθεια και ούτε μπορεί να διαβαστεί με έναν τυχαίο τρόπο, μέσα από λίγα βιβλία ή άρθρα, σε ένα μήνα ή δύο, ούτε και να δοθεί αυτή η γνώση από τους διάφορους αυτοαποκαλούμενους «ειδήμονες της Μυστηριακής γνώσης», τους οποίους μπορούμε να βρούμε με μεγάλη ευκολία στο διαδίκτυο. Αυτούς που λένε ότι μπορούν να σας διδάξουν, μην τους πιστεύετε!

Ο δρόμος προς την απόκρυφη Αλήθεια

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στο δρόμο για το Διαφωτισμό και για να έχουμε μια πραγματική κατανόηση της Αλήθειας, είναι να απορρίψουμε τις απόψεις των άλλων και να καθοδηγούμαστε από τις δικές μας σκέψεις. Το επόμενο βήμα είναι να απελευθερωθούμε από τις εσφαλμένες διδασκαλίες και τις διαστρεβλώσεις όσον αφορά τους αληθινούς νόμους του Σύμπαντος. Αυτή η διαδικασία δεν είναι για δειλούς ή για ανθρωπάκια που είναι φοβισμένα για να αφήσουν τις αγαπημένες τους φαντασιώσεις.  Όχι, ο δρόμος προς την Αλήθεια είναι για τους ήρωες και τις ηρωίδες, γεμάτος θάρρος, πάθος, φωτιά και ζήλο, χωρίς όμως φανατισμό. Και το κυριότερο: Χρειάζεται ταυτόχρονα μια καρδιά γεμάτη τρυφερότητα, υπομονή και αγάπη για όλα αυτά που ζει και αναπνέει. Όλες οι επίγειες αδυναμίες, η κακεντρέχεια, η δυσπιστία για τα κίνητρα των άλλων ανθρώπων, η καχυποψία της πονηριάς και της απάτης, είναι ανώφελα για το μαθητή που επιδιώκει ειλικρινά την Αλήθεια. Εφ’ όσον ζούμε σε έναν κόσμο καχυποψίας και εχθρότητας προς τους άλλους, επειδή δεν επιθυμούμε να δώσουμε κάτι αν δεν πάρουμε κάτι ως αντάλλαγμα, δύσκολα μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο.

Η υλοποίηση της Αλήθειας

Πραγματικά, ο δρόμος προς την αλήθεια είναι μακρύς και οι πέτρες πολύ αιχμηρές για τον κουρασμένο ταξιδιώτη που αναζητά το Αληθινό Φως. Αλλά αν είμαστε σταθεροί σ’ αυτό που πιστεύουμε, θα λάμψει μια αχτίδα ελπίδας από το μακρινό ορίζοντα. Στη συνέχεια και σταδιακά, ο Πνευματικός Ήλιος θα λάμψει μέσα μας και  αφυπνίζεται η θετική πλευρά του εσώτερουεαυτού μας, έρχεται η στιγμή που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο της Αλήθειας καθώς το πνεύμα νικά την ύλη.

Και τότε νιώθουμε πνευματικά απελευθερωμένοι και γεμάτοι χαρά, πέρα από κάθε τι γήινο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταδώσουμε το έργο μας το οποίο είναι γεμάτο με σοφία, αγάπη και συμπόνια. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πνευματικό φως σε όσους θέλουν να μας ακολουθήσουν.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική αλήθεια του Αποκρυφισμού και ο τρόπος για να την βρούμε δεν είναι μέσα από κάποια site στο internet, αλλά στα Απόκρυφα βιβλία και στις αρχαίες μυστηριακές διδασκαλίες, και φυσικά μόνο με υπομονή, πίστη και αγάπη μπορούμε να βρούμε το «φως το Αληθινό».Επιπλέον, όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μάθουν την αλήθεια χωρίς την καθοδήγηση ενός αληθινού μύστη, αποκαλώντας τον εαυτό τους Θεό (!), θα πέσουν σε πλάνη και σύγχυση.Αυτός που επιθυμεί να ανακαλύψει την Απόκρυφη αλήθεια, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποποιηθεί όλων των ανθρώπινων αδυναμιών και να εξυψωθεί πνευματικά, να βάλει κατά μέρος την υπερηφάνεια, τις προκαταλήψεις και τις απόψεις των άλλων, διαφορετικά η πόρτα της Αλήθειας θα είναι γι’ αυτόν πάντα κλειστή.


AstraCard

Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
 
 Newsletter