astropedia.gr

Πως τα άστρα ΄΄προβλέπουν΄΄ το μέλλον

Πως τα άστρα ΄΄προβλέπουν΄΄ το μέλλον
Γνωρίζεις ότι οι αστρολόγοι έχουν έναν τρόπο να δουν ολόκληρη τη ζωή σου μέσα από τον αστρολογικό σου χάρτη;
Η Αστρολογία είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση των συμπαντικών επιρροών που θα έχουν επίδραση στη ζωή σου. Μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί και πότε, είναι ένας ανεκτίμητος οδηγός για την κατανόηση των μελλοντικών σου τάσεων, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσεις την προσωπική επιτυχία και ευτυχία σου και να μετριάσεις τυχόν δυσκολίες. Οι προβλέψεις στην Αστρολογία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση της προσωπικότητας, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες ενός ατόμου, το πώς αισθάνεται κάποιος ή συμπεριφέρεται κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθούν για να επιλέξεις την καλύτερη στιγμή για να κάνεις διάφορα πράγματα.

Υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών για να κοιτάξουμε το μέλλον ενός ατόμου. Οι πιο σημαντικές είναι οι διελεύσεις, οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις, το ηλιακό τόξο, και η ηλιακή επιστροφή. Ένα σημαντικό γεγονός που συμβαίνει στη ζωή μας, όπως ο γάμος, μια σημαντική σχέση, η γέννηση ενός παιδιού, μια στιγμή ορόσημο στην καριέρα μας, ένα διαζύγιο, κλπ., είναι συνδυασμός των διελεύσεων, των προοδευτικών συστημάτων και της ηλιακής επιστροφής.

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ
Η Αστρολογία είναι τέλεια! Οι πλανήτες κινούνται, ενώ όταν γεννιόμαστε οι θέσεις όλων των πλανητών παραμένουν οι ίδιες. Αλλά οι πλανήτες συνεχίζουν την πορεία τους μετά τη γέννησή μας. Αυτές οι κινήσεις των πλανητών ονομάζονται διελεύσεις. Επομένως, όταν μιλάμε για διελεύσεις στην Αστρολογία, εννοούμε τις θέσεις των πλανητών σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε τι όψεις κάνει ο κάθε διελαύνων πλανήτης στον χάρτη μας. Έτσι, έχουμε τον γενέθλιο χάρτη που παραμένει σταθερός και τις κινήσεις των πλανητών που μας επιτρέπουν να δούμε πώς μας επηρεάζουν.

Για να ξεκινήσουμε …

Οι διερχόμενοι πλανήτες κάνουν κάποια όψη με τον Ωροσκόπο, τον 7ο οίκο σου, τον 4ο οίκο σου ή το Μεσουράνημα; Από ποιούς γενέθλιους οίκους περνούν; Ποιούς γενέθλιους πλανήτες σου αγγίζουν, είτε άμεσα (με σύνοδο) ή με άλλη όψη;
Ξεκινούμε με τους πιο αργά κινούμενους πλανήτες, τον Πλούτωνα, τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό, οι οποίοι κινούνται με πολύ αργό ρυθμό κι αυτό μας οδηγεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η διέλευσή τους από έναν γωνιακό οίκο ή οποιονδήποτε πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη έχει πολύ μεγάλη σημασία και μπορεί να περιγράψει θέματα χρονικής περιόδου τριών ή περισσοτέρων χρόνων και φέρνουν τα σημαντικά γεγονότα της ζωής.

Είναι χρήσιμο να ξεκινήσουμε με τους τρεις προαναφερθέντες πλανήτες και στη συνέχεια να κινηθούμε προς τον Κρόνο και τον Δία. Αυτοί οι πλανήτες κινούνται πιο γρήγορα από τους προηγούμενους που ανέφερα, αλλά και πάλι κοιτάμε αν κάνουν όψη με έναν γωνιακό οίκο ή οποιονδήποτε πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη. Οι κινήσεις του Άρη, της Αφροδίτης, του Ερμή, του Ήλιου και της Σελήνης, από μόνες τους αφορούν γεγονότα της καθημερινότητας.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Μήπως αισθάνεσαι να έχεις περάσει από πολλές καταλυτικές αλλαγές, αλλά γνωρίζεις το γιατί;
Όλα αλλάζουν με το χρόνο. Καθώς βιώνουμε τη ζωή τα πάντα εξελίσσονται. Αυτές οι αλλαγές μπορούν συχνά να βρεθούν και να κατανοηθούν σαφέστερα σε ένα προοδευτικό χάρτη. Το προοδευμένο ωροσκόπιό μας είναι σημαντικά διαφορετικό από τον γενέθλιο χάρτη μας. Κοιτάζοντας τις προόδους σε όλη τη ζωή μας μπορεί να αποκαλύψουμε πλανήτες σε ανάδρομες πορείες ή πλανήτες που άλλαξαν ζώδιο ή οίκο.

Ενώ ο γενέθλιος χάρτης μας έχει επίδραση για ολόκληρη τη ζωή μας, το προοδευμένο ωροσκόπιο εφαρμόζεται σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Ενώ η προσωπικότητά μας θα παραμείνει πάντα η ίδια, εξελίσσεται καθώς μετακινούνται οι πλανήτες. Ιδιαίτερα αν ένας πλανήτης γυρίζει σε ορθόδρομη ή ανάδρομη πορεία ή αλλάζει ζώδιο ή οίκο, θα παρατηρήσουμε μια αλλαγή και θα αισθανόμαστε κάπως συγκεχυμένοι τους πρώτους μήνες. Αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο και σκεφτούμε μια εποχή στη ζωή μας, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, υπάρχει πιθανότητα να περάσαμε από μια αλλαγή που ήταν ορόσημο.

Υπάρχουν περισσότερες από μία μέθοδοι για να γίνει αυτό. Οι πρόοδοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με τις διελεύσεις για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα που θα συμβούν. Ένας συνδυασμός του γενέθλιου χάρτη, των προόδων και των διελεύσεων μαζί είναι πολύ κατατοπιστικός. Παρακάτω θα σας αναφέρω τις πιο σημαντικές, καθώς το άρθρο θα γινόταν μακροσκελές αν τις επεσήμανα όλες.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΖΩΗΣ

Η μέθοδος αυτή είναι αλλιώς γνωστή ως δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Αυτή η μέθοδος είναι η συχνότερη που χρησιμοποιείται. Η ημέρα της γέννησης, σηματοδοτεί το πρώτο έτος ζωής, η επόμενη ημέρα το δεύτερο έτος της ζωής και ούτω καθεξής. Είναι τόσο απλό γιατί κοιτάμε τις πλανητικές τοποθετήσεις στις εφημερίδες, και με τη σύγχρονη τεχνολογία μας βοηθά ένα αστρολογικό πρόγραμμα, αφού μια μέρα αντιπροσωπεύει ένα έτος ζωής. Για παράδειγμα, αν είσαι 20 ετών, μετράς είκοσι ημέρες στις αστρολογικές εφημερίδες από την ημέρα της γέννησής σου για να βρεις τον προοδευμένο Ήλιο σου, την προοδευμένη Σελήνη σου και τους πλανήτες σου. Έτσι, η 20η ημέρα μετά τη γέννησή σου θα εκπροσωπήσει το 20ο έτος της ζωής σου σε ένα προοδευτικό χάρτη. Αν έχεις γεννηθεί για παράδειγμα, στις 10 Ιουνίου 1980, και θέλεις να ξέρεις τις προόδους σου στην ηλικία των 20 ετών, θα κοιτάξεις τις πλανητικές θέσεις για τις 30 Ιουνίου 1980. Θέλεις να μάθεις για το 40οέτος σου; Θα κοιτάξεις τους πλανήτες στις 20 Ιουλίου 1980.

Φυσικά, οι εξωτερικοί, αργοί πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) κινούνται αργά σε μια ολόκληρη ζωή. Μερικές φορές οι πλανήτες αυτοί θα παραμείνουν σταθεροί για χρόνια ή θα γυρίσουν σε ανάδρομη πορεία ή από ανάδρομοι σε ορθόδρομοι. Σε γενικές γραμμές, μόνο οι ταχύτερα κινούμενοι πλανήτες, ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης είναι ενδιαφέροντες και μελετώνται στις προόδους. Οι προοδευμένοι πλανήτες μελετώνται αν κάνουν οποιαδήποτε όψη στο γενέθλιο ωροσκόπιο με οποιονδήποτε γενέθλιο πλανήτη ή τους γωνιακούς οίκους (1ος,4ος, 7ος, 10ος).

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, η Σελήνη χρειάζεται περίπου δυόμισι χρόνια για να αλλάξει ζώδιο. Όντας ο ταχύτερα κινούμενος πλανήτης, θα κάνει πολύ  περισσότερες όψεις από ό, τι οι άλλοι πλανήτες. Με τον τρόπο αυτό, η Σελήνη θα βρεθεί στη γενέθλια θέση της, κατά προσέγγιση στην ηλικία των 28, 56 και 84 ετών, και σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στη ζωή του καθενός μας. Αν γνωρίζεις κάποιον καλά και έχεις τακτική επαφή με αυτόν, θα παρατηρήσεις την αλλαγή αυτή, η οποία θα παρουσιαστεί στο πώς θα αντιδρά συναισθηματικά. Είναι επίσης πιθανό να παρατηρήσεις το ίδιο στον εαυτό σου. Για παράδειγμα, εάν η γενέθλια Σελήνη σου είναι στον Αιγόκερω, η λογική και η πρακτικότητα κατευθύνουν σημαντικά τις συναισθηματικές αντιδράσεις σου. Ωστόσο, αν η προοδευμένη Σελήνη σου έχει μετακινηθεί στον Κριό, θα αντιδράς πιο γρήγορα και παρορμητικά και μπορεί να χάνεις την ψυχραιμία σου πιο εύκολα. Αν είναι στον Καρκίνο θα είσαι πιο συναισθηματικός και στην Παρθένο πιο αναλυτικός και επικριτικός.

ΗΛΙΑΚΟ ΤΟΞΟ
Αυτή η τεχνική βασίζεται στο γεγονός ότι μετακινούμε όλους τους πλανήτες με βάση την κίνηση του Ήλιου, ο οποίος προχωρά 0° 59' τον χρόνο. Όλοι οι άλλοι πλανήτες και οι γωνίες προχωρούν 0° 59'. Γίνεται και πάλι σύγκριση των προοδευμένων και των γενέθλιων πλανητών μεταξύ τους.
Σημαντικά σημεία σε ένα προοδευτικό χάρτη είναι τα εξής:
  • Όταν ο Ωροσκόπος μεταβαίνει σε ένα νέο ζώδιο.
  • Όταν ένας πλανήτης μεταβαίνει σε ένα νέο ζώδιο.
  • Όταν ένας πλανήτης μεταβαίνει σε έναν νέο οίκο.
  • Όταν οποιοσδήποτε γωνιακός οίκος (1ος,4ος, 7ος, 10ος) μεταβαίνει σε ένα νέο ζώδιο.
Οι προοδευτικοί χάρτες δεν είναι μόνο ένα εργαλείο για τον προσδιορισμό των αλλαγών στην προσωπικότητά μας καθώς μεγαλώνουμε, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μέθοδοι πρόβλεψης, καθώς οι διελεύσεις επηρεάζουν τόσο τον προοδευτικό χάρτη όσο και το γενέθλιο χάρτη. Ωστόσο, κάθε σημαντικό γεγονός εμπεριέχεται συνήθως στον γενέθλιο χάρτη μας. Ο προοδευτικός χάρτης καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως οι διελεύσεις και οι φάσεις της Σελήνης, απλά βοηθούν να προσδιορίσουμε το χρόνο που θα συμβεί το γεγονός.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Ένας άλλος χάρτης που αλλάζει κάθε χρόνο είναι η Ηλιακή Επιστροφή. Αυτός ο χάρτης βασίζεται στην ακριβή ημερομηνία που ο Ήλιος επιστρέφει στην ίδια ακριβώς θέση που ήταν κατά τη γέννησή μας. Η πραγματική ημερομηνία διαφέρει από την ημερομηνία της γέννησής σας και φυσικά οι άλλοι πλανήτες βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις. Αυτός ο χάρτης παρέχει μια πολύ ακριβή εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο έτος, ξεκινώντας περίπου τρεις μήνες πριν την ημερομηνία των γενεθλίων μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε γεγονότα στη ζωή μας τρεις μήνες πριν από τα γενέθλιά μας. Ο προοδευτικός χάρτης απευθύνεται στην προσωπική εξέλιξή μας και την ανάπτυξη του χαρακτήρα, και κατ’ επέκταση στα γεγονότα που προκύπτουν, ενώ η Ηλιακή Επιστροφή περιστρέφεται περισσότερο σε γεγονότα κατά την χρονική περίοδο από τα γενέθλιά μας μέχρι τα επόμενα γενέθλια.Newsletter