astropedia.gr

Τάσεις για ατυχήματα – ενδείξεις στον γενέθλιο χάρτη

Τάσεις για ατυχήματα – ενδείξεις στον γενέθλιο χάρτη
Αναμφίβολα, κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ροπή στα ατυχήματα, σε σύγκριση με άλλους. Τα ατυχήματα αυτά μπορεί να είναι είτε ασήμαντα είτε πιο σοβαρά. Στο γενέθλιο ωροσκόπιο, συνήθως, φαίνεται αν το άτομο έχει τέτοιου είδους τάσεις ή όχι, μέσα από συγκεκριμένους «δείκτες». Ωστόσο, μεμονωμένες ενδείξεις δεν επαρκούν για να προκληθεί κάποιο ατύχημα στη ζωή του ατόμου, καθώς το σύνολο και η «σύνθεση» του γενέθλιου χάρτη έχουν τον τελευταίο λόγο.

Ως εκ τούτου, οι δείκτες που πρόκειται να αναφερθούν παρακάτω δεν θα έπρεπε να τρομοκρατήσουν ούτε να πανικοβάλουν και βέβαια χρειάζεται να ληφθούν υπόψη συνδυαστικά και όχι εξατομικευμένα. Άλλωστε, ο ρόλος της Αστρολογίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μοιρολατρικός. Απεναντίας η Αστρολογία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εντοπίζει τάσεις (οι οποίες μπορεί να μην εκδηλωθούν ποτέ, ιδίως αν το άτομο δείχνει την απαιτούμενη προσοχή) και συμβάλλει στην πρόληψη και στην αποφυγή. Δεν προδικάζει και δεν απεικονίζει ένα προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο.

Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένες από τις βασικότερες ενδείξεις του γενέθλιου ωροσκοπίου, οι οποίες φανερώνουν ροπή σε ατυχήματα…

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
 

Ποιες είναι οι πιο δύσκολες όψεις και γιατί;

Αναμφισβήτητα οι όψεις του γενέθλιου χάρτη έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποκαλύπτουν πολλά τόσο για τον χαρακτήρα όσο και για τη γενικότερη πορεία ζωής του ατόμου. Χρωματίζουν την προσωπικότητά μας και σκιαγραφούν προδιαθέσεις, κλίσεις, ταλέντα, δυνατότητες, ευκαιρίες, αδυναμίες, κρυφές πτυχές, δυσκολίες και πιθανά προβλήματα. Όσον αφορά στη ροπή στα ατυχήματα, προκύπτει, κατόπιν παρατηρήσεων και εμπειρικών ερευνών, ότι η σύνοδος και οι κύριες αρνητικές όψεις (δηλαδή το τετράγωνο και η αντίθεση), που δείχνουν ένταση και προκλήσεις, ευθύνονται ως επί το πλείστον για τα ατυχήματα που μας συμβαίνουν. Όσο για τους εμπλεκόμενους πλανήτες, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν, βέβαια, ο Άρης και ο Ουρανός. Ο Άρης σχετίζεται με τη βιασύνη, την ανυπομονησία και τον παρορμητισμό, ενώ ο Ουρανός συνδέεται με  την ταχύτητα, το αναπάντεχο και τον «ηλεκτρισμό», που μπορεί να είναι κυριολεκτικός ή να περιγράφει με μεταφορικό τρόπο την ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Ωστόσο, και άλλοι πλανήτες μπορεί να έχουν ενεργό ρόλο και να ευθύνονται με τον τρόπο τους για διαφόρων ειδών ατυχήματα.
Παρακάτω, αναφέρονται μία προς μία οι όψεις που μοιάζουν να συνδέονται με τα ατυχήματα περισσότερο σε σύγκριση με άλλες:

 • Άρης σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ωροσκόπο: Το άτομο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη βιασύνη και έχει, συνήθως, ροπή σε χτυπήματα στο κεφάλι λόγω της απροσεξίας του.
 • Άρης σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ήλιο: Εγκαύματα, κοψίματα και καψίματα είναι πιθανά, καθώς το άτομο εκφράζει τον εαυτό του ανεξέλεγκτα και δίχως εγκράτεια.
 • Άρης σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Κρόνο: Εδώ υπάρχει ροπή σε κατάγματα, θλάσεις και σπασίματα, καθώς ο Κρόνος συνδέεται –μεταξύ άλλων- με τα κόκκαλα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση εκτίθενται σε κινδύνους, ως αποτέλεσμα της απωθημένης και καταπιεσμένης ανάγκης του ατόμου για δράση και έκφραση της ενεργητικότητάς του.
 • Άρης σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ουρανό: Το άτομο τείνει στην υπερβολική ταχύτητα και σε άλλες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες ή επικίνδυνα σπορ. Είναι χαρακτηριστικός ο κίνδυνος από εκρήξεις ή ηλεκτροπληξία. Απροσδόκητα συμβάντα και απρόβλεπτοι παράγοντες μπορεί να διακόπτουν ή να παρεμποδίζουν τη φυσιολογική ροή διαδικασιών ρουτίνας και, ως εκ τούτου, να οδηγούν σε ατυχήματα.
 • Άρης σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Πλούτωνα: Δεν αποκλείονται ατυχήματα κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς η ηδονή είναι ταυτισμένη στο μυαλό του ατόμου με την έννοια της βίας ή και του πόνου (σε ακραίες περιπτώσεις).
 • Άρης σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ποσειδώνα: Υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα που σχετίζονται με το νερό και, γενικά, με το υγρό στοιχείο. Επίσης, δεν αποκλείονται ατυχήματα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, λόγω χρήσης ναρκωτικών ή εξαιτίας άλλων καταχρήσεων.
 • Ερμής σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ουρανό: Εδώ, ο κίνδυνος εντοπίζεται στα ταξίδια μέσω αεροπλάνου. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να επιλέγονται αξιόπιστες και γνωστές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες φημίζονται για τον επαγγελματισμό του προσωπικού τους και την καλή κατάσταση των αεροπλάνων τους.

 • Ερμής σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ποσειδώνα: Η εν λόγω όψη θα μπορούσε να δείχνει την πιθανότητα ατυχήματος κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού το οποίο πραγματοποιείται μέσω πλοίου. Επίσης, δείχνει ότι η συγκέντρωση του ατόμου είναι μειωμένη και η προσοχή του εύκολα διασπάται, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
 • Ουρανός σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Ωροσκόπο: Το άτομο χαρακτηρίζεται από υπερκινητικότητα και είναι ευερέθιστο, με αποτέλεσμα να έχει μια μικρή ροπή στα ατυχήματα.
 • Ουρανός σε σύνοδο ή αρνητική όψη με Πλούτωνα: Εδώ υπάρχει πιθανότητα για κάποιο ξαφνικό ατύχημα, το οποίο με κάποιο τρόπο φαίνεται να αλλάζει τη ζωή του ατόμου.

Τι φανερώνει η οικοθεσία των πλανητών;

Συγκεκριμένες θέσεις –ως επί το πλείστον- του Άρη, του Ουρανού και του Πλούτωνα (και λιγότερο του Ποσειδώνα και του Χείρωνα) μπορεί να αποκαλύπτουν κάποια τάση του ατόμου στα ατυχήματα. Οι θέσεις αυτές είναι οι κάτωθι:

 • Άρης στον 1ο οίκο: Η βιασύνη, ο θυμός, η υπερβολική ταχύτητα και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του ατόμου αποτελούν τους βασικότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να βιώνει ατυχήματα στη ζωή του. Ωστόσο, διαθέτει αξιοθαύμαστη ενεργητικότητα και αναρρώνει γρήγορα. Είναι πιθανό κάποιο σημάδι στο πρόσωπο του ατόμου, το οποίο οφείλεται σε ατύχημα.
 • Ουρανός στον 1ο οίκο: Εδώ, τα ατυχήματα συμβαίνουν ξαφνικά. Ο ηλεκτρισμός συχνά αποδεικνύεται επικίνδυνος για το άτομο. Καλό θα είναι να αποφεύγεται η χρήση πριζών και ηλεκτρικών συσκευών με βρεγμένα χέρια.
 • Πλούτωνας στον 1ο οίκο: Η θέση αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποκαλύπτει σωματικό πόνο ο οποίος μπορεί να προέρχεται από μικροατυχήματα. Ωστόσο, οι εμπειρίες από τα εν λόγω ατυχήματα ενδυναμώνουν το άτομο εσωτερικά. Επίσης, η συγκεκριμένη θέση μπορεί να δείχνει αξιόλογες αναρρωτικές ικανότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ατυχήματα λαμβάνουν χώρα κατά  τη διάρκεια κάποιας βίαιης επίθεσης, στην οποία το άτομο μπορεί να έχει είτε το ρόλο του θύματος είτε το ρόλο του θύτη.
 • Χείρωνας στον 1ο οίκο: Αυτή η θέση μπορεί να δείχνει κυριολεκτικά ή μεταφορικά τραύματα, ως αποτέλεσμα κάποιου ατυχήματος. Δεν αποκλείεται κάποια ουλή ή κάποιο ράμμα στο σώμα και, ειδικότερα, στο πρόσωπο, εξαιτίας ενός ατυχήματος.
 • Άρης στον 3ο οίκο: Το άτομο δεν θα πρέπει να οδηγεί γρήγορα ή βιαστικά, καθώς είναι πιθανά τα οδικά ατυχήματα. Επιπλέον, το άτομο θα πρέπει να προβλέπει τυχόν αψυχολόγητες ή λανθασμένες ενέργειες των άλλων οδηγών, που μπορεί άθελά τους να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα.
 • Άρης στον 6ο οίκο: Υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα εντός του εργασιακού χώρου, τα οποία θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη φωτιά ή τη χρήση επικίνδυνων μηχανημάτων.
 • Άρης στον 8ο οίκο: Το στοιχείο της φωτιάς μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για το άτομο. Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιας πυρκαγιάς από διαφόρων ειδών απροσεξίες (πχ ξεχασμένο τσιγάρο που δεν είχε σβήσει καλά).
 • Ουρανός στον 3ο οίκο: Δεν αποκλείονται ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή σε κάποιο μέσο μεταφοράς, κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες.
 • Ουρανός στον 8ο οίκο: Εδώ, υπάρχει ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας. Δεν αποκλείονται παράξενα ατυχήματα, τα οποία δε συμβαίνουν συχνά (πχ ατύχημα εξαιτίας μιας ανεπιθύμητης και ακούσιας πτώσης γλάστρας από κάποιο μπαλκόνι). Καλό θα είναι άτομα με αυτή τη θέση να μην κολυμπάνε στη θάλασσα όταν βρέχει.
 • Πλούτωνας στον 3ο οίκο: Υπάρχει η πιθανότητα ατυχήματος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιείται κατά τις νυχτερινές ώρες ή υπό μυστηριώδεις συνθήκες καθώς και υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας, πχ ομίχλης.
 • Ποσειδώνας στον 8ο οίκο: Η θάλασσα και το νερό, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους. Το άτομο θα πρέπει να είναι προσεκτικό όταν πίνει νερό ή άλλου είδους υγρά.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
 
Τι δείχνουν οι κυβερνήτες των οίκων;
Για τη διερεύνηση της πιθανότητας ατυχημάτων, θα πρέπει να εξετάζονται οι κυβερνήτες του 1ου, του 3ου και του 8ου οίκου. Ο 1ος οίκος σχετίζεται με το φυσικό μας σώμα. Ο 3ος οίκος σχετίζεται με τις μετακινήσεις μας, την οδήγηση και τα διάφορα μέσα μεταφοράς. Ο 8ος οίκος σχετίζεται με απειλές ενάντια στη σωματική μας ακεραιότητα καθώς και με τον πόνο (ψυχικό ή σωματικό). Ο 8ος οίκος είναι ο «οίκος-κλειδί», καθώς η οποιαδήποτε σύνδεσή του είτε με τον 1ο είτε με τον 3ο οίκο μπορεί να δείχνει κίνδυνο ατυχήματος. Επίσης, οι δύσκολες όψεις που μπορεί να σχηματίζουν οι κυβερνήτες του 1ου, 3ου και 8ου οίκου αποτελούν πρόσθετες ενδείξεις ατυχημάτων τα οποία μπορεί να συμβούν. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι κάτωθι «δείκτες» που σχετίζονται με τους κυβερνήτες των προαναφερθέντων οίκων και μπορεί να αποκαλύπτουν την εμπλοκή του ατόμου σε κάποιο ατύχημα:
 • Κυβερνήτης 1ου οίκου στον 8ο οίκο
 • Κυβερνήτης 8ου οίκου στον 3ο οίκο
 • Κυβερνήτης 3ου οίκου σε δύσκολη όψη με Άρη, Ουρανό ή Πλούτωνα
 • Κυβερνήτης 8ου οίκου σε δύσκολη όψη με Άρη, Ουρανό ή Πλούτωνα
 • Κυβερνήτης 1ου οίκου σε δύσκολη όψη με Άρη ή Ουρανό
Ποιοι ωροσκόποι έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση στα ατυχήματα;
Ο ωροσκόπος αντιπροσωπεύει γενικά το σώμα μας. Αναμφίβολα ορισμένες ζωδιακές θέσεις του Ωροσκόπου δίνουν μεγαλύτερη προδιάθεση στα ατυχήματα σε σχέση με άλλες. Πιο συγκεκριμένα, οι ακόλουθοι Ωροσκόποι έχει παρατηρηθεί ότι τείνουν να εμπλέκονται πιο συχνά σε ατυχήματα:
 • Ωροσκόπος Κριός, λόγω της υπερβολικής βιασύνης του ατόμου και ιδίως όταν ο Ωροσκόπος (ή ο Άρης που είναι ο κυβερνήτης του) σχηματίζει αρνητική όψη με τον Ουρανό.
 • Ωροσκόπος Καρκίνος, ο οποίος συνήθως συνεπάγεται ακμή 8ου οίκου στον Υδροχόο, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για απροσδόκητα και ασυνήθιστα ατυχήματα.
 • Ωροσκόπος Παρθένος, λόγω της ακμής του 8ου στον Κριό, που μπορεί να δείχνει κίνδυνο από φωτιά.
 • Ωροσκόπος Σκορπιός, λόγω της ακμής του 8ου στους Διδύμους, που συχνά αποκαλύπτει επικίνδυνες μετακινήσεις.
 • Ωροσκόπος Υδροχόος, λόγω της ακμής του 3ου στο ζώδιο του Κριού, που φανερώνει βιασύνη και ανυπομονησία κατά τη διάρκεια της οδήγησης και, γενικά, στις μετακινήσεις του ατόμου. Εδώ, οι δύσκολες όψεις μεταξύ Ουρανού (κυβερνήτη 1ου) και Άρη (κυβερνήτη 3ου) μπορεί να αποδειχθούν αρκετά επικίνδυνες.
Ποια η επιρροή του κυρίαρχου στοιχείου, της κυρίαρχης ποιότητας και της πολυαστρίας στον γενέθλιο χάρτη;
Αναμφίβολα, όταν το στοιχείο της Φωτιάς (που περιλαμβάνει τον Κριό, τον Λέοντα και τον Τοξότη) είναι τονισμένο σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο τείνει περισσότερο στη δράση και είναι εκ φύσεως πιο περιπετειώδες. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος ατυχήματος εμφανίζεται αυξημένος. Αντίστοιχα, όταν είναι τονισμένη η παρορμητική ποιότητα (που περιλαμβάνει τον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό και τον Αιγόκερω), το άτομο μπορεί να χαρακτηρίζεται από κάποιο είδος παρορμητισμού καθώς και από ενστικτώδεις αντιδράσεις (οι οποίες βέβαια εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το στοιχείο στο οποίο ανήκει το κάθε ένα από τα παρορμητικά ζώδια). Ως γνωστόν, τα ισχυρά ένστικτα και οι παρορμήσεις καμιά φορά οδηγούν σε δυσάρεστα ή ατυχή περιστατικά. Τέλος, η πολυαστρία (stellium) στο ζώδιο του Κριού (λόγω βιασύνης και έλλειψης εγκράτειας) καθώς και η πολυαστρία στο ζώδιο των Ιχθύων (που δείχνει ότι το άτομο είναι αφηρημένο και δε συγκεντρώνεται εύκολα), σε ορισμένες περιπτώσεις, φανερώνουν ροπή σε ατυχήματα.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
 
Ποιος ο ρόλος των μεσοδιαστημάτων;
Αναμφίβολα, τα μεσοδιαστήματα παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της δράσης μας όταν ενεργοποιούνται (μέσω συνόδου ή κάποιας κύριας αρνητικής όψης) από άλλους πλανήτες ή σημεία. Έτσι, συγκεκριμένα μεσοδιαστήματα που δέχονται όψεις από συγκεκριμένους πλανήτες (ή από τον Ωροσκόπο) μπορεί να δείχνουν ότι το άτομο έχει ροπή στα ατυχήματα. Ειδικότερα, τέτοιου είδους ροπή συναντάται στις παρακάτω περιπτώσεις:
 • Το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού ενεργοποιείται από τον Ήλιο
 • Το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού ενεργοποιείται από τον Ερμή
 • Το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού ενεργοποιείται από τον Ωροσκόπο
 • Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Άρη ενεργοποιείται από τον Ουρανό
 • Το μεσοδιάστημα Άρη/Ωροσκόπου ενεργοποιείται από τον Ουρανό
 • Το μεσοδιάστημα Άρη/Ωροσκόπου ενεργοποιείται από τον Ερμή
 • Το μεσοδιάστημα Ουρανού/Ωροσκόπου ενεργοποιείται από τον Άρη

Υπάρχουν δείκτες στο γενέθλιο ωροσκόπιο που δηλώνουν κάποιο είδος «προστασίας» από ατυχήματα;
Η «προστασία» και η τύχη φαίνονται κυρίως από τον γενέθλιο Δία. Η θέση του σε συγκεκριμένους οίκους καθώς και οι θετικές όψεις του με συγκεκριμένους πλανήτες, τον Ωροσκόπο, τον κυβερνήτη του ή ακόμη και η σύνοδος με συγκεκριμένες ακμές οίκων λειτουργούν, κατά κάποιο τρόπο, προστατευτικά απέναντι στο άτομο και διαφυλάσσουν τη σωματική του ακεραιότητα. Ειδικότερα, αναφέρονται οι κάτωθι δείκτες:
 • Σύνοδος ή θετική όψη Δία-Ωροσκόπου
 • Σύνοδος ή θετική όψη μεταξύ Δία και κυβερνήτη του Ωροσκόπου
 • Σύνοδος Δία με ακμή 4ου, 7ου ή 10ου οίκου
 • Σύνοδος ή θετική όψη μεταξύ του Δία και κάποιου εκ των 2 Φώτων (δηλαδή του Ηλίου ή της Σελήνης)
 • Σύνοδος ή θετική όψη Δία-Ουρανού
 • Σύνοδος ή θετική όψη Δία-Ποσειδώνα
 • Δίας στον 12ο οίκο

  ASTRACARD
  Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
  Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

Newsletter