astropedia.gr

Χείρωνας: Πνευματικό ταξίδι!

Χείρωνας: Πνευματικό ταξίδι!
Κάποιες στιγμές στη ζωή μας, αισθανόμαστε απομόνωση και πόνο ή ακόμα και αποκομμένοι από τον πνευματικό κόσμο. Ο Χείρωνας δείχνει τα βαθιά ψυχολογικά τραύματα που κουβαλάμε μέσα μας, κατά μία έννοια συμβολίζει το πνευματικό μας ταξίδι για την επούλωση αυτών των πληγών για να ενωθούμε με τον πνευματικό κόσμο, για να θεραπεύσουμε τη σχέση μας με το Θεό. Είναι μια πύλη μεταξύ της προσωπικότητάς μας και της υψηλότερης πνευματικής φύσης μας.

Το δώρο του Χείρωνα είναι ότι μέσω της διαδικασίας επούλωσης των πληγών της ψυχής μας ενώνεται η γέφυρα μεταξύ του υλικού και πνευματικού κόσμου. Σκοπός του Χείρωνα είναι να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να ανοίξουμε τα φτερά μας, να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι είμαστε μέρος ενός συνόλου, και σκοπός της εξέλιξής μας είναι να γίνουμε πνευματικά άτομα χωρίς όμως να χάσουμε την ταυτότητά μας.

Αστρονομικά, ο Χείρωνας βρίσκεται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό στο ηλιακό μας σύστημα. Αστρολογικά, ο Κρόνος θέλει όρια και κανόνες για τη διατήρηση της ατομικότητας ενώ ο Ουρανός θέλει να σπάσει τις αλυσίδες και απαιτεί ελευθερία. Ο Χείρωνας περιλαμβάνει και τα δύο υποδεικνύοντας ότι δεν χάνουμε την ταυτότητά μας ή την ελευθερία μας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Η τοποθέτηση του Χείρωνα στο γενέθλιο χάρτη μας αποκαλύπτει τις τραυματικές εμπειρίες μας και που χρειαζόμαστε θεραπεία προκειμένου να γίνουμε «ένα» με τον πνευματικό κόσμο. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Χείρωνας δείχνει μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτών των τραυμάτων.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΕΙΡΩΝΑ; 
 Στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΧΕΙΡΩΝΑΣ κενό και την πλήρη ημερομηνία γέννησής σας στο 54760 

Διαβάστε παρακάτω τι σηματοδοτεί  ο Χείρωνας σε κάθε ζώδιο και οίκο.


Χείρωνας στον Κριό ή στον 1ο οίκο.

Καταβάλετε προσπάθεια προκειμένου να κατανοήσετε την προσωπική σας ταυτότητα και το σκοπό σας στη ζωή. Είστε θαρραλέοι, ανήσυχοι και  πρωτοπόροι κατά κάποιο τρόπο. Επίσης είστε εξαιρετικά δραστήριοι και ανυπόμονοι προκειμένου να πάρετε αυτό που θέλετε ενώ δεν ανέχεστε να σας περιορίζουν. Με τον Χείρωνα στον Κριό είναι ο εαυτός σας που υποφέρει αλλά λάβετε υπόψη σας ότι μόνο εσείς έχετε την ικανότητα να θεραπεύσετε τις πληγές σας και κανένας άλλος.

Έχετε το πνευματικό χάρισμα να θεραπεύσετε τους άλλους, είναι πιο εύκολο από το να γιατρέψετε τον εαυτό σας. Μόνο η οικοδόμηση και η διαμόρφωση μιας βαθιάς και ουσιαστικής σχέσης με τον εαυτό σας καθώς επίσης και η αγάπη προς τον εαυτό σας μπορεί να θεραπεύσει την ψυχή σας. Προκειμένου να έχετε ψυχική ισορροπία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη και την εξουσία σας για καλό σκοπό.

Αν κάνετε καλή χρήση αυτής της ενέργειας, έτσι ώστε να μπορέσετε να την κατευθύνετε σε πνευματικά μονοπάτια, θα έχετε ηγετική θέση στο κοινωνικό σας περίγυρο. Η αυτογνωσία, η αναζήτηση και η εξεύρεση της προσωπικής σας ταυτότητας έχουν μεγάλη σημασία για την πνευματική σας εξέλιξη, θα πρέπει να μάθετε να αγαπάτε και να είστε ο εαυτός σας.

Χείρωνας στον Ταύρο ή στον 2ο οίκο.

Στη ζωή σας αναζητάτε την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια και κάνετε τα πάντα προκειμένου να ζείτε σύμφωνα με τις αξίες σας. Έχετε ένα βαθύ ενδιαφέρον για την ισορροπία της οικονομικής σας κατάστασης, τόσο όσον αφορά την επίτευξη υλικού πλούτου όσο και τη διατήρησή του. Στη ζωή σας θα έχετε εσωτερικές συγκρούσεις όσον αφορά τις αξίες σας, αλλά μπορεί επίσης να έχετε την τάση να επιβάλετε τις ισχυρές απόψεις σας και να μην αποδέχεστε τις αξίες των άλλων.

Με τον Χείρωνα στον Ταύρο θα υποφέρουν τα οικονομικά σας. Αποδεχόμενοι ότι τα υλικά αντικείμενα είναι ακριβώς αυτό, αντικείμενα, τότε μόνο θα καταφέρετε να θεραπεύσετε την ψυχή σας. Δίνοντας αξία σε λάθος πρόσωπα και πράγματα θα υποφέρετε. Από την άλλη πλευρά, δίνοντας σημασία στα χρήματα ή την ακίνητη περιουσία ή δημιουργώντας σχέσεις που έχουν απώτερο κίνητρο το οικονομικό όφελος, σας αποτρέπει από την πνευματική σας εξέλιξη.

Επίσης μην έχετε τη λανθασμένη εντύπωση ότι οι επίγειες και αισθησιακές απολαύσεις θα σας δώσουν χαρά. Χρησιμοποιήστε την έντονη σεξουαλική ενέργεια που έχετε με σκοπό να διδάξετε και να θεραπεύσετε.

Χείρωνας στους Διδύμους ή στον 3ο οίκο.

Η καρμική σας αποστολή είναι η εξεύρεση νέων μορφών αντίληψης των πραγμάτων και της πνευματικής ολοκλήρωσης. Σας αρέσει η μάθηση και οι νέες εμπειρίες αλλά πρέπει να μάθετε να κατανοείτε τις σκέψεις και τις ιδέες των άλλων, να μάθετε τον τρόπο που σκέφτονται και επικοινωνούν.

Με τον Χείρωνα στους Διδύμους θα υποφέρουν η επικοινωνία, το μυαλό σας και η εκπαίδευση. Μπορεί να συναντήσετε εμπόδια στη μάθηση ή να υπάρξουν ανορθόδοξοι μέθοδοι εκμάθησης ή να βιώσετε πόνο από τους εκπαιδευτικούς ή τα αδέλφια σας ή κάποια άτομα από τον κοινωνικό σας περίγυρο να σας δείχνουν την αντιπάθειά τους. Μπορεί η έλλειψη εκπαίδευσης να σας οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα.

Το καρμικό σας μάθημα είναι να αντιμετωπίσετε το φόβο της επικοινωνίας και της μετάδοσης των ιδεών σας για να απελευθερωθείτε. Οι Δίδυμοι είναι ευμετάβλητο ζώδιο, έτσι οι προκλήσεις που θα συναντήσετε θα σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να αλλάξετε τρόπους σκέψης και αντίληψης. Τα βιβλία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα αδέλφια σας θα σας βοηθήσουν στη θεραπεία της ψυχής σας.

Χείρωνας στον Καρκίνο ή στον 4ο οίκο.

Στην καρμική διαδρομή σας θα έρθετε αντιμέτωποι με τις πολιτιστικές ρίζες σας και θέματα προστασίας και φροντίδας. Έχετε την τάση να αναπτύσσετε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με το παρελθόν και τις ρίζες των προγόνων σας και μπορεί να αισθάνεστε έλλειψη ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Ίσως η μητρότητα και η παιδική σας ηλικία να είναι πηγές πόνου. Μπορεί να βιώσετε δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις ή να έχετε περισσότερες δυσκολίες όσο ωριμάζετε.

Κάποιος από τους γονείς σας μπορεί να είναι αυστηρός ή έχετε φόβο να βγείτε έξω από τον οικογενειακό σας κόσμο και να αντιμετωπίσετε το άγνωστο. Επειδή είστε ευαίσθητοι, γίνεστε εύκολα θύμα των άλλων ανθρώπων αλλά δεν συγχωρείτε εύκολα. Δυσκολεύεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και είστε κολλημένοι στο παρελθόν και την παιδική σας ηλικία.

Για την πνευματική σας εξέλιξη θα πρέπει να εγκαταλείψετε κάθε είδους προσκόλληση, να αποδέχεστε τα καθήκοντα και τις ευθύνες σας, να έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, απομακρύνοντας τα συναισθήματα της ανασφάλειας. Η πρόκλησή σας είναι να αναγνωρίσετε τη δύναμή σας και να δημιουργήσετε τη δική σας ασφάλεια, να απελευθερωθείτε από το φόβο του παρελθόντος γύρω από ζητήματα ασφάλειας.

Χείρωνας στον Λέοντα ή στον 5ο οίκο.
Στο μονοπάτι της επούλωσης των πληγών της ψυχής σας, θα έρθετε αντιμέτωποι με τη δημιουργική και χαρούμενη πλευρά σας από τη μία πλευρά, και από την άλλη, με την αλαζονεία και τον εγωισμό σας. Έχετε μια παιδική αθωότητα και αναζητάτε την αναγνώριση στη ζωή σας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν ασυνήθιστες σεξουαλικές συνήθειες ή μια τάση για πειραματισμό ή σεξουαλική εμμονή. Η δημιουργικότητα, οι έρωτες και τα παιδιά θα είναι πηγές απογοήτευσης.

Η συνειδητοποίηση του εαυτού σας και των αναγκών σας θα σας οδηγήσουν στο δρόμο της πνευματικής σας εξέλιξης. Θα πρέπει να αφήσετε κατά μέρος το εγώ και να απελευθερώσετε τα χαρίσματά σας μέσω της δημιουργικότητας και για ένα συλλογικό σκοπό. Οι πληγές της ψυχής σας θα επουλωθούν μόνο αν προσπαθήσετε να διατηρήσετε μακροχρόνιες σχέσεις και βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τα παιδιά.

Οποιουδήποτε είδους καλλιτεχνική έκφραση μπορεί να σας θεραπεύσει και να σας οδηγήσει στην πνευματικότητα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με ειλικρίνεια την κρυφή πλευρά του εαυτού σας και να μετριάσετε τις απαιτήσεις του «εσωτερικού παιδιού» που κρύβετε μέσα σας, στηριζόμενοι στη δύναμη της θέλησής σας.

Χείρωνας στην Παρθένο ή στον 6ο οίκο.
Έχετε μια αναλυτική και απαιτητική προσωπικότητα που τείνει να γίνει καταναγκαστική εξαιτίας της υπερβολικής ανάλυσης και της εργασιομανίας σας. Το μονοπάτι της επούλωσης των πληγών της ψυχής σας είναι μέσα από την εργασία σας, την υγεία και την εξεύρεση ενός ουσιαστικού στόχου στη ζωή. Η θεραπεία μπορεί κάλλιστα να είναι το έργο της ζωής σας και έχετε μια αξιοσημείωτη ευαισθησία και μια διαισθητική αντίληψη των πάντων γύρω σας.

Μπορεί να είστε πολύ σοβαροί, πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι, αλλά οι απαισιόδοξες και υποχονδριακές τάσεις σας, δημιουργούν άγχος και πόνο στη ζωή σας. Μπορεί να είστε τελειομανείς και άκρως εγωιστές. Μπορεί να επικρίνετε ή να επικρίνεστε σκληρά από τους γύρω σας ή γεγονότα του παρελθόντος σας έχουν κάνει εξαιρετικά νευρικούς και ευαίσθητους στο περιβάλλον σας.

Ίσως συναισθηματικά ή ψυχολογικά ζητήματα να είναι πιθανόν η αιτία προβλημάτων υγείας ή μπορεί να πονάτε από ένα πρόβλημα υγείας, είτε δικό σας, είτε κάποιου προσφιλούς σας προσώπου. Οι πληγές της ψυχής σας θα επουλωθούν μόνο αν φροντίζετε τον εαυτό σας και αποβάλετε την έλλειψη αυτοεκτίμησης, αισθανόμενοι κατώτεροι κατά κάποιο τρόπο, καθώς επίσης φροντίζοντας και παρέχοντας υπηρεσία σε τρίτους.

Χείρωνας στο Ζυγό ή στον 7ο οίκο.
Η καρμική πορεία σας απαιτεί να βρείτε την ισορροπία και την αρμονία μέσα από τις σχέσεις σας με τους άλλους. Έχετε την τάση να μετράτε τον εαυτό σας μέσα από την αποδοχή των άλλων, έτσι θέλετε να έχετε δυνατές και μακροχρόνιες σχέσεις που σας παρέχουν αποδοχή. Μπορεί να έχετε έναν ασυνήθιστα ισχυρό δεσμό με το σύντροφό σας ή ένα συνεργάτη σας αλλά και κάποια προβλήματα συμβιβασμού ή αδικίας.

Στη ζωή σας μπορεί να υποφέρετε από το γάμο σας, τις συνεργασίες σας ή νομικά ζητήματα. Με το Χείρωνα στο Ζυγό, οι σχέσεις που θα κάνετε θα είναι καρμικές, δύσκολες και θυελλώδεις και ίσως αντιμετωπίσετε εμπόδια για την επίτευξη μιας πραγματικής, μόνιμης σχέσης. Έχετε πολλά να μάθετε από το σύντροφο που θα επιλέξετε και αυτά τα μαθήματα δυστυχώς δεν θα είναι ευχάριστα.

Το καρμικό σας μάθημα είναι να μη μετράτε την αξία σας μέσα από το σύντροφό σας ή τις σχέσεις σας με τους άλλους και να δίνετε περισσότερη σημασία στους άλλους ανθρώπους απ’ ότι στον εαυτό σας. Προσπαθήσετε να μάθετε τον εαυτό σας μέσα από τους άλλους. Χωρίς αυτό δεν θα μπορέσετε να λάβετε το δώρο της επούλωσης των πληγών της ψυχής σας. Φτάνοντας σε μια ανώτερη πνευματικά σχέση έρχεται η επούλωση μέσα από την άνευ όρων αγάπη, χωρίς το φόβο ή την ανησυχία του αν η αγάπη είναι αμοιβαία.

Χείρωνας στο Σκορπιό ή στον 8ο οίκο.

Παρασύρεστε και κατευθύνεστε από την ενέργεια του Πλούτωνα που είναι η μεταμόρφωση και η εξέλιξη. Στην αναζήτηση της καρμικής αποστολής σας επηρεάζεστε από πολύ βαθιές εξελικτικές δυνάμεις που σας ωθούν σε μια πορεία αναγέννησης και μετασχηματισμού. Με τον Χείρωνα στο Σκορπιό ίσως αντιμετωπίσετε κάποιον θάνατο (συμβολικό ή κυριολεκτικό) ή θα πρέπει να κάνετε μια σημαντική επιλογή σχετικά με τα θέματα του οίκου που βρίσκεται ο Χείρωνας στο προσωπικό σας Ωροσκόπιο.

Ίσως να φτάσετε πολύ κοντά στο θάνατο ή να βιώσετε κάποια προσωπική απώλεια, αλλά προχωράτε μπροστά χάρη στη συναισθηματική δύναμή σας και την αναγεννητική σας ικανότητα. Επίσης, μπορεί να βιώσετε προβλήματα σεξουαλικής φύσης. Για την πνευματική σας εξέλιξη θα πρέπει να περάσετε μέσα από μια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, βρίσκοντας έναν τρόπο να εκφράσετε την έντονη δύναμή σας.

Θα πρέπει επίσης να κάνετε καλή χρήση της σεξουαλικότητάς σας και της δύναμής σας και να μη παρασύρεστε από τα κατώτερα ένστικτά σας. Η συνειδητοποίηση των συναισθημάτων των άλλων καθώς επίσης η αποποίηση του εγωισμού και της προσκόλλησης θα σας δώσουν πνευματική εξουσία.

Χείρωνας στον Τοξότη ή στον 9ο οίκο.

Η πρόκλησή σας είναι να βρείτε τον Ανώτερο εαυτό σας, την ίδια την ψυχή σας. Έχετε μια ενστικτώδη αντίληψη της ανώτερης γνώσης και πολλές πνευματικές αναζητήσεις, θέλετε να εξερευνήσετε πολλά μονοπάτια στην αναζήτησή σας της αλήθειας και της σοφίας. Στο μονοπάτι της πνευματικής σας εξέλιξης θα πληγωθείτε από τον περιορισμό της ελευθερίας σας και την πνευματικότητα. Κάποια γεγονότα ίσως σας εμποδίσουν από το να φτάσετε σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Μπορεί να βιώσετε απογοήτευση από την έλλειψη αποδοχής των πεποιθήσεων σας, τα μακρινά ταξίδια ή τη θρησκεία. Ίσως να πειραματιστείτε με πολλές διαφορετικές θρησκείες ή να έχετε εσωτερικές συγκρούσεις και απώλεια της πίστης σας. Το καρμικό σας μάθημα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι ο Θεός είναι μέσα σας και να δώσετε μεγάλη σημασία στην αναζήτηση της εσωτερικής φώτισης.

Αν μπορέσει και συμβεί αυτό, ο ανώτερος εαυτός σας θα σας οδηγήσει στην επούλωση των πληγών της ψυχής σας και καθώς θα αποκτήσετε σοφία, μπορεί να γίνετε πνευματικός δάσκαλος. Μόνο η προσευχή και οι πνευματικές αναζητήσεις μπορούν να σας θεραπεύσουν.

Χείρωνας στον Αιγόκερω ή στον 10ο οίκο.
Υπάρχει μια καρμική χροιά στην αναζήτησή σας για την επιτυχία και η πρόκλησή σας είναι να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής επιτυχίας και της πνευματικότητας. Έχετε τη δυνατότητα της επίτευξης μεγάλης επιτυχίας στη ζωή σας και δίνετε μεγάλη σημασία στα επιτεύγματά σας. Ακόμη και αν η επιτυχία έρχεται με δυσκολίες, ποτέ δεν χάνετε την πίστη σας ότι θα φτάσετε το στόχο σας.

Με τον Χείρωνα στον Αιγόκερω θα αντιμετωπίσετε πόνο που απορρέει από την καριέρα και τη φήμη σας. Μπορεί πιθανώς να μειώσουν την αξιοπρέπειά σας ή να μην αναγνωρίσουν τα επιτεύγματά σας. Ωστόσο, αυτή η ίδια η αρνητική ενέργεια θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε πνευματικά. Προβλέπονται  σημαντικές και απρόβλεπτες αλλαγές στη σταδιοδρομία σας, αναγκάζοντάς σας να σπάσετε τους φραγμούς του Κρόνου και να επιφέρετε την αλλαγή (Ουρανός).

Δίνετε μεγάλη αξία στην ελευθερία του να μην έχετε αφεντικό, ούτε και θέλετε υποδείξεις. Επίσης, δίνετε πολύ μεγάλη αξία σε αυτό που οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται για σας. Θα πρέπει να μάθετε όμως να νοιάζεστε πραγματικά για τους άλλους, διαφορετικά, ακόμα κι αν πετύχετε τους στόχους σας, θα καταλήξετε να είστε μόνοι στην κορυφή.

Χείρωνας στον Υδροχόο ή στον 11ο οίκο.
Στην καρμική αποστολή σας θα παίξετε ένα μοναδικό ρόλο στην κοινωνία ή σε μια ομάδα. Μπορεί να ανήκετε σε ομάδες ή οργανώσεις, διαμέσου των οποίων έχετε πολλούς γνωστούς και φίλους. Είστε αλτρουιστές, έτοιμοι να βοηθήσετε όποιον σας έχει ανάγκη και στόχος σας είναι να κάνετε μακροχρόνιες και με νόημα φιλίες. Σας αρέσει να συμμετέχετε μαζί με τους φίλους σας σε πολλές δραστηριότητες. Όμως κάποιοι από αυτούς μπορεί να γίνουν υπερβολικά επαχθείς και απαιτητικοί ή να απομακρυνθούν από κοντά σας με την πάροδο του χρόνου. Ένα ακόμα σενάριο είναι πιθανό.

Μπορεί να είστε υπερβολικά σοβαροί και απόμακροι με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να προσελκύσετε φίλους. Ή η υπερβολικά εκκεντρική και ασυνήθιστη προσωπικότητά σας, τους αποκρούει. Μπορεί να θέλετε να κάνετε απεγνωσμένα μια φιλία, ωστόσο καταλήγετε μόνοι και απογοητευμένοι ή ο καλύτερος φίλος σας γίνεται εχθρός σας. Ένα άλλο σενάριο είναι ο καλύτερος φίλος σας να πεθάνει. Αυτή η πληγή θα είναι βαθιά, βιώνεται ως μια βαθιά απώλεια.

Το καρμικό σας μάθημα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να προσπαθήσετε για να δημιουργήσετε διαρκείς και ουσιαστικές φιλίες, να είστε λιγότερο ατομιστές και εκκεντρικοί.  Επίσης να μην αφήνετε τις απογοητεύσεις σας για τα ανεκπλήρωτα όνειρα και ιδανικά σας να σας οδηγήσουν προς την απομόνωση.

Χείρωνας στους Ιχθύς ή στον 12ο οίκο.
Το πνευματικό μονοπάτι σας είναι να συνδεθείτε με το σύμπαν, να γίνετε «ένα» με το θείο. Απορροφάτε όλες τις ενέργειες γύρω σας, η ευαισθησία σας, σας καθιστά επιρρεπείς στο να αντιλαμβάνεστε τα πάντα γύρω σας και νιώθετε την ανάγκη να τα αποσαφηνίσετε. Θα έχετε αρκετές πνευματικές εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν στη ζωή σας. Από την αντίθετη πλευρά, το υποσυνείδητό σας και οι καταθλιπτικές σκέψεις σας θα σας κάνουν να υποφέρετε.

Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας τις θαμμένες, επώδυνες και καταπιεσμένες αναμνήσεις και τον πόνο, μπορείτε να θεραπευτείτε. Η πνευματικότητα και η οικοδόμηση μιας διαρκούς και ουσιαστικής σχέσης με το Θεό μπορούν να σας αναγεννήσουν ψυχικά. Μπορεί να είστε συχνά το θύμα ή να αναλώνεστε με παλιές πληγές ή να στεναχωριέστε με τον εαυτό σας.

Ίσως υποφέρετε από έντονη απογοήτευση και κατάθλιψη ή είστε εθισμένοι στο ποτό ή τα ναρκωτικά ή κάνετε συνεχώς αρνητικές  σκέψεις. Αυτός ο εσωτερικός πόνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης για να έρθετε πιο κοντά στο Θεό. Μόνο μέσα από την εμπειρία της βαθιάς πνευματικότητας θα απελευθερωθείτε.Newsletter