astropedia.gr

4 Λόγοι που τα Ζώδια απομακρύνονται από την ευτυχία!

 4 Λόγοι που τα Ζώδια απομακρύνονται από την ευτυχία!
3 + 1 εμπόδια που βάζει το κάθε ζώδιο στον...εαυτό του!
Πόσες φορές δεν καταριόμαστε την ίδια μας τη μοίρα για τα δεινά που παθαίνουμε και για την αδικία που υπάρχει στον κόσμο; Αισθανόμαστε πως υπάρχει, πάντα, ένα μαύρο σύννεφο επάνω από το κεφάλι μας, το οποίο δε λέει να φύγει!

Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε και λίγο διαφορετικά; Μήπως εμείς οι ίδιοι βάζουμε εμπόδια στο δρόμο μας και δεν αφήνουμε τη ζωή να δράσει από μόνη της; Σύμφωνα με την αστρολογία, το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσει ένα μοναδικό τύπο συμπεριφοράς, ο οποίος, μπορεί, μερικές φορές, να αποτελεί τροχοπέδη στα ίδια του τα σχέδια! Ας ανακαλύψουμε, ποια είναι αυτά τα μικρά ή μεγάλα λάθη που κάνει το κάθε ζώδιο και οδηγείται με γοργούς ρυθμούς προς την...αποτυχία!


Κριός - Δεν έχεις συγκεκριμένο στόχο.
1. Συνήθως, ανακαλύπτεις πως κάτι επιθυμείς να γίνει ή να κατακτήσεις, αλλά δεν έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να το συγκεκριμενοποιήσεις. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να θέλεις να αλλάξεις δουλειά και να ψάχνεις οτιδήποτε άλλο, πέραν από αυτό που κάνεις, χωρίς να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να σκεφτείς τι πραγματικά επιθυμείς. Βάλε τα πράγματα κάτω, δες τι θέλεις χωρίς αοριστίες και υποθέσεις και βρες τον επόμενο μικρό, εφικτό στόχο που μπορείς να πετύχεις ώστε να καρπωθείς τη νίκη και να αισθανθείς ικανοποιημένος.

2. Δεν έχεις πλάνο. Ακόμα και στόχο να έχεις, χάνεις στην εκκίνηση. Παίρνεις μία απόφαση και αμέσως ορμάς να την υλοποιήσεις, χωρίς να το σκεφτείς δεύτερη φορά. Τα θέλεις όλα και όταν δεν τα πετυχαίνεις, απογοητεύεσαι και σε παίρνει από κάτω. Δε γίνεται, όμως, να μπορείς να πραγματοποιείς οτιδήποτε βάζεις στο κεφάλι σου. Αυτές οι διαδικασίες θέλουν υπομονή, σύνεση και τρόπο. Πρέπει να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να φτιάξεις ένα σωστό πλάνο και τότε, η προσπάθειά σου θα στεφθεί με επιτυχία.

3. Δεν έχεις πολύ υπομονή. Ως Κριός έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση πως θα τα καταφέρεις, αλλά δεν έχεις την ψυχική ηρεμία που χρειάζεται για να περιμένεις τα σωστά αποτελέσματα. Θεωρείς πως μόλις βάλεις κάτι στο μυαλό σου, θα γίνει αυτόματα και αμέσως. Δεν είναι έτσι, όμως. Πάρε μία βαθιά ανάσα, σκέψου πως πρέπει να περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να «γίνει το καλό πράγμα», πειθάρχησε στις ορμές και στις προσδοκίες σου και απόλαυσε την όποια αναμονή!

4. Δε δέχεσαι την αποτυχία. Όχι μόνο δε τη δέχεσαι, αλλά δεν μπορεί να σου περάσει από το μυαλό πως μπορεί να αποτύχεις. Η αυτοπεποίθηση του Κριού σου δίνει ένα μεγάλο πάτημα, ώστε να θεωρείς πως όλα είναι εφικτά, αρκεί να τα επιθυμείς πραγματικά. Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι δεχτείς την ήττα ή την οποιαδήποτε αποτυχία, καθώς είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο της ζωής και να προετοιμαστείς γι’ αυτό και ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά.


Ταύρος - Δεν έχεις καμία ευελιξία.

1. Ξεκινάς να πετύχεις κάτι που επιθυμείς διακαώς και άμα στην πορεία κάτι χαλάσει και τα πράγματα δεν εξελιχθούν έτσι όπως τα θέλεις, τότε παγώνεις και πανικοβάλλεσαι. Σου παίρνει πολύ χρόνο για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να χάνεις πολύτιμο χρόνο και να γεμίζεις το κεφάλι σου με επιπλέον προβλήματα και ανησυχίες. Πρέπει να γίνεις πιο προσαρμοστικός στις αλλαγές, ώστε να αλλάζεις τα σχέδιά σου ανάλογα με τις συνθήκες.

2. Δεν ξέρεις να απολαμβάνεις τη... «διαδρομή». Με λίγα λόγια, η αγωνία που έχεις για το αν θα πετύχεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι σε κάνουν να μην απολαμβάνεις καθόλου την όλη σου προσπάθεια και να μη χαίρεσαι τις μικρές χαρές σου. Αυτό σε εγκλωβίζει και σε κάνει να κοιτάς μόνο το στόχο σου, χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο πέραν από αυτό. Πρέπει να μάθεις να δίνεις αξία και στις μικρές χαρές της ζωής, διότι στην περίπτωση που δε ζήσεις τη μεγάλη ευτυχία, έτσι όπως την περιμένεις, να μπορείς να είσαι ικανοποιημένος ακόμα και με αυτές.

3. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις που «βρίσκεσαι». Και εξηγούμαι... Η μεγάλη σου ανησυχία για το αν θα τα καταφέρεις ή όχι, σε κάνει να χάνεις το κέντρο σου. Είσαι ένα ζώδιο που απορροφιέται πολύ από τους στόχους του και κάνει τα πάντα για να τους πετύχει. Δε βάζεις τους άλλους δίπλα σου, δεν καταννοείς τη θέση στην οποία βρίσκεσαι σε κάθε στάδιο και δε δίνεις λίγη απόσταση στον εαυτό σου για να δεις σε ποιο στάδιο ήσουν, σε ποιο βρίσκεσαι τώρα και πόσο θέλεις ακόμα για να φτάσεις στη «γραμμή τερματισμού».

4.
Δεν μπορείς να κάνεις θυσίες. Ο Ταύρος θέλει και την πίτα ολόκληρη, αλλά και το σκύλο χορτάτο. Δεν μπορεί να θυσιάσει τα όνειρά του, ούτε στο ελάχιστο, διότι μετά δε θα αισθάνεται πως τα έχει καταφέρει. Δεν καταλαβαίνει πως πρέπει να δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι. Γνωρίζει καλά πως δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή, αλλά ο εγωισμός του δεν τον αφήνει είτε να κατεβάσει τον «πήχη» είτε να υποστεί κάποιες αναγκαίες απώλειες. Ταύρε, η ζωή είναι «δούναι και λαβείν» και μόνο τότε, η κατάκτηση του στόχου έχει αξία!


Δίδυμος - Βάζεις αντικρουόμενους στόχους.

1. Όπως ο Κριός δεν τους συγκεκριμενοποιεί, έτσι ο Δίδυμος βάζει δυο στόχους στην ίδια στιγμή, οι οποίοι ακυρώνουν ο ένας τον άλλον. Χάνεσαι μέσα στη χαρά του στόχου και θέλεις να τα κάνεις όλα! Μπορεί να θέλεις να γυρίσεις τον κόσμο και να μη μένεις παραπάνω από τρεις μήνες σε ένα μέρος, αλλά και ταυτόχρονα να θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά και να έχεις σπίτι με κήπο και με πολλά πολλά ζώα! Ο ενθουσιασμός σου είναι τόσο μεγάλος που θέλεις να αρπάξεις τη ζωή από τα «μαλλιά» και να τα ζήσεις όλα στο έπακρον!

2. Κάθε μέρα βάζεις κι ένα καινούργιο στόχο. Ναι, οι στόχοι σου Δίδυμε, δεν είναι μόνο αντικρουόμενοι, αλλά είναι και συνεχείς! Κάθε πρωί που ξυπνάς αισθάνεσαι πως θέλεις να κατακτήσεις κάτι καινούργιο. Δε σου αρκεί η πραγματικότητά σου και επιθυμείς όλο και παραπάνω πράγματα, για να μη βαριέσαι ούτε λεπτό! Πρέπει να μετρήσεις κανονικά τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις ικανότητές σου και να δεις μέχρι που πραγματικά μπορείς να φτάσεις.

3. Δεν ξέρεις τι θέλεις. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σου σε κάνει να τα θέλεις όλα (όπως προείπαμε) και να τα τολμάς και όλα. Χάνεσαι στα πολλά και νομίζεις πως επιθυμείς τα πάντα, αλλά ουσιαστικά δε σε γεμίζει τίποτα ολοκληρωτικά. Είσαι πολυμήχανος και πολυπράγμων, αλλά με πολλούς στόχους! Κάτσε και σκέψου καλά τι θέλεις και τι σε κάνει ευτυχισμένο και μάθε να αφοσιώνεσαι και όχι να σκορπίζεσαι δεξιά και αριστερά, χάνοντας την ουσία. Έτσι, θα βρεις την ηρεμία και την ευτυχία σε αυτό που πραγματικά αγαπάς.

4. Χάνεσαι στην πορεία. Τι σημαίνει αυτό; Πώς μπορείς να βάζεις ένα στόχο, είτε υψηλό είτε χαμηλό, και να ξεκινάς με μεγάλα όνειρα και με ανυπομονησία, αλλά στο τέλος να χαλαρώνεις και να βαριέσαι να πιεστείς περαιτέρω; Ξαφνικά σε αποσπούν άλλα πράγματα και μειώνεις την αξία του προηγούμενου στόχου σου, με αποτέλεσμα να ξοδεύεσαι σε πολλά και διάφορα και τις περισσότερες φορές να αποτυγχάνεις! Μη χάνεις το focus σου και επικέντρωσε όλες τις δυνάμεις σου εκεί που πραγματικά πρέπει.


Καρκίνος - Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση.

1. Συνεχώς αμφιβάλλεις για τις ικανότητες και για τον εαυτό σου. Δεν πιστεύεις σε εσένα και έτσι η ανασφάλειά σου σε κάνει να αποτυγχάνεις στο στόχο σου. Από μόνος σου θεωρείς πως δεν είσαι αρκετά ικανός, ώστε να τα καταφέρεις και σε πιάνουν οι ηττοπάθειες, με αποτέλεσμα να μην κάνεις ούτε τα μισά από αυτά που θα μπορούσες να πετύχεις. Στηρίξου πάνω σου και δες πόσο πιο εύκολα θα γίνουν τα πράγματα, άμα πιστέψεις λίγο παραπάνω στον εαυτό σου.
     
2. Βάζεις μακροπρόθεσμους στόχους. Η ανασφάλειά σου σε κάνει να μην μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι, εάν δεν έχεις προετοιμαστεί καλά. Ο Καρκίνος θέλει να το σκεφτεί και να το ξανασκεφτεί, και μετά να το οραματιστεί λίγο και ίσως μετά από κάνα χρόνο... να το πραγματοποιήσει. Οι στόχοι του είναι πολύ μακρινοί και με αυτό τον τρόπο ηρεμεί, χαλαρώνει και πιστεύει βαθιά μέσα του πως αυτό είναι κάτι που θα γίνει πολύ αργότερα, οπότε δεν αγχώνεται. Έτσι, όμως, η ζωή σου Καρκίνε, μένει στάσιμη και δεν προχωράς μπροστά έτσι όπως θα ήθελες.

3. Στηρίζεσαι πολύ στους άλλους. Λόγω της μεγάλης ανασφάλειάς σου, στηρίζεις πολύ τις ελπίδες σου σε τρίτους. Είτε θεωρείς πως κάποιος άλλος θα καλύψει τα κενά σου, είτε ότι θα σε βοηθήσει σε τέτοιο βαθμό, που και να μην κάνεις κάτι σωστό, αυτός θα σε «ανεβάσει». Γενικά «βλέπεις» στους άλλους την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να «βλέπεις» στον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι σα να έχεις πάντα ένα «δίχτυ προστασίας», το οποίο σου «φρενάρει» την πρωτοβουλία και την τόλμη σου.
4. Είσαι νωθρός ή αλλιώς τεμπέλης. Δεν μπορείς τα «πολλά πολλά» και με την πρώτη δυσκολία μπορεί να τα παρατήσεις. Νιώθεις μία υπερβολικά μεγάλη ψυχολογική και σωματική κούραση, αλλά όλα αυτά είναι στο μυαλό σου, διότι, ουσιαστικά, δεν μπορείς να αντεξεις την πίεση. Η ευαισθησία, αλλά και η νωθρότητά σου σε κάνουν να εγκαταλείπεις τα σχέδιά σου εύκολα και ποτέ να μην πετυχαίνεις τον μεγάλο σου στόχο. Ξεπέρασέ το και δείξε περισσότερη υπομονή και επιμονή!


Λέων - Έχεις υπερβολικά μεγάλη αυτοπεποίθηση.

1. Με ένα ζώδιο μόνο διαφορά, ο Λέων είναι το ακριβώς αντίθετο από τον Καρκίνο. Θεωρεί πως μπορεί να κάνει τα πάντα και να κατακτήσει τον κόσμο όλο και δεν μπορεί να δεχτεί την αποτυχία σαν ενδεχόμενο. Είναι απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του και οπλισμένος με τις κατάλληλες γνώσεις, ικανότητες, γνωριμίες για να φτάσει πολύ παρακάτω από οποιονδήποτε άλλον. Λέοντα, είσαι άνθρωπος και όχι super ήρωας! Έχεις και εσύ ελλείψεις, κενά και αδυναμίες, όπως όλος ο κόσμος!

2. Βάζεις πολυ ψηλά τον πήχη. Δεν βάζεις μόνο έναν στόχο, αλλά πολλούς και δύσκολους. Ο Λέων θεωρεί πως μπορεί να τα συνδυάσει όλα ταυτόχρονα και να δώσει την ίδια βάση και την ίδια προσπάθεια σε ό,τι καταπιάνεται. Δε γνωρίζει τα όριά του και πιστεύει πως όλα μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα. Και όταν βλέπει πως δεν μπορεί να τα καταφέρει όσο καλά θα ήθελε, απογοητεύεται, αλλά και πάλι πιστεύει πως τα’ χει καταφέρει καλύτερα από όλους! Ρίξε τον πήχη λίγο και προσγειώσου στην πραγματικότητα.

3. Χάνεις εύκολα την κρίση σου. Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, ο Λέοντας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως κάνει κάπου λάθος. Πιστεύει πραγματικά πως είναι τέλειος και πως όλοι πρέπει να τον αποδέχονται και να τον θαυμάζουν. Θέλει να’ ναι το επίκεντρο και όταν οι άλλοι τον χλευάζουν, δεν τον καταννοεί. Πιστεύει πως κάπου κάνουνε λάθος και δεν μπορούν να δουν καθαρά μπροστά τους. Δυστυχώς, δεν κάνουνε καλέ μου Λέοντα! Εσύ πρέπει να δεις αντικειμενικά τα γεγονότα και έτσι να πετυχαίνεις πιο ξεκάθαρα τους στόχους σου.

4. Δεν αξιολογείς τις κινήσεις σου. Η σιγουριά σου σε καθιστά πιο γρήγορο και ευέλικτο, συγκριτικά με τους άλλους και πέφτεις με τα μούτρα στην όλη διαδικασία. Βάζεις ένα μεγαλεπήβολο στόχο και θέλεις να τον πετύχεις με κάθε μέσο, άμεσα. Και όταν αυτός καθυστερεί να επιτευχθεί, τότε δρας αυθόρμητα και απερίσκεπτα, δίχως να αξιολογείς σωστά τις κινήσεις και τις επιλογές σου. Ζύγισε την αυξημένη αυτοπεποίθησή σου και θα μπορέσεις να φέρεις τα καλύτερα αποτελέσματα! 
  

Παρθένος - Είσαι απαισιοόδοξος.

1. Μέσα σου υπάρχει ένας πεσιμισμός, ο οποίος σου ρίχνει την ψυχολογία και ουσιαστικά σου χαλάει τα σχέδια. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι μονίμως αρνητικά και να περιμένεις πως η μοίρα θα τα φέρει μόνη της, χωρίς να χρειαστεί καθόλου τη θετική σου σκέψη. Η αρνητική σου διάθεση σε κάνει πιο δυσκίνητο και αργό στη λήψη των αποφάσεων, αλλά και στην υλοποίηση των πράξεων σου. Σκέψου θετικά και θα δεις πως όλα γύρω σου θα αλλάξουν!

2. Έχεις μεγάλες φοβίες. Και όχι μόνο ως προς την αποτυχία πραγματοποίησης ενός στόχου, αλλά και ως προς το ενδεχόμενο λάθους. Τα βήματά σου είναι πάντα αργά και σταθερά, διότι φοβάσαι μην υποπέσεις σε κάποιο σφάλμα. Κρίνεις πως οι συνέπειες της οποιασδήποτε αποτυχίας σου θα είναι χειρότερες από το να κάνεις κάτι μέτρια ή σε μεγάλο βάθος χρόνου. Δεν έγινε και τίποτα να μην είσαι απόλυτα τέλειος και συνεπής στην εικόνα που θέλουν οι άλλοι για σένα. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και μετά ξαναπροσπαθούν και συνεχίζουν την πορεία τους.

3. Αγχώνεσαι σε υπερβολικό βαθμό. Μα είναι δυνατόν να έχεις τέτοιο άγχος; Δεν μπορείς να λειτουργήσεις λογικά, εάν είσαι μονίμως στην «τσίτα» και με το παραμικρό κλονίζεται η ψυχολογία σου! Πώς θα συγκεντρωθείς στο στόχο σου, αν έχεις ένα βάρος μέσα σου να σε τρώει ζωντανό; Πώς θα δώσεις το 100% του εαυτού σου και θα μπορέσεις να νικήσεις όλες σου τις φοβίες και επιτέλους να γίνεις ευτυχισμένος, κατακτώντας αυτό που τόσο πολύ θέλεις; Χαλάρωσε και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

4.
Σκέφτεσαι πολύ λογικά. Ναι, Παρθένε, είσαι από τα ζώδια που πατάνε γερά στη γη, αλλά δε χρειάζεται να το παρακάνεις κιόλας! Πρέπει να γίνεις λίγο πιο δημιουργικός και να μπορέσεις να ξεφύγεις από τα τετράγωνα πλαίσια που προστάζει η λογική σου! Βρες τον ενθουσιασμό που έχεις καλά κρυμμένο μέσα σου και βάλε μπρος ένα πιο μεγαλόπνοο σχέδιο, είτε αυτό αφορά την επαγγελματική είτε την προσωπική σου ζωή. Βρες το χαμένο σου πάθος για κάτι και κάνε τα πάντα για το κατακτήσεις!


Ζυγός - Προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους άλλους και όχι εσένα.

1.  Η ζωή σου, Ζυγέ, θα μπορούσε να γραφτεί σε αυτή τη φράση! Ενώ έχεις τα όνειρα και τους στόχους σου, μπορεί να μην τα ακολουθείς εξ ολοκλήρου, διότι οι τρίτοι δε συμφωνούν απόλυτα μαζί τους. Μπορεί να βάλεις πολύ πίσω τις δικές σου επιθυμίες, μόνο και μόνο για να είναι ήσυχοι οι άλλοι πως κάνεις μία στρωμμένη ζωή. Ξέχνα τους άλλους και βρες τι σε ευχαριστεί πραγματικά και υλοποίησέ το! Οι τρίτοι πάντα θα σε σχολιάζουν, αλλά εσύ θα είσαι ήσυχος και ευτυχισμένος!

2. Είσαι πολύ αναβλητικός. Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο λάθος όλων, διότι, ακόμα και όταν έχεις τα πάντα και μπορείς να κατακτήσεις εύκολα το στόχο σου, η αναβλητικότητά σου σε πηγαίνει πίσω και σου γκρεμίζει όλα όσα έχεις χτίσει. Συνήθως, αυτά που αφήνεις πίσω είναι τα πιο κοπιαστικά και επίπονα, είτε ψυχικά, είτε σωματικά και σου είναι πολύ εύκολο να βρεις μία δικαιολογία για να τ’ αποφύγεις! Ξέφυγε από αυτή τη στάση ζωής και άδραξε την ημέρα!

3.
Αποσπάσαι πολύ εύκολα. Συνεχώς κάτι θα θυμηθείς ή θα σκεφτείς και θα χάσεις πολύ γρήγορα την εστίασή σου σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Μπορεί να είσαι πανέτοιμος να κάνεις αυτό που χρειάζεται και μόλις προκύψει κάτι, ξεχνάς που βρίσκεσαι και τι κάνεις και δίνεσαι ολοκληρωτικά αλλού! Οι πειρασμοί είναι πάντα πολλοί και πάντα θα μπαίνεις στη διαδικασία να αμφισβητείς αυτό που κάνεις, αλλά προσπάθησε να μη χάνεις το κέντρο της προσοχής σου, διότι στο τέλος δε θα καταφέρεις απολύτως τίποτα!

4.
Αφήνεις το φόβο σου να σε καταβάλει. Η ανασφάλειά σου είναι η δεύτερη φύση σου και είναι εκείνη που μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά σου και δεν τα αφήνει να πραγματοποιηθούν. Δεν είναι δειλία, αλλά υπέρμετρος φόβος για το τι θα αντιμετωπίσεις και για το πως θα τα καταφέρεις. Φοβάσαι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να δηλώσεις την παρουσία σου και να τολμήσεις και έτσι μένεις πίσω από τους άλλους, ενώ μπορείς να βγείς μπροστά και να είσαι εσύ ο νικητής!


Σκορπιός -  Νομίζεις πως τα ξέρεις όλα.

1. Είπαμε να έχεις αυτοπεποίθηση, διότι μόνο έτσι θα πας μπροστά, αλλά να μην είσαι και ξερόλας! Και δεν αναφέρομαι στο θέμα των γνώσεων, αλλά στο θέμα των απόψεων. Είσαι κάθετος σε κάποια πράγματα, δε ζητάς ποτέ συμβουλές ή τη γνώμη των άλλων και θεωρείς πως ξέρεις τον τρόπο και μπορείς να τα καταφέρεις όλα μόνο σου. Σου έχω νέα! Με τη βοήθεια έμπιστων ανθρώπων δίπλα σου, η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη και χαρούμενη και η επίτευξη των στόχων σου δε θα είναι πλέον ένας δύσκολος και μοναχικός δρόμος.

2.
Είσαι μυστικοπαθής. Το ξέρεις και σου αρέσει, αλλά δε σου κάνει καλό. Μπορεί να υπάρχει κάτι που σε απασχολεί, σχετικά με το ζήτημα που σε ενδιαφέρει και να μην το ‘χεις πει ποτέ σε κανέναν, θέλοντας να το περάσεις μόνο σου! Και σε τι ωφέλησε όλο αυτό; Στο να παραμένεις ένας μυστηριώδης και σκοτεινός τύπος, που τα μαζεύει όλα μέσα του. Άνοιξε τα χαρτιά σου σε κοντινά σου άτομα και θα δεις πόσο καλύτερα θα αισθανθείς που ένα βάρος θα έχει φύγει από πάνω σου.

3.
Είσαι ανυπόμονος. Τα θέλεις όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό που ζητάς, όμως, δε γίνεται! Δεν έχεις ακούσει πως «το καλό πράγμα αργεί να γίνει» και στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό ισχύει! Δε γίνεται να βάλεις ένα στόχο και να υλοποιηθεί αμέσως, χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα. Προσπάθησε να κάνεις υπομονή και να συνεχίσεις να πιστεύεις σε αυτό που θέλεις. Το ότι μπορεί να γίνει λίγο αργότερα από ότι περίμενες, δε σημαίνει πως δε θα γίνει και καθόλου ή πως δε θα στεφθεί με επιτυχία.

4. Δεν κάνεις μεγάλα όνειρα. Και αυτό συμβαίνει, όχι γιατί δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλά γιατί βαριέσαι να περιμένεις. Είναι ακριβώς αυτό που προαναφέραμε. Οι στόχοι σου είναι μικροί και εφικτοί, ώστε να μη χρειαστεί να περιμένεις και να κουραστείς για αυτούς. Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις την ικανοποίηση που χρειάζεσαι και δε μπαίνεις σε δυσκολίες που μπορεί να σου χαλάσουν τη ροή της καθημερινότητάς σου. Σκορπιέ, βρε αυτό που αγαπάς και βάλε πιο ψηλά τον πήχη! Μπορείς!


Τοξότης -
Ξεχνάς πολύ εύκολα.
1. 
Είσαι χαοτικός σα ζώδιο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «χάνεσαι» συνεχώς στις σκέψεις σου και να ξεχνάς βασικά πράγματα, όπως το να φας, το να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου ή το να κατακτάς τους στόχους σου. Σημείωσε κάπου τα θέλω και τις ανάγκες σου και κάνε τις πραγματικότητες, βήμα βήμα. Βάλε πρόγραμμα και γίνε πιο συγκεκριμένος και ξεκάθαρος στους σκοπούς σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις πολύ περισσότερα απ’ ότι ποτέ θα φανταζόσουν.

2.
Τα αφήνεις όλα στην τύχη τους. Σε κουράζει πολύ η πραγματικότητα και οι υποχρεώσεις που έχεις από αυτή και έτσι δε μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία να φτιάξεις ένα πλάνο, να κάνεις μία έρευνα και να εξετάσεις τι μπορεί και τι δεν μπορεί να επιτευχθεί. Δε γνωρίζεις τον τρόπο, αλλά ούτε και τον χρόνο για να φτάσεις εκεί που θέλεις και θεωρείς πως η μοίρα θα τα φέρει όλα όπως πρέπει. Καλέ μου Τοξότη, σπατάλησε λίγη ενέργεια και γίνε λίγο πιο συνεπής απέναντι στους στόχους, αλλά και στον εαυτό σου.

3.
Είσαι υπεραισιόδοξος. Κι όμως, αυτό αποτελεί πρόβλημα! Δε βλέπεις πουθενά περίεργα θέματα και δύσκολες καταστάσεις. Δεν αναγνωρίζεις τον κίνδυνο ή την ταλαιπωρία και εκτιμάς πως όλα θα έχουν μία καλή έκβαση. Οι αρνητικές συνέπειες δεν υπάρχουν πουθενά στο μυαλό σου και με αυτό τον τρόπο, πετάς στα σύννεφα και δεν παίρνεις τίποτα στα σοβαρά. Προσπάθησε να εξετάζεις όλες τις διαστάσεις ενός ζητήματος και να ξέρεις άνα πάσα στιγμή ποιες είναι οι επιλογές σου.

4. Ακολουθείς την κρίση των άλλων. Δεν είναι ότι δεν έχεις δικιά σου άποψη, απλώς κάποια ζητήματα δε σ’ ενδιαφέρουν, όπως ενδιαφέρουν τους άλλους. Και επειδή σχεδόν όλοι σε πιέζουνε να είσαι πιο υπεύθυνος και να βάζεις στόχους στη ζωή σου, εσύ τους ακούς και ουσιαστικά, εξαναγκάζεσαι να κάνεις αυτά που θέλουν εκείνοι. Σου είναι πιο σημαντικό να βρεις την ηρεμία σου και να τους κάνεις το χατήρι, από το να κάτσεις να σκεφτείς πραγματικά τι θέλεις και να βρεις τον τρόπο να το πραγματοποιήσεις.  


Αιγόκερως -
Είσαι πολύ πειθαρχημένος.
1.
  Ο Αιγόκερως είναι, αναμφίβολα, από τα πιο πειθαρχημένα ζώδια του κύκλου. Βάζει στόχους, κάνει τη σωστή έρευνα, τις κινήσεις και ξέρει πως και πότε θα υλοποιηθούν. Αλλά, καλέ μου Αιγόκερε, «βάλε και λίγο νερό στο κρασί σου»! Δε χρειάζεται να είσαι τόσο πολύ στην «τσίτα»! Χαλάρωσε και απόλαυσε τα όνειρά σου! Μπορείς και πάλι να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, αν δώσεις λίγο χρόνο και λίγη άνεση στον εαυτό σου. Είναι ωραίο που είσαι πειθαρχημένος και έχεις τόσες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά μπορείς να πετύχεις τα ίδια και με ένα λιγότερο πιεστικό τρόπο.

2.
Είσαι τελειομανής. Τα θέλεις όλα, όπως τα έχεις σκεφτεί και επιθυμείς να είναι όλα στην εντέλεια. Δε δέχεσαι ούτε λάθη, ούτε παραλήψεις, ούτε κενά. Θα περάσουν όλα από το χέρι σου, μόνο και μόνο για να είσαι σίγουρος πως θα γίνουν σωστά και ορθά. Κοιτάς και τη λεπτομέρεια και μερικές φορές, χάνεις την ουσία. Και πάλι, προσπάθησε να χαλαρώσεις και να μη γίνεσαι εμμονικός και υπερβολικός.

3.
Δεν ξέρεις να ζητάς βοήθεια. Ο Αιγόκερως έχει το σύνδρομο του Θεού. Θεωρεί πως μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του και καλύτερα απ’ όλους. Δεν διαννοείται πως κάποιος άλλος θα πετύχει το στόχο του πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα ή πιο ποιοτικά από αυτόν. Εκτιμά πως είναι ανώτερος σε πολλά πράγματα και συχνά υποτιμάει ανθρώπους και καταστάσεις. Αιγόκερε, ζήτα βοήθεια από τους κοντινούς σου και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο απ’ ότι νομίζεις.

4.
Δεν κάνεις ποτέ διάλειμμα. Θεωρείς πως ο χρόνος για ξεκούραση είναι περιττός και άχρηστος. Φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά δεν πιστεύεις στη χαλάρωση με την έννοια του «διαλείμματος»! Δεν μπορείς να κάτσεις ήσυχος ούτε λεπτό και άμα πας να χαλαρώσεις, θα αισθανθείς τόσες τύψεις που δε δουλεύεις που θα εργαστείς διπλά μετά. Πάρε μία ανάσα που και που! Να θυμάσαι πως δεν είσαι μηχάνημα και πως ο οργανισμός σου χρειάζεται ανάπαυση για να μπορέσει να λειτουργεί με ορθό τρόπο.

 

Υδροχόος -
Είσαι πολύ αόριστος.
1.
  Βάζεις συνεχώς στόχους και έχεις όνειρα, τα οποία είναι γενικά και αόριστα. Μπορεί να θέλεις να υπάρχει παγκόσμια ειρήνη, αλλά δε θα βρεις με ποιο τρόπο θα συμβάλλεις εσύ σε αυτό. Επιθυμείς πολλά ουτωπικά πράγματα και δεν κάθεσαι να σκεφτείς πως αυτά θα γίνουν στην πράξη και ποιες θα είναι οι προηγούμενες φάσεις για να το πετύχεις αυτό. Γράψε τους στόχους σου σε ένα χαρτί και βρες τα παρακλάδια τους, ώστε να σου είναι πιο εύκολο να βρεις την αφετηρία σου και να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

2.
Συγκρούεις τους στόχους με τις αξίες σου. Με λίγα λόγια, τα ιδανικά σου είναι πολύ ψηλά και κανένας δεν μπορεί να στα γκρεμίσει. Όταν, όμως, μπαίνεις στη διαδικασία να θέσεις και να πραγματοποιήσεις ένα στόχο, πρέπει να σκέφτεσαι πιο πρακτικά και να «ρίχνεις» λίγο τον προσωπικό σου πήχη. Αυτό, Υδροχόοε μου, δεν το κάνεις. Οπότε είτε θα αλλάξεις κάποιους από τους στόχους σου, είτε θα «μειώσεις» όσο μπορείς, τις πιο ανώδυνες προσωπικές σου αξίες.

3.
Δεν κάνεις καλή διαχείριση χρόνου. Όπως και το ζώδιο του Τοξότη, έτσι και το ζώδιο του Υδροχόου χάνεται στα ιδανικά και στις αξίες του και δεν μπορεί να σκεφτεί πρακτικά. Μπορεί να θέλεις να πραγματοποιήσεις τους σκοπούς σου, όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, αλλά ο «ελεύθερος» εαυτός σου να μη σε αφήνει. Μπορεί να σπαταλήσεις πολύ χρόνο στον οραματισμό του πράγματος, παρά στην ίδια την προσπάθεια υλοποίησής του. Συγκεντρώσου, οργανώσου και έπειτα, οραματίσου!

4.
Δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις. Μπορεί τη μία στιγμή να θεωρείς πως η συμμετοχή σου σε μία ειρηνευτική αποστολή ή η συνεισφορά σου σε μία έρευνα για την καταπολέμηση κάποιων ασθενειών είναι το ιδανικό σενάριο για την ψυχική και επαγγελματική σου πορεία, ενώ από την άλλη, να πιστεύεις πως αν γράψεις ένα βιβλίο με τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης ή της απώλειας να κάνεις το ίδιο ή και περισσότερο καλό! Κάτσε και σκέψου τι σε γεμίζει πραγματικά και είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις περίφημα!

 

Ιχθύς -  Δε βάζεις τους στόχους σου σε προτεραιότητα.

1. Ενώ πασχίζεις να βρεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει και σε κάνει ευτυχισμένο, μετά, λόγω της ανασφάλειας και του φόβου της αποτυχίας, τον βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Δε μειώνεται μέσα σου, απλώς φοβάσαι να τον προσεγγίσεις και αποσπάσαι από άλλα, ήσσονος σημασίας πράγματα. Μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου. Μπορείς να τα καταφέρεις και να νικήσεις όλα όσα σε φοβίζουν και σε πηγαίνουν πίσω.

2.
Είσαι υπερευαίσθητος. Ο Ιχθύς είναι εκ των πραγμάτων ένα υπερευαίσθητο ζώδιο, το οποίο μπορεί να «πέσει» ψυχολογικά από τη μία στιγμή στην άλλη. Αν τον πειράξει κάτι σχετικά με το στόχο που έχει βάλει, τότε μπορεί να τον καταβάλει η απαισιοδοξία και να τα παρατήσει όλα. Του είναι πιο εύκολο να αφήσει κάτι που φτιάχνει, επειδή τον δυσαρεστεί, παρά να ξεπεράσει τις ευαισθησίες του και να το επικεντρωθεί μόνο σε αυτό.

3. Δεν έχει εναλλακτικό πλάνο. Μόλις βρεις το στόχο σου και είσαι σίγουρος πως θέλεις να τον κατακτήσεις, πέφτεις με τα μούτρα στην υλοποίησή του. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως εάν αποτύχει το σχέδιό σου και δεν μπορέσεις να το κάνεις πραγματικότητα, δεν έχεις σκεφτεί καν μία εναλλακτική λύση. Βάλε στο νου σου πως πρέπει να υπάρχουν πολλές επιλογές και εναλλακτικές, διότι τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε.

4.
Δε βάζεις χρονικά περιθώρια. Αν και υπάρχει ο συγκεκριμένος στόχος, δεν υπάρχει το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να βάλεις μία βάση και ένα χρονικό ορίζοντα, ώστε να γίνεσαι πιο συνεπής και πιο αποτελεσματικός. Μη χάνεσαι στην όλη προσπάθεια επίτευξης του στόχου και προσπάθησε να βάλεις τα όρια σου. Ο χρόνος που θα σπαταλήσεις είναι σημαντικός, αλλά να θυμάσαι πως πρέπει να ‘ναι ταυτόχρονα συνοπτικός και δημιουργικός.Newsletter