astropedia.gr

8+1 συχνά πράγματα που λέει το κάθε φύλο και η πραγματική τους σημασία!

8+1 συχνά πράγματα που λέει το κάθε φύλο και η πραγματική τους σημασία!
Και ποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε γυναίκες και σε άνδρες; Οι περισσότερες από εμάς σπαταλάμε μεγάλη ενέργεια και φαιά ουσία μήπως και αποκρυπτογραφήσουμε κάποια από τα συμφραζόμενα στις κουβέντες ενός άνδρα. Και πάλι…μένουμε με την απορία: «Τι ακριβώς εννοεί;», «Κατάλαβα καλά ή θα κάνω κάτι που δε θέλει;». Μερικές φορές, νομίζω πως ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν ούτε από εμάς, αλλά ούτε και από τους ίδιους τους τους εαυτούς. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες λέμε πάντα αυτό που θέλουμε με ένα δικό μας τρόπο. Μπορεί να το αφήσουμε ως υπονοούμενο ή να το πούμε και ξεκάθαρα, δίνοντας του μικρότερη σημασία απ’ ότι θα θέλαμε. (Είναι που έχουμε και τρόπους!) Παρόλα αυτά, ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο φύλο δεν μπορεί να συνεννοηθεί σε κάποια βασικά επικοινωνιακά ζητήματα. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να τα διαλευκάνουμε… 

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ερωτάς & Αφοσίωση
Όλοι αναζητούμε το ίδιο πράγμα, σωστά; Ίσως όχι τελικά…     
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 
 
1. «Δε νομίζω»
 • Γυναίκα: Για να πει μία γυναίκα «δε νομίζω» σε έναν άνδρα σημαίνει πως αυτό που της έχει ζητήσει δεν θέλει με τίποτα να το κάνει. Μπορεί να κρατάει τα προσχήματα και να προσπαθεί να είναι ευγενική, αλλά το πιο πιθανό είναι να της έχει «γυρίσει το μάτι» με κάτι που προέκυψε και να μην μπορεί να το δείξει. Το «δε νομίζω» είναι το ξεκάθαρο «δε θέλω», το καμουφλαρισμένο «όχι», το οποίο δεν μπορεί να το πει ανοικτά είτε για λόγους ευγένειας, είτε για να μην κακοκαρδίσει τον αγαπημένο της. Επιπλέον, το «δε νομίζω» γίνεται πολύ επιθετικό, εάν είναι σε ειρωνικό τόνο, υπονοώντας, συνήθως, πως αυτή την κουβέντα την έχουνε ξανακάνει και διαφωνούμε παντελώς. Ως εκ τούτου, με αυτήν την ατάκα νιώθει πιο ασφαλής, δε μπορεί να παρεξηγηθεί, αλλά ούτε και να έρθει σε σύγκρουση με το ταίρι της για κάτι που στα μάτια της μπορεί να φαίνεται εντελώς αυτονόητο. 
 • Άνδρας: Το «δε νομίζω» του άνδρα είναι το «δε νομίζω» στην πραγματικότητα. Είναι που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι δε θέλει να κάνει, αλλά τείνει προς την άρνηση χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Μερικές φορές, ο εγωισμός του τον ωθεί να πηγαίνει κόντρα στους άλλους χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Θέλει να κάνει αίσθηση και γι’ αυτό, διατηρεί μία αρνητική στάση. Σε αυτή την περίπτωση, εάν η γυναίκα επιμείνει και θέλει να πετύχει το σκοπό της, το «δε νομίζω» του άνδρα θα πάει περίπατο. (Καθώς οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουμε εύκολα από «όχι»!) Εκείνος, δε, θα παραμείνει χαλαρός και άνετος και δε θα θυμάται καν πως πραγματοποιήθηκε αυτός ο διάλογος και πως κατά βάθος είχανε διαφορετικές απόψεις. Για τον άνδρα, κάποια θέματα είναι ψιλά γράμματα και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τους αρμόζει. 

2. «Δεν ξέρω»
 • Γυναίκα: Το «δεν ξέρω» είναι το μεγάλο ερωτηματικό και για τα δυο φύλα. Η γυναίκα όταν χρησιμοποιεί τη φράση «δεν ξέρω» σημαίνει πως έχει ήδη αρχίσει να νευριάζει με αυτό που έχει ακούσει. Αναμφίβολα, υπάρχει και η περίπτωση που πραγματικά δε γνωρίζει τι θέλει, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. Το ειρωνικό «δεν ξέρω» είναι αυτό που θέλεις να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις τόσο πολλά που ο άνδρας θα πάρει το πρώτο καράβι και θα προσπαθήσει να φύγει μακριά από τη γκρίνια και τις φωνές. Συνήθως, η γυναίκα είναι έντονα ενοχλημένη με κάτι και η διπλωματική απάντηση που δίνει είναι μόνο για να κερδίσει χρόνο και για να καλμάρει τα νεύρα της, χωρίς να αναγκαστεί να πει κάτι για το οποίο, αργότερα, θα μετανιώσει. (Όχι τίποτε άλλο! Δε θα ξέρει από πού του ήρθε του ανθρώπου!)
 • Άνδρας: Καμία σχέση. Το παιδί, απλώς, δεν ξέρει! Δηλώνει περίτρανα την άγνοιά του για την κατάσταση που έχει προκύψει και επιθυμεί γρήγορα να αναλάβει κάποιος άλλος τις ευθύνες και να πάρει την πρωτοβουλία. Το «δεν ξέρω» είναι το παιδικό, αθώο (ελπίζουμε) «δε γνωρίζω», το οποίο δηλώνει πως είτε δε θέλει να μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί λίγο παραπάνω και να δει τι πραγματικά επιθυμεί, είτε βαριέται να κάνει αυτό που του έχει ζητηθεί. Καλά ειδικά, εάν αναφερόμαστε σε ερωτήσεις του τύπου εάν του αρέσει ένα μπλουζάκι ή ένα φόρεμα, ε τότε θα πει «δεν ξέρω», διότι πραγματικά δεν τον νοιάζει. Εάν μιλάμε για ένα θέμα που είναι πιο σοβαρό, τότε θα θέλει να πάρει το χρόνο του για να μπορέσει να επιχειρηματολογήσει αντικειμενικά και επί της ουσίας. Το μυαλό του άνδρα τείνει να δουλεύει σε όλη του την έκταση, μόνο σε σοβαρές, για εκείνον, καταστάσεις, αλλιώς συνεχίζει να χάνεται στην αιώνια λιακάδα του!

3. «Δεν έχω όρεξη για συζήτηση»
 • Γυναίκα: Καλά, αυτή την ατάκα, θεωρώ, πως είναι σπάνιο να την ακούσει κάποιος από ένα γυναικείο στόμα. Είναι έξω από τη φύση της γυναίκας ν’ απαρνηθεί την κουβέντα, τη συζήτηση και την ανάλυση θεμάτων, ειδικά γύρω από την ερωτική της σχέση. Στην περίπτωση, όμως, που το πει αυτό σε έναν άνδρα, τότε είναι φανερό πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά μεταξύ τους. Το «δεν έχω όρεξη για συζήτηση» της γυναίκας είναι το ίδιο με το «είμαι ένα βήμα λίγο πριν το χωρισμό». Καμία γυναίκα δε φτάνει στο σημείο να «γειώσει» έναν άνδρα, εάν δεν είναι πάρα πολύ εκνευρισμένη ή στεναχωρημένη μαζί του. Τότε μόνο, θέλει το χρόνο της για να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει και οποιαδήποτε παρέμβαση θα της κοστίσει, καθώς θα τη βγάλει από τη διαδικασία της βαθιάς ενδοσκόπησης, στην οποία έχει μπει.
 • Άνδρας: Στον αντίποδα, η ατάκα του άνδρα «δεν έχω όρεξη για συζήτηση» δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ανησυχητική για μία γυναίκα. Απλώς, εκείνος δεν έχει, όντως, όρεξη για κουβέντες, για αναλύσεις, για γνώμες, για λεπτομερή σχολιασμό κάποιων γεγονότων. Δεν έχει χειρότερο από το αναλύσει τα προβλήματα που έχουνε στη σχέση τους, το τσακωμό που κάνανε πριν δυο μήνες, το χωρισμό της κολλητής της κοπέλας του ή το γεγονός πως πλέον δεν μπαίνει στο skinny jean της! (Ούτε καν ξέρει τι είναι αυτό!) Με την αφοπλιστική αυτή φράση, η γυναίκα απογοητευμένη τρέχει να πάρει τηλέφωνο την κολλητή της και να μιλήσουνε με τις ώρες, γκρινιάζοντας πως δεν την καταλαβαίνει καθόλου και πως σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, ενώ ο άνδρας, ευτυχισμένος από τη νίκη του, θα δει με ηρεμία τον αγώνα ποδοσφαίρου, παρέα με μία κρύα μπύρα!

4. «Βαριέμαι»
 • Γυναίκα: Ξέρω πως θα γίνω γραφική, αλλά, συνήθως, η γυναίκα δε βαριέται όταν έχει τον άνδρα που θέλει δίπλα της. Πάντα έχει να πει ή να κάνει κάτι για να περάσει ωραία μαζί του και σπάνια θα βαρεθεί την παρέα του. Εάν, βέβαια, τη βαρεθεί πραγματικά, τότε δηλώνει ξεκάθαρα πως η σχέση τους έχει φτάσει σε τέλμα. Τότε, καλό είναι ο άνδρας να προετοιμάζεται για το χειρότερο. Τις περισσότερες φορές, όμως, που θα το πει αυτό, θέλει, απλώς, να του κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Βλέπει πως εκείνος είναι στο δικό του κόσμο και θέλει, με κάποιο τρόπο, να τον ταρακουνήσει. Παίζει ένα παιχνίδι, φτιαγμένο στα μέτρα της, στο οποίο ο άλλος δεν μπορεί να της πει τίποτα, ούτε μπορεί να παραπονεθεί για να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Με αυτή την ατάκα, η γυναίκα «ενοχλεί» τον εγωισμό του άνδρα και κερδίζει τη σημασία και την προσοχή του. Τον κάνει να ασχοληθεί μαζί της και του φυτρώνει μικρούς σπόρους ανασφάλειας!
 • Άνδρας: Η φράση «βαριέμαι» για έναν άνδρα δεν κρύβει τίποτε άλλο, πέραν από την ουσιαστική της σημασία. Προφανώς, έχει γυρίσει κουρασμένος από τη δουλειά του και δεν έχει ούτε καλό φαγητό να φάει, ούτε κάποιο σοβαρό αγώνα για να δει στην τηλεόραση! Τώρα να κάτσει να συζητήσει με την κοπέλα του για οτιδήποτε… «βαριέται». Να κάνει κάποια δουλειά στο σπίτι για να βοηθήσει… «βαριέται». Το πιο πιθανό είναι να γκρινιάζει όλη την ώρα και να λέει πως δεν έχει τίποτα να κάνει, αφού όλοι του οι φίλοι είναι τώρα στα σπίτια τους και δεν φρόντισε κανένας να οργανώσει μία έξοδο ή ένα μάζεμα για να παίξουν Playstation 4 με την ησυχία τους! (Κάπου εκεί η γυναίκα έχει σηκωθεί, έχει πάρει το παλτό της και κλείνει την πόρτα του σπιτιού τους βροντερά!)

5. «Πάλι θα βγούμε με τους φίλους σου;»
 • Γυναίκα: Ωραία! Η γυναίκεια ατάκα σε αυτή την περίσταση θα ήταν διατυπωμένη ως εξής: «Πάλι θα βγούμε με τα παιδιά, βρε αγάπη μου; Προχθές δεν ήμασταν μαζί τους;». Η γυναίκα ξέρει από τρόπους και λεπτούς χειρισμούς. Γνωρίζει πως δεν μπορεί να πει στον άνδρα να μη δει τους κολλητούς του, αλλά θέλει να περάσει και το μήνυμα πως μπορεί να το έχει παρακάνει. Ουσιαστικά, δηλώνει ξεκάθαρα πως βαριέται και πως θα προτιμούσε να δούνε και τους δικούς της φίλους και όχι συνέχεια τους δικούς του. Κάπου εκεί θα κάνει μία αντιπρόταση και θα τον ρωτήσει, εάν επιθυμεί να συναντηθούνε πρώτα με τους δικούς της και έπειτα να έρθουν και οι δικοί του φίλοι και να ενταχθούν στη δική τους παρέα! Όχι, πως θα του αρέσει, αλλά θα το δεχθεί, καθώς δεν έχει κάποιο άλλο ισχυρό επιχείρημα να προβάλει. (Και έπειτα, όλοι μαζί θα αποτελούν μία όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα!)
 • Άνδρας: Είπαμε πως ο άνδρας αποπνέει μία ειλικρίνεια στα λεγόμενά του. Δε θα μασήσει τα λόγια του και θα δείξει ξεκάθαρα τη στάση του. Ναι, δεν πηγαίνει τους φίλους της γυναίκας που είναι μαζί (το πιο πιθανό, διότι είναι φίλοι της και τους ζηλεύει!) και κατ’ επέκταση τους ανέχεται για να μην της χαλάσει χατίρι. Όπως και να ‘χει, θεωρεί πως θα έπρεπε να το ‘χε καταλάβει και να το σέβεται, μειώνοντας έτσι τις εξόδους και τις σπιτικές συγκεντρώσεις. Στην περίπτωση, όμως, που κάνει πως δεν το καταλαβαίνει… τότε θα της το πει στα ίσα. «Πάλι θα βγούμε με τους φίλους σου, ρε αγάπη μου; Βαριέμαι να τους ξαναδώ! Άμα θέλεις, βγες εσύ μαζί τους και ενώ θα βγω με τους δικούς μου!» (Και ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του, χωρίς γκρίνιες και μουρμούρα από την πλευρά του άνδρα και με πολλά πολλά νεύρα από την πλευρά της γυναίκας.) 

6. «Τι δε σου αρέσει;»
 • Γυναίκα: «Γιατί δεν δείχνει τη χαρά του; Γιατί δεν ενθουσιάζεται με αυτό που γίνεται; Μήπως δε του αρέσει κάτι; Μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος; Μήπως δε σκέφτηκα κάτι καλά;» Όλα αυτά περνούν από το μυαλό της γυναίκας, όταν ο άνδρας κατεβάζει τα μούτρα του και δείχνει πως δεν είναι ευχαριστημένος με κάτι. Μπορεί να έχουνε πάει ταξίδι ή να γιορτάζουν ένα χρόνο επετείου, αλλά για εκείνον είναι το ίδιο. Δεν έχει μάθει να ενθουσιάζεται εύκολα και ακόμα κι όταν το αισθανθεί, θα το δείξει μία φορά με τον τρόπο του και στο δικό του χρόνο. Μπορεί η ευχαρίστησή του να είναι μόνο ένα χαμόγελο ή απλώς ένα τρυφερό χάιδεμα στο χέρι. Αυτό, για έναν άνδρα, μπορεί να σημαίνει «ευχαριστώ», «σ’ αγαπάω», «και εγώ νιώθω το ίδιο για εσένα», αλλά μέχρι εκεί. Το γεγονός πως δεν είναι εκδηλωτικός, δε σημαίνει πως δεν του αρέσει και αυτό που περνάει, απλώς δεν αισθάνεται την ανάγκη να το εκφράσει και να το δείξει στην αγαπημένη του.
 • Άνδρας: Εδώ τα πράγματα αλλάζουν! Εάν ο άνδρας πει την ατάκα «τι δε σου αρέσει;» στη γυναίκα, πάει να πει πως όντως τον έχει βάλει σε σκέψεις και την έχουν απογοητεύσει οι επιλογές του. Η γυναίκα τείνει να είναι περισσότερο εκδηλωτική από τον άνδρα και στις αντιδράσεις της δεν κρύβεται. Εάν της αρέσει κάτι, τότε θα το δείξει, είτε θα χοροπηδήσει από τη χαρά της, είτε θα τον αρχίσει στα φιλιά και στις αγκαλιές, ενώ ταυτόχρονα θα έχει ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματισμένο στο πρόσωπό της. Από την άλλη πλευρά, άμα δεν της αρέσει κάτι που έχει κάνει ο άνδρας, τότε θα κατεβάσει τη μούρη χαμηλά και θα κοιτάει, νευριασμένη, το χώρο δεξιά και αριστερά, μέχρι να τραβήξει την προσοχή του. Ακόμη, η απάντηση της σε αυτή την ερώτηση θα είναι «τίποτα» τις πρώτες πέντε φορές και έπειτα, θα ανοίξει το στόμα της και θα γίνει χείμαρρος. (Και τότε, κουράγιο, καλέ μου άνδρα!)

7. «Θέλω να πάω διακοπές με τους κολλητούς μου»
 • Γυναίκα: Πλέον, η ανάγκη που έχουν τα ζευγάρια να πηγαίνουν και χωριστά διακοπές είναι μεγαλύτερη από ότι ήτανε στο παρελθόν. Και η γυναίκα επιζητά να πάει ένα τριήμερο διακοπές μόνο με τις κολλητές της, αλλά μετά θα τρέξει σαν τρελή πίσω στην αγκαλιά του αγαπημένου της. Το ιδανικό σενάριο για εκείνη θα ήταν να πάει διακοπές και με τις φίλες της, αλλά και με τα αγόρια τους. Τότε θα είχε και την παρέα που θέλει και τον άνδρα της κοντά της. Συγκεκριμένα, η γυναίκα, κατά τη διάρκεια των διακοπών με τις κολλητές της, θα συζητήσει για τη σχέση της, θα αναλύσει τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς, θα γκρινιάξει που τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα ονειρευότανε και στο τέλος, θα κοιμηθεί με τη σκέψη του, ανυπομονώντας να τον δει και να χωθεί στην αγκαλιά του. Δε λέω πως δε θα διασκεδάσει με τις φίλες της! Κάθε άλλο! Θα πιει, θα φλερτάρει και θα ξεφαντώσει μέχρι πρωίας, απλώς θα της λείπουν και οι προσωπικές στιγμές της με το ταίρι της. 
 • Άνδρας: Η απόλυτη διασκέδαση! Νομίζω πως οι ξεχωριστές διακοπές έχουνε ξεκινήσει από την ανάγκη που νιώθει ο άνδρας να αισθανθεί και πάλι ελεύθερος! Θέλει να πάρει «ρεπό» για καμιά βδομάδα και να λιώνει με το μαγιό σε κάποια παραλία, χωρίς να έχει το νου του στο κινητό, χωρίς να αγχώνεται εάν θα πει κάτι λάθος ή εάν θα ξεχάσει να κάνει κάτι που υποσχέθηκε. Το βράδυ θα βγαίνει για να πιει ποτά μέχρι τελικής πτώσεως και να τον μαζεύουν οι κολλητοί του από τα μπαρ, ενώ είναι πολύ πιθανό να ξεχάσει και κάπου κάνα πουκάμισο ή καμιά μπλούζα. Ο άνδρας θέλει να ξεφαντώσει, διότι κατά βάθος δεν είναι θερμός υποστηρικτής της σχέσης και της δέσμευσης και χρειάζεται ένα διάλειμμα για να συνεχίσει. Δεν εννοώ πως θα καταλήξει να απατήσει τη γυναίκα που έχει δίπλα του, απλώς θέλει να ηρεμήσει το κεφάλι του από τη γκρίνια και από τις υψηλές απαιτήσεις που έχει μία σχέση.

8. «Θέλω να μείνω λίγο μόνος/η μου»
 • Γυναίκα: Για να το πει αυτό μία γυναίκα, μάλλον είναι πολύ πικραμένη από τη σχέση της. Συνήθως, η γυναίκα φροντίζει να παίρνει τον προσωπικό της χρόνο, όποτε το χρειάζεται, χωρίς να πρέπει να το δηλώσει. Στην περίπτωση, όμως, που το ζητά αυτό από τον άνδρα, τότε είναι φανερό πως θέλει λίγο χρόνο για να σκεφτεί για τη ζωή της, αλλά και για τη σχέση τους. Το κάνει, μεν, για να τον ταρακουνήσει και για να τον κάνει να την κυνηγήσει, αλλά θέλει, και από την άλλη, να δει τι πραγματικά αισθάνεται και θέλει για το μέλλον της. Το χρονικό διάστημα δεν θα είναι πάνω από βδομάδα, καθώς είτε θα έχει πάρει όλες τις αποφάσεις της έως τότε, είτε θα γυρίσει τρέχοντας στην αγκαλιά του, κατανοώντας πως μόνο αυτόν θέλει και μόνο αυτός είναι για εκείνη. Σπάνια θα ζητήσει χρόνο για να είναι μόνη της, εάν είναι καλά με τη σχέση της, καθώς εκείνος τείνει να τη βοηθάει και να την κάνει να περνά όμορφα στην καθημερινότητά της.
 • Άνδρας: Ο άνδρας είναι πάλι πιο ξεκάθαρος σε αυτή την κατάσταση. Εάν ήθελε να χωρίσει, δε θα ζήταγε χρόνο, αλλά θα τον έπαιρνε μόνιμα. Θα ζητούσε από τη γυναίκα να χωρίσουνε, για οποιοδήποτε λόγο και δε θα έμπαινε στη διαδικασία να το σκεφτεί περαιτέρω. Για να ζητάει χρόνο, σημαίνει πως έχει πραγματικά ανάγκη να μείνει λίγο μόνος τους και να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει με την καριέρα του, και όχι με τη σχέση του! Σαν άνδρας, επιθυμεί να έχει λύσει τα βιοποριστικά ζητήματα και να μπορεί να προσφέρει στη σχέση του αυτά που της αξίζουν. Μία άλλη περίπτωση, είναι, απλώς, να θέλει να περάσει χρόνο με τον εαυτό του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως βαρέθηκε την κοπέλα του ή πως δεν είναι καλά ψυχολογικά. Είναι κάτι το οποίο αισθάνεται και θέλει να το κάνει για να είναι ήρεμος και άνετος σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Ο προσωπικός χρόνος για τον άνδρα είναι σαν το χρόνο που θέλει μία γυναίκα για να ετοιμαστεί…αποτελεί μία πολυτέλεια και παίρνει αρκετή ώρα!   
 
9. «Θέλω να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου»
 • Γυναίκα: Όταν μία γυναίκα θέλει να αλλάξει σελίδα στη ζωή της, δεν τον χωρίζει, αλλά ζητά από τον άνδρα να κάνει παραπάνω πράγματα απ’ ότι κάνει μέχρι τώρα. Είτε του ζητά συγκατοίκηση, είτε του λέει απ’ έξω απ’ έξω πως ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί ή ακόμα και πως ήρθε η ώρα να κάνουνε οικογένεια! Αυτή η επιθυμία είναι πιο συχνή στη γυναικεία φύση, καθώς ο προορισμός της γυναίκας είναι η μητρότητα. Για να γίνει όλο αυτό, θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο πατέρα, άρα και τον κατάλληλο σύντροφο και σύζυγο. Και αυτό θα το καταλάβει, μόνο εάν συγκατοικήσει μαζί του και δει πως είναι η καθημερινότητά του, οι συνήθειές του και τα κουσούρια του. Πρέπει, πρώτα, να τον περάσει από κάποια εσωτερικά και υποκειμενικά τεστ, τα οποία θα φανερώσουν, εάν εκείνος είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Όμως, άμα, δεν αλλάξει «σελίδα» στη ζωή της, πως θα το καταλάβει; Δεν μπορεί να περιμένει και να παραμένει σε μία σχέση, χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο ζωής και γι’ αυτό το λόγο, τον πιέζει με το δικό της τρόπο.
 • Άνδρας: Για τον άνδρα είναι πάλι διαφορετικά τα πράγματα. Εκείνος, άμα ζητήσει να αλλάξει «σελίδα» στη ζωή του, σημαίνει πως θέλει να ανέλθει επαγγελματικά. Είτε θα θέλει να φύγει από τη δουλειά του και να πάει κάπου αλλού, είτε να αλλάξει εντελώς αντικείμενο εργασίας, είτε να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να μεταναστέψει, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη! Σε όλα αυτά τα πλάνα, η γυναίκα δεν εμπλέκεται πουθενά! Τη θέλει μαζί του, απλώς δεν της το λέει! Νιώθει πως είναι κάτι που πρέπει να κάνει μόνος του και εκείνη οφείλει να τον ακολουθήσει. Αναμφίβολα, ο γάμος δεν είναι μέσα στα σχέδιά του. Αυτό θα το έκανε μόνο εάν προέκυπτε κάποια εγκυμοσύνη ή κάποια σοβαρή συζήτηση γύρω από τη δημιουργία οικογένειας. Μέχρι τότε, τον άνδρα θα τον απασχολεί μόνο η καριέρα και η κοινωνική του ανέλιξη, ώστε να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για οτιδήποτε σοβαρότερο στο μέλλον.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter