astropedia.gr

Η Ήρα στα ζώδια

Η Ήρα στα ζώδια
Η Ήρα ήταν η σύζυγος του Δία και πέρα από αυτό ήταν διάσημη για τη ζήλεια της μιας και ο Δίας αναμειγνυόταν συχνά πυκνά σε παράνομες αισθηματικές περιπέτειες με αποτέλεσμα να μην έχουν την πιο ήρεμη και αρμονική καθημερινότητα στον γάμο τους. Αρκετές φορές η Ήρα λειτουργούσε πολύ εκδικητικά προς τις ερωτικές συντρόφους του Δία. Ο αστεροειδής Ήρα συνδέεται έντονα με τον γάμο και τα θέματα που προκύπτουν μέσα από αυτόν καθώς επίσης με την έντονη και βαθιά δέσμευση που κάνουμε με ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 1804 από τον Γερμανό αστρονόμο Karl L. Harding. Οι αστρολόγοι την συνδέουν με τον γάμο, τη ζήλεια και την κτητικότητα.

Σε ένα ωροσκόπιο η Ήρα δίνει σημαντικές ενδείξεις για το είδος του γάμου και του συντρόφου που χρειαζόμαστε και που θα αποκτήσουμε. Όχι του συντρόφου που επιθυμούμε και φανταζόμαστε (αυτό το δείχνει η Αφροδίτη και ο Άρης στον χάρτη μας) αλλά το είδος του συντρόφου που πραγματικά έχουμε ανάγκη και δείχνει στοιχεία για το πρόσωπο που συνήθως θα καταλήξουμε μαζί του. Η Αφροδίτη και ο Άρης δηλαδή δείχνουν αυτόν ή αυτήν που θεωρούμε τον ιδανικό σύντροφο και η Αφροδίτη συγκεκριμένα δίνει την πρώτη ώθηση, τη σπίθα που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ενδιαφέρον αλλά η Ήρα είναι αυτή που κάνει τη σχέση δέσμευση λειτουργώντας σε βαθύτερο συναισθηματικό-ψυχολογικό επίπεδο καθώς η ενέργειά της εργάζεται πάνω σε σημαντικότερη βάση.  Ανάλογα με τις διελεύσεις που κάνει ο αστεροειδής στον χάρτη μας διαμορφώνεται και η ποιότητα καθώς και ο τρόπος που εκδηλώνεται η σχέση. Φαίνονται δηλαδή οι μεταβολές και τα στάδια που περνάει μια σχέση.

Δες εδώ για την Ήρα στους γενέθλιους οίκους

Ο αστεροειδής Ήρα στα ζώδια

Ήρα στον Κριό

Ο σύντροφός σας θα έχει την τάση να είναι ορμητικός, φλογερός, επιθετικός, επιβλητικός και ενεργητικός και κυριαρχικός. Ο σύντροφος και ο γάμος θα είναι το κεντρικό σημείο της ζωής σας και με την Ήρα στον Κριό μπορεί να έχετε τον αέρα της αθωότητας, κάτι από αυτό που εκπέμπει ένα νεογέννητο παιδί, ειδικά μάλιστα αν ο αστεροειδής πέφτει και στον ωροσκόπο σας. Χρειάζεστε σίγουρα την αυτονομία σας μέσα σε έναν γάμο και αν δεν υπάρχει αυτό τότε μπορεί να υποφέρετε από ημικρανίες ή προβλήματα που σχετίζονται με το κεφάλι σας. Παράλληλα και το ταίρι σας πρέπει να είναι αυτόνομο και να μη σας κουράζει με την εξάρτησή του από εσάς. Ανάμεσά σας θα υπάρχει πάντα μια αίσθηση ανταγωνισμού και σύγκρισης. Αυτό είναι φυσικό γιατί θέλετε μέσα από τη σχέση να γίνεστε κάθε φορά και καλύτεροι, αρκεί βέβαια να προσέξετε να μη χαθούν οι ισορροπίες.

Ήρα στον Ταύρο

Σύντροφος σταθερός και συμπαγής και φυσικά αρκετά πεισματάρης. Ένας γάμος θα σας δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση που μπορεί να έρθει μέσα από τη στάση και την προσωπικότητα του συντρόφου σας αλλά ακόμη και μέσα από την οικονομική του επιφάνεια. Προσέξτε όμως ποιος θα είναι το ταίρι σας γιατί με αυτή τη θέση του αστεροειδούς ένα διαζύγιο δε θα είναι εύκολο και μπορεί ακόμη να είναι και καταστροφικό για εσάς. Η Ήρα στον Ταύρο θέλει ένα σταθερό δεσμό που βασίζεται στην υλική ασφάλεια και στην πίστη μεταξύ των συντρόφων. Ο σύντροφος πρέπει να έχει την αίσθηση του χρήματος και της αξίας των πραγμάτων. Μέσα από τον γάμο σας θα σας δοθεί η ευκαιρία να έχετε ένα σπιτικό που θα κρατήσει για πάντα και μέσα σε αυτό θα δείτε τα όνειρά σας να πραγματοποιούνται και θα μπορέσετε να μοιραστείτε τις φιλοδοξίες σας με αυτές του συντρόφου σας.

Ήρα στον Δίδυμο

Δε  θα πρέπει να παντρευτείτε ποτέ έναν σιωπηλό τύπο. Το να μιλάτε  και να συζητάτε με τον σύντροφό σας είναι το άλφα και το ωμέγα  της σχέσης και του γάμου σας.. Ο σύντροφός σας θα είναι ευέλικτος και έξυπνος. Μέσα από τον γάμο θα μπορέσετε να αναπτύξετε την επικοινωνιακή σας ικανότητα και να καταλάβετε κρυμμένα κομμάτια του εαυτού σας ειδικά μάλιστα αν η Ήρα κάνει θετικές όψεις στον χάρτη σας. Αν υπάρχουν αρνητικές όψεις, τετράγωνα και αντιθέσεις, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι μέσα από τον γάμο σας θα υπάρξουν θέματα που θα εμποδίσουν την επικοινωνία στο ζευγάρι. Σε κάποιο βαθμό βέβαια, ένας από τους δυο σας θα είναι περισσότερο φιλοσοφημένος ή πνευματικά προχωρημένος από τον άλλο γιατί μέσα σε έναν γάμο με την Ήρα στον Δίδυμο υπάρχει η ανάγκη της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης που θα έρθει μέσα από το διαφορετικό θεωρητικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο των συντρόφων.

Ήρα στον Καρκίνο

Έχετε την ανάγκη ενός συντρόφου που να είναι τρυφερός και ευαίσθητος αλλά ταυτόχρονα και πολύ προσεκτικός. Αν η Ήρα  κάνει αρνητικές όψεις στον χάρτη σας τότε ο σύντροφός σας θα έχει την ανάγκη να τον κανακέψετε εσείς, να τον φροντίζετε και να τον προσέχετε και μπορεί ίσως να είναι ο γκρινιάρης τύπος. Με την Ήρα στον Καρκίνο χρειάζεστε έναν σύντροφο που να είναι δεμένος και να δίνει μεγάλη σημασία και αξία στην οικογένεια και στις πατροπαράδοτες αρχές, καθώς επίσης είναι δηλωτικό του ότι μετά από τον γάμο σας θα γίνετε και εσείς οι ίδιοι περισσότερο σπιτόγατοι και θα απολαμβάνετε τα καθημερινά απλά και γλυκά πράγματα. Το περιβάλλον του σπιτιού σας θα είναι φιλόξενο και θα είναι γεμάτο από παιδία και φίλους. Υπάρχει ο κίνδυνος μέσα από το γάμο σας να αναπτύξετε συνήθειες που δεν τις είχατε με αποτέλεσμα να φτάσετε κάποια στιγμή στο σημείο να σκεφτείτε ότι δεν αφιερώνετε χρόνο σε εσάς τους ίδιους και ότι σας κατατρώνε οι οικογενειακές υποχρεώσεις και δεν απολαμβάνετε τη ζωή. Δύσκολα πάντως θα φύγετε από τον γάμο σας.

Ήρα στον Λέοντα

Χρειάζεστε σίγουρα έναν σύντροφο που να έχει ηγετικές ικανότητες και να μπορεί να λάμπει δια της παρουσίας του. Πρέπει να είναι άνθρωπος πολύ δημιουργικός και αρκετά παιχνιδιάρης. Μπορεί, ανάλογα με τις όψεις της Ήρας, ο σύντροφός σας να είναι αρκετά αυταρχικός όμως, παιδαριώδης, ανεύθυνος και ανώριμος. Με την Ήρα στον Λέοντα ο γάμος θα ενισχύσει και θα προάγει τη δημιουργικότητα και την εκδηλωτικότητά σας. Ο σύντροφός σας θα είναι πολύ καλός με τα παιδιά, τα σπορ και τα χόμπι, θα είναι πολύ δημιουργικός και θα σας παρασύρει και εσάς να δημιουργήσετε μαζί του ένα κοινό, ευχάριστο και διασκεδαστικό όραμα. Η Ήρα στο Λιοντάρι χρειάζεται ρομαντισμό και διέγερση για να ευτυχήσει μέσα σε ένα γάμο. Σίγουρα χρειάζεστε έναν σύντροφο για τον οποίο θα αισθάνεστε υπερήφανοι και θα τον θαυμάζετε όμως πρέπει να εισπράττετε και εσείς την αναγνώριση από το ταίρι σας και να μην σας αγνοεί ή να σας υποβιβάζει. Είναι θέμα υπερηφάνειας και σωστής, αμοιβαίας συνεργασίας. Σας αρέσει να υπάρχει ισότητα και ισοτιμία στη σχέση και αν υπάρχουν αρνητικές όψεις θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Ήρα στην Παρθένο

Αυτό που χρειάζεστε από έναν σύντροφο είναι να είναι επαρκής και ικανός, να εργάζεται σκληρά και να φροντίζει την υγεία σας, σωματική και ψυχολογική. Σε περίπτωση που ο αστεροειδής κάνει δύσκολες όψεις στον γενέθλιό σας χάρτη τότε ο σύντροφός σας θα είναι αρκετά σκληρός στην κρίση του και αρκετά επικριτικός μαζί σας. Με αυτή τη θέση της Ήρας δεν είναι καθόλου απίθανο να παντρευτείτε με κάποιον συνεργάτη σας. Στην ουσία όμως αυτή η θέση του αστεροειδούς δείχνει την ανάγκη σας να είστε μαζί με κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνεργαστείτε και να ‘δουλέψετε’ μαζί κυριολεκτικά ή και μεταφορικά. Αν η Ήρα κάνει άσχημες όψεις και ειδικά σύνοδο με κάποιον από τους κακεργέτες (Άρης, Κρόνος) τότε θα υπάρξει θέμα στον συνδυασμό του γάμου με την εργασία. Δε θα πρέπει να βλέπετε τον σύντροφό σας ως υπηρέτη σας αν δε θέλετε να χωρίσετε. Μέσα από τον γάμο σας θα οργανωθείτε περισσότερο και πρακτικά αλλά και εσωτερικά. Υπάρχει περίπτωση, ειδικά με άσχημες όψεις του αστεροειδούς, να υπάρξει στην πορεία του γάμου θέμα υγείας που ίσως απασχολήσει εσάς ή τον σύντροφό σας. Να δίνετε πάντα προσοχή στη σωστή διατροφή και στην υγιεινή ζωή.

Ήρα στον Ζυγό

Χρειάζεστε έναν σύντροφό που να είναι γοητευτικός, κοινωνικός και να έχει αναπτυγμένο το αισθητήριο του σε σχέση με θέματα τέχνης και ομορφιάς. Με την Ήρα στον Ζυγό  γίνεται έντονη και απαιτητική η ανάγκη για σοβαρή δέσμευση και γάμο μιας και κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι για το άτομο ο θεμέλιος λίθος της ζωής του. Η Ήρα στον Ζυγό αναζητά και χρειάζεται την ισορροπία , την αρμονία και την ισότητα μέσα στις σχέσεις και στον γάμο. Χρειάζεστε κάποιον που θα είναι μαζί σας στις περιπτώσεις που πρέπει να παρθούν αποφάσεις και που θα είναι επίσης και ο σύμβουλος σας σε οποιοδήποτε θέμα. Έχει σημασία η γνώμη  του συντρόφου σας και γι’ αυτό δεν πρόκειται να παντρευτείτε κάποιον που δεν έχουν αποδειχτεί και δοκιμαστεί οι απόψεις του και οι πεποιθήσεις του. Σας αρέσει το ρομάντζο και είναι στοιχείο απαραίτητο στον γάμο σας. Με αρνητικές όψεις υπάρχει η τάση να εκδηλώνονται ανταγωνισμοί στο ζευγάρι, ειδικά όταν η σχέση περνάει περιόδους  που δε βρίσκεται σε ισορροπία.

Ήρα στον Σκορπιό

Σίγουρα χρειάζεστε έναν σύντροφο που να είναι χαρακτήρας έντονος και ισχυρός και σε κάποιο βαθμό πρέπει να εκπέμπει μαγνητισμό και να κρατάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Είναι βασικό να είναι καλός στο κρεβάτι γιατί με την Ήρα στο Σκορπιό χρειάζεστε σίγουρα μια μηχανή του σεξ για σύντροφο. Πιθανότατα ο σύντροφός σας να σας βλέπει σαν αντικείμενο που του ανήκει και να είναι αρκετά χειριστικός και κτητικός. Μέσα από τον γάμο σας θα δοθούν πολλές ευκαιρίες να αλλάξετε και να μεταμορφωθείτε κυριολεκτικά είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Ο γάμος θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ βαθιάς σχέσης με πολλά συναισθήματα αλλά και πολλές μεταπτώσεις. Είναι συνηθισμένο με αυτή τη θέση του αστεροειδούς να υπάρχει το στοιχείο του σεξουαλικού ελέγχου μέσα στον γάμο και το να χρησιμοποιήσετε το σεξ για να ελέγξετε τον σύντροφό σας. Eνώ είναι έντονη η τάση δε θα ήταν καλό να το κάνετε. Θα υπάρχει ένταση, πάθος, πίστη σίγουρα και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει και εμπιστοσύνη. 

Ήρα στον Τοξότη

Ο σύντροφός σας θα προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από το δικό σας και θα έχει εντελώς διαφορετική κουλτούρα. Μπορεί ακόμη και να είναι ξένος. Μπορεί ο σύντροφός σας να μην είναι Τοξότης αλλά σίγουρα θα έχει τοξοτίσια χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα να ασχολείται με την εκπαίδευση, να κάνει πολύ συχνά ταξίδια και να μιλάει πολύ χωρίς να σας ακούει σχεδόν καθόλου. Με την Ήρα στον Τοξότη χρειάζεστε έναν σύντροφο με τον οποίο να κάνετε μαζί μακρινά ταξίδια, κυριολεκτικά ή και μεταφορικά και να φιλοσοφείτε μαζί τη ζωή. Η τάση είναι ότι θα παντρευτείτε με κάποιον που θα έχει γεννηθεί πολύ μακριά από εσάς ακόμη και στο εξωτερικό. Ο γάμος για εσάς θα είναι ένα μεγάλο σχολείο ανώτερης εκπαίδευσης μάλιστα μέσα από το οποίο θα αποκτήσετε πολλές γνώσεις και εμπειρίες. Με αρνητικές όψεις θα χρειαστεί να προσέξετε υπερβολικά τα όρια της ελευθερίας μέσα στον γάμο γιατί μπορεί να μιλάμε για περίπτωση ηθικής χαλαρότητας πλέον και ανισορροπίας στο ζευγάρι.

Ήρα στον Αιγόκερω

Αυτό που χρειάζεστε μέσα από έναν σύντροφο είναι να μπορείτε να αισθάνεστε καλυμμένοι όσο αφορά τις πρακτικές, υλικές σας ανάγκες και να μπορεί να είναι καλός στο να σας οργανώνει και να σας βοηθάει στο πρόγραμμά σας. Συνήθως ο σύντροφός σας δε θα είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός συναισθηματικά. Με την Ήρα στον Αιγόκερω μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος να ‘παντρευτείτε’ την καριέρα σας. Με θετικές όψεις δείχνει βέβαια ότι ο σύντροφός σας θα σας βοηθήσει και θα σας ενισχύσει στην εργασία σας και στο να ανεβείτε σκαλοπάτια στην κοινωνική κλίμακα. Με αρνητικές όψεις μπορεί και να σημαίνει ότι ο σύντροφός σας θα σας βοηθήσει είτε το θέλετε είτε όχι, με την έννοια ότι θα είναι αρκετά επίμονος στις απόψεις του για το τι είναι καλύτερο να κάνετε και τι όχι. Μπορεί ακόμη να σημαίνει ότι δε θα συμπαθείτε τον σύντροφό σας αλλά ότι δε θα θελήσετε να πάρετε διαζύγιο για λόγους καριέρας ή κοινωνικής θέσης. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο σύντροφός σας θα σας μαγνητίσει και πολύ δύσκολα θα ξεφύγετε από τη μαγεία του είτε για καλό είτε για κακό.

Ήρα στον Υδροχόο

Έχετε ανάγκη να είστε μαζί με κάποιον που διαφέρει κατά πολύ από τον μέσο άνθρωπο και σε κάποιο βαθμό να είναι ή ιδιοφυία ή πάρα πολύ εκκεντρικός. Μπορεί βέβαια με αυτή τη θέση του αστεροειδούς να δηλώνεται ότι η ίδια η μορφή της σχέσης ή του γάμου που χρειάζεστε πρέπει να είναι αντισυμβατική και διαφορετική από τα καθιερωμένα. Χρειάζεστε ελευθερία κινήσεων και μεγάλο χώρο για να λειτουργήσετε καλά μέσα σε μια σοβαρή σχέση. Με την Ήρα στον Υδροχόο σίγουρα θα ‘παντρευτείτε’ τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Καθόλου απίθανο να καταλήξετε σε γάμο με έναν φίλο σας ή να γίνετε φίλοι με τον σύζυγό σας μετά τον γάμο. Μπορεί να μην είστε εσείς το κοινωνικό στοιχείο του γάμου αλλά να είναι ο σύντροφός σας ή μετά τον γάμο σας να μπείτε σε μια διαδικασία ενασχόλησης με κοινωνικούς σκοπούς. Ο γάμος σας θα έχει πάντα το στοιχείο του αυθορμητισμού και της παρόρμησης καθώς και το στοιχείο της αμοιβαίας κατανόησης.

Ήρα στους Ιχθύς

Σίγουρα θα μπορούσατε να είστε ικανοποιημένοι με μια εντελώς φανταστική σχέση. Αν όντως υπάρχει πραγματικά το άτομο, τότε έχετε την ανάγκη να πλάθετε σενάρια και μαγικούς κόσμους στο μυαλό σας για να μη βλέπετε τα αρνητικά και τα ελαττώματα του συντρόφου σας. Αν η Ήρα κάνει δύσκολες όψεις τότε  ο γάμος σας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της λύπησής σας για τον σύντροφό σας και όχι της αγάπης σας. Με την Ήρα στους Ιχθύς πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί υπάρχει η πιθανότητα ο πρώτος γάμος ή η πρώτη σας σοβαρή δέσμευση να σας κάνει κακό ή ακόμη και να αποδειχτεί εχθρικό πρόσωπο ο σύντροφός σας. Στην ουσία εσείς ελκύετε έναν τέτοιο σύντροφο γιατί χρειάζεστε την εμπειρία για να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε. Αυτό είναι ακόμη πιο πιθανόν αν η Ήρα δέχεται αρνητικές όψεις ή αν κάνει αρνητική όψη με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου. Μπορεί επίσης να δηλώνεται με αυτή τη θέση  ότι ο σύντροφός για κάποιο λόγο θα έχει κάποιο περιορισμό και θα χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας.Newsletter