astropedia.gr

Η Ήρα στους οίκους

Η Ήρα στους οίκους
Η οικοθεσία του αστεροειδούς Ήρα σκιαγραφεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσαμε να συναντήσουμε ή να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που τελικά θα παντρευτούμε ή τον σύντροφο εκείνο που θα μπορέσει να καλύψει την ανάγκη μας για μια μόνιμη σχέση. Επίσης, δείχνει τον τομέα της ζωής μας με τον οποίο έχουμε ταυτίσει την έννοια της συντροφικότητας και του γάμου. Τέλος, η Ήρα γενικά (ανάλογα με τη ζωδιακή θέση και την οικοθεσία της) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη των χαρακτηριστικών του ατόμου εκείνου που εκπληρώνει την επιθυμία μας για μακροχρόνια συμβίωση, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει πόσο συντροφικοί είμαστε οι ίδιοι και τι ακριβώς ζητάμε από έναν σοβαρό δεσμό.

Διάβασε εδώ για την Ήρα στα ζώδια

O αστεροειδής Ήρα στους γενέθλιους οίκους

Ήρα στον 1ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν βαθιά συντροφικό άνθρωπο, για τον οποίο η σχέση και ο γάμος είναι ζωτικής σημασίας θέματα. Τόσο ο ίδιος ο γάμος όσο και ο σύντροφος επηρεάζουν θετικά την προσωπικότητα του ατόμου. Το άτομο αυτό θέλει να παντρευτεί και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες μέσα από το γάμο. Το ταίρι του έχει εξέχουσα θέση στη ζωή του. Ωστόσο, κατά έναν περίεργο τρόπο το άτομο χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα εγωισμού και ώρες-ώρες δίνει την εντύπωση ότι έχει παντρευτεί τον ίδιο του τον εαυτό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναζητά έναν δραστήριο, αποφασιστικό αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστο και έντιμο σύντροφο/σύζυγο, ο οποίος θα του παρέχει ασφάλεια και την ίδια στιγμή θα τον κινητοποιεί και θα τον ωθεί στη δράση και στη διεκδίκηση των θέλω του.

Ήρα στον 2ο οίκο

Πρόκειται για ένα άτομο κτητικό και ηθικό το οποίο χρειάζεται έναν σύντροφο ο οποίος θα ικανοποιεί τις σαρκικές του επιθυμίες και θα καλύπτει τις υλικές και συναισθηματικές του ανάγκες. Η ζήλεια του ανθρώπου αυτού είναι έντονη και, ως εκ τούτου, συχνά συμπεριφέρεται στο ταίρι του σαν να είναι «κτήμα» του. Μπορεί να ονειρεύεται έναν πλούσιο γάμο, ενώ ο ιδανικός έγγαμος βίος για εκείνον θα πρέπει να περιλαμβάνει οικονομική άνεση, άφθονα υλικά αγαθά, πίστη, αισθησιασμό, αιώνια δέσμευση και αυστηρές ηθικές αξίες και αρχές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων με αυτή τη θέση που παντρεύονται κάποιον ή κάποια καθαρά και μόνο για τα πολλά χρήματα που διαθέτει. Το ταίρι του εν λόγω ατόμου θα πρέπει να του κάνει συχνά δώρα και να του χαρίζει στιγμές με καλό ποτό, καλό φαγητό και καλό σεξ. Δεν αποκλείεται να παντρευτεί το λογιστή του ή γενικά κάποιον που έχει αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών του ζητημάτων.

Ήρα στον 3ο οίκο

Η συγκεκριμένη θέση φανερώνει έναν άνθρωπο που αναζητά τη διανοητική επαφή, την ποικιλία και τη διαρκή εγκεφαλική διέγερση στη σχέση και στο γάμο. Ο διάλογος, οι έξυπνες ατάκες, οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και οι συχνές μετακινήσεις έχουν μεγάλη σημασία για το εν λόγω άτομο. Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι θα επιλέξει έναν σύντροφο ευφυή, επικοινωνιακό, ομιλητικό, υπερκινητικό και ταξιδιάρη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μοιάζει να έχει παντρευτεί κατά κάποιο τρόπο τα αδέλφια και το σόι του. Ως εκ τούτου, το ταίρι του θα πρέπει να τα πηγαίνει καλά με τους συγγενείς του και να ακολουθεί σε μαζώξεις με θείες, θείους, ξαδέλφια κτλ. Δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος να γνωρίσει τον σύζυγό του μέσω συγγενών ή κατά τη διάρκεια κάποιου κοντινού ταξιδιού. Συν τοις άλλοις, είναι πιθανό να παντρευτεί κάποιον παλιό συμμαθητή του από το σχολείο με τον οποίο έτυχε να έρθει ξανά σε επαφή μετά από χρόνια κατά τη διάρκεια κάποιου reunion. Τέλος, το ταίρι του ατόμου μπορεί να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, τη διδασκαλία ή τις πωλήσεις.

Ήρα στον 4ο οίκο

Εδώ το άτομο χρειάζεται έναν σύντροφο ο οποίος θα είναι στοργικός, περιποιητικός και αφοσιωμένος οικογενειάρχης. Το άτομο αγαπά πολύ την πατρική του οικογένεια και είναι δεμένο με τη γενέτειρά του, κάτι το οποίο θα πρέπει να σεβαστεί και να αποδεχθεί ο σύντροφός του. Γενικά, το άτομο αυτό μοιάζει να έχει «παντρευτεί» τον γονιό του αντίθετου φύλου, καθώς του έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Η συναισθηματική ασφάλεια και η οικογενειακή θαλπωρή είναι συνυφασμένες με τις έννοιες του γάμου και της συντροφικότητας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες άνθρωποι με αυτή τη θέση παντρεύονται έναν παιδικό έρωτα ή κάποιο άτομο που σχετίζεται με τον τόπο καταγωγής τους ή είναι απόγονος οικογενειακών φίλων. Τέλος, ο άνθρωπος με την Ήρα στον 4ο οίκο θα μπορούσε να παντρευτεί το μεσίτη ή τη μεσίτρια που τον βοήθησε στην εύρεση σπιτιού ή ακόμη και τον μισθωτή ή τον εκμισθωτή του ίδιου του σπιτιού του.

Ήρα στον 5ο οίκο


Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από μικρό παιδί ονειρεύεται το κίνητρο και η αιτία του γάμου του να είναι ένας συναρπαστικός και κεραυνοβόλος έρωτας. Αγαπά τα παιδιά και τις διασκεδάσεις και χρειάζεται έναν σύντροφο ο οποίος θα του χαρίσει απογόνους, ξεγνοιασιά, όμορφες στιγμές και άφθονο γέλιο. Δεν αποκλείεται να γνωρίσει το αιώνιο ταίρι του κατά τη διάρκεια των διακοπών ή εντός χώρων ψυχαγωγίας (πχ καφετέριες, κλαμπ, θέατρα κτλ). Ο σύντροφος του ατόμου μπορεί να ασχολείται επαγγελματικά με τις τέχνες και το χώρο του θεάματος ή με χώρους που σχετίζονται με παιδιά ή τυχερά παιχνίδια (πχ καζίνο κτλ). Επιπρόσθετα, ο γάμος στο μυαλό του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι συνυφασμένος με την έννοια της χαράς και της δημιουργίας. Έτσι, απεχθάνεται όλα τα κατώτερα συναισθήματα, όπως για παράδειγμα τη γκρίνια, τη μελαγχολία, την απαισιοδοξία και τη μιζέρια. Τέλος, είναι πιθανό όταν το άτομο αυτό αποκτήσει απογόνους, να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά του, τα οποία θα αποτελέσουν τελικά τους «αιώνιους συντρόφους» της ζωής του.

Ήρα στον 6ο οίκο

Ο γάμος μοιάζει να δίνει νόημα στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αυτή τη θέση. Τα άτομα αυτά χρειάζονται έναν σύντροφο εργατικό, προγραμματισμένο, καθαρό και τακτικό. Συν τοις άλλοις, αναζητούν ένα ταίρι το οποίο θα συμμετέχει στις υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής και θα βρίσκει λύσεις στα διάφορα γραφειοκρατικά ή πρακτικά ζητήματα που κατά καιρούς θα προκύπτουν. Επιπλέον, χρειάζονται έναν σύντροφο που θα έχει καλή φυσική κατάσταση, θα σέβεται την υγεία του και θα τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Στο μυαλό τους έχουν συνδέσει για κάποιο λόγο την έννοια της συντροφικότητας με την έννοια της αμοιβαίας υπηρεσίας. Είναι πολύ πιθανό ένας άνθρωπος με αυτή τη θέση στο γενέθλιο χάρτη του να παντρευτεί τον προσωπικό του γιατρό, τον γυμναστή του ή κάποιον συνάδελφό του με τον οποίο περνάει μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του. Τέλος, το άτομο αυτό μοιάζει να έχει «παντρευτεί» τη δουλειά του, η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπική του ταυτότητα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής του.

Ήρα στον 7ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος αναζητά απεγνωσμένα το γάμο. Ο σύντροφος του μοιάζει να είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Στην πραγματικότητα, όμως, τον συμπληρώνει και καλύπτει τις ανάγκες του για συνύπαρξη, συμβίωση και συντροφικότητα. Κατά έναν περίεργο τρόπο, το ταίρι του ατόμου συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που και το ίδιο το άτομο έχει αλλά δυσκολεύεται να αποδεχτεί και, ως εκ τούτου, τα έχει απωθήσει από πολύ μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να τα προβάλλει κατά διαστήματα στους γύρω του. Στην πραγματικότητα, το άτομο θέλει μέσα από τον γάμο του να χάσει το εγώ του και να γίνει ένα με τον σύντροφό του, ο οποίος με τη σειρά του του «διδάσκει» την αξία που έχει μια στενή, δεσμευτική σχέση. Συχνά, οι άνθρωποι με αυτή τη θέση παντρεύονται τον σύμβουλό τους, τον συνέταιρό τους ή κάποιον συνεργάτη τους. Επίσης, υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες παντρεύονται κάποιον ο οποίος αρχικά ήταν για κάποιο λόγο φανερός αντίπαλός τους. Τέλος, δεν αποκλείεται να γνωρίσουν τον υποψήφιο σύζυγό τους σε κάποιο δικαστήριο.

Ήρα στον 8ο οίκο

Ο σύζυγος του ατόμου με τη συγκεκριμένη θέση συνήθως είναι ιδιαίτερα παθιασμένος και σεξουαλικός, ενώ δεν αποκλείεται να έχει αρκετά χρήματα ή να είναι τραπεζικός υπάλληλος ή ακόμη και να ασχολείται με το Χρηματιστήριο. Το άτομο μπορεί να είναι ο οικονομικός σύμβουλος του συζύγου του ή να γνωρίστηκαν σε κάποιο τραπεζικό ίδρυμα, σε κάποιον χρηματοπιστωτικό φορέα ή σε κάποιο δημόσιο οργανισμό όπως η Εφορία ή ο ΕΦΚΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο σύντροφος του ατόμου να ασχολείται με τη Μεταφυσική ή ακόμη και με την Ψυχολογία. Καμιά φορά, άνθρωποι με αυτήν την οικοθεσία της Ήρας παντρεύονται τον ψυχοθεραπευτή τους. Το δε ταίρι τους γενικά συμβάλλει με τον τρόπο του στην εσωτερική τους μεταμόρφωση, συχνά μέσα από επώδυνες διαδικασίες. Υπάρχει έντονη σεξουαλική χημεία μεταξύ τους, αλλά είναι πιθανό ο θάνατος να χωρίσει σχετικά πρόωρα αυτό το ζευγάρι, εκτός κι αν η Ήρα σχηματίζει θετικές όψεις με άλλους πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη.
 
Ήρα στον 9ο οίκο

Εδώ ο σύζυγος του ατόμου στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος, φιλομαθής, φιλοσοφημένος και ταξιδιάρης. Μπορεί να είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ακόμα κι αν δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των ακαδημαϊκών, το επίπεδο των σπουδών και της εκπαίδευσής του αναμένεται να είναι υψηλό. Επίσης, δεν αποκλείεται το ταίρι του ατόμου να κατάγεται από κάποια ξένη χώρα ή να είναι πρώην συμφοιτητής (ή καθηγητής) του. Όσον αφορά στους χώρους όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η γνωριμία μεταξύ του ατόμου και του συζύγου του, αυτοί θα μπορούσαν να εντοπιστούν σε ένα Πανεπιστήμιο, σε ένα ινστιτούτο/κέντρο όπου διεξάγονται εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε κάποιο τουριστικό γραφείο ή σε κάποια χώρα του εξωτερικού (ενδεχομένως κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού). Είναι, μάλιστα, πιθανό το ταίρι του ατόμου να ασκεί το επάγγελμα του ξεναγού ή του ταξιδιωτικού πράκτορα ή απλά να είναι ένας πνευματικός δάσκαλος (γκουρού). Τέλος, το άτομο αγαπά τη μόρφωση και επιθυμεί να διευρύνει διαρκώς τους πνευματικούς του ορίζοντες.

Ήρα στον 10ο οίκο

Εδώ, ο γάμος του ατόμου συνδέεται άρρηκτα με την καριέρα του και την επαγγελματική του ζωή. Μπορεί το ταίρι του να είναι το αφεντικό ή ο εργοδότης του ή, γενικά, κάποιος άνθρωπος που βοήθησε με τον τρόπο του στην επαγγελματική του ανέλιξη. Το άτομο τείνει να αφιερώνει αρκετό χρόνο στον επαγγελματικό τομέα. Ως εκ τούτου, το πιθανότερο είναι ότι θα γνωρίσει τον άνθρωπο της ζωής του εντός του χώρου της καριέρας του. Μπορεί το ταίρι του ατόμου να είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και να έχει μια καλή κοινωνική και επαγγελματική θέση. Αυτοί οι 2 μπορεί να μοιράζονται τους ίδιους επαγγελματικούς στόχους και, έτσι, η μεταξύ τους συνύπαρξη και συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία επιτεύγματα. Τέλος, το άτομο με την εν λόγω οικοθεσία της Ήρας μπορεί να επιτύχει μια άνοδο στην κοινωνική ιεραρχία μέσω του γάμου του, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες τα κίνητρα που οδηγούν στο γάμο είναι συμφεροντολογικά.

Ήρα στον 11ο οίκο

Η θέση αυτή δείχνει τον άνθρωπο που κατά κάποιο τρόπο έχει «παντρευτεί» τους φίλους του. Ο τομέας της φιλίας, η κοινωνική δράση, η ένταξη σε ανιδιοτελή σωματεία, ενδεχομένως και η πολιτική έχουν μεγάλη σημασία για το άτομο. Ως εκ τούτου, μπορεί να γνωρίσει το παντοτινό του ταίρι μέσα από παρέες, κοινωνικές συναναστροφές, ομάδες ή ανθρωπιστικές λέσχες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να παντρευτεί κυριολεκτικά κάποιο φιλικό του πρόσωπο. Ο σύντροφος του εν λόγω ανθρώπου είναι συνήθως εναλλακτικός, ιδεολόγος, ομαδικός και διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το μέσο όρο. Μπορεί να ασχολείται με διάφορες ανθρωπιστικές δραστηριότητες, την πολιτική, την Αστρολογία, την προηγμένη τεχνολογία και, γενικότερα, την Επιστήμη. Ο έγγαμος βίος του ατόμου θα περιλαμβάνει έντονη κοινωνική ζωή και θα χαρακτηρίζεται από ελευθερία, ανεξαρτησία και αντισυμβατικότητα. Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με ένα ζευγάρι το οποίο αγωνίζεται από κοινού για τα δικαιώματα των αδικημένων ή διαδηλώνει ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Ήρα στον 12ο οίκο

Το άτομο με τη συγκεκριμένη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό του είναι βαθιά ρομαντικό και χαρακτηρίζεται από μια τάση στην ονειροπόληση και στον ιδεαλισμό. Αναζητά τον τέλειο σύντροφο και τείνει να μυθοποιεί και να εξιδανικεύει τον ίδιο τον θεσμό του γάμου. Χρειάζεται έναν σύντροφο μυστηριώδη και συμπονετικό, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει ενσυναίσθηση και ευαισθησίες. Το ταίρι αυτού του ανθρώπου μπορεί να έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες αλλά, ταυτόχρονα, να είναι περιθωριοποιημένο ή αποκομμένο από τα κοινωνικά εγκόσμια. Μπορεί, επίσης, για κάποιο λόγο να αισθάνεται ανήμπορο και αδικημένο και να υποφέρει από διαφόρων ειδών εξαρτήσεις. Μάλιστα, ο/η σύζυγος του ατόμου τείνει να θυματοποιείται και να υιοθετεί το ρόλο του «οσιομάρτυρα». Η γνωριμία μεταξύ των δύο θα μπορούσε να λάβει χώρα σε κάποιο ίδρυμα, σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο καλλιτεχνικό χώρο. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή καθώς τα όρια μεταξύ οίκτου και αληθινής συμπόνιας είναι συνήθως ρευστά. Άλλωστε, ένας γάμος που θα βασίζεται αποκλειστικά στον οίκτο μόνο προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει. Συν τοις άλλοις, η μεταξύ τους σχέση (πιθανώς και ο μεταξύ τους γάμος) σε θετική έκφραση θα μπορούσε να μοιάζει παραμυθένια. Σε αρνητική έκφραση, όμως, μπορεί να δημιουργηθεί υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας. Μπορεί, μάλιστα, να πρέπει για κάποιο λόγο να παραμείνει κρυφή, τουλάχιστον στην αρχή. Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο σύντροφος αρχικά αποτελούσε έναν κρυφό εχθρό ή καταλήγει να γίνεται εχθρός του ατόμου, μέσα από επώδυνες εμπειρίες και διαδικασίες.Newsletter