astropedia.gr

Ο αστεροειδής Εκάτη

Ο αστεροειδής Εκάτη
Σύμφωνα με την μυθολογία

Συσχετιζόταν ποικιλοτρόπως με τα σταυροδρόμια, τις εισόδους, το φως, τη μαγεία, τη γνώση των φαρμακευτικών και δηλητηριωδών βοτάνων, τα φαντάσματα και τη νεκρομαντεία. Εμφανίζεται στον Ομηρικό Ύμνο προς τη Δήμητρα και στη Θεογονία του Ησίοδου, όπου παρουσιάζεται ως μεγαλοπρεπής θεά. Η περιοχή καταγωγής της λατρείας της είναι άγνωστη, ωστόσο εικάζεται πως ήταν δημοφιλής στη Θράκη. Αποτέλεσε μια από τις πολλές θεότητες που λατρεύονταν από τα αθηναϊκά σπιτικά ως προστάτιδα, η οποία εξασφάλιζε ευημερία και καθημερινές ευλογίες στην οικογένεια. Στα μεταχριστιανικά κείμενα των Χαλδαϊκών Χρησμών (2ος - 3ος αιώνας μ.Χ.) εμφανίζεται να έχει (κάποια) εξουσία πάνω στη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό, αλλά και οικουμενικότερο ρόλο ως Μητέρα των Αγγέλων και Κοσμική Παγκόσμια Ψυχή. Σε ό,τι αφορά τη φύση της λατρείας της, παρατηρείται ότι «αισθάνεται μεγαλύτερη άνεση στις παρυφές παρά στο κέντρο του ελληνικού πολυθεϊσμού. Εγγενώς αμφίσημη και πολύμορφη, διαπερνά τα συμβατικά όρια και διαφεύγει τον ορισμό». Τέλος, η Εκάτη κυβερνά ταυτόχρονα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Φημίζεται για τις μαντικές της ικανότητες και την επικοινωνία της με άλλες διαστάσεις, ενώ συνδέεται και με τα σκυλιά.

Η Εκάτη αστρολογικά

O συγκεκριμένος αστεροειδής περιγράφει τη διαίσθησή μας, τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, τον τρόπο με τον οποίο συμβουλεύουμε ή υπερασπιζόμαστε τους γύρω μας αλλά και το είδος της συμβουλευτικής υποστήριξης που οι ίδιοι λαμβάνουμε από τους άλλους. Επιπλέον, η Εκάτη είναι με απλά λόγια το Φως στο Σκοτάδι! Ωστόσο, στο Φως φτάνουμε κατόπιν απόκτησης γνώσης και υψηλού βαθμού συνειδητότητας και εσωτερικής εξέλιξης.  Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Εκάτη φανερώνει αυτό που κάποτε ήταν κρυμμένο και πιθανώς φοβόμασταν να δούμε ή να παραδεχτούμε. Για την ακρίβεια, η Εκάτη βοηθάει ώστε κάθε τι κρυμμένο αργά ή γρήγορα να έλθει στην επιφάνεια…

Η Εκάτη στα ζώδια


Εκάτη στον Κριό
Εδώ το άτομο συμβουλεύει παρορμητικά και εν βρασμώ ψυχής τους άλλους. Αντίστοιχα, μπορεί να λαμβάνει ένθερμη υποστήριξη από τους ανθρώπους που το νοιάζονται αλλά με υποκειμενικό και ιδιαίτερα παρορμητικό τρόπο. Δε φοβάται τις αλλαγές και παθιάζεται με την αλήθεια. Το άτομο βασίζεται στη διαίσθησή του, η οποία όμως κάποιες φορές το προδίδει καθώς την αποκωδικοποιεί επιπόλαια και βιαστικά.

Εκάτη στον Ταύρο

Το συγκεκριμένο άτομο ακούει με υπομονή τα προβλήματα των άλλων. Γενικά, είναι καλός ακροατής. Οι συμβουλές που δίνει βασίζονται ως επί το πλείστον στη λογική. Αντίστοιχα, εισπράττει συμβουλές από τους άλλους οι οποίες έχουν ορθολογικό χαρακτήρα. Το άτομο δεν αρέσκεται στις αλλαγές, αλλά όταν αυτές λαμβάνουν χώρα στη ζωή του…είναι ριζικές! Η επαφή με τη φύση και η απλότητα της ζωής βοηθούν το άτομο ώστε να αφουγκραστεί τη φωνή του Ανώτερου Εαυτού του.

Εκάτη στους Διδύμους

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να συζητάει με τις ώρες με τους άλλους αραδιάζοντάς τους συμβουλές. Φημίζεται για τον αντικειμενικό, ευέλικτο και πολυδιάστατο τρόπο σκέψης του. Αντίστοιχα, και ο ίδιος λαμβάνει έξυπνες συμβουλές από τον περίγυρό του οι οποίες τον εξελίσσουν. Τις αλλαγές, σε γενικές γραμμές, τις καλοδέχεται, καθώς βαριέται εύκολα και είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστος. Μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τις πολλαπλές πραγματικότητες και τις άλλες διαστάσεις.

Εκάτη στον Καρκίνο
Το άτομο με την εν λόγω ζωδιακή θέση τους αστεροειδούς Εκάτη διαθέτει ενσυναίσθηση, ενώ οι συμβουλές που δίνει ενέχουν στοιχεία όπως η στοργή και η προστατευτικότητα. Μπορεί να θυμίζει μητρική φιγούρα όταν παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους γύρω τους. Αντίστοιχα, μπορεί να έλκει κοντά του ανθρώπους οι οποίοι το συμβουλεύουν με κριτήριο κυρίως την εξασφάλιση συναισθηματικής ασφάλειας και σιγουριάς. Το άτομο είναι φοβερά διαισθητικό και έχει ευαίσθητο ψυχικό κόσμο. Οι αλλαγές το φοβίζουν γιατί του προκαλούν ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Εκάτη στον Λέοντα

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χάρη στη συναισθηματική γενναιοδωρία που τον χαρακτηρίζει, θυμίζει πατρική φιγούρα όταν παρέχει συμβουλές στους άλλους ανθρώπους. Μπορεί, όμως, να είναι λιγάκι απόλυτος. Μάλιστα, το ίδιο απόλυτες και υποκειμενικές συμβουλές μπορεί να εισπράττει και από τους γύρω του. Η δημιουργικότητά του και η ανάγκη του να πορεύεται στο μονοπάτι του Φωτός δρουν ευεργετικά και εξελικτικά στην προσωπικότητά του. Στις αλλαγές αρχικά αντιστέκεται.

Εκάτη στην Παρθένο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο είναι σχολαστικό, αναλυτικό αλλά και επικριτικό, όταν συμβουλεύει τους άλλους. Έχει, όμως, ένα ταλέντο να υποδεικνύει λεπτομέρειες που ένας κοινός νους αδυνατεί να διακρίνει. Μπορεί να έλκει εξίσου επικριτικούς ανθρώπους γύρω του οι οποίοι τον συμβουλεύουν καλοπροαίρετα μεν αλλά με κάπως καυστικό τρόπο. Σε γενικές γραμμές, δεν θα έλεγα ότι φημίζεται για τη διαίσθησή του, καθώς βασίζεται ως επί το πλείστον στη λογική. Μέσω της αυτοκριτικής του, αποκτά συνήθως υψηλό βαθμό συνειδητότητας και να ανακαλύπτει διάφορες πτυχές του εαυτού του. Τις αλλαγές συνήθως τις αποδέχεται, αν και μπορεί να γκρινιάζει λίγο.

Εκάτη στον Ζυγό
Ο εν λόγω άνθρωπος συμβουλεύει τους άλλους με ευγένεια και διπλωματικό τρόπο, χωρίς να πληγώνει, χωρίς να τσαλαπατά συναισθήματα. Επίσης, έχει ένα ταλέντο να διακρίνει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης. Οι γύρω του είναι διακριτικά υποστηρικτικοί προς τον ίδιο. Η αναποφασιστικότητά του και η αναβλητικότητά του μπορεί να «μπλοκάρουν» την έκφραση της όποιας διαίσθησής του και να «φρενάρουν» την εσωτερική του εξέλιξη. Προσαρμόζεται με ευκολία στις αλλαγές, αν και αρχικά αισθάνεται ευάλωτος και ανίσχυρος μπροστά στα νέα δεδομένα.

Εκάτη στον Σκορπιό

Το συγκεκριμένο άτομο δε μασάει τα λόγια του και αποφεύγει τις φλυαρίες. Όταν καλείται να συμβουλεύσει τους άλλους, λέει ακριβώς αυτό που βλέπει και πιστεύει και επικεντρώνεται στην ουσία. Βασίζεται πολύ στο ένστικτό του και έχει μια ικανότητα να βλέπει πέρα από το προφανές. Προσελκύει γύρω του ανθρώπους που διαθέτουν ορθή κρίση και ανεπτυγμένη διαίσθηση. Άλλωστε, και το ίδιο το άτομο φημίζεται για τη διαίσθησή του και την αγάπη του για τη μεταφυσική και τον αποκρυφισμό. Τις αλλαγές δεν τις προτιμά. Ωστόσο, όταν το παίρνει απόφαση πως πρέπει να προβεί σε αλλαγές, αυτές είναι ριζικές και συνιστούν μια περίπλοκη διαδικασία μέσω της οποίας εξελίσσεται, ανανεώνεται και μεταμορφώνεται.

Εκάτη στον Τοξότη

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που αγαπά την ευθύτητα και την ειλικρίνεια και είναι δίκαιος. Όταν συμβουλεύει, μπορεί άθελά του να γίνεται αδιάκριτος και χοντροκομμένος. Σίγουρα, όμως, δεν είναι κακοπροαίρετος. Το καλό είναι ότι τον περιτριγυρίζουν άνθρωποι οι οποίοι σε γενικές γραμμές είναι εξίσου ειλικρινείς και του καταθέτουν ευθέως τη γνώμη τους όταν προσπαθούν να τον στηρίξουν και να τον συμβουλεύσουν. Η απόκτηση εμπειριών και γνώσης βοηθούν το άτομο ώστε να συντονιστεί με τη φωνή του Ανώτερου Εαυτού του και, τελικά, να εξελιχθεί πνευματικά. Όσον αφορά στις αλλαγές, θα έλεγα ότι προσαρμόζεται με αξιοζήλευτη ευκολία σε αυτές. Μάλιστα, οι αλλαγές τον βοηθούν ώστε να μην πλήττει και να μην «βαλτώνει».

Εκάτη στον Αιγόκερω

Το εν λόγω άτομο συμβουλεύει με ιδιαίτερα ώριμο, πρακτικό και υπεύθυνο τρόπο. Θεωρεί ότι είναι χρέος του να υποδείξει το σωστό στους άλλους όταν ζητάνε τη συμβουλή του. Εξίσου πρακτικοί, όμως, είναι και οι γύρω του, όταν καλούνται να τον υποστηρίξουν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Δε φημίζεται για τη διαίσθησή του, την οποία μάλιστα τείνει να απωθεί. Η υπομονή και η γείωση που τον χαρακτηρίζουν είναι τα ατού του που τον βοηθούν ώστε να εξελίσσεται και να αποδέχεται τις αλλαγές που κατά διαστήματα εμφανίζονται στη ζωή του.

Εκάτη στον Υδροχόο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα προοδευτικό, αντισυμβατικό και διορατικό άτομο που συμβουλεύει τους γύρω του με τρόπο που διαφέρει από τον μέσο όρο. Μπορεί να σοκάρουν ή να αιφνιδιάζουν οι συμβουλές του και να δίνει την εντύπωση ενός κυνικού ανθρώπου στους άλλους. Ο ίδιος επιλέγει να λέει αυτό ακριβώς που βλέπει και πιστεύει και το ίδιο πράττουν και οι άνθρωποι που έλκει κοντά του. Κατά κανόνα βασίζεται στις ιδέες του και στα ανθρωπιστικά του ιδεώδη όταν καταθέτει την άποψή του. Διαθέτει διαίσθηση και κατά έναν περίεργο τρόπο μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Οι αλλαγές δε φοβίζουν το άτομο, καθώς ούτως ή άλλως οραματίζεται μια Νέα Εποχή, στην οποία θα βασιλεύουν η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισονομία. Η ενασχόληση με εναλλακτικές δραστηριότητες μοιάζει να το εξελίσσει εσωτερικά.

Εκάτη στους Ιχθύς

Ο απόλυτα διαισθητικός άνθρωπος, που ταυτίζεται με τα προβλήματα των γύρω του! Όταν καλείται να συμβουλεύσει, έχει μπει προηγουμένως στη θέση του άλλου και έχει καταλάβει επακριβώς πώς αισθάνεται η άλλη πλευρά. Βέβαια, εξαιτίας της περίσσειας συμπόνιας που τον χαρακτηρίζει και της ταύτισής του με τους άλλους, μπορεί να χάνει την αντικειμενικότητά του και να μη δίνει πάντα τις σωστές συμβουλές. Αντίστοιχα, έλκει γύρω του ανθρώπους οι οποίοι είναι «ψυχικά σφουγγάρια» και συναισθάνονται τον ανθρώπινο πόνο, όταν καλούνται να προσφέρουν στήριξη με τον οποιονδήποτε τρόπο. Το ένστικτό του είναι πανίσχυρο, η φαντασία του πλούσια και ο νους του υπερβατικός. Αγαπά τη μεταφυσική και λαμβάνει μηνύματα από το συλλογικό ασυνείδητο αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να μην τα αποκωδικοποιήσει σωστά και να οδηγηθεί στην πλάνη. Η αγάπη, η αυταπάρνηση και η προσφορά είναι τα «όπλα» του μέσω των οποίων εξελίσσεται σε πνευματικό επίπεδο.

Η Εκάτη στους οίκους


Εκάτη στον 1ο οίκο
Η συγκεκριμένη οικοθεσία, ιδίως όταν συνδυάζεται από στενή σύνοδο Εκάτης-Ωροσκόπου, δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος έλκεται ιδιαίτερα από τη μεταφυσική και τον Κάτω Κόσμο. Μπορεί να είναι μέντιουμ ή χαρτομάντης στο επάγγελμα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επικοινωνία και με τους νεκρούς. Σε κάποια φάση της ζωής του κατά κανόνα βιώνει κάποια ριζική αλλαγή (την οποία συνήθως ο ίδιος επιλέγει για δικούς του λόγους) και αποφασίζει να ακολουθήσει εντελώς διαφορετικό μονοπάτι από εκείνο που ακολουθούσε μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Τέλος, το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να εθελοτυφλεί μπροστά σε κάποιο μειονέκτημα της εξωτερικής του εμφάνισης, το οποίο όμως αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζει κατά μέτωπο, με αποτέλεσμα τελικά να το αποδεχθεί.

Εκάτη στον 2ο οίκο
Εδώ το άτομο μπορεί σε κάποια φάση της ζωής του να βιώσει μια ριζική αλλαγή σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, είτε για καλό είτε για κακό. Το πεδίο εφαρμογής της συμβουλευτικής υποστήριξης που προσφέρει στους άλλους περιλαμβάνει οικονομικά θέματα, θέματα αυτοεκτίμησης αλλά και θέματα που αφορούν σε ηθικές αξίες και αρχές. Το επάγγελμα του λογιστή του ταιριάζει. Επιπλέον, το άτομο μπορεί να αρνείται να παραδεχτεί στον ίδιο του τον εαυτό την οικονομική του κατάσταση και να ξοδεύει περισσότερα χρήματα από όσα μπορεί. Αργά ή γρήγορα, η αλήθεια έρχεται στην επιφάνεια και η στάση του ατόμου απέναντι στο χρήμα αλλάζει.

Εκάτη στον 3ο οίκο
Η εν λόγω οικοθεσία μπορεί να δείχνει ότι το άτομο μέσω του λόγου του και των κοινωνικών δεξιοτήτων του κατορθώνει να συμβουλεύει ορθά τους γύρω του. Κυρίως δίνει συμβουλές σε παλιούς συμμαθητές, γείτονες ή συγγενείς, όπως πχ αδέλφια (αν υπάρχουν), θείες, θείους και ξαδέλφια. Οι σχέσεις του με συγγενείς μπορεί να υποστούν ριζικές αλλαγές, ενώ ένα κοντινό ταξίδι μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή του ατόμου. Το άτομο μπορεί να αρνείται ότι η σχέση του με τους συγγενείς του είναι προβληματική. Σε ανύποπτο χρόνο, όμως, αφυπνίζεται και έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα.

Εκάτη στον 4ο οίκο

Ο αστεροειδής Εκάτη στον 4ο οίκο, ειδικά όταν σχηματίζει στενή σύνοδο με το IC, θεωρείται ως μία περίοπτη θέση (καθώς ο 4ος οίκος είναι γωνιακός). Το άτομο μπορεί να διαθέτει κάποιο κληρονομικό χάρισμα το οποίο του επιτρέπει να προβλέπει το μέλλον και να βοηθάει τους γύρω του. Λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη από τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία ωστόσο και ο ίδιος συμβουλεύει. Βέβαια, η σχέση του με την πατρική του οικογένεια μπορεί να υποστεί ριζική αλλαγή σε κάποια φάση της ζωής του. Το άτομο έχει την ικανότητα να φέρνει στην επιφάνεια τραύματα των άλλων που προέρχονται από το μακρινό παρελθόν. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι ένας άριστος ψυχοθεραπευτής. Το ίδιο ισχύει και με δικές του πληγές οι οποίες  μπορεί να πηγάζουν από το πατρικό οικογενειακό του περιβάλλον και τις οποίες είχε «θάψει» στο υποσυνείδητό του. Ευτυχώς, κατορθώνει μέσω της ενδοσκόπησης και της αυτοανάλυσης να τις φέρει στην επιφάνεια και να τις διαχειριστεί.

Εκάτη στον 5ο οίκο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος θα βιώσει κάποια σημαντική αλλαγή, όσον αφορά στη σχέση του με τα παιδιά γενικά, είτε πρόκειται για τα δικά του βιολογικά παιδιά είτε όχι. Μπορεί, επίσης, να αρνείται να δει τα παιδιά του στις αληθινές τους διαστάσεις και να δυσκολεύεται να αποδεχθεί κάποιες ιδιότητές τους που ενδόμυχα τον ενοχλούν. Ωστόσο, έχει μια ικανότητα να αντιλαμβάνεται με χαρακτηριστική ευκολία την ψυχολογία και τις ανάγκες των παιδιών. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να γίνει ένας διακεκριμένος παιδοψυχολόγος. Συν τοις άλλοις, επειδή ο 5ος οίκος σχετίζεται και με τις επενδύσεις, θα μπορούσε να εργάζεται και ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επενδύσεων. Τέλος, τα ρομάντζα, ο έρωτας και οι ερωτικές περιπέτειες μοιάζουν να λειτουργούν μεταμορφωτικά στη ζωή του, παρόλο που ο ίδιος μέχρι κάποια ηλικία αρνείται να αφεθεί, να χαρεί και να απολαύσει ανέμελα τη ζωή και τον έρωτα. Κι αυτή τη στάση του μέχρι πριν την εσωτερική αλλαγή που τελικά βιώνει αρνείται να την παραδεχθεί και στον ίδιο του τον εαυτό.

Εκάτη στον 6ο οίκο

Το άτομο αρνείται να αποδεχθεί κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει καθώς και την εργασιακή του πραγματικότητα, η οποία δεν τον καλύπτει και δεν τον ικανοποιεί. Σε κάποια φάση της ζωής του το άτομο μπορεί να βιώσει ριζικές αλλαγές στον τομέα της υγείας ή/και της εργασίας. Επίσης, θα μπορούσε να εργάζεται ως μέντιουμ ενώ έχει μια ικανότητα να παρέχει λύσεις και σωστές συμβουλές σε θέματα εργασίας ή σε άλλα πρακτικά και διαδικαστικά ζητήματα της καθημερινότητας.

Εκάτη στον 7ο οίκο

Εδώ μπορεί η ζωή του/της συζύγου ή κάποιου συνεργάτη του ατόμου να υποστεί μια σοβαρή κρίση ή μια ριζική αλλαγή, ιδιαίτερα αν ο εν λόγω αστεροειδής σχηματίζει στενή σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου. Μοιραία, αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει σημαντικά και τη ζωή του ίδιου του ατόμου. Γενικά, κάποια στιγμή αναπόφευκτα το άτομο θα μπει στη διαδικασία της ενδοσκόπησης, θα συνειδητοποιήσει τα λάθη του στον τομέα των σχέσεων και τις ενδεχομένως προβληματικές επιλογές του, θα δει τον σύντροφό του στις αληθινές του διαστάσεις και, τελικά, θα αλλάξει ολοκληρωτικά στάση απέναντι στην ερωτική του ζωή. Τέλος, το άτομο θα μπορούσε να εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα σχέσεων.

Εκάτη στον 8ο οίκο
Η συγκεκριμένη οικοθεσία μπορεί να σηματοδοτεί ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις ερωτικές και σεξουαλικές επιλογές του ατόμου. Πιθανώς, προμηνύει και απαγκίστρωση από ταμπού, συμπλέγματα, φοβίες και ενοχές, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στη σεξουαλική απελευθέρωση, κατόπιν βέβαια ενδοσκόπησης και επίτευξης υψηλού βαθμού συνειδητότητας. Το άτομο έλκεται από τον θάνατο, την ψυχολογία, τον αποκρυφισμό και τη μεταφυσική και έχει μια σπάνια επικοινωνία με τους νεκρούς. Θα μπορούσε να εργάζεται ως ψυχολόγος, μέντιουμ, χαρτομάντης ή ακόμη και σεξολόγος.

Εκάτη στον 9ο οίκο

Εδώ το άτομο μπορεί να αρνείται να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σπουδάσει ή μπορεί να αισθάνεται ένα αίσθημα ανικανοποίητου επειδή επέλεξε αντικείμενο σπουδών το οποίο δεν του ταίριαζε. Σε κάποια φάση της ζωής του μπορεί να αποφασίσει να σπουδάσει αυτό που πραγματικά αγαπά. Τα μακρινά ταξίδια, η φιλοσοφία, η λογοτεχνία και η Αστρολογία συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην πνευματική εξέλιξη του ατόμου. Το άτομο έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται διαισθητικά αφηρημένες ή δυσνόητες θεωρητικές έννοιες και να τις επικοινωνεί στους άλλους με τρόπο απλό ο οποίος γίνεται απόλυτα κατανοητός. Το άτομο παρέχει χρήσιμες συμβουλές οι οποίες αφορούν σε θέματα νόμου, σπουδών ή ταξιδιών στο εξωτερικό. Θα μπορούσε να εργάζεται ως ταξιδιωτικός πράκτορας ή ως νομικός σύμβουλος.

Εκάτη στον 10ο οίκο
Άλλη μια γωνιακή θέση που προσδίδει εξέχουσα σημασία στον αστεροειδή Εκάτη. Ο άνθρωπος με τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να διαπρέπει σε ένα επάγγελμα το οποίο όμως δεν του αρέσει και, μάλιστα, μέχρι κάποια ηλικία αρνείται να το παραδεχτεί αυτό ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό. Κατόπιν ενδοσκόπησης, εσωτερικής αφύπνισης και συνειδητότητας, αποφασίζει συνήθως να αναλάβει δράση και κάνει στροφή 180 μοιρών στην καριέρα του επιλέγοντας το επάγγελμα που πραγματικά τον γεμίζει. Τέλος, θα μπορούσε να είναι ένας άριστος επαγγελματικός σύμβουλος ή ένα πετυχημένο μέντιουμ.

Εκάτη στον 11ο οίκο

Το άτομο μέχρι κάποια ηλικία μπορεί να αρνείται να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι παρέες του δεν το καταλαβαίνουν και δεν του ταιριάζουν. Μπορεί, επίσης, να πληγώνεται από το γεγονός ότι δεν έχει πραγματικούς φίλους αλλά παρ’ όλα αυτά για πολλά χρόνια να τηρεί παθητική στάση και να μην αναλαμβάνει δράση προκειμένου να αλλάξει την προαναφερθείσα νοσηρή κατάσταση. Βέβαια, σε κάποια φάση της ζωής του ατόμου, οι σχέσεις του με φίλους ή ομοϊδεάτες θα υποστεί ριζική αλλαγή. Το πιθανότερο είναι ότι θα συνάψει νέες φιλίες με άτομα τα οποία θα τον νιώθουν και θα έχουν παρεμφερείς απόψεις και ίδια ή παρόμοια ενδιαφέροντα. Τέλος, το άτομο έχει κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες και, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να εργάζεται ως κοινωνιολόγος, ως κοινωνικός λειτουργός ή ως σύμβουλος κάποιου πολιτικού.

Εκάτη στον 12ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα φοβερά διαισθητικό άτομο, το οποίο για κάποιο λόγο μπορεί να τρομάζει από την ίδια τη διαίσθησή του καθώς και από τα υπερβατικά μηνύματα που λαμβάνει από το συλλογικό ασυνείδητο. Κάποια στιγμή, ωστόσο, θα συμβιβαστεί με το γεγονός ότι είναι δέκτης και θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το χάρισμά του προς όφελος των άλλων. Η ενασχόληση με τη μεταφυσική και τις τέχνες του ταιριάζει. Θα μπορούσε να είναι μάντης αλλά και δάσκαλος Αστρολογίας, Χαρτομαντείας, Αριθμολογίας ή Καλών Τεχνών. Τέλος, το άτομο αντιλαμβάνεται διαισθητικά τον ανθρώπινο πόνο και τα βάσανα, τα δεινά των άλλων. Απορροφά ενέργειες, με αποτέλεσμα συχνά να φθείρεται ψυχολογικά. Ωστόσο, χάρη στην πονοψυχιά του και στη συμπονετική του διάθεση, θα μπορούσε να προβεί σε φιλανθρωπική δράση βοηθώντας με κάθε τρόπο τους ανήμπορους και ευάλωτους συνανθρώπους μας.Newsletter