astropedia.gr

Ο αστεροειδής Κασσάνδρα

Ο αστεροειδής Κασσάνδρα
Λίγα λόγια για τον αστεροειδή Κασσάνδρα γενικά…

Ο αστεροειδής 114 Κασσάνδρα (Kassandra) είναι ένας μεγάλος και σκουρόχρωμος αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών με απόλυτο μέγεθος (όπως ορίζεται για το Ηλιακό Σύστημα) 8,26. Έχει τον αριθμό 114, ανακαλύφθηκε το 1871 από τον Γερμανοαμερικανό αστρονόμο Κρίστιαν Χ.Φ. Πέτερς και πήρε το όνομα της ομώνυμης πριγκίπισσας της ελληνικής μυθολογίας. Η μέση διάμετρος της Κασσάνδρας υπολογίσθηκε σε 99,6 χλμ., ενώ η μάζα της εκτιμάται σε 1000 τρισεκατομμύρια τόνους. Η Κασσάνδρα περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της μία φορά κάθε 10 ώρες, 44 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία…

Βάσει της μυθολογίας η Κασσάνδρα ήταν κόρη του βασιλιά της Τροίας Πριάμου και της Εκάβης και δίδυμη αδελφή του Έλενου. Ο θεός Απόλλων έδωσε στην Κασσάνδρα το χάρισμα της μαντικής και ζήτησε τον έρωτά της ως αντάλλαγμα. Η Κασσάνδρα όμως αρνήθηκε. Τότε ο θεός την εκδικήθηκε δίνοντάς της την κατάρα του να μη δίνει κανένας πίστη στις προφητείες της. Το χάρισμα της μαντικής παρέμεινε, όχι όμως της πειθούς. Μία από τις πρώτες προφητείες της Κασσάνδρας που αναφέρονται από τις πηγές ήταν ότι ο Πάρις θα έφερνε καταστροφή στην πόλη, όταν αυτός επέστρεψε για πρώτη φορά στην Τροία, χωρίς να είναι γνωστή η πριγκηπική του ιδιότητα. Αργότερα, η Κασσάνδρα προσπάθησε να πείσει τους Τρώες να μη βάλουν μέσα στην πόλη τον Δούρειο Ίππο, αφού το ξύλινο εκείνο άλογο ήταν γεμάτο με οπλισμένους εχθρούς, αλλά και πάλι δεν έγινε πιστευτή. Μετά την άλωση της Τροίας, η Κασσάνδρα κατέφυγε στον ναό της Αθηνάς. Εκεί έφθασε ο Αίας ο Λοκρός ο οποίος τη βίασε μέσα στο ναό. Όταν οι κατακτητές μοιράσθηκαν τις γυναίκες των ηττημένων, η Κασσάνδρα έπεσε στον κλήρο του Αγαμέμνονα, ο οποίος την ερωτεύθηκε και την πήρε μαζί του στις Μυκήνες. Στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου αυτό συνιστά μια βασική αιτία του εγκλήματος της Κλυταιμνήστρας, καθώς ξεσηκώνεται η ζήλεια της γυναίκας για την ερωμένη και η απέχθεια για τον άνδρα-σύζυγο που ζητά από τη σύζυγο να καλοδεχτεί τη νέα αγαπημένη. Τελικά, η Κασσάνδρα και ο Αγαμέμνονας δολοφονήθηκαν από την Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο.

Η αστρολογική σημασία της Κασσάνδρας

O συγκεκριμένος αστεροειδής συνδέεται με τις μαντικές ικανότητες, την ενόραση και τις προφητείες. Ανάλογα με την οικοθεσία του στο γενέθλιο ωροσκόπιο (η οποία έχει μεγαλύτερη σημασία από τις ζωδιακές θέσεις) φανερώνει τους τομείς εκείνους στους οποίους δεν εισακουστήκαμε ως παιδιά. Επιπλέον, σκιαγραφεί καταστάσεις και θέματα στα οποία έχουμε δίκιο και το γνωρίζουμε οι ίδιοι, ωστόσο κανείς άλλος δεν το βλέπει. Συν τοις άλλοις, φανερώνει  ζητήματα στα οποία καλούμαστε να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας, να βασιστούμε σε αυτό και να μην αφήσουμε κανέναν να μας κάνει να αμφιβάλλουμε και οι ίδιοι για τη διαίσθησή μας, για την κρίση μας. Τέλος, ο αστεροειδής Κασσάνδρα συνδέεται με την τρέλα και την απόγνωση που πηγάζουν από το γεγονός ότι οι άλλοι δεν πιστεύουν όσα ισχυριζόμαστε.

Η Κασσάνδρα στους οίκους

Κασσάνδρα στον 1ο οίκο
Η συγκεκριμένη οικοθεσία, ιδίως όταν συνδυάζεται από στενή σύνοδο Κασσάνδρας-Ωροσκόπου, δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να διαθέτει ωραία εξωτερική εμφάνιση (όπως διέθετε και η Κασσάνδρα στην ελληνική μυθολογία) και, ταυτόχρονα, να διαθέτει πανίσχυρη διαίσθηση και μαντικές ικανότητες. Το άτομο πιθανώς εισέπραττε έντονα τηλεπαθητικά και υπερβατικά μηνύματα κατά την παιδική ηλικία, τα οποία το τρόμαζαν. Έτσι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αναπτύσσοντας ισχυρές άμυνες, μπορεί να αγνοούσε τα προαναφερθέντα μηνύματα που προέρχονταν από το συλλογικό ασυνείδητο και να μην πίστευε όσα ο ίδιος έβλεπε ή άκουγε. Μπορεί, μάλιστα, να έμπαινε και σε μια διαδικασία εκλογίκευσης της διαίσθησής του. Μεγαλώνοντας, αποδέχθηκε το χάρισμά του και έμαθε να ζει με αυτό. Σε ακραία έκφραση, το άτομο με την εν λόγω οικοθεσία μπορεί να είναι κωφάλαλο ή να πάσχει από ψυχικές διαταραχές.

Κασσάνδρα στον 2ο οίκο
Εδώ είναι πιθανό το άτομο να βλέπει λανθασμένους οικονομικούς χειρισμούς από τη μεριά των άλλων, να διαισθάνεται την οικονομική καταστροφή που έρχεται, να το βροντοφωνάζει και οι άλλοι να μην το πιστεύουν. Επιπρόσθετα, μπορεί ο εν λόγω άνθρωπος  σε κάποια φάση της ζωής του να κατηγορηθεί αδίκως ότι έκλεψε κάποιο χρηματικό ποσό ή κάποιο αντικείμενο αξίας και κανείς να μην πιστεύει στην αθωότητά του, γεγονός το οποίο θα «γκρεμοτσακίσει» την αυτοεκτίμησή του. Γενικά, καλό θα είναι να βασίζεται στη δική του κρίση σε ό,τι αφορά στην οικονομική του ζωή, ακόμα κι αν οι γύρω του έχουν διαφορετική άποψη.

Κασσάνδρα στον 3ο οίκο
Η εν λόγω οικοθεσία μπορεί να δείχνει ότι η διαίσθηση του ατόμου αποτυπώνεται με κάποιον τρόπο στον γραπτό ή στον προφορικό λόγο του. Για παράδειγμα, το άτομο μπορεί να αρθρογραφεί ή να είναι συγγραφέας σε γνωστικό αντικείμενο που σχετίζεται με τη μεταφυσική. Το άτομο καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, όταν εκφράζεται ή συντάσσει έγγραφα και συμφωνητικά, καθώς τα γραπτά μένουν και μπορούν να αποδείξουν την ενοχή ή την αθωότητα κάποιου. Εδώ, η σαφήνεια στις διατυπώσεις είναι ζωτικής σημασίας. Τα αδέλφια του ατόμου (αν έχει) ή οι συγγενείς του (πχ θείοι, θείες, ξαδέλφια…) όπως και οι γείτονες ή οι παλιοί συμμαθητές του από το σχολείο μπορεί να αμφισβητούν και να μην πιστεύουν όσα ισχυρίζεται. Τέλος, η φωνή του ατόμου στις διάφορες κοινωνικές συναναστροφές του μπορεί να μοιάζει με…«φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί το άτομο για κάποιο λόγο να αποδείξει ότι πραγματοποίησε ή δεν πραγματοποίησε κάποιο κοντινό ταξίδι και κανείς να μην το πιστεύει.

Κασσάνδρα στον 4ο οίκο
Ο αστεροειδής Κασσάνδρα στον 4ο οίκο, ειδικά όταν σχηματίζει στενή σύνοδο με το IC, θεωρείται ως μία περίοπτη θέση (καθώς ο 4ος οίκος είναι γωνιακός). Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, μπορεί ως παιδί να ένιωσε ότι οι γονείς του δεν τον άκουγαν ή δεν πίστευαν όσα τους έλεγε. Κατά κάποιο τρόπο, οι γονείς του μπορεί να τηρούν την ίδια στάση απέναντί του και στην ενήλικη ζωή του. Ωστόσο, η διαίσθηση του εν λόγω ανθρώπου είναι πανίσχυρη. Μπορεί μάλιστα να έχει κάποιο κληρονομικό χάρισμα το οποίο κληρονόμησε από κάποιον πρόγονό του (πιθανώς θηλυκού γένους). Όταν προβαίνει σε κάποια εκμίσθωση ή αγοραπωλησία ακινήτου, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να μη βιάζεται να υπογράψει. Γιατί αν βάλει την υπογραφή του βιαστικά και παρορμητικά, μετά ενδεχομένως θα προκύψουν περίεργα θέματα για τα οποία δεν θα τον πιστεύει κανείς. Τέλος, μπορεί να αμφισβητηθεί από τους άλλους η εθνικότητα προέλευσης που δηλώνει το άτομο για τον εαυτό του, λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της εμφάνισής του.

Κασσάνδρα στον 5ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος για κάποιο λόγο μπορεί να εισπράξει την αμφισβήτηση των παιδιών γενικά, είτε πρόκειται για τα δικά του βιολογικά παιδιά είτε όχι. Μπορεί τα παιδιά του να μην πιστεύουν όσα τους λέει ή να έχουν αμφιβολίες για την αγάπη του προς αυτά. Σε ακραία περίπτωση, μπορεί κάποιος άνδρας να γνωρίζει ότι ένα παιδί είναι δικό του, να το βροντοφωνάζει και κανείς να μην τον πιστεύει. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν και οι εξετάσεις γονιδιακής ταυτοποίησης. Επίσης, οι ερωτικοί παρτενέρ του ατόμου συχνά είναι δύσπιστοι προς τις προθέσεις του απέναντί τους. Όσον αφορά στα ερωτικά ζητήματα, το ίδιο το άτομο καλείται να βασιστεί στο ένστικτό του. Όταν το ακολουθεί, κατά κανόνα λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.

Κασσάνδρα στον 6ο οίκο
Το άτομο μπορεί να εργάζεται ως μέντιουμ. Οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου ανθρώπου για κάποιο λόγο τείνουν να τον αμφισβητούν και να μην τον πιστεύουν. Έτσι, εκείνος συχνά καλείται αναφορικά με διάφορα θέματα δουλειάς να αποδείξει ότι…δεν είναι ελέφαντας! Αν ακολουθήσει τη διαίσθησή του, θα αποφύγει τυχόν σοβαρά εργασιακά λάθη και θα κάνει τη δουλειά του με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Συν τοις άλλοις, όσον αφορά στην υγεία του ατόμου, μπορεί το άτομο να γνωρίζει ότι είναι υγιές ή ότι πάσχει από κάποια συγκεκριμένη ασθένεια και οι γιατροί να μην το πιστεύουν κρίνοντας αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών του. Επιπλέον, μπορεί οι γύρω του να το θεωρούν ως «κατά φαντασία ασθενή»! Τέλος, μπορεί το άτομο να μη μπορεί να αποδείξει (λόγω γραφειοκρατίας) σε διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες την καταγωγή του, την προϋπηρεσία του, τις οφειλές του, τη νομιμότητα της παραμονής του σε μια χώρα, ακόμα και την ίδια του την ταυτότητα, σε ακραία περίπτωση.

Κασσάνδρα στον 7ο οίκο
Εδώ μπορεί η αμφισβήτηση να εντοπίζεται μέσα στον γάμο, στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις (και δη στις ερωτικές) καθώς και στις συνεργασίες του ατόμου. Το άτομο είναι πολύ διαισθητικό, ιδιαίτερα αν ο εν λόγω αστεροειδής σχηματίζει στενή σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου, ή εναλλακτικά έχει ένα πολύ διαισθητικό ταίρι δίπλα του. Μπορεί ο σύζυγος του ατόμου να μην πιστεύει ότι το άτομο είναι πιστό ή να αμφιβάλλει για την αγάπη του. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το άτομο να κατηγορηθεί άδικα για μοιχεία. Συν τοις άλλοις, κάποιος συνεργάτης μπορεί να μην πιστεύει τις προθέσεις του ή όσα το ίδιο το άτομο ισχυρίζεται αναφορικά με ορισμένους επαγγελματικής φύσεως χειρισμούς του. Αν το άτομο βασιστεί στο ένστικτό του, θα κάνει την κατάλληλη επιλογή συντρόφου και, γενικά, θα βρει την αρμονία που ψάχνει στις στενές διαπροσωπικές του σχέσεις.

Κασσάνδρα στον 8ο οίκο
Σε αρκετές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη οικοθεσία δείχνει ότι το άτομο διαθέτει εκπληκτική διαίσθηση και έχει μια σπάνια επικοινωνία με τους νεκρούς. Οι γύρω του, ωστόσο, τείνουν να μην πιστεύουν και να αμφισβητούν την προαναφερθείσα επικοινωνία. Επιπρόσθετα, μπορεί το άτομο να αδυνατεί να αποδείξει για λόγους συστημικούς ή γραφειοκρατικούς ότι έχει αποπληρώσει ένα μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τη Φορολογική Διοίκηση, τους Ασφαλιστικούς Φορείς και τους διάφορους προμηθευτές του. Τέλος, δεν αποκλείεται το άτομο να εμπλακεί άδικα σε κάποιο σεξουαλικό σκάνδαλο και να μην το πιστεύει κανείς. Σε ακραία περίπτωση, μπορεί να βιώσει σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από άτομο υπεράνω πάσης υποψίας και να θεωρούν όλοι πως όσα λέει είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Κασσάνδρα στον 9ο οίκο

Ο εν λόγω άνθρωπος μπορεί να βλέπει διαισθητικά όνειρα, να τα περιγράφει στους γύρω του αλλά κανείς να μην τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Μπορεί κάποιος να του κλέψει κάποιο διήγημα, μυθιστόρημα ή δοκίμιο που ο ίδιος έγραψε και να το εκδώσει ως δικό του…και κανείς να μην πιστεύει ότι πρόκειται για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιπρόσθετα, μπορεί το άτομο να ισχυρίζεται ότι έχει κάνει σπουδές σε κάποιο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και οι άλλοι να μην το πιστεύουν. Τέλος, το άτομο μπορεί να βιώσει ασυνήθιστες εμπειρίες και περίεργα περιστατικά κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών, τα οποία θα εξιστορεί αλλά κανείς δεν θα πιστεύει, γιατί θα φαντάζουν ως ακραία και υπερβολικά.

Κασσάνδρα στον 10ο οίκο
Άλλη μια γωνιακή θέση που προσδίδει εξέχουσα σημασία στον αστεροειδή Κασσάνδρα. Ο άνθρωπος με τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να έχει τη φήμη του πολύ όμορφου εξωτερικά. Επίσης, μπορεί να ασχολείται επαγγελματικά με τη Μεταφυσική. Για παράδειγμα, μπορεί να εργάζεται ως μέντιουμ ή μάντης. Όσον αφορά στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί οι έχοντες θέσεις κύρους και εξουσίας να δείχνουν δυσπιστία απέναντί του. Μπορεί να μην εμπιστεύονται τους χειρισμούς του ή να μην πιστεύουν όσα ισχυρίζεται ότι πράττει κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ειδικότερα, μπορεί να μην πιστεύουν ότι φέρνει τις υποχρεώσεις του εις πέρας και ότι είναι σε θέση να πάρει πρωτοβουλία και να αναλάβει πρόσθετα καθήκοντα και επιπλέον ευθύνες. Ωστόσο, ο ίδιος θα πρέπει να εμπιστευτεί το ένστικτό του και να καλλιεργήσει την αρετή της υπομονής, αν θέλει να ανταμειφθεί και να ανέλθει επαγγελματικά. Τέλος, μπορεί για κάποιο λόγο οι γύρω του γενικά να μην πιστεύουν ότι το επάγγελμα του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι αυτό που ο ίδιος δηλώνει και εκείνος να προσπαθεί μάταια να αποδείξει τα αυτονόητα.

Κασσάνδρα στον 11ο οίκο

Το άτομο κατά κανόνα προσπαθεί, χρησιμοποιώντας το ένστικτό του, να επιτελέσει κοινωνικό έργο. Μπορεί οι φίλοι του να μην πιστεύουν όλα όσα λέει το άτομο και να δείχνουν μια δυσπιστία προς εκείνο. Επιπρόσθετα, είναι πιθανό οι άλλοι να αμφισβητούν τις πολιτικές και κοινωνικές του ανησυχίες όπως και τον βαθμό της ομαδικότητάς του, θεωρώντας πως όλα είναι φανφάρες ή τα κάνει για λόγους εντυπωσιασμού. Ωστόσο, ο άνθρωπος με την εν λόγω οικοθεσία του αστεροειδούς Κασσάνδρα ξέρει ενστικτωδώς να εντοπίζει τις κατάλληλες για τα δικά του μέτρα και σταθμά πολιτικές παρατάξεις και τα κατάλληλα…λοιπά κοινωνικά σωματεία αλλά και να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας βασιζόμενος στην αξία της συλλογικότητας. Τέλος, θα πρέπει να μην απογοητεύεται και να ακολουθεί τη διαίσθησή του, αν θέλει να βρει πραγματικούς φίλους που θα τον νιώθουν, θα τον ακούνε με προσοχή και θα τον πιστεύουν.

Κασσάνδρα στον 12ο οίκο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος χαρακτηρίζεται από σπάνια διαίσθηση καθώς και από μια αξιοζήλευτη ικανότητα να εισπράττει τις ενέργειες των άλλων και να συναισθάνεται τον ανθρώπινο πόνο. Το ένστικτό του είναι πανίσχυρο και τα όνειρά του προφητικά. Μπορεί να πραγματοποιεί αστρικά ταξίδια και, γενικά, να βιώνει διαφόρων ειδών μεταφυσικές εμπειρίες, τις οποίες περιγράφει στους άλλους, χωρίς ωστόσο να γίνεται πιστευτός.  Οι γύρω του μοιάζουν να μην πιστεύουν ούτε τη διαίσθηση που τον χαρακτηρίζει ούτε την συμπονετική του διάθεση και την ανάγκη του να στηρίζει τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Μπορεί, δηλαδή, να τον θεωρούν ψεύτη, κομπογιαννίτη, τσαρλατάνο ή υποκριτή που παριστάνει τον καλό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος καλείται να βασιστεί στα ψυχικά του χαρίσματα και στην ενόραση που τον διακατέχει και να αφουγκραστεί τη φωνή του Ανώτερου Εαυτού του, αψηφώντας τα κακοπροαίρετα σχόλια και την άδικη κριτική των άλλων. Συν τοις άλλοις, οι γύρω του μπορεί να θεωρούν ότι έχει την τάση να θυματοποιείται και να υιοθετεί το ρόλο του οσιομάρτυρα και ως εκ τούτου (λόγω μιας παγιωμένης αντίληψης και εντύπωσης που έχουν σχηματίσει για εκείνον) να μην τον πιστεύουν όταν εξιστορεί και περιγράφει διάφορα περιστατικά που αποδεικνύουν την κακοδαιμονία του ή την ύπαρξη ύπουλων εχθρών. Τέλος, ο εν λόγω άνθρωπος μπορεί να έχει καλλιτεχνικά ταλέντα τα οποία οι άλλοι αμφισβητούν. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να μην πιστεύουν καν ότι ο ίδιος είναι ο δημιουργός κάποιων έργων τέχνης. Αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αποθαρρύνει ούτε να φρενάρει τη δημιουργικότητά του και την έκφραση των ταλέντων του.Newsletter