astropedia.gr

Ο αστεροειδής Υγεία

Ο αστεροειδής Υγεία
Η Υγεία αστρονομικά

Ο αστεροειδής Υγεία έχει τον αριθμό 10 και είναι στην πραγματικότητα ένας «νάνος πλανήτης»! Είναι το τέταρτο πιο μεγάλο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών μετά από τη Δήμητρα, την Εστία και την Παλλάδα.

Η Υγεία αστρολογικά

O συγκεκριμένος αστεροειδής σκιαγραφεί τις απόψεις μας γύρω από θέματα υγείας και δείχνει τη στάση μας απέναντι στην ίδια την υγεία μας καθώς και στην ευρύτερη φυσική μας κατάσταση. Επιπλέον, φανερώνει πώς προσεγγίζουμε και πώς εφαρμόζουμε πρακτικά στην καθημερινότητά μας την υγιεινή και την καθαριότητα. Επίσης, δείχνει (ανάλογα με τη θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπιο) πιθανές ευπάθειες του οργανισμού μας αλλά και τις ικανότητες θεραπείας τόσο των ίδιων των εαυτών μας όσο και των γύρω μας.

Η Υγεία στα ζώδια

Υγεία στον Κριό
Εδώ το άτομο είναι κάπως επιπόλαιο και παρορμητικό σε ό,τι αφορά την υγεία του. Μπορεί να παραμελεί την υγεία του και να υιοθετεί επικίνδυνες και βλαβερές για το σώμα του συνήθειες. Όταν αρρωσταίνει, ανυπομονεί να γίνει καλά, καθώς δεν αντέχει την καθήλωση σε ένα κρεββάτι. Η κράση του, σε γενικές γραμμές, είναι γερή. Δεν αποκλείεται να έχει ροπή σε πονοκεφάλους και ημικρανίες. Γενικότερα, ο άνθρωπος με Υγεία στον εν λόγω ζώδιο είναι επιρρεπής σε ασθένειες που σχετίζονται με το κεφάλι.

Υγεία στον Ταύρο
Το συγκεκριμένο άτομο έχει δυνατό οργανισμό και τηρεί μια ορθολογιστική στάση απέναντι στην υγεία του. Ωστόσο, μπορεί να είναι λαίμαργο και να έχει ροπή σε περιττά κιλά, τα οποία θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία του. Όταν αρρωσταίνει, δείχνει αξιοζήλευτη υπομονή. Ευαισθησία παρουσιάζει κυρίως στον αυχένα και στο λαιμό. Υπάρχει ροπή σε βρογχίτιδες, λαρυγγίτιδες και φαρυγγίτιδες. Καλό είναι να αποφεύγεται το κάπνισμα, καθώς επιβαρύνει την κατάσταση του λαιμού.

Υγεία στους Διδύμους
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι λιγάκι ανώριμος και ανεύθυνος σε ό,τι αφορά την υγεία του…όπως ακριβώς οι έφηβοι! Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι και πολύ φοβιτσιάρης όταν αρρωσταίνει. Ευπάθεια συνήθως εμφανίζει στους πνεύμονες, τα χέρια, τους ώμους και το νευρικό σύστημα. Το κάπνισμα καλό θα είναι να αποφεύγεται. Επίσης, καλό θα είναι να χαλαρώνει και να ξεκουράζεται πού και πού το άτομο, γιατί η υπερβολική διανοητική ενεργοποίηση και υπερένταση το εξαντλούν πνευματικά. Ο ύπνος συνήθως δρα ευεργετικά.

Υγεία στον Καρκίνο
Ο εν λόγω άνθρωπος έχει συνήθως πολλές φοβίες και ανασφάλειες σε σχέση με την υγεία του. Προσπαθεί να προστατεύει όσο μπορεί την υγεία του εαυτού του και των αγαπημένων του. Όταν αρρωσταίνει, γκρινιάζει και πέφτει σε μελαγχολία. Ευαισθησίες συνήθως παρουσιάζει στο στήθος και στο στομάχι. Γενικά, παχαίνει στο στομάχι και επικρατεί μια μεταβλητότητα σε ό,τι αφορά τη σιλουέτα του και τα κιλά του. Οι γυναίκες με αυτή τη θέση θα πρέπει από κάποια ηλικία και ύστερα να κάνουν τακτικό προληπτικό έλεγχο των μαστών τους.

Υγεία στον Λέοντα
Το εν λόγω άτομο μοιάζει σίγουρο για την υγεία του καθώς και για τη φυσική του κατάσταση. Αποπνέει αυτοπεποίθηση σε σχέση με τη ζωτικότητά του και η αλήθεια είναι ότι συνήθως τα επίπεδα της ενεργητικότητάς του δεν είναι χαμηλά. Κατά βάθος, όμως, ανησυχεί. Και όταν τυχαίνει και αρρωσταίνει, γίνεται ιδιαίτερα μελοδραματικό, ενώ η αυτοεκτίμησή του «γκρεμοτσακίζεται». Ευπάθεια συνήθως παρουσιάζει στην καρδιά, στις αρτηρίες και στην πλάτη. Προσοχή, λοιπόν, στη χοληστερίνη και τακτικά καρδιογραφήματα από κάποια ηλικία και ύστερα!

Υγεία στην Παρθένο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που σέβεται το σώμα του και προσέχει πολύ τόσο την υγεία του όσο και τη διατροφή του. Αγαπά την υγιεινή και την καθαριότητα και μπορεί να είναι χορτοφάγος. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρρωστοφοβικός ή υποχόνδριος και να ανησυχεί για την υγεία του σε βαθμό ψυχαναγκασμού. Ο μεταβολισμός του είναι σε γενικές γραμμές καλός. Όμως, μπορεί να παρουσιάζει ευπάθεια στο πεπτικό του σύστημα, να έχει πολύποδες ή να υποφέρει από αιμορροΐδες. Τέλος, είναι πολύ επικριτικός προς τους επιπόλαιους συνανθρώπους του (όσον αφορά στο αγαθό της υγείας).

Υγεία στον Ζυγό
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναζητά την αρμονία και την ισορροπία στην ίδια την υγεία του. Έτσι, αποφεύγει τις υπερβολές και υιοθετεί συνήθως μια ισορροπημένη διατροφή. Δυσκολεύεται να αποφασίσει ποια θεραπεία να ακολουθήσει ή να προτείνει στους άλλους. Μπορεί να φοβάται ότι αν αρρωστήσει, θα χάσει την ομορφιά του. Ευαισθησία συνήθως εμφανίζει στα ισχία, στην οσφυϊκή περιοχή, στα νεφρά και στη μέση. Σε προχωρημένη ηλικία, λοιπόν, μπορεί να υποφέρει από νεφρική ανεπάρκεια.

Υγεία στον Σκορπιό
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο φοβάται μεν για την υγεία του αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να είναι και αυτοκαταστροφικό και να ζει επικίνδυνα. Έτσι, επιδίδεται σε καταχρήσεις και άλλες επιβλαβείς συνήθειες. Εδώ οι ευπάθειες εντοπίζεται ως επί το πλείστον στα γεννητικά όργανα (εσωτερικά και εξωτερικά). Ως εκ τούτου, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις γυναικολογικών ή ανδρολογικών προβλημάτων. Όταν το εν λόγω άτομο αρρωσταίνει, κατά κανόνα αναπτύσσει ένα πανίσχυρο ένστικτο επιβίωσης και κάνει το παν για να γίνει καλά. Ακόμα κι αν φοβάται, από αξιοπρέπεια δεν το δείχνει στους γύρω του.

Υγεία στον Τοξότη
Το άτομο που στον γενέθλιο χάρτη του έχει τον αστεροειδή Υγεία στον Τοξότη είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων ανεύθυνο και επιπόλαιο σε ό,τι αφορά την υγεία του. Μπορεί μάλιστα να μην τηρεί πάντα τους κανόνες υγιεινής. Επιπρόσθετα, έχει ροπή στις υπερβολές και στην καλοζωία. Όταν αρρωσταίνει, είναι σε γενικές γραμμές καλόβολο και σκέφτεται θετικά και αισιόδοξα, γι’ αυτό και συνήθως αναρρώνει γρήγορα. Ευαισθησία έχει στους μηρούς, στους γλουτούς και στους γοφούς, ενώ είναι επιρρεπές στις κράμπες και στα περιττά κιλά.

Υγεία στον Αιγόκερω
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι η επιτομή της ωριμότητας και της υπευθυνότητας σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας. Είναι πολύ προσεκτικός και αποφεύγει τις ακρότητες, τις υπερβολές και τις επιπολαιότητες. Η κράση του είναι γερή συνήθως και ο ίδιος χαρακτηρίζεται από αντοχές. Όταν αρρωσταίνει, είναι υπομονετικός και επικεντρώνεται στον στόχο του, που είναι να αναρρώσει λίαν συντόμως. Ευπάθεια τείνει να εμφανίζει στα δόντια, στα γόνατα και στις αρθρώσεις. Έχει ροπή στις αρθρίτιδες και στην οστεοπόρωση.

Υγεία στον Υδροχόο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο κάπως εκκεντρικό σε ό,τι αφορά την υγεία του, καθώς η στάση του και η προσέγγισή του σε αυτήν είναι συνήθως αντισυμβατικές και ιδιαίτερες. Έτσι, συχνά υιοθετεί εναλλακτικές μεθόδους αποθεραπείας και το ίδιο προτείνει και στους άλλους ως λύση για το οποιοδήποτε θέμα υγείας. Μπορεί να επισκέπτεται χειροπράκτες, να ασχολείται με ρέικι, να είναι ωμοφάγος και να αρνείται πεισματικά να κάνει εμβόλια. Μπορεί, μάλιστα, να μην εμβολιάζει ούτε τα παιδιά του. Ευαισθησία συνήθως παρουσιάζει στο κυκλοφορικό του σύστημα, στις γάμπες, στον αστράγαλο και στο καλάμι.

Υγεία στους Ιχθύς

Το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να είναι αφηρημένο και ονειροπόλο, με αποτέλεσμα να παραμελεί άθελά του την υγεία του και να μην τηρεί τους κανόνες υγιεινής χωρίς καν να το καταλαβαίνει συνειδητά. Επίσης, έχει ροπή σε εθισμούς και εξαρτήσεις οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία του. Συν τοις άλλοις, έχει ροπή σε ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας, ενώ όταν αρρωσταίνει πέφτει σε μαρασμό ή κυριεύεται από τον πανικό. Όταν αρρωσταίνουν οι γύρω του, δείχνει κατανόηση και συμπόνια αλλά σε ακραία έκφραση μπορεί να ταυτιστεί με τον πόνο των άλλων και να επηρεαστεί αρνητικά σε ψυχολογικό επίπεδο. Ευπαθή σημεία του οργανισμού του είναι συνήθως τα πέλματα και τα πόδια. Ως εκ τούτου, μπορεί να πάσχει από πλατυποδία. Τα ειδικά ορθοπεδικά παπούτσια συχνά αποδεικνύονται ιδιαίτερα ωφέλιμα ή/και σωτήρια για το άτομο. Τέλος, καλό θα είναι να αποφεύγει την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να βιώσει σοβαρές παρενέργειες.

Η Υγεία στους οίκους

Υγεία στον 1ο οίκο
Η συγκεκριμένη οικοθεσία, ιδίως όταν συνδυάζεται από στενή σύνοδο Υγείας-Ωροσκόπου, δείχνει έναν άνθρωπο για τον οποίο ο τομέας της υγείας έχει τεράστια σημασία. Μπορεί να βίωσε κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, το οποίο τον έκανε να εκτιμήσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας και να δει τη ζωή με άλλο μάτι. Μπορεί να ασχολείται επαγγελματικά με τον τομέα της Υγείας (πχ μπορεί να είναι γιατρός, νοσηλευτής, νοσοκόμος..). Όπως και να έχει, ο τομέας της υγείας έχει «σφραγίσει» με κάποιο τρόπο τη ζωή του ή απλά καθορίζει τις επιλογές του.

Υγεία στον 2ο οίκο
Εδώ το άτομο μπορεί να χρειαστεί να σπαταλήσει αρκετά χρήματα σε κάποια φάση της ζωής του για λόγους υγείας ή μπορεί γενικά να ξοδεύει πολλά για την υγιεινή και την καθαριότητα. Όσο πιο υγιές αισθάνεται, τόσο μεγαλύτερα είναι και τα επίπεδα της αυτοεκτίμησής του. Τυχόν οικονομικά προβλήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του.

Υγεία στον 3ο οίκο
Η εν λόγω οικοθεσία μπορεί να δείχνει προβλήματα υγείας των συγγενών του ατόμου (όπως αδέλφια, θείοι, θείες, ξαδέλφια…) ή/και των γειτόνων του, ενώ ο κοινωνικός του περίγυρος είναι σε γενικές γραμμές φιλάσθενος. Το άτομο μπορεί να αντιμετώπισε κάποια ασθένεια κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων ενώ έχει την τάση να αρρωσταίνει κατά τη διάρκεια εκδρομών και κοντινών ταξιδιών. Τέλος, είναι πιθανό το άτομο να πάσχει από δυσλεξία ή από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Υγεία στον 4ο οίκο
Ο αστεροειδής Υγεία στον 4ο οίκο, ειδικά όταν σχηματίζει στενή σύνοδο με το IC, θεωρείται ως μία περίοπτη θέση (καθώς ο 4ος οίκος είναι γωνιακός). Το άτομο χαρακτηρίζεται από μια βαθύτερη λαχτάρα για υγεία και όταν αρρωσταίνει γίνεται νοσταλγικό και αναπολεί τον καιρό που ήταν 100% υγιές. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα μέλη της πατρικής οικογένειας του ατόμου ταλαιπωρούνται από προβλήματα υγείας. Η υγιεινή και η καθαριότητα εντός σπιτιού είναι ζωτικής σημασίας για το άτομο. Σε ακραία έκφραση, το άτομο μπορεί να εμφανίσει σε ανύποπτο χρόνο κάποια κληρονομική ασθένεια.

Υγεία στον 5ο οίκο
Εδώ, οι διασκεδάσεις, οι απολαύσεις, τα χόμπι, τα σπορ, ακόμη και οι ερωτικές περιπέτειες μπορεί με κάποιο τρόπο να βλάψουν την υγεία του ατόμου. Το άτομο μπορεί να φροντίζει και να βοηθάει άρρωστα παιδιά ή να οργανώνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προκειμένου να μαζέψει χρήματα και να στηρίξει ανθρώπους που υποφέρουν από προβλήματα υγείας. Σε ακραία έκφραση, μπορεί να υποβόσκουν προβλήματα γονιμότητας, που καθυστερούν ή καθιστούν δύσκολη την απόκτηση απογόνων.

Υγεία στον 6ο οίκο
Για τον εν λόγω άνθρωπο η υγεία είναι το Α και το Ω της καθημερινότητάς του. Προσπαθεί να τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, αγαπά την καθαριότητα, γυμνάζεται και προσέχει τη διατροφή του. Μότο του είναι «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Ωστόσο, δεν αποκλείεται να βιώσει κάποια ασθένεια που θα απειλήσει την υγεία του, τη ζωτικότητά του και την ευρύτερη ρωμαλέα κατάστασή του. Οι πιθανότητες πλήρους αποθεραπείας είναι πολλές.

Υγεία στον 7ο οίκο
Εδώ μπορεί η υγεία του/της συζύγου του ατόμου ή κάποιου συνεργάτη του να είναι εύθραυστη, ιδιαίτερα αν ο εν λόγω αστεροειδής σχηματίζει στενή σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου. Το άτομο θα μπορούσε να εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα υγείας και να προσφέρει καθοδήγηση σε ανθρώπους που ανησυχούν για το σώμα τους και την κατάσταση της υγείας τους ή έχουν νοσήσει από συγκεκριμένες ασθένειες. Μπορεί, όμως, να έχει την τάση να ταυτίζεται με τις αρρώστιες των άλλων, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει και στο ίδιο το άτομο ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας.

Υγεία στον 8ο οίκο

Η συγκεκριμένη οικοθεσία σε ακραία περίπτωση μπορεί να δείχνει κίνδυνο από κάποια ασθένεια με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας ή/και χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Επιπλέον, μπορεί να δείχνει ροπή σε ψυχικές ασθένειες, καταθλίψεις αλλά και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Επίσης, δεν αποκλείονται σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα του ατόμου. Τέλος, τα αυτοάνοσα είναι συνηθισμένα με αυτήν την οικοθεσία.

Υγεία στον 9ο οίκο

Εδώ το άτομο μπορεί να αρρωστήσει ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό ή κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Σε ακραία έκφραση, κάποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να κλονίσει την θρησκευτικότητα του ατόμου και την πίστη του στον Θεό. Επίσης, το άτομο θα μπορούσε να είναι εισηγητής σεμιναρίων ή να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο μαθήματα που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας

Υγεία στον 10ο οίκο
Άλλη μια γωνιακή θέση που προσδίδει εξέχουσα σημασία στον αστεροειδή Υγεία. Ο άνθρωπος με τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να διαπρέπει σε ένα επάγγελμα το οποίο σχετίζεται με την ανθρώπινη υγεία καθώς και με τη φυσική κατάσταση. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι γιατρός, νοσηλευτής, νοσοκόμος, διατροφολόγος, διαιτολόγος, γυμναστής, φυσικοθεραπευτής και άλλα. Σε ακραία περίπτωση, ένα πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στην επαγγελματική ανέλιξη του ατόμου.

Υγεία στον 11ο οίκο
Οι φίλοι ή οι ομοϊδεάτες του ατόμου μπορεί να είναι φιλάσθενοι. Δεν αποκλείεται το άτομο να έχει χάσει κάποιο φιλικό του πρόσωπο εξαιτίας κάποιας σοβαρής ασθένειας. Το άτομο θεωρεί ότι όλα τα μέλη μιας κοινωνίας οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της καθαριότητας και της υγιεινής. Στέκεται στους φίλους του όταν αρρωσταίνουν αλλά και εκείνοι είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικοί και προστατευτικοί προς το άτομο όταν εκείνο αρρωσταίνει.

Υγεία στον 12ο οίκο

Τα επίπεδα της ζωτικότητας και της ενεργητικότητας του ατόμου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά. Το άτομο κινδυνεύει από ψυχοσωματικές ασθένειες και από αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ συχνά εμφανίζει ροπή στην κατάθλιψη, στις αγχώδεις διαταραχές καθώς και σε αλλεργίες ή σπάνιες σωματικές ασθένειες οι οποίες δε γίνονται εύκολα αντιληπτές. Τέλος, το άτομο θα μπορούσε να προβεί σε φιλανθρωπική δράση χρηματοδοτώντας κλινικές και ιδρύοντας νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, ερευνητικά κέντρα ή ιδρύματα για άτομα που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.
Newsletter