astropedia.gr

Η σημασία των 12 οίκων

Η σημασία των 12 οίκων
Το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του κάθε οίκου του χάρτη σας δείχνει την εξωτερική επιρροή μέσω της οποίας ο κάθε οίκος και τα θέματά του διαμορφώνονται. Τα θέματα του κάθε οίκου χρωματίζονται και από τις ενέργειες των εκάστοτε πλανητών που μπορεί να βρίσκονται μέσα στον οίκο όπως και από τις όψεις του πλανήτη κυβερνήτη του οίκου
 
1ος   Οίκος
(Γωνιακός οίκος, δυνατή επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Κριός
Φυσικός Κυβερνήτης: Άρης
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Ανατολή ή Ωροσκόπος

Ο 1ος οίκος δείχνει θέματα που σχετίζονται με το σώμα μας, την εμφάνισή μας, το κομμάτι της προσωπικότητάς μας που προβάλλουμε στους άλλους. Ο 1ος οίκος είναι επίσης περιοχή του χάρτη που σχετίζεται με την υγεία μας. Όχι με την αρρώστια (που είναι θέμα του 6ου οίκου) αλλά με την υγεία μας, τη ζωτικότητά μας, το ταμπεραμέντο μας και τη δύναμη/δυναμικότητά μας. Επίσης σχετίζεται με θέματα που αφορούν σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είτε εμφάνισης είτε προσωπικότητας που προβάλλονται έντονα για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο πρόσωπο. Στην ωριαία αστρολογία  δείχνει το κεφάλι, τον πονοκέφαλο, τη συμπεριφορά και την εμφάνιση, τα ξεκινήματα, τον μηνυτή σε νομικές υποθέσεις.

2ος Οίκος
(Διάδοχος οίκος, μέση επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Ταύρος
Φυσικός Κυβερνήτης: Αφροδίτη 
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Αναφορά.

Ο 2ος οίκος δείχνει θέματα που σχετίζονται με τα υλικά αγαθά, οτιδήποτε είναι δικό μας και με τα χρήματα που βγάζουμε από την εργασία μας. Επίσης δείχνει τα κληρονομικά ζητήματα του συντρόφου μας και σε ψυχολογικό επίπεδο ο 2ος οίκος δείχνει τα θέματα που μας δημιουργούν ασφάλεια και είναι ο τομέας στον χάρτη που μας δηλώνει τον τρόπο ή τα μέσα που μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την αξία του εαυτού μας. Σχετίζεται λοιπόν κατά πολύ με την αυτοπεποίθησή μας και με το κρυμμένο δυναμικό μας. Στην ωριαία αστρολογία ο 2ος οίκος σχετίζεται με κινητά αγαθά, μετρητά και επιταγές αλλά και με τα δανεικά και με τα χρέη μας. Δείχνει επίσης τους υποστηριχτές που έχει κάποιος σε μια δίκη ή τον θάνατο του συζύγου.

3ος  Οίκος
(Κατιόντας οίκος, μέση επίδραση)
Φυσικό Ζώδιο: Δίδυμος
Φυσικός Κυβερνήτης: Ερμής
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Θεά

Ο 3ος οίκος δείχνει θέματα που σχετίζονται με το κοντινό περιβάλλον, οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό που είναι κοντά μας είτε με την τοπική έννοια είτε με τη διανοητική. Συμβολίζει την επικοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή γίνεται, τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, τις σπουδές μας, όχι τις ανώτερες (αυτές είναι θέμα 9ου οίκου) αλλά τις βασικές, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο εξερευνά και αποκτά επαφή με το περιβάλλον του, τις σχέσεις που έχει το άτομο με τους κοντινούς συγγενείς του (αδέλφια ως επί το πλείστον, οι γονείς φαίνονται από άλλον οίκο) αλλά και με τους γείτονές του. Ο 3ος οίκος σχετίζεται και με τις μετακινήσεις μας, τις ειδήσεις και την διαφήμιση, τα περιοδικά και τα βιβλία, τις δημόσιες συζητήσεις και στην ωριαία αστρολογία δείχνει τις σκέψεις του ατόμου.      

4ος Οίκος
(Γωνιακός οίκος, δυνατή επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Καρκίνος
Φυσικός Κυβερνήτης: Σελήνη
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Υπόγειον

Ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει το παρελθόν μας, την οικογένεια μας, τις καταστάσεις που ζήσαμε μεγαλώνοντας και συμβολίζει έναν από τους δυο γονείς, συγκεκριμένα αυτόν που μας έθρεψε συναισθηματικά και που ήταν πιο κοντά σε εμάς. Συνήθως αυτός ο γονιός είναι η μητέρα. Ψυχολογικά σχετίζεται με τα ένστικτα και τις κληρονομικές μας καταβολές και συνοψίζει όλα αυτά που μας έχουν διαμορφώσει. Σε πιο πρακτικό επίπεδο σχετίζεται με τα ακίνητα, την κατοικία και την αγορά σταθερών πραγμάτων. Δείχνει επίσης τον τρόπο με τον οποίον θα εξελιχθεί η οικογενειακή μας κατάσταση και τα γεγονότα που θα συμβούν στο σπίτι μας. Στην ωριαία αστρολογία δείχνει τον πατέρα και το τέλος μιας υπόθεσης, θετικό ή αρνητικό. 

5ος  Οίκος
(Διάδοχος οίκος, μέση επίδραση)

Φυσικός Ζώδιο: Λέων
Φυσικός Κυβερνήτης: Ήλιος
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Καλή Τύχη

Ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουμε την ενεργεία και την αγάπη μας. Έχει να κάνει με την χαρά και την απόλαυση της ζωή,  σχετίζεται με κοινωνικές εκδηλώσεις ευχάριστες, πάρτι, καλέσματα, γιορτές, δείχνει τη ζωτικότητα και την ενέργειά μας. Είναι ο οίκος μέσω του οποίου κάνουμε την επαφή μας με τους άλλους και έχει να κάνει με την εκφραστικότητά μας. Δείχνει επίσης τις εγκυμοσύνες και τα παιδιά μας. Σχετίζεται με της διακοπές, και εκδρομές, τους χώρους αναψυχής και τα τυχερά παιχνίδια. Δείχνει τα οικονομικά της οικογένειας, εισοδήματα από ακίνητη περιουσία και από αυτόν τον οίκο μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα εξελιχθούν η αισθηματικές υποθέσεις του ατόμου. 

6ος  Οίκος
(Κατιόντας οίκος, μέση επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Παρθένος   
Φυσικός Κυβερνήτης: Ερμής
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Κακή Τύχη

Ο 6ος οίκος σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας και επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τα επαγγελματικά μας όσο αφορά τις δραστηριότητές μας αλλά και την υγεία μας. Από αυτόν τον οίκο μπορούμε να δούμε παθήσεις ή την εξέλιξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με ενοχλήσεις κυρίως σωματικές αλλά και με το άγχος, η ψυχολογική υγεία φαίνεται από τον απέναντι οίκο, τον 12ο. Δείχνει το πώς κατανέμουμε τον χρόνο μας, τις συνήθειές μας και τις καθημερινές ασχολίες μας. Σε ψυχολογικό επίπεδο είναι ο τομέας του χάρτη που δείχνει την προσφορά και με ποιο τρόπο μπορούμε να αισθανθούμε χρήσιμοι, σχετίζεται λοιπόν με την παροχή υπηρεσιών. Στην ωριαία αστρολογία δείχνει τους υπαλλήλους, τους βοηθούς, τα αδέλφια του πατέρα, τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια αλλά και τα κατοικίδια ζωάκια μας , τα κέντρα υγείας και τη στρατιωτική θητεία.

7ος  Οίκος
(Γωνιακός οίκος, δυνατή επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Ζυγός 
Φυσικός Κυβερνήτης: Αφροδίτη
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Δύσις

Ο 7ος οίκος σχετίζεται με τις συγκεκριμένες σχέσεις που διαμορφώνουμε με συγκεκριμένο άτομο. Αυτό μπορεί να είναι ο σύντροφός μας, ο συνεργάτης μας ή ο οποιοσδήποτε άνθρωπος με τον οποίο όμως έχουμε πάντα συγκεκριμένη σχέση. Σε ψυχολογικό επίπεδο ο 7ος οίκος είναι η περιοχή του χάρτη που δείχνει τον τρόπο που ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους, αλλά και τις προβολές που κάνουμε επάνω στους άλλους των στοιχείων της προσωπικότητάς μας που δεν έχουμε συνειδητή γνώση ότι τα έχουμε εμείς. Ο 7ος είναι επίσης και ο οίκος που δείχνει τους φανερούς εχθρούς μας και στην ωριαία αστρολογία δείχνει τον αστρολόγο, τον γιατρό και τον κλέφτη αλλά και τον προορισμό και το τέλος του ταξιδιού.

8ος  Οίκος
(Διάδοχος οίκος, μέση επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Σκορπιό 
Φυσικός Κυβερνήτης: Πλούτωνας
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Επικαταφορά

Ο 8ος οίκος σχετίζεται με περίεργα και δύσκολα θέματα όπως για παράδειγμα ο θάνατος. Μας δίνει στοιχεία για τον τρόπο και το είδος του θανάτου. Αντιπροσωπεύει τις κληρονομιές, τις διαθήκες και σχετίζεται με τα οικονομικά θέματα που έχουν να κάνουν με τους άλλους όπως τράπεζες, δάνεια, χρεωκοπίες κτλ. Επίσης ελέγχει και δείχνει θέματα που σχετίζονται με την ίδια τη σεξουαλική πράξη, τα γεννητικά όργανα, με ιατρικές αυτοψίες, με το πάθος και τη μεταμόρφωση και με τα κληρονομικά του συζύγου. Σε δικαστικά θέματα δείχνει τους υποστηρικτές του εναγόμενου ή τον σύμμαχο του εχθρού. Σε ψυχολογικό επίπεδο είναι ο τομέας του χάρτη που μας δείχνει τον τρόπο που το άτομο διαλύει και ανασυνθέτει τον εαυτό του και κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί από συνθήκες ή άτομα του περιβάλλοντός του.

9ος  Οίκος
(Κατιόντας οίκος, μέση επίδραση)
Φυσικό Ζώδιο: Τοξότης  
Φυσικός Κυβερνήτης: Δίας
Αρχαιοελληνική Ονομασία: Θεός

Ο 9ος οίκος σχετίζεται με το μακρινό, το ιδεώδες και το ονειρικό. Δείχνει θέματα ανώτερης μόρφωσης και εκπαίδευσης και αναφέρεται στην θέαση του κόσμου που έχει το άτομο. Μιλάει για το φιλοσοφικό σύστημα του ατόμου, τον τρόπο που επεξεργάζεται τις πληροφορίες, το πώς συλλογίζεται το άτομο και σε τι συμπεράσματα καταλήγει. Είναι ο οίκος της φιλοσοφίας αλλά και των νομικών υποθέσεων. Από αυτόν τον οίκο μπορούμε να δούμε τα μακρινά ταξίδια αλλά και οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με εξωτερικό. Στην ωριαία αστρολογία δηλώνει άτομα όπως ιερείς, πνευματικούς ανθρώπους και δάσκαλους όπως επίσης και τους συγγενείς από την πλευρά του συζύγου, τα όνειρα και τις εκδόσεις.

10ος  Οίκος
(Γωνιακός οίκος, δυνατή επίδραση)

Φυσικό Ζώδιο: Αιγόκερως
Φυσικός Κυβερνήτης:
Κρόνος
Αρχαιοελληνική Ονομασία:
Μεσουράνημα

Ο 10ος οίκος σχετίζεται με την καριέρα μας, το επάγγελμά μας αλλά και με τον γάμο μας. Δείχνει επίσης το παρελθόν του συντρόφου μας, τα παιδικά του χρόνια και τον τρόπο που έχει ανατραφεί και μεγαλώσει. Σε ψυχολογικό επίπεδο ο 10ος οίκος και οι πλανήτες που ίσως βρίσκονται εκεί είναι δηλωτικά της αίσθησης και της ανάγκης που έχουμε ως άνθρωποι να προβάλουμε μια συγκεκριμένη εικόνα στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε και κινούμαστε και σχετίζεται με την ανάγκη της επιτυχίας μας και της εδραίωσης του κοινωνικού μας στάτους. Στην ωριαία αστρολογία δείχνει την εξουσία, τον αρχηγό ενός κράτους ή ενός σπιτιού, τους διευθυντές και τους δικαστές, την τιμή ενός ακινήτου και τη μάνα.

11ος  Οίκος
(Διάδοχος οίκος, μέση επίδραση)
Φυσικό Ζώδιο: Υδροχόος  
Φυσικός Κυβερνήτης:
Ουρανός
Αρχαιοελληνική Ονομασία:
Αγαθός Δαίμων

Ο 11ος οίκος σχετίζεται με τους φίλους μας και τους γνωστούς μας, τα σωματεία ή τις ομάδες στις οποίες ανήκουμε ή είμαστε μέλη, τα οικονομικά της επιχείρησης που ανήκει σε εμάς και δείχνει την εύνοια που μπορεί να περιμένουμε από τα πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Σε ψυχολογικό επίπεδο ο 11ος οίκος φανερώνει τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχουμε, τις προσδοκίες από τη ζωή αλλά και τον τρόπο που δεχόμαστε την ενέργεια των άλλων Κατά πόσο δηλαδή είμαστε ανοιχτοί ή όχι στην αγάπη, την φροντίδα και τον χρόνο των άλλων και το αν αισθανόμαστε όμορφα ή/και δημιουργικά με αυτό που μας δίνεται από το περιβάλλον. Στην ωριαία δείχνει και τα οικονομικά της μητέρας.

12ος  Οίκος
(Κατιόντας οίκος, μέση επίδραση)
Φυσικό Ζώδιο:  Ιχθύς
Φυσικός Κυβερνήτης:
Ποσειδώνας
Αρχαιοελληνική Ονομασία:
Κακός Δαίμων

Ο 12ος οίκος σχετίζεται με τα χαμένα ή τα κλεμμένα πράγματα. Με οτιδήποτε γενικά δεν φαίνεται. Με το υποσυνείδητό μας, τα όνειρα που βλέπουμε, τα μηνύματα που μπορεί να λαμβάνουμε από το σύμπαν. Ο συγκεκριμένος οίκος δείχνει τα μέρη όπου κάποιος ή κάτι μπορεί να κρυφτεί ή να είναι έγκλειστος όπως τα νοσοκομεία, οι φυλακές, τα μοναστήρια ή πιο απλά το υπόγειο ενός σπιτιού. Επηρεάζει τον ύπνο και σχετίζεται με θέματα εκβιασμού και ψυχοσυναισθηματικού χειρισμού. Σε ψυχολογικό επίπεδο δείχνει την τάση για μοναξιά που μπορεί να έχουμε ή τις αυτοκαταστροφικές μας τάσεις και την ανάγκη μας να ενωθούμε με κάτι ιερό και συμπαντικό. Επίσης το πόσο θυσιαζόμαστε για τους άλλους.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: