astropedia.gr

ΤΑΥΡΟΣ 2024

ΓΕΝΙΚA

Στις 21/1 ο Πλούτωνας εισέρχεται στο ζώδιο του Υδροχόου όπου και θα παραμείνει σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Ως εκ τούτου, ριζικές αλλαγές αναμένονται σε θέματα που αφορούν στη δημόσια εικόνα σου και στις φιλοδοξίες σου. Επιπλέον, αναμένεται να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και τη στάση σου απέναντι στον τομέα της καριέρας. Μια μικρή παρένθεση αναμένεται το διάστημα 2/9/2024-19/11/2024, όπου ο Πλούτωνας θα βρίσκεται ξανά στον Αιγόκερω και στον 9ο ηλιακό σου οίκο. Ο Δίας στους Διδύμους από τις 26/5 βελτιώνει αισθητά την οικονομική σου ζωή, ενώ ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς και στον 11ο ηλιακό σου οίκο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 δείχνουν ότι ο τομέας της φιλίας θα χαρακτηρίζεται κατά διαστήματα από δοκιμασίες και απογοητεύσεις.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Μάρτη η πρώτη (σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό), στις αρχές Απρίλη η δεύτερη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), τον Σεπτέμβριο η τρίτη (σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς) και στις αρχές Οκτώβρη η τέταρτη (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό). Οι 2 πρώτες εκλείψεις και η τελευταία θα έλεγε κανείς ότι είναι ουδέτερες για το ζώδιό σου.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980 αν καλείς από Κύπρο.  αν έχεις Ήλιο, Ωροσκόπο ή λοιπούς πλανήτες και σημεία γύρω στις 4-6 μοίρες του σταθερού σταυρού. Αντίστοιχα, ζήτα μια επαγγελματική συμβουλή από κάποιον πεπειραμένο ερευνητή της Αστρολογίας αν έχεις πλανήτες, Ωροσκόπο ή άλλα σημεία  γύρω στις 24-27 μοίρες του μεταβλητού σταυρού.


Όσο για την 3η έκλειψη (η οποία λαμβάνει χώρα τον Σεπτέμβρη και είναι επίσης Σεληνιακή), επηρεάζει τον άξονα 5ου-11ου του ηλιακού ωροσκοπίου σου. Ως εκ τούτου, πιθανώς θα νιώσεις κάπως τεταμένη την ατμόσφαιρα και στα ερωτικά και στις φιλίες σου. Η λέξη-κλειδί είναι ξανά η εξισορρόπηση. Μην πέφτεις με τα μούτρα στον έναν ή στον άλλον τομέα και μην παραμελείς ούτε τους μεν (φίλους) ούτε τους δε (εραστές/ερωμένες). Αν βρεις την πολυπόθητη «χρυσή τομή», θα απολαύσεις και τους 2 προαναφερθέντες τομείς και θα εξελιχθείς και πνευματικά ο ίδιος.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ

Το διάστημα από την πρώτη Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου καθώς και το διάστημα από την πρώτη Σεπτεμβρίου ως τα τέλη του έτους, ο Ουρανός θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιό σου. Ως εκ τούτου, τα προαναφερθέντα διαστήματα θα κληθείς να αναθεωρήσεις την ανάγκη σου να διαφέρεις από τον μέσο όρο και να χαρακτηρίζεσαι μονίμως από ευρηματικότητα και πρωτοτυπία. Ειδικότερα, θα αισθανθείς ή μάλλον θα συνειδητοποιήσεις ότι η προσπάθειά σου να φαίνεσαι εναλλακτικός στα μάτια των άλλων είναι τουλάχιστον ψυχοφθόρα και εξαντλητική.

Ο Φλεβάρης και ο Μάρτης του 2024 είναι 2 μήνες κατά τους οποίους το πλανητικό στερέωμα δεν θα περιλαμβάνει κανέναν ανάδρομο πλανήτη. Έτσι, η δράση σου (όπως και η δράση όλων μας) θα χαρακτηρίζεται από λιγότερη συστολή και περισσότερη εξωστρέφεια. Ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό και στον 12ο ηλιακό σου οίκο κατά το διάστημα 2/4-25/4 θα σου φέρει καταιγισμό εμπνεύσεων και οίστρου ενώ η διαίσθησή σου αναμένεται να έρθει δυναμικά στο προσκήνιο. Η μοναχικότητα θα μοιάζει με στάση ζωής για εσένα και θα σε βοηθήσει να γεμίσεις μπαταρίες, προκειμένου να γεμίσεις μπαταρίες και να επιστρέψεις ενδυναμωμένος στα εγκόσμια. Το μόνο πρόβλημα είναι οι ίντριγκες και το παρασκήνιο στον εργασιακό σου χώρο που ενδέχεται να σε στρεσάρουν και να σε αποσυντονίσουν.

Η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο και στον 10ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη από τις 2/5 έως τις 2/9 θα σε κάνει ιδιαίτερα καχύποπτο, φοβισμένο και επιφυλακτικό απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και, πιο συγκεκριμένα, απέναντι στο αφεντικό σου. Προσπάθησε να επιδείξεις ψυχραιμία και υπομονή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.. Το διάστημα 2/9-12/10  ο Πλούτωνας θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον Αιγόκερω και στον 9ο ηλιακό σου οίκο. Έτσι, δεν αποκλείεται να συναντήσεις απροσδόκητα εμπόδια σε ό,τι αφορά τις σπουδές σου ή κάποιο σεμινάριο που σχεδίαζες να παρακολουθήσεις. Τα προαναφερθέντα εμπόδια μπορεί να βρίσκουν τις ρίζες τους στο παρελθόν. Ωστόσο, για κάποιο λόγο επανέρχονται στην επιφάνεια. Τα όνειρά σου θα είναι προφητικά και πολύ έντονα. Δεν αποκλείεται μάλιστα κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος να βλέπεις εφιάλτες συχνότερα σε σύγκριση με το πρότερο χρονικό διάστημα.

Η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου στους Ιχθύς και στον 11ο ηλιακό σου οίκο από τις 29/6 έως τις 15/11 σε κάνει πιο ντροπαλό. Έτσι, τείνεις να αποφεύγεις την υπερβολική εμπλοκή σου με ομάδες, λέσχες ή/και σωματεία. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για το διάστημα 2/7-8/12, κατά το οποίο ο Ποσειδώνας θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στους Ιχθύς και στον 11ο ηλιακό σου οίκο, προσοχή γιατί τα οράματά σου δεν θα είναι ρεαλιστικά. Επιπλέον, κινδυνεύεις να εξαπατηθείς από οργανώσεις ή φιλικά πρόσωπα. Γι’ αυτό προσπάθησε να μην εμπιστεύεσαι εύκολα τους γύρω σου και κράτα μικρό καλάθι για τους πάντες. Το καλό είναι ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο η συμπονετική σου διάθεση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.  Ως εκ τούτου, ευνοείται η οποιαδήποτε φιλανθρωπική δράση από μέρους σου, αρκεί να μην πέσεις θύμα παραπλάνησης.

Το διάστημα 5/8-15/8 ο Ερμής θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στην Παρθένο και στον 5ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Οπότε, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στα ερωτικά σου ζητήματα, καθώς είναι αμφίβολο κατά πόσο η επιστροφή πρώην συντρόφων θα μπορούσε να φέρει χαρά στη ζωή σου. Η επικοινωνία σου με τα παιδιά για κάποιο λόγο μοιάζει δύσκολη ή ακόμη και προβληματική. Με τον Ερμή να είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Λέοντα κατά το διάστημα 15/8-29/8, πιθανώς να δυσκολευτείς να συνεννοηθείς με τα μέλη της πατρικής σου οικογένειας. Η νοσταλγική σου διάθεση θα είναι εκτοξευμένη στα ύψη αλλά λόγω αυτής περισσότερο βλάπτεις τον εαυτό σου παρά τον ωφελείς. Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι η εποχή των παχιών αγελάδων σε όλα τα επίπεδα έχει πια περάσει οριστικά;

Από τις 9/10 έως τα τέλη του έτους ο Δίας θα είναι ανάδρομος στους Διδύμους και στον 2ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Ως εκ τούτου, θα κληθείς να αναθεωρήσεις το ευρύτερο σύστημα των ηθικών αξιών και αρχών σου. Μία εφ’ όλης της ύλης αυτοαξιολόγηση θα ήταν ό,τι πρέπει για εσένα, καθώς θα σε βοηθούσε να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Τοξότη και στον 8ο ηλιακό σου οίκο από τις 26/11 έως τις 15/12 θα σου δώσει τη δυνατότητα να μελετήσεις εις βάθος την ψυχολογία, τον αποκρυφισμό ή τη μεταφυσική, αν το επιθυμείς.

Τέλος, από τις 7 Δεκεμβρίου και ως τα τέλη του έτους ο Άρης θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον Λέοντα και στον 4ο ηλιακό σου οίκο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην αφήσεις τυχόν ακίνητα να περιέλθουν στην κυριότητα τρίτων προσώπων που επίσης τα διεκδικούν!!! Διεκδίκησε κι εσύ από την πλευρά σου αλλά έξυπνα και αθόρυβα. Όσο για το θυμό που μπορεί να αισθάνεσαι πού και πού, καλό θα ήταν να αναζητήσεις τα αίτια στα παιδικά σου χρόνια και στο πρώιμο οικογενειακό σου περιβάλλον.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Η χρονιά που προηγήθηκε έφερε αρκετές ευκαιρίες στα συναισθηματικά σου ζητήματα. Κι αυτό κυρίως επειδή είχες αυτοπεποίθηση και σιγουριά, με αποτέλεσμα να μαγνητίζεις ανθρώπους κοντά σου. Έτσι, πολλοί Ταύροι ερωτοτρόπησαν, ενώ άλλοι δεσμεύτηκαν. Το 2023 με τον Ουρανό στο ζώδιό σου κατάφερες να σταθείς στα πόδια σου, πιο δυνατός και πιο ανεξάρτητος από ποτέ. Δίπλα σου κράτησες μόνον ανθρώπους οι οποίοι δεν παραβίαζαν τα όρια της προσωπικής σου ελευθερίας και σέβονταν την ανάγκη σου να είσαι αυτόνομος.

Το 2024 φαίνεται να διατηρεί τις καλές προοπτικές και το ευνοϊκό κλίμα για την ερωτική σου ζωή. Κι αυτό διότι ο Δίας μέχρι τα μέσα του 2024 συνεχίζει να διελαύνει από το ζώδιό σου ενώ από τα τέλη Μαΐου και ύστερα εισέρχεται στους Διδύμους και, ως εκ τούτου, αυξάνεται κατακόρυφα η ερωτική σου διάθεση. Στις 24/2 στιγμιαία θα αισθανθείς διχοτομημένος μεταξύ 2 σημαντικών τομέων της ζωής: του έρωτα και της φιλίας! Η ζυγαριά για κάποιο λόγο θα γέρνει προς τον…έρωτα! Στις 24/4 θα νιώσεις προσωρινά ανασφάλεια σε σχέση με την ερωτική σου ζωή. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σκεφτείς ότι ο σύντροφός σου δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Στις 18/9/2024 θα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου γύρω από τον έρωτα με τρόπο ίσως κάπως επώδυνο. Στις 15/11/2024 η Πανσέληνος στο ζώδιό σου θα σου θυμίσει ότι η ανεξαρτησία σου είναι ζωτικής σημασίας για εσένα, παρόλο που χρειάζεσαι συντροφικότητα και μια υγιή και ισορροπημένη συναισθηματική ζωή. Αυτό άλλωστε είναι το μάθημα που συνεχίζει να σου δίνει ο διελαύνων Ουρανός ο οποίος και φέτος βρίσκεται στο ζώδιό σου. Ευνοϊκές ημερομηνίες για νέα ξεκινήματα στην ερωτική σου ζωή (χάρη στην ευεργετική επίδραση της Νέας Σελήνης) είναι η 3/9/2024 και 1/11/2024, ενώ το διάστημα 23/9-17/10, κατά το οποίο ο κυβερνήτης σου (Αφροδίτη) θα διελαύνει από τον 7ο ηλιακό σου οίκο, η ερωτική σου ζωή αναμένεται ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Με τον Πλούτωνα να διελαύνει από το ζώδιο του Υδροχόου κατά τα διαστήματα 21/1/2024 - 2/9/2024 και 19/11/2024 – 31/12/2024, θα αποκτήσεις ιδιαίτερη δύναμη σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σου ζητήματα. Δεν αποκλείεται να σου ανατεθούν πρόσθετες αρμοδιότητες ή/και εξουσίες. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα να κάνεις στροφή 180 μοιρών στην καριέρα σου. Στην προαναφερθείσα επαγγελματική αλλαγή συνηγορεί και η Νέα Σελήνη στο Ζενίθ του ηλιακού σου χάρτη στις 10/2/2024. Ωστόσο, γύρω στις 25/3/2024 η Πανσέληνος (και Έκλειψη Σελήνης) στον Ζυγό και στον 6ο ηλιακό σου οίκο μπορεί να φέρει ένα απροσδόκητο συμβάν εντός του εργασιακού σου χώρου, το οποίο θα σε αναστατώσει. Με τον Δία στο ζώδιό σου έως τις 26/5 θα έχεις γενικά την τύχη με το μέρος σου σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του επαγγελματικού.

Όμως, στις 26/5 ο Δίας εισέρχεται στους Διδύμους και στον 2ο ηλιακό σου οίκο όπου και παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να κάνεις 2 δουλειές αν το επιθυμείς προκειμένου να αυξήσεις τις καθαρές αποδοχές και τα εισοδήματά σου. Τέλος, με Κρόνο και Ποσειδώνα στους Ιχθύς και στον 11ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, η συνεργασία σου με ομάδες μπορεί να χαρακτηρίζεται από παρασκήνιο και αρκετές δυσκολίες και να σου φέρει ανασφάλεια, στρες και απογοητεύσεις.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.