astropedia.gr

Χαρακτηριστικά ζωδίων μέσω αριθμολογίας

Χαρακτηριστικά ζωδίων μέσω αριθμολογίας
Η ελληνική αλφάβητος αποτελείται από 27 γράμματα, τρεις εννεάδες, όμως τρία γράμματα έχουν καταργηθεί (το Δίγαμμα, το Κόππα, και το Σαμπί) και στην θέση τους στον παρακάτω πίνακα αντιστοιχίας γράμματος και αριθμού υπάρχει η παύλα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Εκμεταλλεύσου την δύναμη των
αριθμών και μάθε τα πάντα για το μέλλον
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο 900 90 980 ή στείλε SMS τη λέξη Α1 στο 6699 
  • μην ξεχνάς ότι μπορείς καθημερινά και εντελώς δωρεάν να συμβουλεύεσαι
    τις αριθμολογικές τάσεις μέσα από την δική σου ημερομηνία ⇨ εδώ
 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ
1   2   3   4   5   6   7   8   9
Α   Β   Γ  Δ   Ε    -   Ζ   Η  Θ
 Ι    Κ  Λ  Μ  Ν   Ο  Π   Ξ  Ρ
 Σ   Τ  Υ  Φ   -     Χ  Ψ   Ω  -

Ας δούμε τώρα μερικά χαρακτηριστικά των ζωδίων που θα μπορούσαν να δείχνουν το πεπρωμένο σύμφωνα με τις κλίσεις του κάθε ζωδίου και τον αριθμό που αντιστοιχεί στο κάθε ζώδιο σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα:

 
ΚΡΙΟΣ: 2+9+1+6+1=19 (1+9=10)=1
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΚΥΡΟΣ
Το 1 είναι η αρχή, το πρώτο ζώδιο που ηγείται. Η δύναμη του είναι στο κεφάλι και στα κέρατα. Είναι αρσενική φύση, πολύ ανθεκτικό, πολύ δυνατό και ακούραστο. Γεννημένος μαχητής, για να ξεπερνάει τα εμπόδια και να φτάνει στην κορυφή. Επίμονος, υπερήφανος και ισχυρογνώμων, δεν συμβιβάζεται με ημίμετρα. Έξυπνος και ικανός, καλός ομιλητής και παθιασμένος, το πεπρωμένο του συχνά τον οδηγεί στον πολιτικό στίβο, στον στρατιωτικό τομέα ακόμα και στην διπλωματία. Συνήθως η σωματοδομή του τον βοηθάει να διαπρέψει και στον αθλητισμό ιδιαίτερα σε ομαδικά αθλήματα.

 
ΤΑΥΡΟΣ: 2+1+3+9+6+1=22 (2+2)=4
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: TERRA (ΓΗ)
Το 4 συμβολίζει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που καθορίζουν την γη μας αλλά και τους τέσσερις τοίχους που υποδηλώνουν το σπίτι μας. Δυνατός και σταθερός ο Ταύρος, αλλά και ξεροκέφαλος, πατάει γερά στη γη, αλλά και στις απόψεις του. Δεν του αρέσει να ξεβολεύεται και πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να μεταπείσει έναν Ταύρο και να τον οδηγήσει να κάνει κάτι διαφορετικό απ ‘αυτό που θέλει. Του αρέσει να ασχολείται με τα δικά του πράγματα και δεν είναι περίεργος και κουτσομπόλης. Δουλεύει πολύ με τα χέρια και το πεπρωμένο του θα μπορούσε να τον σπρώξει να γίνει ένας καλός μηχανικός αυτοκινήτων ή να ασχοληθεί με την εκμετάλλευση της γης. Είναι καλός στην κουζίνα και γίνεται εξαιρετικός σύζυγος και γονιός.

 
ΔΙΔΥΜΟΙ: 4+1+4+3+4+6+1=23 (2+3)=5
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΔΙΠΛΟΣ
Το 5 είναι το κέντρο της πρώτης εννεάδας. Είναι το στοιχείο εκείνο που ενώνει, η γέφυρα μεταξύ ύλης και πνεύματος. Οι Δίδυμοι είναι σαν δύο άνθρωποι σε έναν. Συνδυάζουν υπέροχα το πρακτικό με τη φαντασία, το συναίσθημα με τη λογική καθώς φαίνεται ότι χρησιμοποιούν πολύ καλά και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Οι ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσης τους, τους κάνουν να δείχνουν αλλόκοτοι αλλά και γοητευτικοί. Είναι πανέξυπνοι και έχουν χιούμορ και είναι η ψυχή της παρέας. Φιλόδοξοι και με δίψα για γνώση συχνά ακολουθούν το πεπρωμένο τους και πετυχαίνουν στην επιστημονική κοινότητα. Με έντονο το χάρισμα της αρμονίας συχνά τους συναντάμε και στο χώρο της διακοσμητικής. Με έντονη την αίσθηση της ελευθερίας και της πληρότητας δύσκολα δεσμεύονται σοβαρά καθώς είναι και πολύ απαιτητικοί απ’ τον εαυτό τους, αλλά κι απ’ το ταίρι τους.

 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 2+1+9+2+1+5+6+1=27 (2+7)=9
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΚΑΡΔΙΑ
Το 9 είναι ο τελευταίος μονοψήφιος αριθμός της αριθμητικής κλίμακας. Συμβολίζει την αποπεράτωση του σκοπού και την επιτυχία. Τα ευαίσθητα και διαισθητικά καρκινάκια με την καπατσοσύνη και τα νάζια τους, ξέρουν να ελίσσονται και να πετυχαίνουν πάντα αυτό που θέλουν. Γκρινιάρηδες αλλά και χαδιάρηδες και τρυφεροί είναι αυτό που λέμε παιδιά για σπίτι και οικογένεια. Γίνονται εξαιρετικοί γονείς και είναι πολύ πιστοί φίλοι. Είναι πολύ κοινωνικοί και ζουν με την καρδιά τους. Καθώς είναι και πολύ φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι, όπως και φιλόζωοι, κάλλιστα θα μπορούσε το πεπρωμένο τους να τους οδηγήσει στην ψυχολογία, την κτηνιατρική, ότι έχει σχέση με τη γη και τους ζωντανούς οργανισμούς, αλλά και την στρατηγική και το μάρκετινγκ.

 
ΛΕΩΝ: 3+5+8+5=21 (2+1)=3
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΛΑΜΨΗ
Το 3 είναι ο αριθμός της τελειότητας και του μαγικού τριγώνου. Είναι ο αριθμός της δημιουργίας και της σοφίας. Ο αριθμός της οικογένειας. Τα υπερήφανα και φανταχτερά λιοντάρια γεννημένα για να ηγούνται και να προστατεύουν την οικογένεια θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε "ήσυχη δύναμη". Αφουγκράζονται και παρατηρούν τα πάντα από τον "θρόνο" τους και είναι πάντοτε έτοιμα να επέμβουν προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά και όσους αγαπούν. Οξυδερκείς και έντονα δυναμικοί είναι γεννημένοι για να τους θαυμάζουν και να τους σέβονται και δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο.

Είναι δυναμικοί και ικανοί και το ξέρουν και η κλίση του πεπρωμένου τους είναι να ασχολούνται με ότι τους προσδίδει κύρος και δόξα και έχουν τάση να εντάσσονται στα σώματα ασφαλείας. Εξαιτίας της λάμψης και της αίγλης τους, συχνά το πεπρωμένο τους σπρώχνει και στο καλλιτεχνικό στερέωμα κάτω απ’ τα φώτα της δημοσιότητας όπου διαπρέπουν, αφού τους τονίζει περισσότερο τη λάμψη και την ισχυρή προσωπικότητα.


 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ:7+1+9+9+5+5+6+1=43 (4+3)=7
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΠΛΑΣΗ
Το 7 είναι θεϊκός αριθμός και συμβολίζει την τελειότητα και την πληρότητα της Δημιουργίας (7 ημέρες), αλλά και της τέλειας ένωσης υλικού και πνευματικού κόσμου. Είναι ο αριθμός της ομορφιάς και της καλαισθησίας (7 θαύματα). Το ζώδιο της Παρθένου αντιστοιχεί στο 7 που είναι η Θεία Φύσις. Από την Παρθένο το Θείο Πνεύμα ενσαρκώθηκε στον υλικό κόσμο και πραγματοποιήθηκε η ένωση του γήινου υλικού με το θεϊκό αιθέριο. Είναι το μοναδικό ζώδιο που απεικονίζεται με την μορφή θηλυκού ανθρώπου και θα μπορούσε να παραπέμπει στην θεά Αθηνά, την θεά της σοφίας, που ήταν επίσης γνωστό ότι ήταν Παρθένος ή και στην θεά Αφροδίτη που είναι η θεά της ομορφιάς. Όπως και να 'χει οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου δίνουν μεγάλη σημασία στην ομορφιά και στην αρμονία. Είναι επίσης τακτικοί και σχολαστικοί και έχουν τάση στον πλούτο και στα υλικά αγαθά όπως και τα υπόλοιπα ζώδια της γης. Κάλλιστα λοιπόν το πεπρωμένο θα μπορούσε να τους σπρώξει να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ομορφιά αλλά και με χρηματοοικονομικά επαγγέλματα αλλά και με τομείς που έχουν κύρια καθήκοντα την τάξη, την καθαριότητα, την ταξινόμηση και την αρχειοθέτηση. Οι Παρθένοι στον χώρο τους επιβάλλουν την δική τους σειρά και τάξη γιατί αυτό τους βοηθάει να λειτουργούν καλύτερα. Και όπως βάζουν σε τάξη τα πράγματα τους, έτσι βάζουν και το μυαλό τους και την ζωή τους εντέλει.

 
ΖΥΓΟΣ: 7+3+3+6+1=20 (2+0)=2
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ:ΖΩΗ
Το 2 είναι το ζευγάρι, είναι η φύση του Ζυγού, όπως οι δύο δίσκοι της ζυγαριάς του. Συνεχώς ζυγίζει τις καταστάσεις της ζωής του και προσπαθεί να φέρει την ισορροπία και τη δικαιοσύνη σε ό,τι τον απασχολεί. Είναι πολύ κοινωνικός και δεν αντέχει τη μοναξιά, αλλά ταυτόχρονα δεν αντέχει και τη δέσμευση του εαυτού του. Στις σχέσεις του επιδιώκει την ελευθερία του και ψάχνει την ισορροπία της σχέσης πρώτα μέσα του κι ύστερα με τον εκάστοτε σύντροφο του. Βάζει τα όρια της ελευθερίας του και αναγνωρίζει τα αντίστοιχα και στον σύντροφό του. Θέλει λοιπόν ελευθερία κινήσεων και διαφάνεια, γιατί είναι πιστός και δεν ανέχεται την απάτη. Αν αδικήσεις έναν Ζυγό και δεν αποκαταστήσεις την αδικία, θα το κάνει μόνος του με κάθε τρόπο. Πεπρωμένος δρόμος για έναν Ζυγό θα ήταν, εκτός από το σώμα της Δικαιοσύνης που μπορεί να δράσει φυσικά και οτιδήποτε έχει σχέση με την δικαιοσύνη και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Του αρέσει να δρα σε ομάδες και να συνεργάζεται. Θα μπορούσε να εκτονώσει την κοινωνικότητα του και το βαθύ ένστικτο της προσφοράς που τον διακατέχει, στον εθελοντισμό, στην διδασκαλία ακόμα και στην πολιτική.

 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 1+2+6+9+7+1+6+1=33 (3+3)=6
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ:ΣΚΟΠΟΣ
Το 6 είναι ο αριθμός της επανάληψης του τέλειου. Είναι η επιμονή και η υπομονή για την επίτευξη του σκοπού. Είναι ο θεϊκός σπόρος και το θεϊκό σχέδιο για τον άνθρωπο.
Ο Σκορπιός είναι ήρεμος, παρατηρητικός αλλά πάντοτε ετοιμοπόλεμος. Έχει μάθει να κερδίζει σε κάθε πρόκληση και η ήττα δεν είναι επιλογή για έναν Σκορπιό. Γι αυτό και πολεμάει μέχρι τέλους για τη νίκη και την επικράτηση. Όχι πάντοτε με θεμιτό τρόπο γιατί για έναν Σκορπιό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Είναι πολύ έξυπνος, διορατικός, δυναμικός και δραστήριος. Επίσης είναι ειλικρινής αν ερωτηθεί και πολλές φορές ευθύς λίγο παραπάνω από τα όρια του χιούμορ. Όπως και να 'χει προτιμάει να μην ερωτηθεί και να μείνει σιωπηλός και είναι το ιδανικό άτομο για να κρατήσει τα μυστικά σου με ασφάλεια. Αγαπά πολύ την πρόκληση και την αδρεναλίνη στα ύψη γιατί έτσι αναδεικνύεται η εξυπνάδα του και η στρατηγική του. Οπότε το πεπρωμένο του μοιραία τον οδηγεί σε στρατιωτικά, διπλωματικά επαγγέλματα, αθλήματα και μάρκετινγκ και συνήθως αναρριχάται σε πολύ υψηλά επίπεδα της ιεραρχίας. Εξαιτίας της φύσης του είναι πολύ κλειστός και δεν εξωτερικεύεται εύκολα, έχει πολύ γρήγορη σκέψη και αντανακλαστικά και ιδανικά ανακαλύπτει κρυμμένες καταστάσεις οπότε θα γινόταν ένας καταπληκτικός αστυνομικός ντετέκτιβ. Όπως και να 'χει όπου υπάρχει δράση θα βρεις έναν Σκορπιό από πίσω.

 
ΤΟΞΟΤΗΣ: 2+6+8+6+2+8+1=33 (3+3)=6
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΤΡΑΥΜΑ
Ο Τοξότης είναι μια επανάληψη του Σκορπιού στο λίγο πιο εύθυμο και ίσως και λίγο πιο απρόσεκτο. Σαν ζώδιο της φωτιάς είναι παρορμητικό και φλογερό και μπορεί εύκολα να πληγώσει αλλά και να πληγωθεί. Δεν διστάζει όμως να τριφτεί στη ζωή και να μαζέψει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί. Είναι παρορμητικός και θυελλώδης αλλά όχι τόσο επίμονος και υπομονετικός όπως ο Σκορπιός. Απογοητεύεται πολύ εύκολα και μετά από μερικές προσπάθειες εγκαταλείπει τον στόχο του και αναζητά καινούριο. Δεν του αρέσουν οι προκλήσεις εκτός κι αν έχουν εύθυμο χαρακτήρα ή μια γενναία δόση τρέλας. Έχει την τάση να κρατάει την θετική πλευρά των πραγμάτων και να διορθώνει ή να παραβλέπει την αρνητική. Αν όμως έχει έναν δύσκολο στόχο εστιάζεται και δεν εγκαταλείπει μέχρι να τον πετύχει. Οτιδήποτε έχει σχέση με κίνηση θα ταίριαζε σ’ έναν Τοξότη. Στο πεπρωμένο του θα μπορούσε να είναι ένας υπέροχος χορευτής/αθλητής ή ακόμα κι ένας πιλότος, οτιδήποτε του εξιτάρει τη φαντασία και του επιτρέπει να συλλέξει μοναδικές εμπειρίες.

 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 1+1+3+6+2+5+9+6+1=34 (3+4)=7
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Επίσης ζώδιο της γης όπως η Παρθένος που αντιστοιχεί στον αριθμό 7, όμως ο Αιγόκερως είναι περισσότερο αφοσιωμένος στα υλικά αγαθά και τις απολαύσεις. Το μυαλό του είναι η δύναμη του, αν και πολύ συχνά μπλοκάρει εξαιτίας του υπερβολικού άγχους για το μέλλον και την επιβίωση. Επιδιώκει την οικονομική ασφάλεια και συχνά τον νομίζουν για τσιγγούνη, ενώ είναι απλά προσεκτικός. Πάντως έχει λόγο και τον κρατάει. Κι όσο τακτικός είναι στη σκέψη του, τόσο ακατάστατος είναι στον προσωπικό του χώρο. Ο χρόνος είναι πάντοτε εχθρός του, γιατί σχεδόν ποτέ δεν του φτάνει, για να αποκτήσει αυτά που θέλει.

Συχνά πετυχαίνει σπουδαία επιτεύγματα, όμως για έναν Αιγόκερω, αυτό δεν είναι αρκετό. Προσπαθεί συνεχώς να αναρριχηθεί στην κορυφή, με πολύ αργό αλλά σταθερό τρόπο, γιατί είναι φυγόποινος και δεν του αρέσει να ζορίζεται. Είναι καλός εραστής και καλός σύντροφος και γονέας γιατί στηρίζεται στις σχέσεις του στην αγάπη και στις αξίες. Πεπρωμένο του θα ήταν να ασχοληθεί με οτιδήποτε ήρεμο δεν του αυξάνει το άγχος και την πίεση, αρκεί να έχει καλές αποδοχές. Έχει πρόγραμμα και το ακολουθεί, αλλά δεν αναλαμβάνει ευθύνες που δεν είναι σίγουρος ότι θα φέρει εις πέρας. Είναι πολύ ανταγωνιστικός για αυτό προτιμά να εργάζεται μόνος σ’ ένα συγκεκριμένο πόστο, που δεν θα του χαλάει το πρόγραμμα και την ρυθμισμένη καθημερινότητα και ασφάλεια. Σε κάθε τι καινούριο αισθάνεται ανασφαλής και σπάνια ρισκάρει, όταν το κάνει όμως αφοσιώνεται και τελειοποιεί οτιδήποτε βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του. Το πεπρωμένο του Αιγόκερω θα τον έκανε έναν καταπληκτικό μάστορα καθώς του αρέσει πολύ να δουλεύει τα χέρια του, έναν ταμία αφού είναι πολύ έμπιστος και τίμιος και η σχέση του με το χρήμα είναι εξαιρετική.

 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 3+4+9+6+6+6+6+1=41 (4+1)=5
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΥΠΟΣΧΕΣΗ
Το 5, όπως και οι Δίδυμοι, επίσης ζώδιο του αέρα. Έτσι και για τον Υδροχόο ο εαυτός του είναι το κέντρο του κόσμου του. Ίσως το πιο μυστήριο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Με τον χαρακτήρα του αρέσκεται να προκαλεί και να αφήνει εντυπώσεις και υποσχέσεις στα θολά νερά και να περιμένει να τον μαντεύουν και να τον ανακαλύπτουν. Εστιασμένος απόλυτα στην ύπαρξη του, περνάει δημιουργικό χρόνο με τον εαυτό του, αναλύοντας τα πάντα και καθυστερώντας να πάρει αποφάσεις, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τους γύρω του. Η λέξη λογική είναι το νούμερο ένα στο λεξιλόγιο του και πιστεύει ότι όλα τα θέματα έχουν και μια λογική εξήγηση. Δεν υπάρχουν μυστικά και απόκρυφα για τον Υδροχόο κι αν υπάρχουν είναι ο πρώτος που θα τα ανακαλύψει. Δίνει καλές συμβουλές στους άλλους, αλλά και στον εαυτό του, που όμως σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζει. Σκέφτεται πολύ και πράττει λίγο, γιατί πιστεύει ότι η σκέψη είναι εξίσου παραγωγική με την πράξη και πολύ συχνά το πεπρωμένο του, τον οδηγεί σε αντίστοιχες εργασίες. Γίνεται εξαιρετικός συγγραφέας, ηθοποιός, ερευνητής, εξερευνητής, δημοσιογράφος, δικηγόρος και οτιδήποτε έχει σχέση με την προοπτική και την εξέλιξη τής σκέψης του και της λογικής του. Έχει επίσης εξαιρετικό λόγο και καλά επιχειρήματα για να πείσει οποιονδήποτε για τις απόψεις του.

 
ΙΧΘΕΙΣ: 1+6+9+5+1+1=23 (2+3)=5
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: ΙΣΟΤΗΤΑ
Όπως και οι Δίδυμοι που αντιστοιχούν στον αριθμό 5, έτσι και ο Ιχθύς είναι διπλή φύση, μια ήρεμη και μία ταραγμένη όπως και το νερό που ανήκουν. Έχουν μεγάλη διορατικότητα και ελίσσονται εύκολα και ξεγλιστρούν από δύσκολες καταστάσεις. Όσο τους αρέσει να περνούν απαρατήρητοι στην προσωπική τους ζωή, άλλο τόσο τους αρέσει να κάνουν ντόρο στην κοινωνική ζωή. Είναι ευγενικοί και καλλιεργημένοι και τους αρέσουν οι απολαύσεις, αλλά δεν ξεφεύγουν εύκολα από τα μέτρα τους. Είναι σταθεροί στα πιστεύω τους και δεν διστάζουν να απομακρύνουν άτομα ή να απομακρυνθούν οι ίδιοι, αν πιστεύουν ότι βάλλονται. Έχουν ήρεμο χαρακτήρα αλλά έχουν και κόκκινες γραμμές και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τις πατήσει. Είναι συνεπείς και τακτικοί και δεν τους αρέσει να δείχνονται.

Προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια, που έτσι κι αλλιώς δεν τα πολύ πιστεύουν γιατί είναι αρκετά δύσπιστοι. Το πεπρωμένο τους είναι να ασχοληθούν με οτιδήποτε τους αφήνει ελεύθερο χρόνο, για να ασχοληθούν και με τον εαυτό τους. Τα ελεύθερα επαγγέλματα δεν τους πολυταιριάζουν εκτός ίσως από αυτό του Αρχαιολόγου ή του καθηγητή. Κι επειδή απολαμβάνουν το καλό φαγητό, το πεπρωμένο τους πιθανόν να τους πήγαινε στην κουζίνα ολοταχώς και να τους μετέτρεπε σε διάσημους σεφ. Όπως και να 'χει σε έναν Ιχθύ αρέσει να εργάζεται και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο αλλά προτιμά τα παρασκήνια.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter