astropedia.gr

Εαρινή Ισημερία 2018: Τάσεις για την νέα αστρολογική χρονιά

Εαρινή Ισημερία 2018: Τάσεις για την νέα αστρολογική χρονιά
Η εαρινή Ισημερία από τον Athan

Η είσοδος του Ηλίου στον Κριό σηματοδοτεί την εαρινή Ισημερία. Ο Ήλιος βρίσκεται στο σημείο που η εκλειπτική τέμνει τον ουράνιο ισημερινό και η κίνησή του κατευθύνεται στο βόρειο ημισφαίριο. Η ημερομηνία που συμβαίνει αυτό κυμαίνεται κάθε φορά και φέτος γίνεται στις 20 Μαρτίου, στις 18:15 ώρα Ελλάδος. Η είσοδος του Ηλίου στον Κριό σηματοδοτεί όχι μόνο την έναρξη της άνοιξης, αλλά και την αρχή του νέου αστρολογικού έτους και ο χάρτης που καταστρώνεται για την στιγμή αυτή για μια χώρα δείχνει την τύχη που θα έχει και πώς εξελίσσονται τα κύρια γεγονότα που αφορούν αυτή την χώρα για το διάστημα των επόμενων δώδεκα μηνών. Καθώς οι συντεταγμένες για την πρωτεύουσα κάθε χώρας αλλάζουν, οι χάρτες που καταστρώνονται έχουν φυσικά διαφορετική οικοθεσία και δείχνουν την συγκεκριμένη κοινωνική και πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει για τον επόμενο χρόνο. Επειδή όμως η στιγμή που ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό είναι η ίδια ανεξαρτήτως της χώρας που εξετάζεται, οι πλανητικές θέσεις και οι πλανητικές όψεις είναι και αυτές οι ίδιες (για κάθε χώρα αλλάζει μόνο η οικοθεσία του χάρτη) και άρα από την είσοδο του Ηλίου στον Κριό μπορούμε να συμπεράνουμε μερικά πράγματα για την παγκόσμια εικόνα και τις γενικότερες τάσεις που υπάρχουν χρησιμοποιώντας την φυσική σηματοδοσία των πλανητών.

Γενικό κλίμα
 
  • Την ημέρα της εαρινής Ισημερίας ο Ήλιος από την μηδενική του Κριού βρίσκεται σε συγκλίνον τετράγωνο με τον Άρη, ο οποίος έχει περάσει στην έξαρσή του τρεις ημέρες πριν και είναι εκτός ορίων της εκλειπτικής. Επίσης  ο Ήλιος βλέπει από τετράγωνο τον δυνατό Κρόνο. Ένας Ήλιος σε δύσκολη και απαιτητική σχέση λοιπόν με τους δύο δύσκολους πλανήτες. Το τετράγωνο με τον Άρη δεν είναι τόσο αρνητικό και μοιραίο, καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Άρη, όμως το τετράγωνο με τον ισχυρό και επιδεκάτειο Κρόνο σίγουρα είναι πιο σοβαρό και φωτογραφίζει μεγάλο φόβο και οικονομικές και όχι μόνο απώλειες, καθώς και μια ισχυρή δύναμη που προσπαθεί να εμποδίσει τις αλλαγές. 
  • Η σύνοδος Άρη-Κρόνου είναι ιδιαίτερα δυναμική, καθώς και οι δύο πλανήτες έχουν θεμελιώδεις δυνάμεις στο ζώδιο που βρίσκονται και επιπλέον είναι τοποθετημένοι σε παρορμητικό ζώδιο. Δυσοίωνες οι καταστάσεις για αυτούς που έχουν την εξουσία, τους επικυρίαρχους και τους πλουτοκράτες. Το γεγονός φυσικά του ότι ο  Άρης και ο Κρόνος βρίσκονται σε μια πανίσχυρη σύνοδο δυναμιτίζει γενικότερα την περίοδο και υπόσχεται μεγάλες εντάσεις στο παγκόσμιο σκηνικό που συμπεριλαμβάνουν και πολεμικές ενέργειες, που ως απώτερο στόχο έχουν βέβαια το υλικό και οικονομικό όφελος και την ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών.
  • Ο Ήλιος βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ερμή/Ποσειδώνα και μιλά για ζητήματα απάτης, αυταπάτης και για ΄πρόσωπα-αγίους΄ που μέχρι τώρα φαίνονται σαν να μην έχουν ελαττώματα, μέχρι κάποια μέρα να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν. Μεταπτώσεις και εξαπατήσεις, εξάρτηση από τις διαθέσεις… 
  • Η Σελήνη έχει θεμελιώδεις δυνάμεις καθώς βρίσκεται στην έξαρσή της και αυτό κατά βάση είναι ένα θετικό σημάδι. Η Σελήνη είναι δείκτης των ανθρώπων, της μάζας, του λαού.. Ο κόσμος θα μπορέσει να είναι ικανοποιημένος και δυνατός και θα υπάρξει μια σχετική βελτίωση της κατάστασής του σε λογικό πλαίσιο. Η προηγούμενη όψη της Σελήνης ήταν το τρίγωνο με τον επίσης δυνατό Κρόνο λόγω θέσεως στον Αιγόκερω και δείχνει ότι η εστίαση και η δραστήρια ενασχόληση με οικονομικά και υλικά ζητήματα δίνει μια κάποια χειροπιαστή και πρακτική ικανοποίηση τελικά.
  • Η επόμενη όψη που θα κάνει η Σελήνη στον χάρτη είναι το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, κάτι που δίνει ελπίδες στον κόσμο, αλλά παράλληλα δημιουργεί παγίδες και δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά και να κρίνουμε ανεπηρέαστα. Επίσης ο χορηγός του Ποσειδώνα είναι ο ανάδρομος Δίας στον Σκορπιό και η όλη σχέση έχει να κάνει με οικονομικά μαγειρέματα, κερδοσκοπία και προσπάθεια να καλυφθούν οικονομικές τρύπες και μυστικά. Η εξαπάτηση αναφέρθηκε και προηγουμένως με το μεσοδιάστημα Ερμή/Ποσειδώνα που ενεργοποιείται από τον Ήλιο.
  • Η Σελήνη δεν μπορεί να δει τον Ήλιο στον χάρτη της εαρινής εισόδου, δεν σχηματίζει καμία κύρια όψη δηλαδή με τον Ήλιο και αυτό σημαίνει ότι σε κάποιο βαθμό ο λαός και ο αρχηγός του κράτους δεν επικοινωνούν, δεν μπορούν ουσιαστικά να συνδιαλλαγούν και κινούνται ο καθένας στον δικό του κόσμο.
  • Από την πλευρά των απλανών αστέρων, τέλος, παρατηρούμε τον Ήλιο πάνω στον απλανή Scheat που σχετίζεται με πνιγμό, σοβαρές κακοτυχίες και δεν φέρνει επιτυχία. Κάθε χρόνο βέβαια, στην εαρινή Ισημερία ο Ήλιος βρίσκεται πάνω σε αυτόν τον απλανή, πράγμα που δείχνει ότι η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος είναι γενικότερα δύσκολη για τις εξουσίες και τους κυβερνώντες, ενώ η  Σελήνη αυτή την φορά βρίσκεται πάνω στον απλανή Hamal και οι λαοί δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος και με υπομονή και επιμονή θα έχει αργή αλλά σταθερή πρόοδο μέσα από σκληρή εργασία και προσπάθεια.

Το κλίμα για την Ελλάδα
 
Για την Ελλάδα ο χάρτης που καταστρώνεται με τις συντεταγμένες της Αθήνας έχει ωροσκόπο στην Παρθένο και με βάση την αστρολογική παράδοση, εφόσον ο χάρτης της εισόδου έχει ωροσκόπο σε μεταβλητό ζώδιο, τότε ισχύει κυρίως για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Παραμένει ο κύριος χάρτης προς εξέταση, αλλά χρειάζεται να συνδυαστεί και με τον χάρτη της εισόδου του Ηλίου στον Ζυγό. Λαμβάνοντας τώρα υπόψη και την οικοθεσία του χάρτη μπορούμε να δούμε πώς οι παραπάνω γενικές τάσεις θα εκδηλωθούν μέσα από το πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας.


  • Ο ωροσκόπος και πλανήτης που κυβερνά τον ωροσκόπο δείχνουν την γενικότερη κατάσταση της χώρας και του πληθυσμού για την χρονιά. Ο Ερμής βρίσκεται στην έξαρση του Ήλιου και η γενικότερη κατεύθυνση που παίρνουν τα πράγματα δείχνει να ευνοεί τον αρχηγό του κράτους, παρότι όμως ο Ερμής δεν έχει επαφή με τον ωροσκόπο και ουσιαστικά δεν υπάρχει δυνατότητα δράσης. Οι καταστάσεις λοιπόν δεν θα δώσουν το έδαφος για να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Ο Ερμής ακόμη δεν έχει επίσημα γυρίσει ανάδρομος, αλλά βρίσκεται ήδη εντός σκιάς και πολύ κοντά στη στιγμή της στάσης του και στην πορεία θα αρχίσει να βρίσκεται υπό τις ακτίνες του Ηλίου. Καθώς κυβερνά το μεσουράνημα του χάρτη και άρα την κυβέρνηση, περιμένουμε με κάποιο τρόπο στην πορεία του έτους η κυβέρνηση να επισκιαστεί από κάτι άλλο…
  • Η Σελήνη κυβερνά στον χάρτη τον ενδέκατο οίκο της ελπίδας, των ομάδων και των οργανώσεων και ταυτόχρονα σχετίζεται με τα σχέδια και τους στόχους του κράτους, με την πολιτική που εφαρμόζει, τις νομοθεσίες που ψηφίζονται και με τους φίλους του κράτους. Η φύση της Σελήνης είναι ρευστή και ευμετάβλητη και περιμένουμε αρκετές αλλαγές και διακυμάνσεις στα παραπάνω θέματα και με την θέση της στον όγδοο οίκο του χάρτη και σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του πέμπτου οίκου, θα υπάρξουν δημιουργικές λύσεις ή κάποιες ευνοϊκές νομοθεσίες που θα ανεβάσουν την κερδοσκοπία, δεν θα είναι όμως αρκετές ή σωστά στοχευμένες και δεν θα αποδώσουν όσο θα μπορούσαν.
  • Το μεσουράνημα του χάρτη πέφτει στο μεσοδιάστημα Σελήνης/βόρειου δεσμού και ενεργοποιεί λαϊκές κινητοποιήσεις, τους στόχους του λαού και την ένωση για από έναν κοινό σκοπό, ενώ το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/ωροσκόπου ενεργοποιείται από τον Δία, κάτι που δίνει δυνατότητα για σημαντικά κέρδη ή για μια σημαντική και τυχερή στροφή στις ζωές μας, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει την δύναμη του απολυταρχισμού και της δικτατορίας. 
  • Ο Ερμής (κυβέρνηση) και η Αφροδίτη (οικονομικά) βρίσκονται σε ακριβή σύνοδο στον Κριό και σε κόντρα-αντισκιά με τον Ποσειδώνα. Συζητήσεις και υποσχέσεις οικονομικές και ίσως βοήθεια από το εξωτερικό (η Αφροδίτη κυβερνά τον ένατο οίκο) που όμως κρύβουν παγίδες και δεν είναι αυτό που υπόσχονται.
  • Η σύνοδος Άρη-Κρόνου δεν βοηθά ούτε την αντιπολίτευση, διασπαστικές ενέργειες και  επιμονή στους δικούς τους στόχους και οφέλη και το μισό τετράγωνο του κυβερνήτη της αντιπολίτευσης με τον Κρόνο αυξάνει το άγχος και την σπασμωδικότητα της απέναντι παράταξης. Η αντιπολίτευση όμως έχει δύναμη πάνω στην αρχηγό λόγω του επιδεκάτειου Άρη και Κρόνου που τετραγωνίζουν τον Ήλιο, ίσως λόγω μυστικών πληροφοριών και κρυμμένων μυστικών (Ήλιος κυβερνήτης δωδέκατου οίκου). Αυτή η δευτερεύουσα όψη έντασης του Δία με τον Κρόνο στον τέταρτο οίκο του χάρτη δείχνει και τις εντάσεις με τους φανερούς εχθρούς της χώρας, καθώς ο Δίας κυβερνά και τον έβδομο οίκο.



Newsletter