astropedia.gr

Εφιάλτες: Όνειρα με τρόμο και αγωνία

Εφιάλτες: Όνειρα με τρόμο και αγωνία
Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουμε κατά καιρούς από περιστασιακούς εφιάλτες και κάποιοι μπορεί και να τους βιώνουν σχεδόν κάθε βράδυ. Τι ακριβώς σημαίνουν όμως αυτοί οι εφιάλτες που μας προξενούν τρόμο; Αυτοί οι εφιάλτες μπορεί μερικές φορές να είναι τυχαίες δημιουργίες του υποσυνειδήτου μας χωρίς ιδιαίτερη βαθύτερη ερμηνεία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, οι εφιάλτες έχουν συγκεκριμένες αιτίες ή ένα βαθύ νόημα μέσα τους. Μπορούν να σας βοηθήσουν να εξετάσετε βαθύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για να έχετε καλύτερη επίγνωση της τρέχουσας νοητικής και συναισθηματικής σας κατάστασης. Παρακάτω αναφέρονται οι πιο συχνοί εφιάλτες που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και γίνεται αναφορά στα κίνητρα και την ψυχολογική τους ερμηνεία.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ειδική γραμμή για όνειρα!
Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει...  
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699


 • Εφιάλτες που αφορούν φυσικές καταστροφές
  Έχετε ποτέ ονειρευτεί ότι προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μια πλημύρα, ένα σεισμό, έναν τυφώνα ή οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή που παίρνει στο πέρασμά της σπίτια, δέντρα ή ακόμα ισοπεδώνει μια ολόκληρη πόλη; Αυτοί οι τύποι των εφιαλτών θέλουν να σας δείξουν έναν επικείμενο φόβο ή άγχος για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Επειδή ο καιρός είναι συχνά απρόβλεπτος και δεν μπορεί να ελεγχθεί, αυτό συσχετίζεται με απρόβλεπτα γεγονότα που σας έχουν δημιουργήσει στρες στην καθημερινή σας ζωή. Αυτό το άγχος και η νευρικότητα μπορεί να απορρέουν από οτιδήποτε, από ένα τεστ εξετάσεων, από την εργασία σας, από μια συνομιλία που απαιτείται να γίνει ή από την ερωτική σας ζωή.
 • Εφιάλτες με νεκρούς
  Σε αυτόν τον ανατριχιαστικό εφιάλτη, νιώθετε σαν να είστε σε επαφή ή επικοινωνείτε με κάποιον που είναι νεκρός. Αυτός μπορεί να είναι κάποιο προσφιλές σας πρόσωπο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή ή ακόμα και τυχαίοι άνθρωποι τους οποίους νιώθετε στο όνειρά σας ότι δεν τους ξέρετε στην πραγματικότητα. Αυτοί οι εφιάλτες συσχετίζονται με την ανικανότητά σας να αφήσετε πίσω σας κάποιο πρόσωπο ή μια κατάσταση. Για παράδειγμα, εάν έχετε εφιάλτες σχετικά με ένα πρόσφατα αποθανόν πρόσωπο, η βαθιά αιτία θα μπορούσε να είναι ότι αγωνίζεστε συναισθηματικά να αντιμετωπίσετε την απώλειά του. Οι εφιάλτες αυτοί μπορεί επίσης να συνδέονται με τον τρόμο του άγνωστου και του θανάτου ή με άγχος για μια ασθένειά σας. Οι άνθρωποι που έχουν απειλητικά για τη ζωή τους προβλήματα υγείας συχνά βιώνουν αυτά τα είδη των εφιαλτών.
 • Εφιάλτες που αφορούν απώλεια σημαντικών γεγονότων και κοινωνικών εκδηλώσεων
  Εφιάλτες που αφορούν την απώλεια ενός σημαντικού ραντεβού ή κάποιας άλλης κοινωνικής εκδήλωσης είναι ιδιαίτερα συχνά σε ανθρώπους που ζουν μια ζωή γρήγορη, γενάτη ένταση και πίεση, αν και μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Αυτοί οι εφιάλτες συνδέονται επίσης με το άγχος για αποτυχία ή την έλλειψη εκπλήρωσης ενός συγκεκριμένου στόχου. Οι άνθρωποι που βιώνουν αυτούς τους εφιάλτες συνήθως έχουν μεγάλο άγχος και αρνητικότητα για τη ζωή.
 • Εφιάλτες που αφορούν γύμνια
  Όντας γυμνοί μπροστά σε άλλους, δεν είναι και το καλύτερο και σίγουρα είναι άβολο. Αυτοί οι εφιάλτες συχνά συσχετίζονται με ένα μεγάλο δίλημμα και παρουσιάζονται συνήθως σε άτομα που υποφέρουν από ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εικόνα τους ή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όντας γυμνοί, μπορεί να φοβούνται ότι θα κριθούν από τους άλλους ανθρώπους. Σίγουρα για το άτομο που έχει αυτούς τους εφιάλτες, αυτό μπορεί να είναι πολύ ανησυχητικό και δύσκολο.
 • Εφιάλτες που αφορούν απώλεια δοντιών
  Αυτό είναι ένα άλλο είδος ονείρου που παίζει με τις ανασφάλειες του προσώπου που το ονειρεύεται. Μοιάζει πολύ με τον εφιάλτη να είσαι γυμνός στο κοινό, έτσι εφιάλτες για δόντια που πέφτουν συνήθως δείχνουν άγχος και εσωτερική αναταραχή και το άτομο φοβάται μήπως κριθεί αρνητικά από τους άλλους για την εξωτερική του εμφάνιση και την προσωπικότητά του.
 • Εφιάλτες που αφορούν τραυματισμούς
  Όταν οι άνθρωποι βιώνουν εφιάλτες του τύπου ότι έχουν τραυματιστεί, η αιτία είναι η αδυναμία που έχουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην προσωπική τους ζωή. Όνειρα για σπάσιμο των οστών ή τραυματισμοί ή ατυχήματα σας προειδοποιούν ότι δεν έχετε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε ένα πρόσφατο πρόβλημα που σας παρουσιάστηκε. Το όνειρο σας ζητά να ανακαλύψετε ποιες είναι οι αδυναμίες σας και να προσπαθήσετε να τις εξαλείψετε, αυτό θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από αυτόν τον εφιάλτη.

 • Εφιάλτες που αφορούν χωρισμό από μια σημαντική σχέση
  Εφιάλτες που αφορούν χωρισμό από το σύντροφό σας ή κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας είναι σίγουρα βαθιά ριζωμένοι στο υποσυνείδητό σας και στην πραγματική ζωή σας. Αυτός ο εφιάλτης σας φέρνει σε επαφή με τα βαθύτερα  συναισθήματα του φόβου σας ότι θα σας εγκαταλείψει το συγκεκριμένο πρόσωπο και θα μείνετε μόνοι σας. Αυτό το είδος του εφιάλτη μπορεί επίσης να προκληθεί από συναισθήματα ανασφάλειας για τη σχέση σας όπου αισθάνεστε ότι δεν είστε αρκετά καλοί για το σύντροφό σας.
 • Εφιάλτες που είστε εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι
  Εφιάλτες που έχουν σχέση με τον εγκλωβισμό είναι αρκετά συχνοί σε άτομα που υποφέρουν από κλειστοφοβία, μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο φοβάται όταν βρίσκεται σε κλειστούς χώρους όπου δεν μπορεί να κινηθεί και νιώθει παγιδευμένο. Ωστόσο, αυτό το είδος του εφιάλτη μπορεί επίσης να βιώνεται από άτομα που φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν από μια αρνητική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών προβλημάτων, μια αδιέξοδη δουλειά ή μια αρνητική ερωτική σχέση από την οποία αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ο εφιάλτης αυτός παρουσιάζεται εξαιτίας του φόβου τους ότι δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους λόγω των συνθηκών.

 • Εφιάλτες που αφορούν πτώση
  Εφιάλτες που αφορούν οποιαδήποτε μορφή πτώσης αντικατοπτρίζουν το άγχος που έχει το άτομο στην προσωπική του ζωή και παράλληλα δεν έχει τον έλεγχο του εαυτού του. Αυτές οι ανησυχίες μπορεί να αφορούν τα χρήματα, τις σχέσεις, τη σταδιοδρομία ή ακόμα και κάποιου είδους κακοποίηση. Η πτώση που οδηγεί σε θάνατο δείχνει ότι το άτομο είναι ανίκανο να ελέγξει μια συγκεκριμένη πτυχή της ζωή του. Αυτοί οι εφιάλτες είναι συχνοί σε ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις εξουσίας και αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ελέγξουν ορισμένους τομείς της ζωής τους.
 • Εφιάλτες που δέχεστε επίθεση και κυνηγητό
  Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι από όλους τους εφιάλτες δηλαδή όνειρα που το άτομο βλέπει ότι το κυνηγάνε ή δέχεται επίθεση από ανθρώπους, ζώα ή περίεργα πλάσματα. Αυτοί οι τύποι των ονείρων σηματοδοτούν ότι το άτομο φοβάται την αντιπαράθεση σχετικά με κάτι ή κάποιον στη ζωή του. Αυτό μπορεί να αφορά ένα κακό αφεντικό, ένα απείθαρχο παιδί, έναν αυταρχικό γονέα ή ακόμα και μια νοσηρή ερωτική σχέση. Νιώθοντας κυνηγημένοι είναι ένα σημάδι του ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις και ανθρώπους στην προσωπική σας ζωή. Επίσης, οι ενέργειές σας μέσα στο όνειρο για να διώξετε τον εισβολέα αντικατοπτρίζουν πώς ενεργείτε και στην πραγματική σας ζωή. Για παράδειγμα, αν στο όνειρο ψάχνετε να κρυφτείτε κάπου από φόβο, αυτό σημαίνει ότι το ίδιο κάνετε με τα προβλήματά σας στον πραγματικό κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειές σας μέσα από το όνειρο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο δράσης σας και τελικά να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.