astropedia.gr

Μηνύματα που έρχονται μέσα από τα όνειρά σου;

Μηνύματα που έρχονται μέσα από τα όνειρά σου;
Από τους αρχαίους χρόνους, οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι μερικοί άνθρωποι είχαν τη δύναμη να ερμηνεύσουν τα όνειρα, και ήδη από το δεύτερο αιώνα, είχαν δημιουργηθεί κάποια εγχειρίδια σχετικά με το πώς να ερμηνεύουν οι άνθρωποιτα όνειρά τους.

Στη σύγχρονη εποχή, καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος των ονείρων είναι απλά μια άλλη πραγματικότητα με την οποία μπορούμε ναέ ρθουμε σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο. Καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να απορρίψουμε την αξία των όσων ονειρευόμαστε, ειδικά σε μια εποχή που οι περισσότεροι έχουμε παραμερίσει τη στενή σύνδεση που έχουμε με το Σύμπαν και την αξία του μυστικισμού.

Προφανώς η ερμηνεία των ονείρων απαιτεί να θυμόμαστε τα όνειρά μας. Πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά μας να θυμόμαστε ένα όνειρο είναι οι κακές συνήθειες ύπνου, όπως όταν είμαστε κουρασμένοι και κοιμόμαστε βαθιά, το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Είναι εύκολο να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να θυμόμαστε τα όνειρά μας. Ξεκινάμε λοιπόν …

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ειδική γραμμή για όνειρα!
Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει...  
Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760
Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699
 

Για αρχή, θα πρέπει να ερμηνεύουμε κάθε όνειρο με τη λογική.


Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε από την αρχή ότι τα όνειρά μας είναι αντανακλάσεις του εαυτού μας. Ως εκ τούτου, ενώ οι ονειροκρίτες είναι βοηθήματα στη ερμηνεία των ονείρων, εντούτοις βοηθούν με πολύ γενικό τρόπο. Οι ονειροκρίτες μπορεί να μας είναι χρήσιμοι σε ένα γενικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να εξατομικεύσουμε το κάθε όνειρο, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική μας και τη διαίσθησή μας όταν αναζητάμε τις γενικευμένες ερμηνείες των ονείρων, όπως π.χ. για τα χρώματα, τα αντικείμενα, τα ζώα, τη φύση, κλπ. Η πραγματική ερμηνεία προέρχεται από εμάς τους ίδιους και από τις προσωπικές μας περιστάσεις. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κάθε όνειρο δεν έχει πάντα νόημα.

 • Μπορούμε να κρατήσουμε ένα ημερολόγιο για τα όνειρά μας και να τα γράφουμε αμέσως μετά το ξύπνημα. Καλό είναι να καταγράφουμε τα πάντα, ακόμη και αν νομίζουμε ότι κάποιο όνειρα δεν έχει νόημα. Τα πράγματα που δεν έχουν νόημα ή φαίνονται άτοπα μπορεί να καταλήξουν να είναι οι πιο πολύτιμες πληροφορίες μας.
 • Θα πρέπει να αναλύσουμε το όνειρο βλέποντας σε βάθος τα πράγματα, εμπιστευόμενοι τη διαίσθησή μας και έχοντας υπομονή. Καλό θα ήταν να γράψουμε τις απαντήσεις στο ημερολόγιο που κρατάμε για τα όνειρά μας. Πάντοτε θα γράφουμε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η πραγματική κατάσταση στη ζωή μας που συμβολίζεται στο όνειρο. Όταν υπάρχουν περισσότερες από μια ιστορίες στο όνειρό μας, αυτό σημαίνει συνήθως ότι το υποσυνείδητό μας προσπαθεί να μας πει δύο ή περισσότερα πράγματα και κάθε ένα από αυτά τα σκέλη χρειάζεται προσοχή.
 • Εάν κάποιο από τα στοιχεία δεν έχει νόημα, ας το έχουμε υπόψη μας, μέχρι να εξασκηθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα όνειρά μας. Καλό είναι να καταγράψουμε όλες τις έννοιες για να ανακαλύψουμε στην πορεία την κάθε λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, να τα βάλουμε όλα αυτά μαζί για να δούμε τη γενική εικόνα.
 • Πριν ψάξουμε κάποια βαθύτερη έννοια, καλό θα ήταν να αναλύουμε πάντα ένα όνειρο στο βασικό επίπεδό του πρώτα, ψάχνοντας για τις πιο προφανείς έννοιες.

Τι προσπαθεί να μας πει αυτό το όνειρο σε κυριολεκτικό επίπεδο;
Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε χάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας από το προηγούμενο βράδυ και το όνειρο σας δείχνει ότι τα αφήσατε σε ένα συρτάρι αντί του συνηθισμένου μέρους που τα βάζατε. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αναρωτηθείτε τι σημαίνουν τα κλειδιά ή το συρτάρι.

 • Θα πρέπει να σκεφτούμε ποια πραγματική κατάσταση της ζωής μας, μας θυμίζει το συγκεκριμένο όνειρο. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή που δεν μπορούν να βρουν λύση, οπότε αντικατοπτρίζονται στα όνειρά μας. Ακόμα και οι πιο μύχιες σκέψεις μας μπορούν να έρθουν στο φως διαμέσου των ονείρων μας.
 •  Όταν ονειρευόμαστε κάτι που έχουμε ξεχάσει, είναι μια καλή ιδέα να επανεξετάσουμε το όνειρο διότι είναι πιθανόν να προσπαθεί να μας πει κάτι που χρειάζεται υπενθύμιση.
 • Να λάβουμε επίσης υπόψη μας τις διαστρεβλώσεις που μπορεί να συμβούν στα όνειρά μας. Μερικές φορές ονειρευόμαστε μια τηλεοπτική εκπομπή ή κάτι που έχουμε διαβάσει σε ένα βιβλίο, και το υποσυνείδητό μας το φέρνει στον ύπνο μας. Το νόημα πίσω από αυτό είναι μάλλον μια απλή ψυχαγωγία καθώς το μυαλό μας θυμάται πράγματα της καθημερινής μας ζωής.
 • Καλό είναι να ψάξουμε για παραστάσεις που είναι αντανάκλαση των συναισθημάτων μας. Τα όνειρα συχνά έρχονται σε μας σαν ένα πάζλ που μας περιμένει για να το συναρμολογήσουμε. Όταν ψάχνουμε για την ερμηνεία ενός ονείρου, οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας περιλαμβάνουν:
 • Τι συναίσθημα μου άφησε αυτό το όνειρο; Ποιά είναι τα κύρια συναισθήματα που προκύπτουν από αυτό το όνειρο; Είναι πιθανό ότι τα συναισθήματά μας στο όνειρο να επαναλαμβάνουν συναισθήματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, όπως όταν είμαστε θυμωμένοι με κάποιον ή όταν αισθανόμαστε στεναχωρημένοι ή ευτυχισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να ελέγξουμε και πάλι το τι συμβαίνει στην ενεργή ζωή μας.
 • Αν έχουμε αναλύσει το όνειρό μας αλλά και πάλι νομίζουμε ότι δεν μας λέει πολλά, ας ψάξουμε για βαθύτερα και κρυμμένα νοήματα. Αυτό είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο για τα όνειρα που βλέπουμε οι περισσότεροι από εμάς, αλλά των οποίων η ερμηνεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εαυτό μας και όχι μόνο από τους ονειροκρίτες. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι βλέπουν συχνά όνειρα που περιλαμβάνουν τα δόντια που πέφτουν, το να πετάνε στον ουρανό χωρίς βοήθεια, την πρώτη μέρα του σχολείου ή το σύντροφότους που τους απατά. Οι ερμηνείες αυτών των ονείρων μπορεί να κυμαίνονται από ένα βαθύ φόβο του να μην είμαστε αρκετά ελκυστικοί ή απλά ότι έχουμε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό μας ή ότι έχουμε παρακολουθήσει μια ταινία με θέμα την απιστία. Θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα για να καταλάβουμε ποιες είναι οι πιο εφαρμόσιμες ερμηνείες.
 • Θα πρέπει να ερευνήσουμε τις βασικές εικόνες που ξεχωρίζουν στο όνειρό μας. Και έπειτα να συμπληρώσουμε τις λεπτομέρειες. Και φυσικά χωρίς να έχουμε αυταπάτες, θα πρέπει επίσης να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά μας. Στην πραγματικότητα, τα όνειρά μας σχεδόν ποτέ δεν θα μας πουν κάτι που δεν γνωρίζουμε ήδη σε κάποιο επίπεδο. Απλά, είναι πιο πιθανό να το έχουμε καταστείλει ή να το έχουμε βάλει στην άκρη.

Ποιά είναι η σωστή ερμηνεία;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πότε η ερμηνεία των ονείρων μας είναι σωστή. Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες για την ερμηνεία των ονείρων και ότι μπορεί να γίνουν και λάθη στη διαδικασία της ερμηνείας. Θα πρέπει να υπάρχουν ειλικρίνεια, αυτογνωσία και προθυμία να εφαρμόσουμε τις γνώσεις των ονείρων μας στις καθημερινές καταστάσεις της ζωής μας. Μια επιτυχημένη ερμηνεία των ονείρων περιλαμβάνει:

 • Η ερμηνεία θα πρέπει να αντανακλά τη ζωή μας και τη διαδρομή που ακολουθούμε.
 • Η ερμηνεία θα πρέπει να προσθέτει κάτι θετικό για την προσωπική μας ανάπτυξη και τη συναισθηματική ή πνευματική μας ολοκλήρωση.
 • Η ερμηνεία θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις καθημερινές μας δραστηριότητες και να μας βοηθάει να έχουμε ολο ένα και μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού μας.
 
Η ερμηνεία θα πρέπει να αναφέρεται στα ενδιαφέροντά μας και τη ζωή μας γενικότερα.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ερμηνεία των ονείρων είναι υποκειμενικό πράγμα. Η εξάσκηση είναι το κλειδί της σωστής ερμηνείας καθώς και να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας! Αν κάποιο όνειρο μας φαίνεται σημαντικό, πιθανόν να είναι. Οι ονειροκρίτες μας βοηθάνε να κατανοήσου με πολλές και ποικίλες αναλύσεις, αλλά είναι σημαντικό να μην είμαστε πάρα πολύ κολλημένοι σε αυτούς γιατί όλα είναι σχετικά. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε τις δικές μας μεθόδους, θεωρίες και συμπεράσματα!

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην επικεντρωθούμε σε ό,τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια του ονείρου, αλλά περισσότερο σε ό,τι συμβολίζει. Για παράδειγμα, αν ονειρευτούμε ότι μας βιάζουν, δεν σημαίνει κυριολεκτικά ότι θα υποστούμε βιασμό. Είναι πιο πιθανό να αντιπροσωπεύει την αίσθηση ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο πάνω σε κάτι. Και πρέπει να είμαστε επιπλέον προσεκτικοί καθώς κάποια όνειρα δεν έχουν βαθιά νοήματα, απλά αντικατοπτρίζουν κάτι που συνέβη πρόσφατα.

Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι το ναορίζουμε τη ζωή μας όντας προσκολλημένοι στα όνειρα είναι πολύ διαφορετικό από την προσπάθεια να κατανοήσουμε ένα όνειρο. Όταν ενεργούμε σύμφωνα μετα όνειρά μας μετά από την ερμηνεία τους, θα το κάνουμε συνειδητά, με αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό. Από την άλλη πλευρά, το να είμαστε επηρεασμένοι από τα όνειρα είναι σαν να μας κατευθύνουν οι φαντασιώσεις μας και περιμένουμε κάτι να συμβεί, αντί να υποκινούμε τον εαυτό μας. Τότε είναι σίγουρο ότι θα αφήσουμετη ζωή μας να περάσει, χωρίς κίνητρα και σκοπό, και οπωσδήποτε θα πρέπει να ξυπνήσουμε!

ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  

 Newsletter