Στα εβραϊκά, η αστρολογία ονομάζεται hokmat ha-nissayon που σημαίνει "η σοφία της πρόγνωσης". Αν και δεν είναι μια καθαρά εβραϊκή πρακτική, η αστρολογία μπήκε με τον τρόπο της στην εβραϊκή κοινότητα και απέκτησε αρκετή δύναμη μέσα από το σύστημα της Καμπαλά.
Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η αστρολογία πέρασε στην κοινότητα σιγά σιγά μέσα από τον συγκρητισμό με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Το Σέφερ Γετζιρά όμως, είναι ένα από τα πρώτα εβραϊκά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ και αποκαλύπτει τα μυστικά της εβραϊκής αστρολογίας! Επιπλέον σε όλη τη Βίβλο, στο Ταλμούδ και στον κώδικα του εβραϊκού νόμου υπάρχουν συναρπαστικές περιγραφές για το πώς ο Θεός χρησιμοποιεί τα ουράνια σώματα σαν κανάλι για να εκδηλώσει την ενέργειά του.
Οι 12 φυλές του Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα 12 διαφορετικά ρίζες ψυχής από τις οποίες ο εβραϊκός λαός κατεβαίνει στη γη. Οι ρίζες αντιστοιχούν με τα 12 ζώδια, τους 12 εβραϊκούς μήνες, με 12 από τα γράμματα της εβραϊκής αλφαβήτου και με τις 12 ιδιότητες της ψυχής σύμφωνα με την Καμπαλά όπως ο θυμός, ο λόγος και η σκέψη.
Οι εβραϊκές γιορτές επίσης δεν είναι ανάμνηση μόνο ιστορικών γεγονότων, αλλά είναι αποτέλεσμα των ουράνιων δυνάμεων και ενεργειών που είναι ευνοϊκές για συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα το εβραϊκό Πάσχα είναι περίοδος που σχετίζεται με τον λόγο και άρα ευνοεί την οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον αστρολογικό σας χάρτη, ο μήνας στον οποίο γεννιόμαστε δείχνει μια κρυμμένη δύναμη που έχουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε ή μια αδυναμία μας που μπορούμε να υπερνικήσουμε. Δε δεσμευόμαστε λοιπόν από την προσωπικότητα που περιγράφει ο χάρτης μας και το γεγονός ότι όλοι είμαστε εμποτισμένοι με καλά και κακά στοιχεία σημαίνει ακριβώς ότι μπορούμε να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι εξευγενίζοντας αυτά τα στοιχεία και ενοποιώντας έτσι το σωματικό, το συναισθηματικό και το νοητικό μας σώμα μέσα στο πνευματικό επίπεδο.
Ως εκ τούτου, ο σκοπός της εβραϊκής αστρολογίας δεν είναι να προβλέψει το μέλλον ή να προτείνει συμπεριφορές βασισμένες στα σημάδια του ουρανού.
Ο ιουδαϊσμός διδάσκει ότι εφόσον συνδεόμαστε με την Τορά, η οποία είναι πνευματική και άρα πάνω από τη φύση, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις επιρροές από τον Ζωδιακό! Ο σκοπός της εβραϊκής αστρολογίας είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να μας δώσει την κατεύθυνση στο πώς να εργαστούμε με αυτόν.
Η σημερινή αστρολογία φαίνεται να προσανατολίζεται προς τον υπολογισμό των δυνάμεων που λειτουργούν στον κόσμο προκειμένου να υπολογίσουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ενέργειες και πώς να τις κάνουμε να λειτουργήσουν προς όφελός μας. Με αυτό το σκεπτικό όμως καθίσταται λιγότερο απαραίτητο ή πλήρως περιττό να δοθεί η Θεία Χάρη σε εμάς και γι’ αυτό η εβραϊκή αστρολογία επιδιώκει να μας κάνει να καταλάβουμε σε βάθος τις ενέργειες αυτές που ο Θεός στέλνει στον κόσμο ώστε να κάνουμε καλύτερα το θέλημά του. Αυτό επιτυγχάνεται όταν καταλάβουμε τα δώρα με τα οποία ο Θεός έχει προικίσει τον καθένα από μας.
Η εβραϊκή μέθοδος είναι βασισμένη στην αρχαία μυστική παράδοση. Αυτή η παράδοση είναι βασισμένη στη δομή της δημιουργίας από την πρώτη ημέρα και μετά. Το ωροσκόπιο του πρώτου ανθρώπου, του Αδάμ, είναι γνωστό σύμφωνα με την παράδοση. Τώρα, κάθε πρόσωπο (που είναι απόγονος του πρώτου ανθρώπου), μπορεί να εξετάσει το ωροσκόπιό του συγκρίνοντας το με το ωροσκόπιο του Αδάμ. Με την κατανόηση του πώς λειτουργεί το ιδανικό άτομο και με την κατανόηση του ωροσκοπίου του μεμονωμένου προσώπου εντοπίζονται οι διαφορές και μέσα από τη σύγκριση είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τι πρέπει να γίνει για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή προς την καλυτέρευση..
Ο Εβραίος αστρολόγος χρησιμοποιεί την κατανόηση του σχετικά με τις θεϊκές επιρροές για να δει την πνευματική δυνατότητα εξέλιξης μέσα από κάθε χρονική περίοδο και γεγονός, σε αντιδιαστολή με την πρόβλεψη του μέλλοντος. Επιδιώκει να εντοπίσει τις κρυμμένες ευκαιρίες για πνευματική ανύψωση, προσπαθώντας πάντα να πετύχει μια στενότερη σχέση με τον Θεό.
Μέσω της μελέτης της νοήματος πίσω από τις διάφορες πτυχές που συνδέονται με τους μήνες, μπορείτε να καθορίσετε την πνευματική δυνατότητα που υπάρχει για εσάς σε κάθε συγκεκριμένο μήνα. Ο αστρολόγος ελέγχει τις περιόδους περισσότερο για να πάρει μια γενική αίσθηση για αυτό που ο μήνας μπορεί να προσφέρει πνευματικά παρά για να προβλέψει τι θα συμβεί οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα και χρησιμοποιεί αυτή την γνώση για την προσωπική ανάπτυξη.
Το να προβλέψει τα καθημερινά ή ωριαία γεγονότα θα ήταν παραβίαση της βιβλικής απαγόρευσης: «Μην ενεργείτε βάσει των ευνοϊκών χρόνων» (Λευιτικόν 19:26).
Η πρόβλεψη των γεγονότων με μεγάλη ακρίβεια οδηγεί τον άνθρωπο μακριά από την κατανόηση ότι ο Θεός περιλαμβάνεται σε κάθε μόριο της ύπαρξης και μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα. Αυτός ο κίνδυνος είναι στην ουσία η βάση όλων των βιβλικών εντολών ενάντια στην αστρολογία.
Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι αφού η μέτρηση του χρόνου στο εβραϊκό ημερολόγιο γίνεται με βάση τη Σελήνη, κάθε μήνας αρχίζει και τελειώνει με τη νέα Σελήνη, και η Πανσέληνος σηματοδοτεί πάντα τη μέση του μήνα. Επομένως, αντίθετα από το γρηγοριανό ημερολόγιο, κάθε ζώδιο είναι σε αρμονία με τον φυσικό μήνα έχοντας τη μέγιστη επιρροή του κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου του εκάστοτε μήνα.