Ο Κρόνος παραδοσιακά κυβερνά δύο ζώδια, όπως όλοι οι πλανήτες εξάλλου πλην των φώτων. Είναι ο μόνος πλανήτης όμως που κυβερνά δύο γειτονικά ζώδια (Αιγόκερω και Υδροχόο) και ουσιαστικά με την είσοδο του Κρόνου στο πρώτο ζώδιο διακυβέρνησής του, αρχίζει μια ολόκληρη πενταετία με έναν πάρα πολύ δυνατό και πανίσχυρο Κρόνο…
Η συγκεκριμένη είσοδος θα εκφράσει αυτή την ψυχρή ποιότητα του Κρόνου με διάφορους τρόπους. Καταρχάς η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω αυτή την φορά συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Κρόνος καθώς είναι πολύ κοντά στο σημείο της συνόδου του με τον Ήλιο, βρίσκεται στο απόγειό του, στην μεγαλύτερη απόσταση δηλαδή που μπορεί να έχει από την Γη. Ο χειμώνας είναι βέβαια μια ψυχρή εποχή. Το σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου είναι το σημείο όπου αρχίζουν να κυριαρχούν οι ποιότητες του ψυχρού και του υγρού, με την τελευταία ποιότητα να αντικαθιστά το ξηρό. Υπερτονίζεται λοιπόν η ψυχρή λειτουργία του πλανήτη.
Κατά την είσοδό του στον Αιγόκερω ο Κρόνος είναι δυτικός, ανατέλλει δηλαδή μετά τον Ήλιο και καμένος, βρίσκεται δηλαδή πάρα πολύ κοντά στον Ήλιο, μια αποδυναμωτική κατάσταση για έναν πλανήτη. Οι παραπάνω συνθήκες δημιουργούν μια εγγενή αδυναμία στον πλανήτη να λειτουργήσει καλά, μοιάζει σαν ένας ηλικιωμένος και κουρασμένος άνθρωπος που έχει περπατήσει πολύ και μην έχοντας δυνάμεις περιμένει την σύνοδό του με τον Ήλιο για να αναζωογονηθεί και να γεμίσει ενέργεια.
Ο Κρόνος είναι ημερήσιος πλανήτης και είναι καλύτερα στο άλλο του σπίτι, τον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ενεργητικό ζώδιο και άρα δίνει το έδαφος στον ημερήσιο Κρόνο να λειτουργήσει πιο θετικά, χτίζοντας με υπομονή το μέλλον, ενώ ο Αιγόκερως είναι παθητικό ζώδιο και άρα βγάζει περισσότερο τις μελαγχολικές και καταστροφικές ενέργειες του πλανήτη σε σχέση με αυτό που ήδη υπάρχει. Ο Κρόνος μπορεί να κυβερνά τον Αιγόκερω, αλλά άλλο πράγμα είναι η κρόνια ενέργεια και άλλο πράγμα η αιγοκερίσια ενέργεια. Ο έλεγχος του Κρόνου περνά πάνω από τις αρνητικές εκδηλώσεις του Αιγόκερω, όπως ο υπερβολικός υλισμός, η απαισιοδοξία, η αυστηρότητα και η δυσκαμψία και μας βοηθά να δούμε το τίμημα που πληρώνουμε μέσα από αυτές τις συμπεριφορές και να συνειδητοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε χάσει.
Το ψυχρό είναι η ποιότητα που έχει να κάνει με τον περιορισμό, την παγίωση, την συμπίεση, την στερεοποίηση, την διατήρηση, την επιβράδυνση και την παρεμπόδιση. Η συγκεκριμένη είσοδος λοιπόν μπορεί να υποδεικνύει τις τελευταίες και επίπονες προσπάθειες των κρατών, των κυβερνήσεων αλλά και ημών των ιδίων να διατηρήσουμε την θέση μας, τις απαιτήσεις μας, τα όσα προνόμια υπάρχουν ακόμη και την αντίθεση ή την παρεμπόδιση σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής, μέσα από φρένο και επιβράδυνση.
Μια ψυχρή τριετία.. Ο Κρόνος απαιτεί απλότητα, καθαρότητα, ρεαλισμό, ορισμό και καθορισμό της πραγματικότητας και αλήθεια. Αποκαλύπτει τις περιοχές που δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία στην ζωή μας και τις παγώνει ή τις εξαφανίζει, αν δεν πάρουμε την ευκαιρία που μας δίνει να εργαστούμε σκληρά και αποτελεσματικά πάνω σε αυτές τις περιοχές. Ο Κρόνος παίρνει τον χρόνο του για να περάσει από τεστ καθετί που αγγίζει, όχι γιατί είναι κακεργέτης, αλλά γιατί μέσα από τις διελεύσεις του θέλει να μειώσει τις πραγματικές απώλειες και να απομακρύνει αυτό που πλέον δεν λειτουργεί. Έτσι μας δίνει την ευκαιρία να ξαναχτίσουμε κάτι καλύτερο και πιο σταθερό, εφόσον αυτό που υπήρχε στην θέση του δεν πέρασε το τεστ του χρόνου.
Η τριετία της διέλευσης του Κρόνου από τον Αιγόκερω είναι η περίοδος που πολλοί θα ξαναδούμε και θα επαναπροσδιορίσουμε σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μας και στα επαγγελματικά μας και θα εξετάσουμε κατά πόσο αυτές οι επιλογές συνάδουν με την αληθινή μας υπόσταση και αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό μας εαυτό. Απλά, ψυχρά, λογικά και εκ των πραγμάτων.
Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω η κοινωνία (όλοι εμείς δηλαδή) θα μπορέσει πιο εύκολα να εστιάσει και να αντιληφθεί καλύτερα την επιρροή που ασκείται από χώρες, κυβερνήσεις, εταιρείες και οργανισμούς και να αναρωτηθεί συγκεκριμένα πλέον κατά πόσο τα παραπάνω λειτουργούν πρακτικά, κατά πόσο είναι αξιόπιστα και κατά πόσο ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας ή αν πρέπει να αποκλειστούν ή να αλλάξουν εντελώς.
Κρόνος στον Αιγόκερω και επαγγελματικά Η διέλευση ευνοεί, προάγει και απαιτεί την εξειδίκευση στο εργασιακό μας αντικείμενο. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο τώρα για να καταφέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά και καλά. Παρότι η οικονομική μας κατάσταση θα συνεχίσει να μας απασχολεί, με την διέλευση αυτή προτιμούμε να επενδύσουμε σε αντικείμενα και υπηρεσίες που μπορεί να κοστίζουν, αλλά έχουν ποιότητα. Θέλουμε να επενδύσουμε σε κάτι που έχει αξία και διάρκεια στον χρόνο. Επενδύουμε λοιπόν σε κλασικά πράγματα που έχουν την αίσθηση ενός συντηρητικού παρελθόντος, αλλά που ταυτόχρονα αποδεικνύονται χρήσιμα και κυρίως χρηστικά.
Κρόνος στον Αιγόκερω και σχέσεις Το να είμαστε αξιόπιστοι, στην ώρα μας και το να δείχνουμε τον σεβασμό που χρειάζεται είναι στοιχεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μας κατά την διέλευση του Κρόνου από τον Αιγόκερω. Οι διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να αρχίσουν να μοιάζουν με επαγγελματικές συνεργασίες κατά κάποιο τρόπο, όπου ο ένας σέβεται και δεν παραβιάζει τα όρια του άλλου. Οι σχέσεις γίνονται λίγο πιο παραδοσιακές, τακτοποιούνται και ταυτοποιούνται καλύτερα. Λαμβάνουμε υπόψιν την δυνατότητα μακροημέρευσης και μακροβιότητας μιας σχέσης και την πρακτική της αξία. Καλό είναι να μην μπερδέψουμε τα αισθηματικά με τα επαγγελματικά και γενικότερα να κινούμαστε εντός ηθικού πλαισίου.
Μια άκρως μεταβατική περίοδος Πρόσφατα ο Δίας που συμβολίζει την κοινωνική αλλαγή πέρασε στον Σκορπιό, ζωδιακός χώρος που έχει να κάνει με την μεταμόρφωση, την βαθιά αλλαγή, την κρίση και την αλήθεια. Αργότερα στην πορεία του έτους ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο, ζωδιακός χώρος που σχετίζεται με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις αγορές, το έδαφος, την γη και τις καλλιέργειες, φέρνοντας και αυτός με την σειρά του τεράστιες αλλαγές στο πώς αντιλαμβανόμαστε την φύση και το ίδιο μας το σώμα και φέρνοντας ίσως εξεγέρσεις και επαναστάσεις σε σχέση με την στέρηση βασικών φυσικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Όλο αυτό το κλίμα φυσικά δεν είναι καθόλου χαλαρό, ήρεμο, ασφαλές και σταθερό και είναι απαραίτητο να στραφούμε στον δικό μας Κρόνο και να δούμε μέσα από την γενέθλια τοποθέτησή του και μέσα από την περιοχή που διελαύνει στον ατομικό μας χάρτη τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να προστατευτούμε και να έχουμε ασφάλεια.
Ως γενικός κανόνας όμως, ένας Κρόνος στον Αιγόκερω μας λέει ότι πρέπει να βασιστούμε περισσότερο στην δική μας, προσωπική εμπειρία και δύναμη, διαφορετικά θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που προτείνουν οι ηγέτες και οι εξουσίες. Και οι δύο επιλογές κρύβουν κινδύνους…άλλωστε ο Κρόνος στον Αιγόκερω έρχεται να εξετάσει και του μεν και τους δε.