astropedia.gr

Νεράιδες και Ξωτικά!

Νεράιδες και Ξωτικά!
Ολοι μας εχουμε ακούσει παραμύθια και ιστορίες με νεράιδες οταν ήμασταν παιδια. Οι αιθέριες υπάρξεις μας έχουν συντροφεύσει στα παιδικά μας όνειρα και συχνα έχουν εξάψει τη φαντασία μας. Μήπως όμως οι νεράιδες και τα ξωτικά δεν ειναι μια απλή δοξασία αλλά πραγματικότητα;

Στην λαϊκή μας παράδοση υπάρχουν εκφράσεις όπως νεραϊδοπαρμένος και νεραϊδογεννημένος που δείχνουν την πίστη του λαού μας στα πνεύματα αυτά της φύσης. Θρύλοι σε πολλά χωριά του τόπου μας, ιδιαίτερα σε χωριά της Βοιωτίας, μιλούν και για γάμους ακόμη αντρών με νεράιδες. Οι νύμφες αυτές ζουν κατά κανόνα στην φύση και σύμφωνα με τη παράδοση είναι ορατές μόνο στους αλαφροΐσκιωτους και στους σαββατογεννημένους. Υπάρχουν στους μύθους όλων των λαών, ενώ στη αρχαιότητα λατρεύονταν με διάφορα ονόματα και θεωρούνταν προστάτιδες της φύσης και όλων όσων υπάρχουν σε αυτή, από τα ταπεινά ρυάκια και τις πηγές έως τα δέντρα, τις θάλασσες, τα δάση και τα βουνά.

Για παράδειγμα, οι προστάτιδες των βουνών λέγονταν Ορεστείαδες, των κοιλάδων Ναπαίες, των δέντρων Δρυάδες και Αμαδρυάδες, των αγρών Αγρωστίνες, των θαλασσών Νηρηίδες, των πηγών Ναϊάδες κτλ. Είναι αιθέριες, πανέμορφες υπάρξεις αιθερικού φωτός και όπως οι νεράιδες του παραμυθιού μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και να τους πραγματοποιήσουν τις ευχές τους. Σε πολλές όμως ελληνικές παραδόσεις αναφέρονται σαν κακές και ζηλιάρες και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ξυλοφόρτωσαν κάποια κοπέλα επειδή ζήλεψαν την ομορφιά της.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Όλοι αναζητούμε το ίδιο πράγμα, σωστά; Ίσως όχι τελικά…     
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΚΑΡΜΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699 

 Ένα από τα πιο δυνατά επιχειρήματα για την ύπαρξη νεράιδων και άλλων πνευμάτων της φύσης, αλλά και των ίδιων των αγγέλων, αποτελεί το γεγονός ότι η περιγραφή τους από τους διάφορους λαούς της αρχαιότητας ήταν ακριβώς η ίδια, παρόλο που δεν υπήρχε καμιά επαφή ανάμεσα στους λαούς αυτούς. Υπάρχουν όμως και νεότερες μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τις παράξενες αυτές υπάρξεις.

Ο μεγάλος λαογράφος της ελληνικής παράδοσης Νικόλαος Πολίτης, έχει συγκεντρώσει και αναφέρει πολλές από αυτές τις μαρτυρίες: «Δυο ώρες από την κορφή του Φλάμπουρου(στην Πιερία), είναι κοντά σε μια βρύση μια σπηλιά, που κατεβαίνουν σε αυτή με σκάλα σκαλισμένα στον βράχο. Εκεί μέσα μένουν ξουθκές (ξωτικά). Όποιος πάει κει, του παίρνουν το νου του, καθώς κι όποιος κόψει κανά δέντρο απ΄τα ρουμάνια που ναι κοντά. Όταν από τα χωριά τριγύρω βλέπουν μαυρίλα στο βουνό και κακοκαιρία, οι γυναίκες φωνάζουν: Μέλι και γάλα! Για να μην τις πειράξουν οι ξουθκές».

Σύμφωνα με τις πολυπληθείς παραδόσεις των λαών, οι νεράιδες υπάρχουν και μοιράζονται τον ίδιο χώρο με μας, αν και δεν ζουν παρά μόνο σε μέρη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Βρίσκονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο δονήσεων από το δικό μας κι έτσι δεν είναι δυνατό να τις αντιληφθούμε εύκολα. Μπορούμε να τις δούμε μόνο αν διευρύνουμε την αντίληψη μας, ενώ τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τις δουν, καθώς είναι περισσότερο ανοιχτά στις εμπειρίες και οι αισθήσεις τους δεν έχουν ακόμη αλλοιωθεί.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα φυτά έχουν τη δική τους ζωτική ενέργεια. Τα φυτά εκπέμπουν ένα φως η αλλιώς αύρα, η οποία γίνεται ορατή αν φωτογραφηθεί με τη μέθοδο Κίρλιαν. Η αύρα των φυτών εξασθενεί όταν μαραίνονται ή ξεριζώνονται, ενώ αν κοπεί ένα φύλλο τους, η αύρα ή η ενέργεια του παραμένει.
Είτε ζείτε στην πόλη είτε στην επαρχία είναι δυνατό να επικοινωνήσετε με τα πνεύματα της φύσης, φτάνει να ακολουθήσετε τους δικούς τους κανόνες. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και ανοιχτοί στην καρδιά και το μυαλό για να μπορέσετε αργά και σταθερά να μπείτε στον κόσμο τους.

Αν θέλετε να δείτε τις φωτεινές αυτές υπάρξεις, λοιπόν, ακολουθήστε τις
παρακάτω οδηγίες για να κάνετε μια πρώτη επαφή μαζί τους.

 • Πηγαίνετε μόνοι ή με ένα πολύ φιλικό σας πρόσωπο ή ακόμη και με ένα από τα παιδιά σας σε ένα μέρος όπου υπάρχουν δέντρα, φυτά, λουλούδια και το γρασίδι φυτρώνει ελεύθερα. Ξεκινήστε το πρωί ή το απόγευμα όταν υπάρχει ησυχία.
 • Πάρτε μαζί σας ένα σημειωματάριο, ένα στυλό και χρωματιστά μολύβια.
 • Καθίστε κάπου ήσυχα κι ακόμη κι αν δεν κουνιέται φύλλο, μπορεί να εντοπίσετε κάποιες κινήσεις μέσα στο γρασίδι ή να πιάσετε μια ασημιά λάμψη με την άκρη του ματιού σας.
 • Μια μεγάλη πολύχρωμη πεταλούδα ή ένας λιβελλούλης είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται τα πνεύματα αυτά. Μπορείς να πετούν πάνω από το ίδιο σημείο για αρκετή ώρα ή να καθίσουν κάπου κοντά, χωρίς να φοβούνται. Ένα πουλί με ασυνήθιστα σχεδία μπορεί να καθίσει πάνω σε ένα φυτό και να σας κοιτάζει με απορία.
 • Παραμείνετε ακίνητοι και θα ακούσετε ελαφρούς ήχους ή ψιθύρους μέσα στο γρασίδι, διαφορετικούς από αυτούς που κάνουν τα διάφορα ζωύφια.
 • Χωρίς να κουνηθείτε, απλώστε το χέρι σας και αγγίξτε πολύ απαλά το γρασίδι ή ένα λουλούδι. Αμέσως θα νιώσετε την ενέργεια του, ένα ελαφρύ βούισμα στα αυτιά σας και μια αίσθηση σαν ένα θερμό υγρό να κυλάει μέσα σας.
 • Κλείστε τα μάτια, διατηρώντας την επαφή σας με το φυτό και μέσα στο μυαλό σας θα δημιουργηθεί η εικόνα μιας ύπαρξης. Ίσως να μην είναι αυτό που περιμένατε ή να είναι μια απροσδιόριστη μορφή, όπως μια φωτεινή σπείρα ή μια σειρά από λαμπερά φώτα. Μπορεί όμως και να δείτε ένα ξωτικό ή μια παραδοσιακή φτερωτή ύπαρξη το πνεύμα ενός δέντρου με τα πρασινοκαφετιά χρώματα της γης.
 • Ανοίξτε τα μάτια σας αργά, κρατώντας ακόμη το φύλλο ή το λουλούδι στο χέρι και ίσως δείτε ένα περίγραμμα μέσα στην καταχνιά ή μια σειρά από ασημένια σημεία. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθά το τρίτο μας μάτι, το φυσικό μας μάτι να αντιληφθεί τις ενέργειες των πνευμάτων της φύσης.
 • Σχεδιάστε τη μορφή που αντιλαμβάνεστε. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε ένα τέλειο σχέδιο. Σημασία έχει να αποδώσετε τη διάθεση και την κίνηση του πνεύματος.
 • Όταν θα έχετε τελειώσει, καθίστε για λίγο ακόμη και μετά αφήστε σε μια κουφάλα ενός δέντρου ή στις ρίζες ενός φυτού μια μικρή προσφορά, όπως ένα μικρό κρύσταλλο, μια πέρλα ή ένα χρωματισμένο ασημί ή χρυσό νόμισμα. Τα πνεύματα της φύσης ελκύονται και χαίρονται με οτιδήποτε είναι λαμπερό.
 • Αν έχετε πάει με κάποιον άλλον μαζί, συγκρίνετε τις σημειώσεις και τις εντυπώσεις σας από αυτά που είδατε. Ανατρέξτε σε παλιά βιβλία με εικόνες από νεράιδες και ξωτικά και ίσως αναγνωρίσετε τα πνεύματα που εσείς είδατε.
Αν πηγαίνετε στο ίδιο μέρος αρκετά συχνά μπορεί να εντοπίσετε μερικά από τα πνεύματα με τα οποία έχετε ήδη έρθει σε επαφή και να αρχίσετε να τα παρακολουθείτε, καθώς αυτά παρακολουθούν εσάς. Μην περιμένετε να δημιουργήσετε αμέσως στενή επαφή μαζί τους. Είναι πολύ πιθανό, επίσης, καθώς δημιουργείτε επαφή να αποκτήσετε συναίσθηση και άλλων πνευμάτων που βρίσκονται εκεί κοντά, καθώς και του κόσμου τους.


Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter