astropedia.gr

Aστρολογικός οδηγός για τον Κρόνο στον Τοξότη μέχρι το 2017

Aστρολογικός οδηγός για τον Κρόνο στον Τοξότη μέχρι το 2017
Μια συνοπτική και περιεκτική αναφορά που καλύπτει το ταξίδι του Κρόνου στον Τοξότη μέχρι το 2017.
Οδηγίες, αναδρομές, όψεις και ημερομηνίες.
γράφει ο Athan


Ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιο του Τοξότη στις 18.09.2015 για να οριοθετήσει θέματα που σχετίζονται με αυτό το ζώδιο και για να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε μεσα από τις προκλήσεις που θα φέρει. Ο χρόνος παραμονής του πλανήτη σε κάθε ζώδιο είναι γύρω στα δυόμισι χρόνια. Θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι και τις 20.12.2017.  Αρχικά, πέρασε στον Τοξότη στα τέλη του 2014 (23/12) δίνοντας μια πρώτη γεύση στα μεταβλητά ζώδια των πρώτων πέντε ημερών κατά το διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2015, αλλά λόγω αναδρόμησης επέστρεψε στον Σκορπιό βοηθώντας τα σταθερά ζώδια των τελευταίων δύο ημέρων να ολοκληρώσουν υποθέσεις τους και να τακτοποιήσουν κύκλους μέσα στο καλοκαίρι του 2015.Τώρα εισέρχεται και πάλι στον Τοξότη για να παραμείνει μια και καλή. Έρχεται για να διδάξει, να εκπαιδεύσει και να μας βοηθήσει να ενηλικιωθούμε και να ωριμάσουμε πνευματικά.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που κυβερνά την εκπαίδευση, το εξωτερικό και τις φιλοσοφικές θεωρήσεις. Πολλές απόψεις και πεποιθήσεις θα αλλάξουν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας, και ο Δίας αφορά τα χρήματα, τα ιδανικά, την εκπαίδευση, τον ιατρικό τομέα, τη θρησκεία, την εκκλησία, τις κυβερνήσεις και τους νόμους. Νέες ιδέες θα αλλάξουν τη δομή όλου του κόσμου και την εξέλιξή του και μπορεί να δούμε αλλαγές στην εκπαίδευση, πολιτικά και εκκλησιαστικά σκάνδαλα και τους νόμους. Μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των θρησκευτικών και κυβερνητικών απόψεων για τους νόμους, την εκπαίδευση και τη φιλοσοφία της ζωής.

Όλα εδώ πληρώνονται
Ο Κρόνος από τον Τοξότη θα επιδράσει δείχνοντας το δύσκολο πρόσωπό του στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) και θα τους φέρει εμπόδια και δυσκολίες που θα χρειαστεί να τα υπερβούν και η ζωή τους θα σοβαρέψει πολύ.
 
     Πιο ειδικά:

  • οι Δίδυμοι στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών θα καταλάβουν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις σημαντικές  και απαραίτητες σχέσεις και συνεργασίες τους, απομακρύνοντας περιττές και χωρίς ουσία επαφές.
  • οι Παρθένοι θα ανατρέξουν στο παρελθόν τους και στα τραύματα της οικογενειακής ζωής τους, θα απομακρύνουν από το σπίτι τους βλαβερά και ακάθαρτα πρόσωπα, θα χρειαστεί να αποχαιρετίσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους που φεύγει μακρυά και θα ασχοληθούν με κληρονομικά ή ακίνητη περιουσία. 
  • οι Τοξότες ωριμάζουν και αντιμετωπίζουν τις ευθύνες της ζωής. Εστιάζονται στον εαυτό τους και μαθαίνουν από τις εμπειρίες του παρελθόντος, ενώ προετοιμάζονται για απώλειες, περιορισμούς και καθυστερήσεις σε πολλά θέματά τους, καθώς οι συνθήκες απαιτούν να αναπτύξουν την υπομονή τους. 
  • οι Ιχθύες  αποκτούν περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες στα επαγγελματικά τουςκαι οι φιλοδοξία τους μεγαλώνει παρά τα εξωτερικά εμπόδια. Είναι περίοδος καρμικής ανταπόδωσης στα εργασιακά και αν έχουν δουλέψει σωστά και σκληρά θα ανταμειφθούν, διαφορετικά θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα στην δουλειά τους, με περισσότερο άγχος και πιθανές απώλειες.

Τα αγαθά κόποις κτώνται

Το πιο θετικό πρόσωπο του Κρόνου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα παρορμητικά και τα σταθερά ζώδια της Φωτιάς (Κριοί και Λέοντες) τα οποία θα έχουν παρά τις δυσκολίες που φέρνει ο πλανήτης, εύνοια και τύχη σε κάποιους τομείς της ζωή τους και τα παρορμητικά και τα σταθερά ζώδια του Αέρα (Ζυγοί και Υδροχόοι) που θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι σταθερό και με βάσεις.

     Πιο ειδικά:
  • οι Κριοί θα μπορέσουν ευκολότερα να απαλλαγούν από όλα αυτά που έχουν μαζευτεί στο μυαλό τους και θα βάλουν τάξη, υιοθετώντας σοβαρές πεποιθήσεις και εφαρμόζοντας την διάκριση στο κάθετι. Πνευματική εξέλιξη.
  • οι Λέοντες προσγειώνονται στην πραγματικότητα, σοβαρεύουν και αποφασίζουν ό,τι κάνουν να το κάνουν με την καρδιά τους. Στέκονται πιο εύκολα στα δικά τους πόδια και παίρνουν σοβαρές αποφάσεις στα αισθηματικά τους. 
  • οι Ζυγοί έχουν ευκαιρίες να μάθουν καλύτερα κάτι, να εξειδικευτούν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να αρχίσουν να μορφοποιούν τις ιδέες τους, να οργανωθούν περισσότερο και έχουν την ευκαιρία να βάλουν σε τάξη το άμεσο περιβάλλον τους. 
  • οι Υδροχόοι έχουν ευκαιρίες να σταθεροποιήσουν φιλίες που είναι χρήσιμες πρακτικά και να βγάλουν μιας και δια παντός από την ζωή τους φίλους που είναι πιεστικοί ή ανεύθυνοι. Έχουν επίσης την ευκαιρία να δώσουν συγκεκριμένη μορφή σε όνειρα που έχουν, σε επιθυμίες τους και σε σχέδια.

Να κάνουμε την εικόνα λίγο πιο ειδική;
Για μια πρώτη ατομική εκτίμηση για το πώς θα λειτουργήσει η διέλευση του Κρόνου μπορείτε να δείτε ποιόν οίκο καταλαμβάνει το ζώδιο του Τοξότη στον γενέθλιό σας χάρτη. Σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προκλήσεις οι οποίες βέβαια θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε και να γίνετε πιο δυνατοί. Σημαντικό ρόλο θα παίξει φυσικά και ο τομέας που κυβερνά ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη. Για παράδειγμα η διέλευση του Κρόνου από τον 2ο οίκο του ατομικού ωροσκοπίου μπορεί να φέρει περιορισμούς και ευθύνες στα οικονομικά, αλλά αν ο Κρόνος κυβερνά στον χάρτη τον 10ο οίκο, τότε οι ευθύνες αυτές και οι περιορισμοί σχετίζονται με την εργασία ή με τον γάμο, ενώ αν είναι κυβερνήτης του 4ου οίκου, οι οικονομικές αυτές ευθύνες μπορεί να σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια ή με κληρονομικά θέματα.
Δες εδώ τι μπορείς να περιμένεις ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου από όπου διελαύνει ο Κρόνος.

Οι αναδρομές του Κρόνου στον Τοξότη

Κατά την παραμονή του στο ζώδιο του Τοξότη θα γυρίσει ανάδρομος δύο φορές.
Την άνοιξη-καλοκαίρι του 2016 και πάλι την άνοιξη-καλοκαίρι του 2017.
Δες εδώ πότε ακριβώς ο Κρόνος είναι ανάδρομος στον Τοξότη, αν επηρεάζεσαι και πώς.


Σημαντικές όψεις που θα κάνει ο Κρόνος όσο βρίσκεται στον Τοξότη, τα διαστήματα που θέλουν προσοχή και οι ημερομηνίες που επηρεάζονται.
Κατά το διάστημα που ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Τοξότη θα κάνει σημαντικές όψεις με τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα. Οι όψεις αυτές επηρεάζουν και κοινωνικά αλλά και ατομικά, ανάλογα με τους οίκους του ωροσκοπίου όπου γίνονται και ανάλογα με το τι ακριβώς κυβερνάει κάθε πλανήτης που συμμετέχει στην όψη μέσα στον προσωπικό χάρτη.
Δες πότε ενεργοποιούνται αυτές οι όψεις, αν σε επηρεάζουν και πώς.