astropedia.gr

Ζώδια και γάμος

Ζώδια και γάμος
Ο γάμος είναι η ένωση δύο ατόμων, η δέσμευση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Σίγουρα αν αγαπάτε κάποιον/α δεν θέλετε να τον /την χάσετε, θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με αυτόν/ην που αγαπάτε. Με το γάμο κάνετε μια δέσμευση ζωής με το σύντροφό σας, γίνεται κοινωνικά αποδεκτή η σχέση σας, δημοσιοποιείτε την επιλογή σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Ο γάμος απαιτεί αγάπη και συντροφικότητα, όπου μπορείτε να μοιραστείτε τις ευθύνες και να βασίζεστε στο σύντροφό σας όταν χρειάζεστε υποστήριξη. Σας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας ότι υπάρχει κάποιος που σας αγαπά και σας νοιάζεται. Η συντροφικότητα είναι το πιο υπέροχο πράγμα που υπάρχει στο γάμο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί και να μοιραστείτε ως ζευγάρι. Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί.

Με το να είστε παντρεμένοι, αγωνίζεστε από κοινού για τη συναισθηματική και ψυχική σταθερότητα των παιδιών σας, δημιουργείτε μια ασφαλή βάση για τη ζωή τους. Σίγουρα κάθε άνθρωπος έχει ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης όσον αφορά το θεσμό του γάμου και το ζήτημα της ανατροφής των παιδιών, έτσι λοιπόν και κάθε ζώδιο είναι διαφορετικό.


Διαβάστε παρακάτω πώς βλέπουν τα ζώδια το γάμο
και πώς συμπεριφέρονται ως γονείς.
 


Κριός 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου
Ο Κριός είναι ένα πολύ τολμηρό, ηγετικό και ανεξάρτητο ζώδιο. Αν δεν νιώθει καταπιεσμένος και μπορεί να κινηθεί ελεύθερα, είναι σίγουρο ότι θα κάνει προσπάθειες για τη μακροβιότητα του γάμου του. Ο γάμος του είναι γεμάτος με πολλές εκπλήξεις και αυθορμητισμό. Του αρέσουν οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, συναρπαστικά ερωτικά δείπνα και οι απροσδόκητες ρομαντικές εκπλήξεις. Αλλά οι ανταγωνιστικές τάσεις του πολλές φορές δημιουργούν προστριβές με το σύντροφό του. Ως γονέας, ο ενθουσιασμός του και η δυναμικότητά του τον κάνουν θαυμάσιο γονέα, καθώς εμπνέει τα παιδιά του να είναι δυναμικά όπως κι αυτός. Τα βοηθά να αναπτύξουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και τα παροτρύνει να παίρνουν πρωτοβουλίες. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι ανυπόμονος με τα παιδιά του, του περνά σύντομα. Με τον Κριό δεν θα υπάρξει ποτέ το χάσμα των γενεών μεταξύ του γονέα και του παιδιού. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Ταύρος 21 Απριλίου - 20 Μαΐου
Ο Ταύρος είναι ένα εξαιρετικά αισθησιακό και πρακτικό ζώδιο και θέλει να εξασφαλίσει την άνεση και την οικονομική ευμάρεια προτού αποφασίσει να δεσμευτεί για μια ζωή. Σπάνια χωρίζει και κάνει οτιδήποτε για να υπάρχει σταθερότητα στο γάμο του καθώς είναι πολύ προσγειωμένος και πρακτικός. Ίσως όμως κάποιες φορές γίνεται βαρετός καθώς δεν θέλει να αλλάξει τη ρουτίνα του ή είναι ιδιαίτερα προσηλωμένος στα υλικά πράγματα της ζωής. Το σίγουρο όμως είναι ότι είναι αξιόπιστος, παρά το γεγονός ότι αρνείται να δοκιμάσει νέα πράγματα, τόσο στο κρεβάτι όσο και έξω από αυτό. Εργάζεται σκληρά για να παρέχει άνεση και υλικά αγαθά στα παιδιά του και τα μαθαίνει καλούς τρόπους και πειθαρχία. Πολλές φορές τα κακομαθαίνει με το να τους κάνει όλα τους τα χατίρια. Δεδομένου ότι τα χρήματα είναι σημαντικά για τον Ταύρο, θέλει τα παιδιά του να μην κάνουν σπατάλες, εξοικονομώντας μέχρι και το χαρτζιλίκι τους. Οι δαπάνες όμως για την εκπαίδευση θεωρούνται γι’ αυτόν εξαιρετικά σημαντικές. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Δίδυμος 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου  
Για τον Δίδυμο, η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί της μακροβιότητας του γάμου του. Θέλει να μοιράζεται με το σύντροφό του όλες τις σκέψεις του, να ανταλλάσσει ιδέες και να συζητά. Δεν αναζητά τόσο την καλή εμφάνιση, περισσότερο ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο πακέτο. Ο ιδανικός σύντροφος γι’ αυτόν είναι κάποιος που μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται ελεύθερος, να είναι ο εαυτός του. Επιπλέον, ο Δίδυμος ενώ μπορεί να είναι χαρούμενος και διασκεδαστικός, ξαφνικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει μελαγχολικός, οπότε αυτή την ιδιότητά του θα πρέπει να την κατανοήσει ο σύντροφός του για τη μακροβιότητα του γάμου. Ως γονέας είναι πολύ επικοινωνιακός με τα παιδιά του, μεταδίδοντας τις ιδέες του και τις εμπειρίες του. Θέλει να διευρύνει το μυαλό των παιδιών του και να τα μορφώσει. Είναι διασκεδαστικός και κάνει το παν για να διαπρέψουν τα παιδιά του αλλά και να ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Καρκίνος 22 Ιουνίου - 22  Ιουλίου 
Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της οικογένειας, οπότε ο γάμος και η μακροβιότητά του κατέχουν εξαιρετική θέση στη ζωή του. Φροντίζει το σύντροφό του και είναι πολύ  συναισθηματικός. Παρέχει πλήρη ειλικρίνεια και αφοσίωση και νοιάζεται για την οικογένειά του και τα παιδιά του. Αν νιώσει ότι ο γάμος του είναι σε τέλμα και ότι οι προσπάθειές του δεν εκτιμώνται, θα πέσει σε μια βαθιά κατάθλιψη. Επίσης, εξισώνει τα χρήματα με την ασφάλεια, έτσι θα παντρευτεί μόνο αν έχει εξασφαλίσει ένα άνετο σπίτι και έχει κομπόδεμα. Ο Καρκίνος γίνεται  εξαιρετικός γονέας καθώς είναι το ζώδιο που σηματοδοτεί τη μητρότητα. Φροντίζει για την ανατροφή των παιδιών του και προσπαθεί για τη διατήρηση της οικογενειακής ενότητας. Είναι υπερπροστατευτικός και ανησυχεί υπερβολικά για την ευημερία των παιδιών του, δεν τα αφήνει να γίνουν ανεξάρτητα, και σε αρνητικές καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά του, αντιδρά συναισθηματικά παρά ορθολογιστικά. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Λέων 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου 
Ο Λέων θέλει να είναι ο ηγέτης και να έχει την εξουσία στο γάμο του αλλά προσπαθεί να διατηρήσει το ρομαντισμό και το πάθος. Συνήθως οι εντάσεις που δημιουργούνται με το σύντροφό του, αφορούν τον έλεγχο και την πάλη για την εξουσία. Αγαπάει με πάθος και διάρκεια και είναι υπεύθυνος στις οικογενειακές υποχρεώσεις του, κάνοντας τα πάντα για τη μακροβιότητα του γάμου του. Αν πάρει την αγάπη, το θαυμασμό και τη ζεστασιά, είναι πιστός για πάντα. Ο Λέων είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τα παιδιά, έτσι είναι ένας ενθουσιώδης γονέας που προσφέρει πολλά, ειδικά για την εκπαίδευση και για μια άνετη ζωή. Ενθαρρύνει τα παιδιά του να πιστεύουν και να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους, αλλά κάποιες φορές ο ενθουσιασμός του έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν νωχελικά και δειλά παιδιά. Περιμένει πολλά από τα παιδιά του και θέλει να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες μέσα από αυτά. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  


 
Παρθένος 23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου
Η Παρθένος έχει την τάση να αναλύει τα πάντα πριν κάνει το μεγάλο βήμα, και είναι διστακτική αλλά όταν αποφασίσει να παντρευτεί, είναι για πάντα. Υπηρετεί το σύντροφό της, τον φροντίζει και τον υποστηρίζει στις δυσκολίες. Απαιτεί όμως ρουτίνα και τάξη, καθαριότητα και νοικοκυριό. Είναι μια επιμελής και σκληρά εργαζόμενη, παρέχοντας στην οικογένειά της μια άνετη ζωή. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δίνει σημασία στις λεπτομέρειες και όχι στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να αγχώνεται υπερβολικά για τις καθημερινές υποχρεώσεις. Ως γονέας προσπαθεί να αναθρέψει σωστά τα παιδιά της και κάνει αναλυτικά σχέδια για το μέλλον τους. Παρόλο που μπορεί να είναι αρκετά αυστηρή, ειδικά σε θέματα διατροφής, ρουτίνας και υγιεινής, είναι πολύ στοργική. Ωστόσο, είναι λίγο συγκρατημένη στην εκδήλωση της αγάπης της. Διδάσκει στα παιδιά της την αξία του καθήκοντος, την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα και προσπαθεί να γεμίσει τη ζωή τους με πολλές ενδιαφέρουσες και ποικίλες δραστηριότητες. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Ζυγός  23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου   

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο του γάμου και της συντροφικότητας, πιστός και δίκαιος, και καλός ακροατής, προσπαθώντας πάντα για την αρμονία στο γάμο του. Μπορεί να έχει αναποφασιστικότητα μέχρι να πάρει την τελική απόφαση να δεσμευτεί αλλά από τη στιγμή που το κάνει, θα εξασφαλίσει στο σύντροφό του μια μακροχρόνια σχέση. Ενδιαφέρεται πολύ για την ισορροπία του «δούναι και λαβείν» και ο γάμος του είναι η πιο σημαντική προτεραιότητά του. Ωστόσο, ενέχει ο κίνδυνος να χάσει την ατομικότητά του. Ως γονέας διδάσκει στα παιδιά του καλούς τρόπους και προσπαθεί να είναι κοινωνικά. Τα ενθαρρύνει να ντύνονται όμορφα και δίνει χρήματα σε ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Απεχθάνεται τη δυσαρμονία στην οικογένεια και λέει συχνά «ναι» μόνο και μόνο για να διατηρήσει την ειρήνη. Η αναποφασιστικότητά του μπορεί να δημιουργήσει απογοήτευση στα παιδιά του, ειδικά όταν θέλουν μια γρήγορη απάντηση σε κάποιο ζήτημα. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Σκορπιός 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου

Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά δυναμικός και έντονα συναισθηματικός, κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει την οικειότητα και το πάθος στο γάμο του. Είναι όμως το ζώδιο της δύναμης και του ελέγχου, έτσι ζητήματα κτητικότητας, ζήλιας και χειραγώγησης αποδιοργανώνουν το γάμο του και συνήθως είναι η πάλη για την εξουσία που καταστρέφει το γάμο του. Αισθάνεται ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με το σύντροφό του και αναμένει το ίδιο. Είναι ένα πολύ έξυπνο άτομο και γνωρίζει ενστικτωδώς τι χρειάζεται ο σύντροφός του. Ως γονέας, απαιτεί πειθαρχία και θα ανταμείψει τα παιδιά του γενναιόδωρα για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Μπορεί να είναι αρκετά απαιτητικός και περιμένει πολλά από αυτά, πράγμα το οποίο μπορεί να δυσκολέψει τη σχέση μαζί τους αν η στάση τους στη ζωή είναι πολύ διαφορετική από τη δική του. Αν και η σχέση με τα παιδιά του είναι τεταμένη συναισθηματικά, ωστόσο, όλη η αγάπη του, η υποστήριξη και η καθοδήγηση πάει σ’ αυτά. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Τοξότης 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου  
  
Ο Τοξότης είναι πολύ εξωστρεφής, περιπετειώδης και κοσμικός, δεν θα αφήσει εύκολα την περιπέτεια και την κοινωνική ζωή για χάρη του γάμου. Ενδιαφέρεται για τη γνώση και τη φιλοσοφία και αναζητά ένα σύντροφο ανοιχτόμυαλο. Ο Τοξότης είναι ένας περιπλανώμενος και ένας φιλόσοφος, ο οποίος θα αποδεχτεί τη δέσμευση του γάμου μόνο με κάποιον ο οποίος κατανοεί την ανάγκη του για περιπέτεια και ενθουσιασμό. Για να έχει μακροβιότητα ο γάμος του, πρέπει ο σύντροφός του να είναι δυναμικός, με αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητος και περιπετειώδης, πρόθυμος να του δώσει το χώρο που χρειάζεται. Ίσως κρυφά φοβάται τις ευθύνες αλλά ο ενθουσιασμός του και η όρεξη για ζωή τον κάνουν ιδανικό γονέα. Μόλις αποφασίσει να κάνει παιδιά, είναι συναισθηματικός και κάνει θυσίες γι’ αυτά. Θέλει να τους διδάξει πολλά πράγματα από τις εμπειρίες του και ασχολείται μαζί τους. Γι’ αυτόν είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά του να φτάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου   

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο της παράδοσης, έτσι λοιπόν συνήθως θέλει να επισημοποιήσει τη σχέση του. Του αρέσει πάντα να προγραμματίζει για το μέλλον. Συμπεριφέρεται με πολιτισμένο τρόπο και δεσμεύεται να δώσει σταθερότητα, πίστη και ασφάλεια στο σύντροφό του. Η καριέρα του είναι πάνω ή εξίσου σημαντική με το γάμο του και παίρνει τη μεγάλη απόφαση να δεσμευτεί με σύνεση και λογική, ζυγίζοντας πάντα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατάστασης. Θα είναι εκεί, όταν τον χρειάζεται ο σύντροφός του καθώς είναι πολύ υπεύθυνος με τις υποχρεώσεις. Ως γονέας ο Αιγόκερως είναι κάποιες φορές απόμακρος και απρόσιτος, αν και ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά. Ακόμα κι αν κατά βάθος είναι πολύ συναισθηματικός, είναι πολύ καλός στο να κρύβει τα συναισθήματά του και δίνει την εντύπωση του ψυχρού και αναίσθητου. Εν τούτοις, νοιάζεται για την πρόοδο των παιδιών του και κάνει τα πάντα για να έχουν μια καλή κοινωνική θέση. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.


 
Υδροχόος 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου
Ο γάμος του Υδροχόου θα μπορούσε να περιγραφεί ως αντισυμβατικός, ιδιόμορφος και μοντέρνος. Είναι ο καλύτερος φίλος του συντρόφου του και επίσης αναζητά να κοινωνικοποιηθεί ως ζευγάρι. Του αρέσει να βγαίνει έξω και να βρίσκεται ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος. Είναι ανεξάρτητος και απεχθάνεται να νιώθει εγκλωβισμένος σε ένα γάμο όπου νιώθει περιορισμένος, έτσι δύσκολα αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα. Για να κρατηθεί ο γάμος του, είναι σημαντικό να έχει προσωπικό χώρο και χρόνο. Ως γονέας είναι πολύ υπομονετικός με τα παιδιά του και ο τρόπος που τα μεγαλώνει είναι αντισυμβατικός. Τα παιδιά του μπορεί να είναι πιο συμβατικά από αυτόν! Ακούει με προσοχή ό, τι του λένε τα παιδιά του και τα μεταχειρίζεται σαν ενήλικες. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται απρόσιτος και αποστασιοποιημένος, αλλά είναι γεμάτος ζεστασιά και φροντίδα, αν και μπορεί να μην εκφράζει ανοιχτά τα συναισθήματά του. Τους επιτρέπει ελευθερία έκφρασης και τα βοηθά να είναι  ανεξάρτητα και αυτάρκη. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  


 
Ιχθύς 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου
Ο Ιχθύς είναι το ζώδιο της φαντασίας, της ευαισθησίας και του ρομαντισμού και βλέπει το γάμο σαν όνειρο. Δεν βρίσκεται σε επαφή με την πραγματικότητα και αφήνει να τον εξουσιάζουν τα συναισθήματά του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δει την πρακτική πλευρά της ζωής αλλά και τις υποχρεώσεις που φέρει ο γάμος. Από τη θετική πλευρά, είναι πιστός και με κατανόηση και πραγματικά νοιάζεται σε ένα βαθύ επίπεδο για το σύντροφό του. Θα μείνει με το σύντροφό του για μια ζωή, ακόμα κι αν ο γάμος είναι διαλυμένος. Θα προσπαθήσει σκληρά για να παρέχει το καλύτερο στην οικογένειά του και τα παιδιά του και ποτέ δεν θα διαμαρτυρεί, γι’ αυτόν οι  προσπάθειές του αξίζουν τον κόπο. Ως γονέας, παρά το γεγονός ότι μερικές φορές είναι λίγο χαλαρός και δεν μπορεί να επιβάλει στα παιδιά του πειθαρχία, γίνεται θαυμάσιος γονέας καθώς αντιλαμβάνεται τον ψυχικό κόσμο των παιδιών του και κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, δίνοντάς τους ενθάρρυνση και υποστήριξη. Μπορεί ακόμα όλη του η ζωή να περιστρέφεται γύρω από αυτά. Μάθετε περισσότερα στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.