astropedia.gr

Ρούνες: Ερμηνεία των Ρούνων

 Ρούνες: Ερμηνεία των Ρούνων
Οι Ρούνες είναι ένα πανάρχαιο μαντικό σύστημα που έρχεται από τη Βόρειο Ευρώπη. Στο σύνολό τους αποτελούνται από 24 σύμβολα συν ένα ακόμη, την Κενή Ρούνα, που συμβολίζει το άγνωστο, το μέρος του Πεπρωμένου που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη ή το καρμικό στοιχείο.
 
Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη αναφορά στο
νόημα και στις αντιστοιχίες κάθε ρούνας ξεχωριστά.
 
Fe 
                                                                                                          
Αστρολογική αντιστοιχία: Ταύρος
Δέντρο: Σαμπούκος και τσουκνίδα
Κάρτα Ταρώ: Ο Πύργος
Ζώα: Γάτα, Χελιδόνι
Χρώμα: Κόκκινο
Φύλο: Θηλυκό

Σημαίνει Τύχη και σχετίζεται με τα υπάρχοντά μας, οικονομικά αγαθά ή ακόμα και ακίνητη περιουσία, αυτά που κερδίσαμε ή που πρόκειται να κερδίσουμε, το εισόδημά μας κι οποιουσδήποτε πόρους που προέρχονται από επαγγελματικές ή μη δραστηριότητες και γενικότερα την καλή μας τύχη. Αφθονία, πληρότητα και οικονομική ευρωστία στο παρόν ή στο εγγύς μέλλον. Σημάδι ελπίδας για πραγματοποίηση στόχων και επίτευξη αφθονίας, επιτυχίας και ευτυχίας. Παράλληλα μπορεί να σημαίνει και επιτυχία στον κοινωνικό τομέα. Αντιπροσωπεύει την ενέργεια, τις προοπτικές, ευκαιρίες, τη γονιμότητα και τη δημιουργία μεταφορικά ή ακόμη και κυριολεκτικά.

Αντίστροφη:
Είναι σημάδι που μπορεί να προμηνύει την απώλεια της προσωπικής περιουσίας ή της οικονομικής ευρωστίας και της αυτοεκτίμησης. Εκφράζει κάποια αποτυχία, στην περίπτωση που ο ερωτών σκοπεύει στην επίτευξη ειδικού στόχου. Παραπέμπει και προειδοποιεί για απληστία, επαγγελματική εξουθένωση, ατροφία και διχόνοια. Παράλληλα είναι σημάδι ένδειξης δειλίας, έλλειψης θάρρους ή τόλμης ακόμη και απόδειξη ανανδρίας. Τέλος δηλώνει ηλιθιότητα, νωθρότητα και τεμπελιά, φτώχεια ή οποιασδήποτε μορφής ένδεια, απογύμνωση και δουλεία.

Ur                                                                                                        
Αστρολογική αντιστοιχία: Πλούτωνας
Κάρτα Ταρώ:
Μεγάλη Ιέρεια
Χρώμα: Πράσινο
Φύλο: Αρσενικό
Ζώο: Βόδι

Σημαίνει Βούβαλος και σχετίζεται με τη σωματική δύναμη, το θάρρος και τη ρώμη, το βάρος αλλά και την ταχύτητα μιας και ο βούβαλος είναι ατίθασος και δυναμικός. Συμβολίζει μια περίοδο που χαρακτηρίζεται απο μεγάλη ενέργεια και υγεία. Ταυτόχρονα σημαίνει ελευθερία, δράση, επιμονή αλλά και υπομονή, κατανόηση, μελέτη και εμβάθυνση, στροφή προς τα ενδότερα του υποσυνειδήτου, ενδοσκόπηση και σοφία που αποκτάται μέσα από όλη αυτή την κατάσταση των εσωτερικών διεργασιών. Δείχνει ξαφνικές ή απροσδόκητες μεταβολές ακόμα και σε χρόνο απρόσμενο και πολλές φορές πάνω στην καταλληλότερη στιγμή (συνήθως προς το καλύτερο). Κάποιες φορές εκφράζει την ορμή (ενδεχομένως και τη ζωτική ορμή), τη σεξουαλική επιθυμία,  το αρσενικό μα και τη δύναμη που πηγάζει μέσα από αυτό. Τέλος μπορεί να σημαίνει και τη διαμόρφωση της εξουσίας, του μοντέλου αλλά και σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό και μεταφυσικό επίπεδο τη διαμόρφωση του ίδιου του εαυτού, τη μετάβαση από το εγώ στο υπερεγώ.

Αντίστροφη: Αδυναμία εκπλήρωσης στόχου ή αποστολής, εμμονή σε μία κατάσταση αλλά με την απόλυτα αρνητική απόχρωση της λέξης σαν σημαινόμενο δεδομένου του ότι πρόκειται για μία κατάσταση ατελέσφορη καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη θετικής αλλαγής. Παράλληλα δείχνει τη λάθος κατεύθυνση για την οποία μπορεί να σπαταλάται ενέργεια ή η δύναμη και προειδοποιεί αυστηρά για την αναγκαιότητα αλλαγής πλεύσης. Σε περίπτωση που αφορά σε μάχες, φιλονικίες ή διαξιφισμούς οποιουδήποτε τύπου, σηματοδοτεί την ήττα και την κυριαρχία που μπορεί να επέλθει από άλλους. Σε ότι έχει να κάνει με θέματα υγείας προϊδεάζει για επερχόμενη ασθένεια. Τελικά αποτελεί δείγμα ασυνέπειας που μπορεί να στηρίζεται σε άγνοια κι ασυνενοησία. Σε πιο βαθιά ανάλυση λαγνεία, βιαιότητα, βιασύνη, βία.
 
Thurs                                                                                                     
Αστρολογική αντιστοιχία: Δίας
Κάρτα Ταρώ: Αυτοκράτορας
Χρώμα: Κόκκινο
Φύλο: Αρσενικό
Δέντρο: Προύνος
Ζώο: Φίδι

Σημαίνει Γίγαντας και δηλώνει ήρεμη δύναμη, σύγκρουση άμυνα αλλά και καταστροφή. Κάποιες φορές εκφράζει τις ενστικτώδεις παρορμήσεις και τον ερωτισμό ζωτικής σημασίας. Μία επιπλέον σημασία που αποδίδεται είναι αυτή της αναγεννητικής τάσης ή της αλλαγής προς κάτι καινούριο με θετικές αποχρώσεις. Τέλος, υποδηλώνει την κάθαρση, τον καθαρισμό και τη λύτρωση, την ανδρική σεξουαλικότητα και τη γονιμοποίηση.

Αντίστροφη: Ελλοχεύει κίνδυνος, μία κατάσταση με ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες και καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα και ένας βιασμός. Δηλώνεται ο εξαναγκασμός, η πίεση, η χειραγώγηση αλλά και η προδοσία. Σε πιο μεταφυσικό επίπεδο υποδεικνύεται η παρουσία του κακού, αλλά και του μίσους, το ψέμα και σαν αποτέλεσμα το μαρτύριο.Επιπλέον μπορεί να φανερώνει την παρουσία ενός κακού άνδρα ή μιας αντίστοιχα κακής γυναίκας.

Ansuz                                                                                                       
Αστρολογική αντιστοιχία: Ερμής
Χρώμα: Σκούρο Μπλε
Κάρτα Ταρώ: Θάνατος
Ζώο: Λύκος και κοράκι
Φύλο: Αρσενικό
Δέντρο: Σουρβιά

Σημαίνει Σοφία και έχει μια πιο μεταφυσική ερμηνεία αφού σχετίζεται με τη μαντική, την επιφοίτηση, τη νοηματική δύναμη και φανερώνει ένα αποκαλυπτικό μήνυμα ή μία διορατική κατάσταση και νοητική δύναμη. Παράλληλα φανερώνει σήματα που υποδηλώνουν ή εκφράζουν επικοινωνία. Έπειτα δείχνει την έμπνευση, τον ενθουσιασμό στην ομιλία, την αληθινή όραση αλλά και τη δύναμη των λέξεων και των ονομάτων. Τέλος, σημαίνει ευλογίες, λήψη συμβουλών, καλή υγεία,  αρμονία, αλήθεια, μάθηση, σπουδή και σοφία.

Αντίστροφη: Εκφράζει έλλειψη γνώσης, παρανόηση, παραίσθηση, χειραγώγηση από άλλους, πλήξη, ματαιοδοξία, ανοησία και στόμφο. Σε άλλη ανάλυση φωτογραφίζει τον ισχυρό αλλά διπρόσωπο άνθρωπο που έχει πάντα το δικό του πρόγραμμα, εξαπατά, λέει ψέμματα και επηρεάζει αρνητικά.

Raido                                                                                                         
Αστρολογική αντιστοιχία: Δίδυμος
Κάρτα Ταρώ: Ιεροφάντης
Δέντρο: Βελανιδιά
Χρώμα: Κόκκινο
Φύλο: Αρσενικό
Ζώο: Κατσίκα

Σημαίνει Τροχός και σχετίζεται με ταξίδια, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, διακοπές, μετακινήσεις, μετεγκατάσταση, εξέλιξη, αλλαγή του τόπου κατοικίας ή ρύθμιση κάποιας εκκρεμότητας και μια ευρύτερη προοπτική για θετική εξέλιξη. Παράλληλα τονίζεται η ανάγκη ώστε να πραγματοποιηθούν σωστές κινήσεις, να παρθούν σωστές αποφάσεις ή να γίνουν διαπραγματεύσεις. Δηλώνεται ο προσωπικός ρυθμός που κινείται κάποιος στην προσπάθεια του να πετύχει το στόχο του, ενώ σε ένα γενικότερο καθολικό και συλλογικό επίπεδο φανερώνεται ο παγκόσμιος ρυθμός γεγονότων και εξελίξεων και μεταφορικά είναι ο χορός της ζωής. Τέλος είναι η κίνηση, η επιστροφή, η επανασύνδεση, η έκπληξη κι η εξισορρόπηση.

Αντίστροφη:  Σημαίνει κρίση, ακαμψία, στάση, ανυπαρξία και ματαίωση κίνησης, στασιμότητα, αδικία, παραλογισμός και γενικά κάθε τι που μπορεί να εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα και να μην ολοκληρώνεται ή να τελειοποιείται. Ερμηνεύεται σαν διαταραχή ψυχολογική ή συναισθηματική ενώ όταν έχει να κάνει με ίντριγκες δολοπλοκίες και παρασκηνιακές καταστάσεις σημαίνει αποκάλυψη κι εξάρθρωση. Τέλος είναι ο υποβιβασμός, η ψευδαίσθηση, η μεμψιμοιρία, η μοναξιά και σε ακόμα πιο επικίνδυνη περίσταση ο ενδεχόμενος θάνατος.

Kenaz                                                                                                        
Αστρολογική αντιστοιχία: Κριός
Κάρτα Ταρώ: Άρμα
Ζώο: Κουκουβάγια
Χρώμα: Κόκκινο
Φύλο: Θηλυκό
Δέντρο: Πεύκο

Σημαίνει Πυρσός και συνδέεται με όραμα, στόχο, αποκάλυψη, γνώση, αλήθεια, δημιουργικότητα, έμπνευση, τεχνική ικανότητα. Είναι η ζωτική φωτιά της ζωής, αξιοποιήσιμη ενέργεια, η φωτιά του μετασχηματισμού και της αναγέννησης. Φανερώνει τη δύναμη για να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα, τη δύναμη του φωτός και εκφράζει την ψυχική δύναμη. Είστε ανοιχτοί σε μια νέα δύναμη, την ενέργεια και τη δύναμη του τώρα. Μπορεί επίσης να δηλώνει την καθοδήγηση από μία ανώτερη πνευματική υπόσταση, την ενόραση αλλά και τη διαύγεια του πνεύματος. Τέλος εκφράζεται η σεξουαλικότητα, το πάθος και ο έρωτας.

Αντίστροφη:  Σημαίνει ασθένεια, διάλυση, αστάθεια, έλλειψη δημιουργικότητας, γύμνια, έκθεση και απώλεια. Φανερώνει την αναγκη να σταματήσει ο συμβουλευόμενος να εθελοτυφλεί και να αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα κατά πρόσωπο. Παράλληλα δηλώνεται η ακινησία, η έλλειψη πίστης, η ευκαιρία που μπορεί να χάνεται, η σιωπή, το σκότος, η αυταπάτη και οι ψεύτικες ελπίδες.

Gyfu                                                                                                             
Αστρολογική αντιστοιχία: Ζυγός
Φύλο: Αρσενικό/Θηλυκό
Κάρτα Ταρώ: Οι Εραστές
Δέντρο: Φτελιά
Χρώμα: Μπλε
Ζώο: Βόδι

Σημαίνει Δώρο με την έννοια της θυσίας και της γενναιοδωρίας. Εκφράζει την αγάπη στη βαθύτερη έννοια της μέσω της προσφοράς, της συναδελφικότητας αλλά και της αυτοθυσίας. Σχετίζεται με την ισορροπία και όλα τα θέματα που αφορούν συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων, των προσωπικών σχέσεων και των συνεργασιών. Μια άλλη ερμηνεία πολλή σημαντική σχετίζεται με τη σύναψη ενός καλού γάμου.

Αντίστροφη: Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να πέσει στα εμπόδια. Τότε ερμηνεύεται ως μια προσφορά ή ένα δώρο που μπορεί να μας γίνει και να υποκρύπτει κάποια παγίδα, απληστία, μοναξιά, εξάρτηση, υπερβολική θυσία, υποχρέωση, ανέχεια, δωροδοκία. Γενικά μας προειδοποιεί πως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι κι αν μας χαριστεί γιατί τα κίνητρα αυτής της προσφοράς θα είναι ύπουλα με στόχο την εκμετάλευση, την έκθεση ακόμα και την καταστροφή μας.

Wynn                                                                                                        
Αστρολογική αντιστοιχία: Αφροδίτη
Κάρτα Ταρώ: Δύναμη
Δέντρο: Σαμπούκος
Χρώμα: Κίτρινο
Φύλο: Αρσενικό

Σημαίνει Ευτυχία κι εκφράζει τη μεγάλη νίκη, τον θρίαμβο, την απόλυτη επιτυχία και την ευδαιμονία. Ταυτόχρονα δείχνει άνεση, ευχαρίστηση, υποτροφία, αρμονία, ευημερία, έκσταση, δόξα, ανταμοιβή πνευματική αλλά και τη δυνατότητα να φτάσετε στην κορυφή. Μπορεί να είναι σημάδι για επικοινωνία αλλά και πολύ καλά νέα. Το νόημα είναι γενική επιτυχία και αναγνώριση της αξίας. Σε ό,τι έχει να κάνει με συναισθηματικά ζητήματα σημαίνει δυνατά αισθήματα, αγάπη και σύναψη ερωτικής σχέσης. Σε θέματα υγείας σημαίνει βελτίωση, αποθεραπεία και καλή πορεία ενώ τέλος εκφράζει την ανεμελιά και τη χαρά των διακοπών.

Αντίστροφη:  Έχει ακριβώς την αντίθετη σημασία από αυτήν της ευτυχίας. Σημαίνει ή την απόλυτη δυστυχία ή την τάση ενός ανθρώπου να ταυτίζει την ευτυχία με το χρήμα και τις υλικές απολαβές τη φήμη και τη δόξα. Ακόμα εκφράζει την έλλειψη αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα επίπεδα, τη γελοιοποίηση, τη θλίψη, τις συγκρούσεις με δικά μας πρόσωπα ή συνεργάτες, την αποξένωση, το παραλήρημα, τη μέθη και την εκστατική διάθεση και μανία, τον ενθουσιασμό στο επίπεδο του παροξυσμού και τέλος την ασθένεια.

Hagalaz                                                                                                         
Αστρολογική αντιστοιχία: Ουρανός
Κάρτα Ταρώ: Κόσμος
Δέντρο: Κράταιγος
Φύλο: Θηλυκό
Χρώμα: Μπλε

Σημαίνει Καταιγίδα κι εκφράζει την οργή της Φύση. Σχετίζεται με καταστροφικές, ανεξέλεγκτες δυνάμεις, ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες ή εντός του ασυνείδητου. Επιπλέον δηλώνει συναισθήματα ταραχώδη που βρίσκονται σε κορύφωση, ανατροπές και λόγια, διαξιφισμοί και επιθέσεις, δυσάρεστες εκπλήξεις και θυμό. Αναφέρεται στον έλεγχο, την κριτική και τις δίκες. Τέλος δηλώνει ελεγχόμενη κρίση, ολοκλήρωση, εσωτερική δυσαρμονία.

Αντίστροφη: Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να βρίσκεται στη θέση των εμποδίων. Σε αυτή την περίπτωση χάνει λίγο από το σημασιολογικό κι ερμηνευτικό της περιεχόμενο. Τότε σημαίνει φυσικές καταστροφές ή γενικότερη καταστροφή, στασιμότητα, απώλεια της εξουσίας. Πόνος, απώλεια, ταλαιπωρία, ασθένεια, κρίση.

Naudiz                                                                                                          
Αστρολογική αντιστοιχία: Κρόνος
Κάρτα Ταρώ: Διάβολος
Δέντρο: Σαμπούκος
Φύλο: Θηλυκό
Χρώμα: Μαύρο
 
Σημαίνει Ανάγκη και αναφέρεται στις εσωτερικές διεργασίες και τους προβληματισμούς που οδηγούν στην αυτογνωσία. Πολλές φορές ταυτίζεται με το διαλογισμό, την εσωτερική εστίαση και την αναμονή επίτευξης στόχου. Επίσης, εκφράζει καθυστερήσεις, περιορισμό, αντοχή, καινοτομία, και αυτοδυναμία, δυσφορία, σύγχυση, σύγκρουση και τη δύναμη της βούλησης για την αντιμετώπισή τους. Τέλος δείχνει αντοχή, επιβίωση, αποφασιστικότητα, χρόνο για άσκηση, υπομονή και την αναγνώριση της μοίρας και των φόβων.

Αντίστροφη:  Σε αντίστροφη θέση σημαίνει περιορισμό της ελευθερίας, παγίδευση ή φυλάκιση, συμβιβασμό και υποχώρηση. Μπορεί να δηλώνει επίσης, αγωνία, κόπο, αγγαρεία, χαλαρότητα, αναγκαιότητα, στέρηση, πείνα, ανάγκη, φτώχεια, συναισθηματική πείνα, δυσκολίες στη συναισθηματική ζωή και οικονομικά προβλήματα.

Iss                                                                                                              
Αστρολογική αντιστοιχία: Ποσειδώνας
Χρώμα: Μαύρο
Ταρώ: Ερημίτης
Φύλο: Θηλυκό
Ζώο: Τάρανδος
Δέντρο: Σκλήθρα

Σημαίνει Πάγος και συνδέεται με την υπομονή και την καρτερικότητα που πρέπει να επιδείξει κάποιος προκειμένου να επιτύχει στους στόχους του, τις θυσίες στις οποίες υπόκειται, την απομόνωση και την εσωτερική εργασία που επιβάλλεται να κάνει με τον εαυτό του. Ταυτόχρονα δηλώνει μια πρόκληση ή μια απογοήτευση, ένα ψυχολογικό μπλοκάρισμα για σκέψη ή δραστηριότητα, στασιμότητα και αναμονή για αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν. Αυτή η Ρούνα ενισχύει τις γύρω Ρούνες του ανοίγματος.

Αντίστροφη: Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να βρίσκεται στα εμπόδια οπότε και δείχνει εγωισμό, νωθρότητα, τύφλωση, σύγχυση, προδοσία, ψευδαίσθηση, εξαπάτηση, δόλο, κλοπή κι ενέδρα. Επίσης, μπορεί να σημαίνει στασιμότητα αλλά και μη εξέλιξη για σχέδια αλλά και αισθηματικές καταστάσεις. Ακόμα, σημαίνει χωρισμό από σχέση ή γαμο αλλά και παρεξήγηση ανάμεσα σε φίλους ή διακοπή επαγγελματικής συνεργασίας.

Jera                                                                                                          
Αστρολογική αντιστοιχία: Παρθένος
Φύλο: Αρσενικό/ Θηλυκό
Κάρτα Ταρώ: Τρελός
Δέντρο: Βελανιδιά
Χρώμα: Μπλε

Σημαίνει Σοδειά και εκφράζει τα αποτελέσματα της προσπάθειας κάποιου και την επίτευξη των στόχων του. Εκφράζει τη γονιμότητα, την αφθονία και τη στιγμή που έχει έρθει ώστε να γευτεί κανείς τους καρπούς των κόπων του. Είναι η ώρα της ειρήνης και της ευτυχίας, η πιο γόνιμη εποχή γι'αυτό και μπορεί να σχετίζεται ακόμα και με πιθανή εγκυμοσύνη. Ελπίδες και προσδοκίες, έσοδα από υλικά αγαθά και κέρδη. Τέλος είναι ο κύκλος της ζωής και η κυκλικότητα του σύμπαντος, μια σαφής ένδειξη δηλαδή ότι όλα αλλάζουν.

Αντίστροφη:
Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να βρίσκεται στην πλευρά των εμποδίων οπότε και δείχνει αιφνίδια αποτυχία, ανατροπές, μια μεγάλη αλλαγή, επανάληψη, κακή χρονική στιγμή, φτώχεια και συγκρούσεις.

Eiwaz                                                                                                             
Αστρολογική αντιστοιχία: Τοξότης
Κάρτα Ταρώ: Κρεμασμένος 
Φύλο: Αρσενικό
Χρώμα: Μπλε
Δέντρο: Μηλιά
Ζώο: Άλογο

Σημαίνει Έλατο και σημαίνει δύναμη, αξιοπιστία, αντοχή, άμυνα, προστασία. Είναι η  κινητήρια δύναμη για την απόκτηση, την παροχή κινήτρων και την αίσθηση του σκοπού. Σημαίνει ότι έχετε βάλει στο μυαλό σας έναν εύλογο στόχο κι ότι σας δίνεται η ευκαρία να τον πετύχετε. Δείχνει ένα τίμιο άνθρωπο που μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά του. Γενικά αναφέρεται στο συμμάζεμα και τη συγκρότηση, δηλώνει ό,τι σχετίζεται με το παρελθόν και είναι ξεχασμένο και τέλος αναφέρεται σε πράγματα και καταστάσεις που μπορεί να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια στο μέλλον.

Αντίστροφη: Σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν δυσκολίες οι οποίες όμως με βάση σωστές κινήσεις που μπορεί να γίνουν τελικά θα καταφέρουν να ξεπεραστούν. Επίσης, δηλώνεται σύγχυση, καταστροφή, δυσαρέσκεια, αδυναμία, ατύχημα, ολοκλήρωση κατάστασης με αρνητικό όμως αποτέλεσμα και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σημαίνει μέχρι και θάνατο.

Perp                                                                                                        
Αστρολογική αντιστοιχία: Σκορπιός
Κάρτα Ταρώ: Τροχός της Τύχης
Δέντρο: Σκλήθρα
Χρώμα: Μαύρο
Φύλο: Θηλυκό

Σημαίνει Γέννηση και συνδέεται με μια πιο μεταφυσική σημασιολογική απόχρωση της έννοιας. Πρόκειται για τη μοίρα έτσι όπως διαγράφεται μέσα από μια διαδικασία μυστηρίου, αποκάλυψης αλλά και πραγμάτωσης ονείρων, με αποτέλεσμα τον ερχομό μιας νέας ζωής, μέσα από όλη αυτή την τελετουργική κατα κάποιο τρόπο διαδικασία. Είναι μια μυστική υπόθεση, ένα μυστήριο, κρυμμένα πράγματα και ικανότητες για αποκρυφισμό. Ακόμα δηλώνεται, η κίνηση, η γνώση του πεπρωμένου ενός ατόμου, η γνώση των θεμάτων που καθορίζουν το μέλλον ή την πορεία σας κι οτιδήποτε σχετίζεται με πράγματα γυναικεία, γυναικεία μυστήρια συμπεριλαμβανομένων γονιμότητας.

Αντίστροφη: Σε ανάποδη θέση σημαίνει αποκαλύψεις μυστικών ή γεγονότων που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Εκφράζει στενάχωρες καταστάσεις με κατάληξη τον μεγάλο και ισχυρό πόνο, ενώ παράλληλα χάνεται κάθε ελπίδα. Είναι το δυσάρεστο γεγονός, ο εθισμός, η στασιμότητα, η μοναξιά και το αίσθημα κακουχίας.

Algiz                                                                                                             
Αστρολογική αντιστοιχία: Ιχθύς
Φύλο: Αρσενικό/Θηλυκό
Κάρτα Ταρώ: Σελήνη
Χρώμα: Χρυσό
Δέντρο: Λεμονιά

Σημαίνει Προστασία και σχετίζεται ακριβώς με αυτό! Είναι η άμυνα, η προστασία, η ασπίδα, το καταφύγιο, η απόκρουση του κακού, η κηδεμονία, η σύνδεση με τους θεούς, η αφύπνιση, η ανώτερη ζωή. Είναι η στήριξη που μπορεί να έχετε από κάπου, η συμπαράσταση, η καθοδήγηση αλλά και η φροντίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διοχετεύσετε την ενέργειά σας κατάλληλα. Ακολουθήστε το ένστικτό σας για να έχετε επιτυχία και να καταφέρετε αυτά που θέλετε.

Αντίστροφη: Σε ανάποδη θέση αποτελεί σημαντική προειδοποίηση ότι έχετε την άμεση ανάγκη για βοήθεια από κάπου αλλού και ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα από μόνοι σας, Δεν πρέπει να πάρετε καμία πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε απρόσμενα και οδυνηρά αποτελέσματα. Τέλος, είναι ο κρυφός κίνδυνος, η απώλεια της θείας σύνδεσης, τα ταμπού, η προειδοποίηση να στραφείτε μακριά, η απώθηση κι η θυσία.

Sol                                                                                                         
Αστρολογική αντιστοιχία: Κριός
Ταρώ: Αυτοκράτορας
Χρώμα: Λευκό
Φύλο: Αρσενικό
Ζώο: Αετός

Σημαίνει Ήλιος και σχετίζεται με επιτυχία στόχων, ευτυχία κι ενθουσιασμό, νίκη, τιμή, ζωή, δύναμη, θεραπεία, υγεία ή ταξίδι. Ένα χρονικό διάστημα ισχύος θα είναι στη διάθεσή σας για θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Σε ψυχολογική ανάλυση είναι η επαφή μεταξύ του υψηλότερου εαυτού με το ασυνείδητο. Μπορεί να σημαίνει και την ξαφνική κι ανατρεπτική εμφάνιση κάποιου προσώπου νέου ή από το παρελθόν. Τέλος, είναι η ολότητα, η δύναμη, το σπαθί της φλόγας, το ξεκαθάρισμα κι η διαφάνεια. 

Αντίστροφη: Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να βρίσκεται στην θέση των εμποδίων οπότε και σημαίνει λάθος στόχος, κακός σύμβουλος, ψεύτικη επιτυχία, ευπιστία, απώλεια των στόχων, καταστροφή, τιμωρία, ματαιοδοξία, οργή του Θεού. Είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η αλήθεια μερικές φορές μπορεί και να πονάει, το φως της αλήθειας να τυφλώνει

Tyr                                                                                                       
Αστρολογική αντιστοιχία: Άρη
Κάρτα Ταρώ: Δικαιοσύνη
Δέντρο: Φουντουκιά
Χρώμα: Κόκκινο
Φύλο: Αρσενικό

Σημαίνει Νίκη και σχετίζεται με την πορεία και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει κανείς ώστε να σκοπεύσει σωστά στο στόχο του. Ακόμα, σημαίνει τη θριαμβευτική νίκη με τιμές, τη δικαιοσύνη, την ηγεσία και την εξουσία, την ανάλυση και τον ορθολογισμό. Είναι το θάρρος που μπορεί να επιδείξει κανείς και το ρίσκο που παίρνει φτάνοντας κάποιες φορές μέχρι την αυτοθυσία. Επίσης, σημαίνει την επιτυχία σε οποιοδήποτε διαγωνισμό ή σε νομικά και δικαστικά ζητήματα. Όταν σχετίζεται με τα αισθηματικά θέματα, είναι σαφής ένδειξη ότι κάποιος θα πρέπει να κάνει κινήσεις και να διεκδικήσει το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει.

Αντίστροφη: Είναι η απόλυτη ήττα και η συντριβή. Σημαίνει πως η ενέργεια είναι αποκλεισμένη κι η δημιουργική ροή μπλοκαρισμένη. Επιπλέον, είναι σαφής προειδοποίηση πως η πορεία που κάποιος έχει χαράξει είναι λανθασμένη και μπορεί να αποβεί καταστροφική. Ακόμα, δηλώνει ψυχική παράλυση, υπερβολική ανάλυση, άσκοπη θυσία, αδικία, ανισότητα, συγκρούσεις, πόλεμο, έλλειψη του ανταγωνισμού, πάθος που φθίνει, δυσκολίες στην επικοινωνία και ενδεχόμενο χωρισμός. Τέλος, μπορεί να σημαίνει πως υπάρχουν κρυφοί έχθροί κι ότι κάποιος σας έχει βάλει στο μάτι.
 
Berkana                                                                                                     
Αστρολογική αντιστοιχία: Καρκίνος
Κάρτα Ταρώ: Αυτοκράτειρα
Χρώμα: Πράσινο
Φύλο: Θηλυκό
Δέντρο: Έλατο
Ζώο: Κύκνος

Σημαίνει Ανάπτυξη και σχετίζεται με θετική πρόοδο και αλλαγή, γέννηση, γενική ευφορία, προσωπική ανάπτυξη ψυχική και σωματική, απελευθέρωση, αναγεννητική δύναμη και φως, ανανέωση, υπόσχεση για νέα ξεκινήματα, αύξηση. Στα αισθηματικά δείχνει διέγερση της επιθυμίας και μια ερωτική σχέση ή μια γέννηση. Στα επαγγελματικά είναι η ευημερία και η πρόοδος μιας επιχείρησης. Σε ανάλυση εκπαιδευτικής βάσης είναι οι γνώσεις κι η διαδασκαλία.

Αντίστροφη: Σημαίνει κακές σχέσεις με πρόσωπα από τον οικογενειακό σας περίγυρο, κληρονομικές αντιπαραθέσεις ή ανησυχία για κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Επίσης, είναι η αμέλεια, η εγκατάλειψη, απώλεια του ελέγχου καταστάσεων και προσώπων, η θόλωση της συνείδησης, η εξαπάτηση, η στειρότητα κι η στασιμότητα. Γενικότερα δηλώνει προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα από το παρελθόν ή καινούρια που μπορεί να προκύψουν και ελλοχεύει ο κινδυνος να χρονίσουν.
 
Eh                                                                                                      
Αστρολογική αντιστοιχία: Ερμής
Κάρτα Ταρώ: Εραστές
Φύλο: Αρσενικό/Θηλυκό
Χρώμα: Λευκό
Δέντρο: Μηλιά
Ζώο: Άλογο

Σημαίνει Άλογο και συνδέεται με κάποιο πρόσωπο το οποίο μπορεί να σταθεί δίπλα μας σαν βοηθός, φίλος κι αρωγός. Μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα άλογο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο, πλοίο, άλλο όχημα και γενικότερα μεταφορές. Είναι οι μετακινήσεις και οι αλλαγές προς το καλύτερο, η σταδιακή ανάπτυξη κι η σταθερή πρόοδος, η αρμονία, η ομαδική εργασία, η εμπιστοσύνη κι η πίστη. Στα αισθηματικά είναι η ταχύτητα με την οποία επέρχονται θετικές εξελίξεις που οδηγούν σε συμβίωση ή γάμο. Επιβεβαίωση πέραν πάσης αμφιβολίας.

Αντίστροφη: Δεν είναι πραγματικά αρνητική Ρούνα ακόμη και ανάποδη! Δηλώνεται ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο τόσο στα επαγγελματικά, αφού αποδεικνύεται σκληρός αντίπαλος, όσο και στα αισθηματικά αφού μπορεί να είναι δύσκολος ερωτικός αντίζηλος. Μια αλλαγή που ίσως λαχταρούσατε έρχεται, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο επιθυμείτε. Τελικά, ειναι το αίσθημα ανησυχίας ή περιορισμού σε μια κατάσταση, η απερίσκεπτη βιασύνη, η δυσαρμονία, η δυσπιστία κι η  προδοσία.

Mannaz
Αστρολογική αντιστοιχία: Υδροχόος
Φύλο: Αρσενικό/θηλυκό 
Κάρτα Ταρώ: Μάγος
Δέντρο: Σαμπούκος
Χρώμα: Κόκκινο
Ζώο: Γερανός

Σημαίνει Άνθρωπος και σχετίζεται με το άτομο ξεχωριστά ή το ανθρώπινο γένος καθολικά. Εκφράζεται η ενότητα μέσα από τους θεσμούς της οικογένειας, της εκκλησίας και άλλες κοινωνικοπολιτικές δομές όπως είναι η πόλη και το κράτος. Είναι η στάση σας προς τους άλλους και η στάση των άλλων απέναντι σε εσάς. Σε άλλη ανάλυση αναφέρεται σε όσους μπορεί να είναι φίλοι ή εχθροί, στη νοημοσύνη, την προνοητικότητα, τη δημιουργία, την επιδεξιότητα, την ικανότητα, τη συλλογή πληροφοριών και την ευαισθητοποίηση. Έρχεται κάποιο είδος βοήθειας ή συνεργασίας τώρα.

Αντίστροφη: Είναι οι λάθος συμπεριφορές και τα επικίνδυνα πάθη που μπορεί να οδηγήσουν στη μοναξιά την απομόνωση, την εξορία. Αποτέλεσμα αυτών η κατάθλιψη, η θνησιμότητα, η τύφλωση μπροστά στην αλήθεια, οι αυταπάτες. Είναι η πανουργία, η πονηριά, η χειραγώγηση, ο υπολογισμός κι η απογοήτευση από κάποια βοήθεια που περιμένετε και δεν έρχεται.
 
Laguz                                                                                                        
Αστρολογική αντιστοιχία: Σελήνη
Κάρτα Ταρώ: Αστέρι
Χρώμα: Πράσινο
Φύλο: Θηλυκό
Ζώο: Φώκια
Δέντρο: Ιτιά

Σημαίνει Λίμνη και σχετίζεται με ροή, νερό, θάλασσα, πηγή γονιμότητας, θεραπευτική δύναμη ανανέωσης. Είναι η ζωή και η οργανική ανάπτυξη, η φαντασία, τα όνειρα, οι φαντασιώσεις, τα μυστήρια, το άγνωστο, το κρυφό, το βαθύ, ό,τι σχετίζεται με τη διαίσθηση και το υποσυνείδητο. Επίσης σημαίνει επιτυχία σε ταξίδι ή σε αποκτησή αγαθών, αλλά με την πιθανότητα απώλειας κάποιου τιμήματος. Για τα συναισθηματικά ζητήματα φανερώνει εύνοια.

Αντίστροφη:  Είναι οι ενέργειες κι οι κινήσεις που δεν είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, οι φόβοι κι οι ανασφάλειες. Είναι ένδειξη προθεσμίας που επιφέρει σύγχυση στη ζωή σας. Μπορεί να σας κάνει να πάρετε λανθασμένες αποφάσεις. Ακόμα είναι η έλλειψη δημιουργικότητας και το αίσθημα ότι είστε σε τέλμα, ο φόβος, η κυκλική κίνηση με την έννοια της επαναλαμβανόμενης κατάστασης, η αποφυγή, ο μαρασμός, το κλείσιμο. Τέλος, είναι ταξίδια που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα, πονηρές συμβουλές, τρέλα, εμμονή, απελπισία, διαστροφή, ασθένεια κι αυτοκτονία.

Ing                                                                                                        
Αστρολογική αντιστοιχία: Αφροδίτη
Κάρτα Ταρώ: Απόφαση
Φύλο: Αρσενικό/Θηλυκό
Χρώμα: Κίτρινο
Δέντρο: Μηλιά
Ζώο: Κάπρος

Σημαίνει γονιμότητα και σχετίζεται με τη φυσική και πνευματική δημιουργηία και γέννηση. Όταν υπάρχουν προβλήματα γονιμότητας η ρούνα αυτή δείχνει πως μπορεί να βρεθεί λύση και να προκύψει τεκνοποίηση. Σε γενικότερο επίπεδο συνδέεται με νέα δεδομένα τα οποία μπορεί να φέρουν αποπεράτωση, αφθονία, πλούτο, υλική ευημερία κι ευτυχία. Σχετίζεται με την ανδρική γονιμότητα, την κύηση, και την εσωτερική ανάπτυξη, τις απλές αρετές, την κοινή λογική, τα βασικά πλεονεκτήματα, την αγάπη της οικογένειας, τη φροντίδα, την ανθρώπινη ζεστασιά, το σπίτι, την ανάπαυση, την ανακούφιση, μια νέα κατεύθυνση. Ακούστε τον εαυτό σας.

Αντίστροφη: Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να βρίσκεται στην θέση των εμποδίων οπότε και σημαίνει ανικανότητα, μετακίνηση χωρίς αλλαγή. Παραγωγή με κόπο, εργασία με μικρή ανταμοιβή. Μπορεί ακόμη να δείχνει προβλήματα στη γονιμότητα.


Dagaz                                                                                                              
Αστρολογική αντιστοιχία: Λέων
Κάρτα Ταρώ: Εγκράτεια
Φύλο: Αρσενικό
Χρώμα: Μπλε
Δέντρο: Έλατο

Σημαίνει Ημέρα και σχετίζεται με θεαματική αφύπνιση, ευαισθητοποίηση, είναι το φως της ημέρας και η σαφήνεια, σε αντίθεση με τη νυχτερινή αβεβαιότητα. Καιρός για να σχεδιάσετε ή να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Η δύναμη της αλλαγής κατευθύνεται από τη δική σας θέληση. Επίσης δείχνει μετασχηματισμό, ελπίδα, ευτυχία, ασφάλεια και βεβαιότητα, ανάπτυξη και απελευθέρωση, ισορροπία, και το σημείο όπου τα αντίθετα συναντιούνται.

Αντίστροφη: Η Ρούνα δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά μπορεί να βρίσκεται στην θέση των εμποδίων οπότε και σημαίνει ολοκλήρωση, τέλος, όριο, τύφλωση, απελπισία.
 
Odal                                                                                                      
Αστρολογική αντιστοιχία: Αιγόκερως
Κάρτα Ταρώ: Σελήνη
Χρώμα: Κίτρινο
Φύλο: Αρσενικό
Δέντρο: Σκλήθρα

Σημαίνει πρόγονος και εκφράζει τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις. Σχετίζεται με θέματα κληρονομικά  και περιουσιακά αλλά ταυτόχρονα και με οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αποτελεί προσωπική μας πνευματική κληρονομιά. Επίσης, σημαίνει το σπίτι και τις οικογενειακές υποθέσεις και ευθύνες αλλά και ένα μήνυμα ή μια επικοινωνία που περιμένουμε.

Αντίστροφη: Η ρούνα αυτή δεν έχει ανάποδη θέση. θα μπορούσε να υπαινίσσεται έλλειψη συνήθους διάταξης, ολοκληρωτισμό, δουλεία, φτώχεια, έλλειψη στέγης, κακό κάρμα, προκαταλήψεις, φυλετισμό κι επαρχιωτισμό. Τέλος, φανερώνει νομικά, οικονομικά και κληρονομικά προβλήματα.

WYRD 
Η Ρούνα αυτή δεν έχει καμία αντιστοιχία με πλανήτη, ζώδιο, ζώο, χρώμα ή δέντρο. Είναι η Ρούνα του κάρμα και της μοίρας. Δεν έχει καμία θέση στο Ρουνικό αλφαβητικό σύστημα. Χρησιμοποιείται μόνο όταν ρίχνουμε τις Ρούνες και αν πέσει δείχνει ότι έρχεται μια σημαντική αλλαγή.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.