astropedia.gr

Το κάρμα και οι καρμικοί πλανήτες

Το κάρμα και οι καρμικοί πλανήτες
Η Καρμική Αστρολογία είναι ένας κλάδος της Αστρολογίας που βασίζεται στον κύκλο της μετενσάρκωσης και το κάρμα, δηλαδή το συσχετισμό της αιτίας και του αποτελέσματος. Το ωροσκόπιό μας μπορεί να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών των προηγούμενων ζωών στην παρούσα ζωή μας και πώς το παρόν μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της παρούσας ζωής μας. Είναι ένας κλάδος της Αστρολογίας που συνδέεται με τη θρησκεία και την πνευματική διδασκαλία και βοηθά στην πορεία προς την αυτογνωσία.

Ποια στοιχεία σε έναν αστρολογικό χάρτη καθορίζουν το κάρμα;

Κυρίως εξετάζουμε τον τέταρτο, όγδοο και δωδέκατο οίκο που συνδέονται με το στοιχείο του Νερού. Ο όγδοος οίκος πιστεύεται ότι αποκαλύπτει το κάρμα του παρελθόντος, ο τέταρτος το παρόν κάρμα και ο δωδέκατος το μελλοντικό κάρμα. Ο πλανήτης Πλούτωνας μαζί με το ζώδιο του Σκορπιού θεωρούνται επίσης ότι αποκαλύπτουν το παρελθοντικό κάρμα. Η ακμή του τέταρτου οίκου αποκαλύπτει τη φύση των εμπειριών όπου το άτομο θα αντιμετωπίσει στην παρούσα ζωή.

Δίνεται επίσης μεγάλη σημασία στον Κρόνο ο οποίος είναι σημαντικός πλανήτης για το κάρμα. Επίσης οι Δεσμοί της Σελήνης παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο Νότιος Δεσμός αντιπροσωπεύει το καρμικό παρελθόν με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι και ο  Βόρειος Δεσμός δείχνει ποιος είναι ο καρμικός στόχος μας στην παρούσα ζωή, κάτι το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει συναισθήματα άγχους, επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις εμπειρίες του παρελθόντος για να μας βοηθήσουν στην εξέλιξή μας.

Ποια είναι τα είδη του κάρμα και πώς συσχετίζονται με την Αστρολογία;
Το Κάρμα της ανταμοιβής
Αυτή είναι η ανταμοιβή που σου δίνεται για ό, τι έκανες σωστά στις προηγούμενες ζωές, για όλα τα μαθήματα που έμαθες, για όλες τις γνώσεις που αποκόμισες και εφάρμοσες. Εκδηλώνεται ως ένα ταλέντο στην παρούσα ζωή. Επίσης, αφορά την αναγνώριση για μια θυσία που έκανες για να βοηθήσεις τους άλλους. Αν για παράδειγμα, έβαλες τις φιλοδοξίες σου ή μια σχέση στην άκρη για τη φροντίδα κάποιου που χρειάζονταν τη βοήθειά σου, τότε αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει στην παρούσα ζωή σου ως ένας καλός φίλος που σε βοηθά στην παρούσα ενσάρκωση. Στον αστρολογικό σου χάρτη αυτό φαίνεται από τις καλές πλανητικές όψεις στον έβδομο οίκο σου και τις αρμονικές όψεις που υπάρχουν στη μεταξύ σας συναστρία.

Συλλογικό Κάρμα
Μερικοί άνθρωποι ενσαρκώνονται για να βοηθήσουν τους άλλους ή να κάνουν κάτι μεγάλο για τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα συλλογικό κάρμα. Στο χάρτη τους δίνεται έμφαση στον πλανήτη Ποσειδώνα ή στο δωδέκατο οίκο. Η εκκαθάριση του συλλογικού κάρμα έχει συχνά να κάνει επίσης με το Βόρειο Δεσμό στο δωδέκατο οίκο.

Ανταποδοτικό Κάρμα
Εδώ έχουμε το κλασικό «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», ένα  δόγμα που λέει ότι αν κάποιος έκανε κακό σε κάποιο άτομο σε μια προηγούμενη ζωή, είναι πιθανό να πάθει το ίδιο στην παρούσα ζωή. Με άλλα λόγια, ό, τι έχεις κάνει γυρίζει πίσω σε σένα. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις και πλανήτες στο άξονα έκτου- δωδεκάτου οίκου.

Βιολογικό Κάρμα
Εδώ έχουμε τραυματισμούς ή δύσκολες συνθήκες από τις προηγούμενες ζωές. Οι εθισμοί από το παρελθόν για παράδειγμα, θα μπορούσαν να εκδηλωθούν με παχυσαρκία ή ηπατικά προβλήματα στην παρούσα ζωή. Αν κάποιος πέθανε από υπερβολική αιμορραγία, θα μπορούσε σε αυτή τη ζωή να πάσχει από αναιμία. Ένας τραυματισμός σε προηγούμενη ζωή θα μπορούσε να δημιουργήσει χρόνια προβλήματα υγείας στην παρούσα ζωή. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις και πλανήτες στον έκτο και όγδοο οίκο.

Επαγγελματικό Κάρμα
Το επάγγελμα με το οποίο ασχολήθηκες στο παρελθόν, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην παρούσα ζωή σου και μερικοί άνθρωποι ενσαρκώνονται για να συνεχίσουν τις προηγούμενες εργασίες τους. Κάποιος μπορεί να ήταν θεραπευτής ή γιατρός και αυτό το κουβαλά στην παρούσα ζωή του. Ένας μοναχός ή μοναχή θα αισθάνεται ότι έχει μια θρησκευτική κλίση στην παρούσα ζωή, ένα μουσικός του αρέσει η μουσική. Αν στο παρελθόν το άτομο είχε έλλειψη ηθικής ακεραιότητας στην εργασία του για παράδειγμα, και εξαπατούσε τους άλλους, σε αυτή τη ζωή θα εξαπατηθεί από κάποιον.

Αντίθετα, αν κάποιος ιδιοκτήτης εργοστασίου ήταν στο παρελθόν υπεύθυνος για πολλούς θανάτους, θα μπορούσε στην παρούσα στη ζωή να έχει την επιθυμία να κάνει ένα επάγγελμα που προσφέρει ασφάλεια και να ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους του. Το θετικό επαγγελματικό Κάρμα θα μπορούσε να δείξει τις ικανότητες που θα έχει το άτομο στην παρούσα ζωή. Τις πληροφορίες τις αντλούμε από τον έκτο και το δέκατο οίκο.

Επικοινωνιακό Κάρμα
Το πώς και με ποιούς θα επιλέξεις να επικοινωνήσεις μπορεί να οδηγήσει σε κάρμα. Τα κουτσομπολιά, τα σκάνδαλα, τα ψέματα, οι συκοφαντίες και οι επικρίσεις σε μια προηγούμενη ζωή δημιουργούν δυσκολία στην επικοινωνία, τις σκέψεις και τα συναισθήματα σε αυτή τη ζωή. Περιλαμβάνεται επίσης η υποκρισία και η κοροϊδία για μια ιδεολογία. Η επιβολή των πεποιθήσεων, άσχετα αν είναι σωστές ή όχι,  δημιουργούν ιδεολογικό κάρμα. Οι πεποιθήσεις μπορεί να είναι θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή πολιτικές.

Το να λέει κανείς ή να κάνει πράγματα ενώ πιστεύει κάτι διαφορετικό, δημιουργεί υποκρισία, ανηθικότητα και δύσκολο κάρμα. Αν κάποιος σε προηγούμενη ζωή κορόιδευε τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις ή τις ενέργειες των άλλων απλά για διασκέδαση ή για να φανεί το άτομο ανώτερο, μπορεί και να περιφρονηθεί στην παρούσα ζωή. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις με τον Ερμή. Ο ένατος οίκος έχει να κάνει με την ιδεολογία, ο τρίτος με το κουτσομπολιό και ο δωδέκατος με τις συκοφαντίες.

Καρμικές παραλείψεις
Αυτό που δεν κάνεις, μπορεί να είναι εξίσου καρμικά σημαντικό όσο αυτό που κάνεις. Εάν πάντα συμπεριφέρεσαι με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή αρνείσαι επίμονα να αναλάβεις δράση ή να μάθεις ένα μάθημα, τότε το κάρμα έρχεται γύρω - γύρω, ξανά και ξανά μέχρι να πάρεις το μήνυμα. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις σε Σταθερά ζώδια και έμφαση στα εξάγωνα.

Ερωτικό Κάρμα
Ένα ζευγάρι μπορεί να έχει ενωθεί από αληθινή αγάπη, αλλά στην πορεία διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει αγάπη. Γι’ αυτό και βρίσκονται μαζί στην παρούσα ζωή, να επιλύσουν τις δυσκολίες του παρελθόντος και θα συνεχίζουν να βρίσκονται μέχρι να μάθουν το μάθημά τους. Το μάθημα δυστυχώς εδώ θα είναι επώδυνο. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις και πλανήτες στον πέμπτο, έβδομο και όγδοο οίκο και δύσκολες όψεις με την Αφροδίτη.

Συμφωνίες και υποσχέσεις

Οι συμφωνίες και οι υποσχέσεις που έκανες σε μια προηγούμενη ζωή μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το παρόν. Αν είχες στο παρελθόν υποσχεθεί ότι θα είσαι πάντα κοντά σε κάποιον, ίσως χρειαστεί να ασχοληθείς με αυτή τη σχέση στην παρούσα ζωή. Αν κάποτε ορκίστηκες για αγαμία αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει έντονα τη σεξουαλική σου ζωή στην παρούσα ενσάρκωση ή αν ορκίστηκες να δώσεις τα χρήματά σου, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον πλούτο σου στο παρόν. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις με τον Κρόνο, τον Άρη και τον Ποσειδώνα.

Επιθετικότητα και βίαιες ενέργειες
Αυτός ο τύπος του κάρμα δείχνει ότι το άτομο στο παρελθόν είχε κάνει κακή χρήση της ενέργειάς του και της δύναμής του, όπως είχε βίαιη συμπεριφορά, επιθετικότητα, κυριαρχία και πράξεις χειραγώγησης, ήταν τύραννος, εγωκεντρικός, σκληρός ή  παράλογα κίνητρα τον οδήγησαν σε κακές πράξεις. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις με τον Άρη και τον Πλούτωνα. Το άτομο είναι πιθανό να επαναλάβει αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς στην παρούσα ζωή.

Συνήθως αυτό το κάρμα δίνει στην παρούσα ζωή αρνητικά γεγονότα όπως: συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, τραυματισμοί και εγκαύματα, πέφτει θύμα βίαιων και σκληρών πρόσωπων, οι σχέσεις του διαλύονται γρήγορα και βίαια, σεξουαλικά προβλήματα, επώδυνες διαταραχές της υγείας κλπ.. Πρέπει να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που έχει με καλό τρόπο, να νικήσει τα αρχέγονα ένστικτα και τις επιθετικές παρορμήσεις του, μαθαίνοντας το μάθημα της ειρήνης, της ηρεμίας, του διαλογισμού και της αγάπης.

Κτητικότητα και εξάρτηση
Αυτός ο τύπος του κάρμα δείχνει ότι το άτομο στο παρελθόν είχε υπερβολική εξάρτηση με τα χρήματα και τα πρόσωπα στη ζωή του. Τις περισσότερες φορές αυτό το κάρμα δείχνει ότι σε προηγούμενη ζωή, ο υλισμός και η ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών ήταν κάτι σημαντικό, έτσι το άτομο δυσαρέστησε τους αγαπημένους του λόγω του εγωισμού του. Συνήθως αυτό το κάρμα δίνει στην πραγματική ζωή αρνητικά γεγονότα, όπως: απώλεια κάποιου που αγαπάει, φτώχεια, χάσιμο σημαντικών αντικειμένων και πλούτου. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις με την Αφροδίτη.

Έλλειψη συμμόρφωσης σε κανόνες.
Αυτός ο τύπος του κάρμα δείχνει ότι το άτομο σε προηγούμενες ζωές ήταν επαναστατικός, ήθελε να είναι ελεύθερος και δεν μπορούσε κανείς να του επιβάλλει όρια, έκανε ό, τι ήθελε, ακόμη και αν περιόριζε την ελευθερία των άλλων. Δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, αθετούσε τους νόμους, αγνοώντας τις συνέπειες και ήταν δυνάστης στους άλλους. Συνήθως αυτό το κάρμα δίνει στην παρούσα ζωή αρνητικά γεγονότα όπως: λάθη, κακή τύχη στον έρωτα, την κοινωνική ζωή και την καριέρα, νευρικές διαταραχές και μπορεί να πέσει θύμα σκληρών πειραγμάτων ή σε ψέματα ή σε κακούς φίλους. Στο χάρτη αυτών των ατόμων υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις με τον Ουρανό.

Να θυμάσαι ότι ό, τι συμβαίνει στο παρόν δημιουργεί το μελλοντικό σου κάρμα. Λάβε υπόψη σου ότι κάθε μία από τις σκέψεις, τις πράξεις και τις πεποιθήσεις σου στο σήμερα, δημιουργεί το κάρμα στην επόμενη ζωή σου.
Newsletter