astropedia.gr

Είχες πει πως θα το τέλειωνες

Είχες πει πως θα το τέλειωνες
Να υπάρχει άραγε σχέση που να μην έχει τα πάνω της και τα κάτω της; Η ομάδα του Astropedia πάντως δεν γνωρίζει τέτοια περίπτωση! Να υπάρχει άραγε κανείς που να μην έχει πει κάποια στιγμή, είτε φανερά είτε σιωπηλά, «Τέλος! Δεν πάει άλλο!»;
Δεν γνωρίζουμε κανέναν. Γνωρίζουμε όμως πως κάποιοι που το λένε το εννοούν (αργά ή γρήγορα) και κάποιοι άλλοι δεν το εννοούν σχεδόν ποτέ ή αν το εννοούν, δεν το πράττουν πάντα. Σίγουρα δεν είναι όλα εξαρτώμενα από το ζώδιο του καθενός.
Συντελούν δεκάδες λόγοι για το πώς θα πράξει ο καθένας στο δικό του «τέλος!», παρόλα αυτά και το ζώδιο είναι ένας από τους λόγους. Υπάρχουν εκείνα που δεν δίνουν δεύτερες ευκαιρίες αλλά δίνουν τα παπούτσια στο χέρι και υπάρχουν και εκείνα που κολλάνε εκεί που επενδύουν ακόμα κι αν δεν μπορούν πια να χαμογελάσουν ή ακόμη και όταν το έτερο ήμισυ έχει πια φύγει.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Έχεις εκτιμήσει σωστά τα μηνύματα που σου δίνει;     
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΜΕΛΛΟΝ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699

 


ΚΡΙΟΣ
Με κυβερνήτη του τον Άρη, το Θεό του πολέμου, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το πάθος και τη φόρα ενός Κριού, σε οτιδήποτε. Με φόρα ξεκινά μια σχέση και με φόρα μπορεί να τη σταματήσει. Όχι πως δεν θα δώσει τη μάχη του αρχικά να διαφοροποιήσει τα αρνητικά δεδομένα της σχέσης και να την σώσει -αν σώζεται για τα δικά του μάτια-, αλλά στην συνειδητοποίηση πως το πράγμα δεν τραβάει άλλο δεν θα μείνει σε κάτι που δεν του προσφέρει την έξαψη και το πάθος που χωρίς αυτά δεν έχει για κείνον νόημα μια σχέση. Δεν θα συντηρήσει έναν κλινικώς νεκρό έρωτα, δεν θα αφήσει το χρόνο να κινηθεί εναντίον του, δεν θα υπομείνει ή θα υποστεί κάτι που πλέον δεν τον αφήνει να εξελιχθεί, δεν θα δεχτεί ή επιδιώξει επιστροφές (εκτός αν είναι μόνο για σεξ). Μπορεί κάθε περίπου δυο χρόνια που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη να σκεφτεί και να αναπολήσει μια παλιά σχέση και ίσως στείλει ξαφνικά ένα μήνυμα, όμως και μόνο στη σκέψη ότι το μέλλον του επιφυλάσσει νέους έρωτες και πάθη, δεν θα συμβιβαστεί εύκολα σε μια σχέση που δοκιμάστηκε και δεν πέτυχε, αλλά θα ψάχνει για νέες περιπέτειες που θα κάνουν την αδρεναλίνη του να χτυπάει κόκκινο. Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας Κριός να κολλήσει σε μια σχέση που στράβωσε.


ΤΑΥΡΟΣ
Ως υπέρμαχος της αναλλοίωτης σταθερότητας –που ίσως είναι η προσωπική του αυταπάτη μιας και όλα στη ζωή μεταβάλλονται- ο Ταύρος που θέλει πάντα να πατά στο έδαφος και τρομάζει στο αβέβαιο και στο άγνωστο, θα επιμείνει μέχρι τέλους να συντηρεί μια κατάσταση, ακόμα κι αν έχει πάρει την κατιούσα, ακόμα κι αν δεν του προσφέρει πλέον καμιά ευτυχία. Δεν φεύγει εύκολα από μια σχέση όσα προβλήματα κι αν έχει, γιατί δεν του αρέσουν οι αλλαγές και ειδικά εκείνες που απειλούν τη βόλεψή του. Θα μείνει να βράζει στο ζουμί του δίνοντας όλα τα χρονικά περιθώρια να αλλάξουν τα πράγματα, να διορθωθούν οι καταστάσεις. Από φύση υπομονετικός και ανεκτικός, θα περιμένει και θα περιμένει να αναστηθούν οι καλές εποχές, προκειμένου να μην ξεκινήσει από την αρχή με ένα άλλο άτομο και να προσαρμοστεί σε διαφορετικές συνθήκες ζωής. Οι ανασφάλειές του δεν τον αφήνουν να πιστέψει πως μπορεί να έφτασε η αρχή του τέλους και δίνει το ελαφρυντικό της αμφιβολίας για αρκετό καιρό πριν παραδεχτεί στον εαυτό του ότι ο έρωτας του έχει παραδώσει πνεύμα. Αν όμως υπάρξει απιστία ή οριστική συνειδητοποίηση ότι δεν πάει παρακάτω η σχέση, τότε το τέλος είναι οριστικό και χωρίς βιασύνη για το επόμενο βήμα. Όταν ο Ερμής ή η Αφροδίτη είναι σε ανάδρομη τροχιά μπορεί να κάνει ξαφνικές επιστροφές από παλιές ερωτικές ιστορίες.
ΔΙΔΥΜΟΣ

Σε ένα Δίδυμο δεν αρέσει τίποτε «οριστικό». Δεν συμπαθεί το τελεσίδικο και το μόνιμο ούτε στη σχέση αλλά ούτε και στο χωρισμό. Ως ζώδιο του αέρα θέλει να μπορεί να κινείται, να μεταβάλει και να αλλάζει, χωρίς να νιώθει περιορισμένος. Είναι συχνές οι περιπτώσεις που ο Δίδυμος μπορεί να μην ξέρει κι ο ίδιος αν η σχέση του τον καλύπτει και να βρίσκεται σε ένα διαρκές ανεβοκατέβασμα των διαθέσεών του, οπότε προσπαθώντας να ξεδιαλύνει τα συναισθήματά του με τον κλασικό εγκεφαλικό του τρόπο να μπερδεύεται ακόμα περισσότερο. Έχει σχεδόν πάντα μια αμφιβολία στο πίσω μέρος του μυαλού του αν έχει επιλέξει σωστά είτε τη διατήρηση της σχέσης είτε το τέλος της και είναι ανάμεσα στο «αν» και στο «εφόσον». Έτσι, δεν ξέρει ακριβώς πότε να φύγει, πότε να δώσει χρόνο και χώρο να διορθωθούν οι καταστάσεις, πότε να ενδώσει σε νέους πειρασμούς και να προλάβει να απολαύσει όσες περισσότερες νέες γνωριμίες. Οπότε, μένει μέχρι να φύγει, είτε προβάροντας μέσα του το λογύδριο του χωρισμού είτε δηλώνοντας αιώνια ερωτευμένος και κάνοντας σχέδια για το μέλλον. Και το φοβερό είναι πως το ζει και το πιστεύει, και στη μία περίπτωση και στην άλλη! Με Αφροδίτη ή Δία σε ανάδρομη πορεία μπορεί να έχει επιστροφή στο παρελθόν, όμως γενικά μπορεί εύκολα να φύγει από μια σχέση μόνο και μόνο επειδή δεν έχει στο μυαλό του τη δέσμευση.  


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο βαθιά συναισθηματικός και ανασφαλής Καρκίνος, που έχει ανάγκη την σταθερότητα και την δέσμευση, δεν  τελειώνει εύκολα μία σχέση. Αδιάκοπα ελπίζει πως το στραβό θα ισιώσει, πως η κατιούσα θα πάρει την ανιούσα και πως θα αναστηθεί ο Λάζαρος. Προκειμένου να μην χωρίσει μπορεί να εγκλωβιστεί στην ψευδαίσθηση, στη συνήθεια, στην άρρωστη καθημερινότητα και να παγιδευτεί μέσα στις ίδιες του τις αντιδράσεις που είναι η γκρίνια, τα παράπονα και η ανακύκλωση της αρνητικής κατάστασης, καταπίνοντας και ξανακαταπίνοντας αυτά που έχουν απαίσια γεύση στη σχέση του, μέχρι να φτάσει στα όριά του. Τότε θα αποφασίσει να δώσει οριστικό τέλος που θα είναι τελεσίδικο και αμετάκλητο κάποιες φορές. Μολονότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα να βρει έναν νέο έρωτα, επιλέγει να μένει πιστός στην ανάμνηση της προηγούμενης σχέσης και είναι το ζώδιο που δυσκολεύεται περισσότερο από τα υπόλοιπα να προχωρήσει παρακάτω τη ζωή του μετά από ένα χωρισμό. Ο Καρκίνος σκέφτεται με την καρδιά και γι’ αυτό το λόγο, όταν περάσει λίγο διάστημα μετά το χωρισμό υπάρχει η πιθανότητα να αφήσει πάλι λίγο την πόρτα ανοιχτή στο ενδεχόμενο μιας επανασύνδεσης. Αν δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν, τότε όταν ο Κρόνος είναι ανάδρομος αισθάνεται την καρδιά του συνδεδεμένη με το χτες.


ΛΕΩΝ

Για έναν Λέων όλα είναι θέμα γοήτρου και επειδή ενδιαφέρεται για το κοινωνικό του πρόσωπο αρνείται να δεχτεί πως παράπεσε στην πλευρά των αποτυχημένων μέσω ενός χωρισμού, οπότε και αφήνει μια σχέση μόνο όταν σοβαροί λόγοι επιβάλλουν κάτι τέτοιο, όπως είναι να τον απατήσουν, να προσβληθεί και να υποβιβαστεί ανεπανόρθωτα από τις συμπεριφορές και τα λεγόμενα του προσώπου που συνδέεται ή να καταλάβει ότι δεν έχει την εκτίμησή του. Μόνο τότε τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, αφήνει στα κρύα του λουτρού και ξεφορτώνεται το έτερο ήμισυ και αφού πρώτα αποσυρθεί για λίγο προκειμένου να γλείψει τις πληγές του θα ξαναβγεί στον κυνηγότοπό του για να πάει παρακάτω. Ειδάλλως, θα κάνει την απαιτούμενη προσπάθεια να σώσει ή να μπαλώσει τα πράγματα, ειδικά αν πρόκειται για μια σοβαρή σχέση όπως ένας γάμος και για να μην πληγωθεί η περηφάνια του πέφτοντας από την κορυφή που εναποθέτει τον εαυτό του είναι ικανός να υποκριθεί ακόμα και στον ίδιο πως δεν απέτυχε. Το σίγουρο είναι πως οι συμβάσεις δεν του ταιριάζουν και αν τελικά αποφασίσει να δώσει τέλος σε μια ναυαγισμένη σχέση ή ακόμα περισσότερο αν ερωτευτεί άλλο πρόσωπο, φεύγει άρον-άρον και δεν ξαναγυρίζει πίσω. Όμως, δεν ξεχνάει την πρώην σχέση και ειδικά όταν ο Ουρανός και ο Δίας είναι ανάδρομοι, σκέφτεται έντονα το παρελθόν και κάποτε-κάποτε μπορεί να υπάρξει επιστροφή.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η συνεσταλμένη φύση ενός Παρθένου, η απέχθειά του για τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις, η απορρόφησή του από το κατεστημένο, το ότι δεν ανοίγεται εύκολα και δεν δείχνει  αυτά που αισθάνεται, η πεποίθησή του πως είναι δύσκολο να βρεθεί μια νέα σχέση στην οποία θα χρειαστεί και πάλι να ανοιχτεί, και τέλος, η τόσο αρεστά ρουτινιάρικη καθημερινότητά του όπου τα έχει όλα στα κουτάκια τους, τακτοποιημένα και με ετικέτες πάνω αν είναι δυνατό, είναι οι λόγοι που τον κάνουν να μην φεύγει εύκολα από ένα δεσμό και να προσπαθεί να διορθώσει τα προβλήματα ακόμα κι αν συνεχίζει να διατηρεί μια πεθαμένη σχέση. Αποφεύγει τους χωρισμούς και τα δράματα και αν αγαπήσει κάποιον –που μπορεί να συμβεί και μόνο μια φορά στη ζωή του- δεν θέλει να τον χάσει. Προτιμά να δοκιμάζει ξανά σε μια οικεία σχέση και ας πληγωθεί ξανά και ξανά, παρά να ξεκινήσει μια καινούρια όπου εκεί θα χρειαστεί το «φτου κι απ’ την αρχή». Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του και αν τελικά χωρίσει δεν θα βγάλει ποτέ από το μυαλό του τον άνθρωπο που αγάπησε. Είναι εγκεφαλικός και αν χάσει το άτομο που αγαπά, είτε προχωρήσει παρακάτω είτε όχι, πάντα θα αναρωτιέται τι πήγε λάθος και πως θα έπρεπε να είχε χειριστεί τα πράγματα. Όταν ο Ερμής, ο Κρόνος ή ο Δίας είναι ανάδρομοι. ο Παρθένος κάνει ταξίδι στο χτες και μπορεί να κοιτά κρυφά απ’ όλους τις φωτογραφίες του/της πρώην του.


ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός δεν μπορεί να ισορροπήσει όταν αισθάνεται μοναξιά ή μοναχικότητα. Αντιλαμβάνεται τη ζωή, την ύπαρξη και την εξέλιξη μέσα από την συντροφικότητα. Στα καλά καθούμενα δεν αποφασίζει έναν χωρισμό. Αντιθέτως, επειδή φοβάται πολύ να μείνει μόνος, προτιμά να συντηρήσει μια σχέση με όλα τα στραβά της. Παλεύει ακόμα κι αν το άλλο του μισό δηλώσει πρόθεση αποχώρησης. Εξαιτίας της τάσης του να αμφισβητεί τον ίδιο του τον εαυτό και να καθυστερεί να πάρει αποφάσεις που να φέρνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή του, ο Ζυγός είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος να παγιδευτεί σε έναν δυστυχισμένο έρωτα. Του είναι δύσκολο να ανακινήσει θέμα βιωσιμότητας της σχέσης και να δηλώσει απροθυμία να μείνει σ’ αυτήν. Η αναποφασιστικότητά του τον παγιδεύει στην αμφιταλάντευση με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να δώσει μια οριστική κατάληξη σε μια φθαρμένη σχέση. Εκτός… αν έχει ήδη προετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση! Όταν πλανάται στον ορίζοντα ένας καινούριος έρωτας, τότε αποκτά το έναυσμα να ξεφύγει από μια προβληματική σχέση και προχωρά μπροστά. Επίσης, όταν τον απατήσουν δίνει τα παπούτσια στο χέρι, αφού πρώτα ανταποδώσει με πολλαπλάσια κέρατα που φτάνουν ως το ταβάνι! Το παρελθόν απλά το σκέφτεται όταν η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Ουρανός είναι σε ανάδρομη πορεία.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν ένας Σκορπιός δεσμεύεται, το κάνει με όλη του την καρδιά, καθιστώντας σαφές στο άλλο πρόσωπο ότι του ανήκει κι έτσι ένας οριστικός χωρισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι εξαιρετικά παθιασμένος και έχει απαράμιλλο πείσμα όταν είναι σε σχέση κι αυτό γίνεται η «κόλλα» που μπορεί να συγκρατήσει για καιρό τα κομμάτια από μια διαλυμένη κατάσταση. Δεν του αρέσει να αποτυγχάνει πουθενά, ούτε και στον έρωτα. Αν ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει να κατέβει από το τρένο δεν πρόκειται να επιτρέψει στο άλλο άτομο να το κάνει κι έτσι η σχέση κρατιέται όσο δυστυχισμένη κι αν είναι και για τους δύο. Αν όμως ο ίδιος ο Σκορπιός θελήσει να φύγει από τη σχέση, τότε καμιά δύναμη δεν τον κρατάει και κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα τολμούσε να τον εξαναγκάσει να μείνει γιατί ακόμα κι αν έμενε θα ήταν ικανός να δημιουργήσει την πιο απερίγραπτη ανυπόφορη κατάσταση. Δίνει ακαριαίο τέλος όταν το αποφασίσει και οι αποφάσεις ενός Σκορπιού είναι τελεσίδικες από τη στιγμή που θα παρθούν. Κόβει το νήμα και δίνει τη χαριστική βολή για την τιμή των όπλων. Όταν τελειώσει τη σχέση μπορεί να του πάρει καιρό για να προχωρήσει τη ζωή του, αλλά δεν θα αφήνει ανεκμετάλλευτα τα «τυχερά». Ο Σκορπιός έχει θέμα με το παρελθόν, το αναμασά και ψάχνει τα λάθη. Επιδιώκει επανένωση –έστω και για μια νύχτα- με Ιχθύ, Σκορπιό και Παρθένο ιδιαίτερα αν ο Δίας ή η Αφροδίτη βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Για τον Τοξότη, το «δεν τρέχει τίποτα, και πάλι φίλοι είμαστε», είναι ο κανόνας του. Όταν νιώσει ότι η σχέση του αρχίζει να τελματώνει, ο ίδιος να βαριέται, η μία πληκτική μέρα να διαδέχεται την άλλη εξίσου πληκτική μέρα, τότε έχει ήδη πάρει το καπελάκι του και έχει φύγει. Του είναι αδιανόητο να μείνει κάπου που δεν νιώθει ότι είναι καλά. Καθώς είναι ένας από τους φανατικότερους υπέρμαχους της προσωπικής ελευθερίας στο ζωδιακό, δεν χαρίζει αυτό το πολύτιμο αγαθό του για μια σχέση που βαριανασαίνει. Τα αντιμετωπίζει όλα με κάποια ελαφρότητα που τον κάνει να νομίζει πως και το πρόσωπο που ήταν μαζί του θα δει ανώδυνα τον χωρισμό, όπως εκείνος. Και αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ικανός να φύγει από μια σχέση που για τον περισσότερο κόσμο θα ήταν ικανοποιητική, πόσο δε εύκολα φεύγει από μια «ψόφια» κατάσταση, μια σχέση χλιαρή ή σθεναρή. Δεν αντέχει την ανία, την προσμονή, την παθητικότητα και την κατασκευασμένη ελπίδα. Επιστρέφει σε χρόνο ντε τε στην ελεύθερη αγορά αναζητώντας το επόμενο συναρπαστικό πάθος. Το να ξαναγυρίσει στον/στην πρώην είναι χάσιμο χρόνου. Ο Τοξότης είναι «ευάλωτος» και σκέφτεται το παρελθόν όταν ο Άρης είναι σε αναδρομή. Βέβαια, και τότε ακόμη που σκέφτεται και αναπολεί το χτες δεν λυγίζει και δεν μετανιώνει που προχώρησε στο μέλλον. Όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει. Τελεία και παύλα.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ως ένθερμος υπερασπιστής της σταθερότητας, αν η καθημερινότητά του στη σχέση είναι βολική και δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από το έτερο ήμισυ, ανέχεται για αρκετό καιρό τον μαρασμό του έρωτα και δεν υποβάλλεται στη συναισθηματική και υλική ταλαιπωρία ενός χωρισμού. Μένει από υποχρέωση, καθήκον ή συμφέρον σε σχέση ασθενική ή βαρετή. Ο βολεμένος Αιγόκερως, λογικά κρίνοντας, καταλήγει πως είναι περισσότερο ωφέλιμο για τον ίδιον και για τον περίγυρό του να συντηρήσει μια ανούσια σχέση παρά να τη διακόψει. Θα είναι τυπικά εντάξει με τον/την σύντροφό του και το πολύ-πολύ να αναζητήσει αλλού το πάθος που του λείπει, αφού πρώτα βέβαια διασφαλίσει  ότι αυτό δεν θα μαθευτεί και βλάψει την εικόνα του! Η αξιοπρέπεια του καθόλα σοβαρού και σεβαστού στο περιβάλλον του και στην κοινωνία Αιγόκερου, δεν του επιτρέπει να θιγεί ούτε κατ’ ελάχιστον η δημόσια εικόνα του, κι αν το έτερο ήμισυ κάνει κάτι που κατά την εκτίμηση του τον μειώνει, τότε η πόρτα της εξόδου κλείνει εκκωφαντικά. Κι αν τον απατήσουν, τότε αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως και άντε γεια! Τι θα πει ο κόσμος άλλωστε;! Ότι έχει κέρατα;! Ο Αιγόκερως έχει έναν τρομακτικό αυτοέλεγχο και δεν θα δείξει ποτέ ότι θέλει να γυρίσει πίσω μετά από ένα χωρισμό. Σκέφτεται το παρελθόν όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, αλλά λειτουργεί ανάλογα και με τις φάσεις της Σελήνης. Έτσι, μπορεί τη μια βδομάδα να αναπολεί το χτες και την επόμενη να μη θυμάται τίποτα.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με την ίδια ευκολία που ένας Υδροχόος μπαίνει σε μια σχέση βγαίνει κιόλας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, είτε δίνοντας εξηγήσεις είτε κλείνοντας απλά την πόρτα. Δεν αντέχει να καταπιέζεται σε μια τελειωμένη κατάσταση και σπάει γρήγορα τις αλυσίδες που τον δένουν σε μια δυσάρεστη καθημερινότητα. Δεν συμβιβάζεται και δεν κάνει συμβάσεις. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε πως θα φανούν οι επιλογές του στον περίγυρο και κόβει επί τόπου κάθε είδος «γόρδιο δεσμό», ακόμα κι αν πληγώσει. Αν τα πράγματα δεν είναι όπως στην αρχή που τα φανταζόταν, αν του πέρασε ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού, αν βαρέθηκε, τότε τα προβλήματα του πλανήτη τον περιμένουν και δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με τα προσωπικά του. Την κοπανάει και σαν γνήσιος επαναστάτης, με ή χωρίς αιτία, δεν θα κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω. Δεν τον ενδιαφέρει να βρει άμεσα την επόμενη σχέση. Θέλει χρόνο για τον εαυτό του πριν δεσμευτεί ξανά. Δεν εκφράζει τα συναισθήματά του και αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο όπως οι αμφισβητούμενες επανενώσεις. Το σκεπτικό του Υδροχόου είναι πως αφού μια σχέση δεν λειτούργησε αρχικά, δεν θα λειτουργήσει ούτε σε επανάληψη. Με τον Ερμή ανάδρομο, μπορεί να σκεφτεί το παρελθόν αλλά υπό το πρίσμα της λογικής και όχι του συναισθήματος.


ΙΧΘΥΣ

Ένας Ιχθύς, έχοντας την τάση να μυθοποιεί πρόσωπα και καταστάσεις και να μένει πάντα πιστός στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του, είναι ικανός να βρίσκεται ακόμα και μέσα στην κόλαση και να νομίζει πως ζει τον παραδεισένιο έρωτα! Για να φύγει ο Ιχθύς από μια κατάσταση που πνέει τα λοίσθια, μια τοξική ή κλινικά νεκρή σχέση, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, να μην καλύπτει με μελωμένα ελαφρυντικά, με ευαισθητοποιημένες δικαιολογίες και με φρούδες ελπίδες έναν ρεαλισμό που αρνείται να υιοθετήσει.  Αν αντιληφθεί ότι η δική του πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την τρέχουσα, δεν θα μείνει για πολύ στη σχέση. Άλλωστε, ο έρωτας είναι πολύ ψηλά στις αξίες του και δεν μπορεί να τον εξευτελίζει με μια χρεωκοπημένη σχέση. Μπορεί να ξεπεράσει αρκετά γρήγορα τη σχέση που άφησε πίσω του και σπάνια μένει κολλημένος/η με τον/την πρώην του. Μπορεί να αμφιταλαντεύεται για λίγο διάστημα αν έπραξε το σωστό φεύγοντας, αλλά αν έχει πληγωθεί βαθιά δεν θα δώσει δεύτερη ευκαιρία. Τείνει να κοιτά πίσω νοσταλγώντας μόνο τις καλές στιγμές και ξεχνά τα άσχημα, οπότε μπορεί να τα ξαναβρεί στο δρόμο του στην επόμενη σχέση. Με ανάδρομο Ερμή σκέφτεται το χτες και ταλαιπωρείται. Κάποιες φορές, σε αυτές τις περιόδους, λυγίζει στην επιστροφή του παρελθόντος.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.