astropedia.gr

Ζώδια και Υγεία

Ζώδια και Υγεία
Κάθε ζώδιο ελέγχει μία περιοχή του σώματος μας. Το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε επηρεάζει κατά κάποιο τρόπο την ψυχική και σωματική μας υγεία και μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες.

Δείτε λοιπόν την αχίλλειο πτέρνα του κάθε ζωδίου και φροντίστε να αποφεύγετε
τις ασθένειες και τις αρρώστιες που έχουν σχέση με τα ευαίσθητά σας σημεία


Κριός 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου 
Οι Κριοί έχουν γενικά καλή υγεία. Παρόλα αυτά καλύτερα να αποφεύγουν τις υπερβολές. Ο Κριός μερικές φορές είναι επιρρεπής στα ατυχήματα, γιατί είναι απρόσεκτος. Το κεφάλι και το πρόσωπο είναι τα σημεία του σώματος όπου τραυματίζονται συχνότερα. Είναι σημαντικό για τον Κριό να μάθει να χαλαρώνει. Οι Κριοί άνδρες και γυναίκες τα καταφέρνουν συνήθως πολύ καλά στα σπορ. Τα σώματά τους είναι σχετικά καλοφτιαγμένο και ευκίνητα. Οι Κριοί έχουν σχεδόν πάντα καλή κράση. Είναι ικανοί για έντονη φυσική προσπάθεια για μικρά χρονικά διαστήματα. Το ζώδιο του Κριού κυβερνά το κεφάλι και τα νεύρα. Το κεφάλι και το στομάχι είναι τα αδύνατα σημεία αυτού του ζωδίου. Πονοκέφαλοι και πυρετοί είναι συνηθισμένες ενοχλήσεις. Ο Κριός όταν αρρωσταίνει γίνεται ανήσυχος και ανυπόμονος. Εξαιτίας του δυναμισμού του και του ενθουσιασμού του, ο Κριός συνήθως αναρρώνει πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους ανθρώπους. Οι Κριοί γενικά ζουν πολλά χρόνια και έχουν δραστήρια ζωή, ενώ μερικοί μοιάζουν να μη γερνούν ποτέ. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Ταύρος 21 Απριλίου - 20 Μαΐου 
Οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι σ’ αυτό ο ζώδιο έχουν συνήθως πολύ καλή φόρμα σωματικά. Είναι προικισμένοι με γερούς οργανισμούς και μπορούν να αντέξουν πολύ περισσότερο από τους άλλους σε ορισμένες περιπτώσεις. Είναι δυνατοί άνθρωποι τόσο που μερικές φορές προκαλούν την έκπληξη των άλλων. Ο πόνος ή η απειλή αυτού του πόνου δεν τους φοβίζει καθόλου. Είναι υπερήφανοι για την καλή τους υγεία. Ακόμα και όταν είναι άρρωστοι, προτιμούν να μην το παραδεχθούν. Όμως όταν η αρρώστια είναι τέτοια ώστε δεν μπορεί να αγνοηθεί, οι Ταύροι γίνονται θλιμμένοι και καταθλιπτικοί. Γι’ αυτούς, είναι κάτι σαν προσβολή το να αρρωστήσουν. Όταν αρρωστήσουν σοβαρά, αν και έχουν γερό οργανισμό, αργούν να γίνουν καλά. Η ανάρρωση είναι αργή και βαθμιαία. Το αδύνατο σημείο των Ταύρων είναι ο λαιμός τους. Όταν αρρωστήσουν αυτό το σημείο επηρεάζεται πρώτο. Οι πονόλαιμοι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για τους Ταύρους. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Δίδυμος 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου   
Οι Δίδυμοι έχουν συνήθως πολύ δύναμη συσσωρεμένη μέσα τους. Όμως θα πρέπει να προσέχουν γιατί συχνά έχουν την τάση να εξαντλούνται συναισθηματικά. Τα προβλήματα μπορεί να τους καταντήσουν νευρασθενικούς, αν δεν προσέξουν. Ευαίσθητα σημεία τους είναι οι πνεύμονες, τα άνω άκρα και το νευρικό σύστημα. Το χειμώνα πολλοί Δίδυμοι περνούν το ένα κρυολόγημα μετά το άλλο. Οι πονόλαιμοι είναι συνηθισμένο παράπονο των Διδύμων. Γενικά  η υγεία τους είναι αρκετά καλή, αλλά θα πρέπει να μάθουν να τη φροντίζουν. Συχνά οι άλλοι πιστεύουν ότι οι Δίδυμοι είναι φιλάσθενοι, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Το παρουσιαστικό τους είναι συχνά λεπτό και νευρώδες. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Καρκίνος 22 Ιουνίου - 22  Ιουλίου
Το αδύνατο σημείο του ατόμου που έχει γεννηθεί σ’ αυτό το ζώδιο είναι το στομάχι του. Μερικές φορές η υγεία αυτών των ατόμων επηρεάζεται από τη νευρικότητά τους. Αναστατώνονται με το παραμικρό. Ο Καρκίνος, σαν παιδί είναι αρρωστιάρικο και αδύναμο. Η φυσική του κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί σαν εύθραυστη. Μερικά γίνονται πολύ δυνατά άτομα μεγαλώνοντας, αλλά, όμως διατηρούν αυτή την παιδική αδυναμία. Συνήθως οι αρρώστιες τους δεν είναι τόσο σοβαρές όσο φαντάζονται, απλώς το βρίσκουν ευκολότερο να λυπούνται τον εαυτό τους, μερικές φορές. Γενικά, ο Καρκίνος, άνδρας-γυναίκα, είναι ένα ήσυχο άτομο. Εν τούτοις, δεν τους λείπει η δύναμη. Μπορεί να γίνουν πολύ ενεργητικοί όταν το απαιτεί η περίσταση. Γενικά, δεν είναι άτομα που αγαπούν την γυμναστική και την κίνηση και έχουν αδυναμία στις πλούσιες και βαριές τροφές με αποτέλεσμα να γίνονται χοντροί. Μερικοί Καρκίνοι έχουν προβλήματα με τα νεφρά και τα έντερα. Για αυτό, όλοι πρέπει να έχουν μια προσεκτική δίαιτα με φρούτα και λαχανικά. Επίσης, πρέπει να γυμνάζονται καθημερινά, για να φτάσουν υγιείς σε μεγάλη ηλικία. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Λέων 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου
Ο Λέων είναι γενικά καλοφτιαγμένο άτομο, σθεναρό και αντέχει στο στρες και στην υπερένταση. Καμιά φορά όμως το παρακάνει και εξαντλείται. Του αρέσει η πρόκληση, όμως, πολλές φορές αναλαμβάνει κάτι πάνω από τις δυνάμεις του για να αποδείξει την αξία του. Αν και δραστήριο άτομο έχει κι αυτό τα όρια του. Αν αρνηθεί να τα αναγνωρίσει μπορεί να πάθει νευρική υπερκόπωση. Τους αρέσει, γενικά, να ξενυχτούν, πράγμα που μετά από ένα διάστημα μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία τους. Τα αδύνατα σημεία του Λέοντα είναι η σπονδυλική στήλη και η καρδιά. Καρδιακές παθήσεις ή ρευματισμός πυρετός είναι από τις αρρώστιες που προσβάλλουν τους Λέοντες.  Παρόλα αυτά ο οργανισμός τους είναι γενικά ανθεκτικός στις αρρώστιες και συνήθως αναρρώνουν γρήγορα. Αν και γενικά γενναίο άτομο πρέπει να μάθει να αντέχει το σωματικό πόνο. Λατρεύει τις απολαύσεις και συχνά είναι υπερβολικά ενθουσιώδης με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε ατυχήματα. Πρέπει να μάθει να συγκρατεί τον παρορμητισμό του. Το παρουσιαστικό τους είναι συχνά λεπτεπίλεπτο, έχουν εκφραστικά μάτια και πλούσια εντυπωσιακά μαλλιά. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Παρθένος 23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου 
Συνήθως οι Παρθένοι είναι καταπληκτικά υγιείς και ζουν ως τα βαθιά γεράματα. Η μακροβιότητα τους οφείλεται κυρίως στο ότι ζουν μετρημένα, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Οι Παρθένοι φροντίζουν πολύ την υγεία τους γιατί φοβούνται τις αρρώστιες και αρκετά συχνά είναι υποχονδριακοί. Συνήθως το φαρμακείο του σπιτιού τους είναι γεμάτο φάρμακα. Οι Παρθένοι προσέχουν τη δίαιτά τους και συνήθως δεν πίνουν. Τους χρειάζεται όμως και σωστή ξεκούραση, πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο. Γενικά, είναι ευαίσθητα άτομα. Τα νεύρα τους μπορεί να σπάσουν αν βρεθούν σε δύσκολη ή δυσάρεστη σχέση. Έχουν ευαισθησία στο στομάχι και γενικά στο πεπτικό. Θα πρέπει να καταπολεμήσουν τις συχνές κρίσεις μελαγχολίας και υπεραισιοδοξίας. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    


 
Ζυγός  23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου   
Γενικά οι Ζυγοί είναι χαριτωμένοι με λεπτά χαρακτηριστικά. Προσέχουν πολύ την υγεία τους και αποφεύγουν να κάνουν το παραμικρό που θα την έβαζε σε κίνδυνο. Συχνά δεν είναι πολύ ρωμαλέοι και χρειάζονται πολύ ξεκούραση για να νιώθουν καλά. Αν και ποτέ δεν αρνούνται μια πρόσκληση για κοινωνική εκδήλωση συχνά κουράζονται απ’ αυτές. Όταν είναι κουρασμένοι εκνευρίζονται εύκολα. Αν και συνήθως είναι καλοφτιαγμένοι και φαίνονται γεροί δεν είναι αυτό που ονομάζουμε δυνατά άτομα. Η αντοχή τους δεν είναι μεγάλη και αρρωσταίνουν αρκετά εύκολα. Παρόλο όμως ότι είναι ντελικάτα άτομα, αναρρώνουν αρκετά γρήγορα. Τα αδύνατα σημεία των Ζυγών είναι τα νεφρά, η σπονδυλική στήλη και οι γοφοί. Οι γυναίκες Ζυγοί είναι συχνά πολύ όμορφες. Η φωνή τους είναι συνήθως απαλή και τα μάτια τους ζωηρά. Αν και ο άνδρας Ζυγός δε δείχνει πολύ δυνατός πολλές μπορεί να τα βγάλει πέρα με δουλειές που απαιτούν μεγάλη δύναμη. Οι Ζυγοί είναι γενικά ευχάριστοι χαρακτήρες, όταν όμως αρρωσταίνουν γίνονται ιδιότροποι. Έχουν ανάγκη τη συμπόνια των άλλων όταν αρρωσταίνουν κι όταν δεν ικανοποιούνται οι ιδιοτροπίες του, παραπονούνται ότι οι άλλοι δεν τους αγαπούν ή τους παραμελούν. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Σκορπιός 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου  
Γενικά, τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι αρκετά υγιή. Έχουν μεγάλη ενεργητικότητα και αποθέματα δύναμης τα οποία μπορούν να τους βοηθήσουν να τελειώσουν μια δύσκολη μακρόχρονη εργασία, χωρίς να κουρασθούν. Όπως, ήδη, αναφέρθηκε, ο Σκορπιός, άνδρας ή γυναίκα, σπάνια αρρωσταίνει. Όταν, όμως αρρωστήσει –σοβαρά αφήνεται ώστε να γίνει καλά. Η αρρώστια είναι αδυναμία γι’ αυτόν. Ντρέπεται για τον εαυτό του και κάνει ότι μπορεί για να γίνει καλά. Και μερικές φορές καταλήγει χειρότερα από ό,τι είχε ξεκινήσει. Οι Σκορπιοί άνδρες και γυναίκες έχουν συνήθως γερό κορμί και βαθιά ενδιαφέροντα μάτια. Θα μπορούσαμε να τους περιγράψουμε αισθησιακούς σε εμφάνιση και συμπεριφορά. Οι γυναίκες Σκορπιοί είναι όμορφες με βραχνές φωνές –μερικές φορές- και μάλλον σέξι. Το πιο αδύνατο μέρος στην ανατομία του Σκορπιού είναι το στομάχι του. Όποτε αρρωσταίνει, συνήθως, αυτή η περιοχή επηρεάζεται. Γι’ αυτό και οι λογικοί Σκορπιοί δίνουν σημασία στις μικροενοχλήσεις και το φροντίζουν όσο είναι νωρίς. Μερικοί Σκορπιοί παίρνουν μολύνσεις μάλλον εύκολα. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Τοξότης 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου
Οι άνθρωποι που γεννιούνται σ’ αυτό το ζώδιο είναι αρκετά αθλητικοί τύποι. Συνήθως είναι ψηλοί και καλοσχηματισμένοι. Η άσκηση τους αρέσει πολύ. Όσο μεγαλώνουν, αυξάνεται η δύναμή τους και η φυσική τους ικανότητα. Το πιο ευαίσθητο σημείο τους είναι το νευρικό τους σύστημα. Οι αρρώστιες πέφτουν πάνω τους μάλλον ξαφνικά. Δεν φοβούνται να διακινδυνεύσουν, γι’ αυτό και μερικές φορές γίνονται απρόσεκτοι μ’ αποτέλεσμα να παθαίνουν διάφορα ατυχήματα. Σε μεγάλη ηλικία, οι Τοξότες ίσως παρουσιάσουν προβλήματα με το στομάχι τους. Παρά τους πιθανούς κινδύνους, ο μέσος Τοξότης καταφέρνει να μένει νέος και δραστήριος σ’ όλη του τη ζωή. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου  
 
Κατά την παιδική τους ηλικία, οι Αιγόκεροι δεν είναι πολύ δυνατοί. Περνάνε όλες τις παιδικές αρρώστιες. Καθώς μεγαλώνουν γίνονται δυνατοί και υγιείς. Είναι αγωνιστές. Δεν τους αρέσει να χάνουν, ούτε ακόμα και από κάποια αρρώστια. Οι περισσότεροι Αιγόκεροι ζουν πολλά χρόνια. Είναι δραστήρια άτομα με μεγάλη ενεργητικότητα. Τα αδύνατα μέρη του σώματός τους είναι τα γόνατα και οι κλειδώσεις. Όταν πάθουν κάποιο ατύχημα, αυτές οι περιοχές υποφέρουν και όταν γεράσουν γίνονται θύματα αρθριτικών ασθενειών. Είναι λογικά άτομα. Χρειάζονται πολλά φρούτα και λαχανικά για να είναι σε φόρμα. Η διάθεσή τους επηρεάζει και την υγεία τους. Αφήνονται στη μελαγχολία και την κατάθλιψη. Στεναχωριούνται για πολύ απλά πράγματα και αυτό τους κάνει εύκολα θύματα για τις αρρώστιες. Έχουν ανάγκη από ήλιο και καθαρό αέρα. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Υδροχόος 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου
Γενικά, οι Υδροχόοι είναι ευχάριστοι στην όψη. Ίσως είναι αδύνατοι στην κατασκευή, αλλά είναι δυνατοί μ’ ένα παράξενο τρόπο. Έχουν μεγάλη αντίσταση στις αρρώστιες, είναι υγιείς και ξέρουν να προσέχουν τον εαυτό τους. Ενδιαφέρονται για την υγιεινή και παίρνουν όλες τις προφυλάξεις ώστε να μην αρρωστήσουν ποτέ. Η ένταση και το στρες, όμως, μπορούν να τους καταβάλουν και να έχουν άσχημη επίδραση στην υγεία τους, αν και αυτό είναι σπάνιο. Χρειάζεται, όμως, ηρεμία, γαλήνη, καθαρό αέρα, λαχανικά και φρούτα. Τα αδύναμα μέρη του σώματος ενός Υδροχόου είναι οι αστράγαλοι. Σε ατύχημα αυτά τα μέρη επηρεάζονται. Ένας απρόσεκτος Υδροχόος μπορεί επίσης να πέσει θύμα χαμηλής αρτηριακής πίεσης και αναιμίας. Με τις κατάλληλες όμως βιταμίνες και την κατάλληλη τροφή μπορεί να αποφύγει αυτές τις ταλαιπωρίες. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    

 
Ιχθύς 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου 
Ο μέσος Ιχθύς δεν φαίνεται τόσο γερός ή υγιής. Όμως έχει γερό οργανισμό και αναρρώνει αρκετά γρήγορα από τις αρρώστιες. Χρειάζεται πολύ ήλιο και καθαρό αέρα για να είναι καλά. Συνήθως οι Ιχθείς φαίνονται πολύ νεότεροι από την ηλικία τους. Είναι λεπτοί και ντελικάτοι. Οι καλύτεροι χορευτές του κόσμου έχουν γεννηθεί σ’ αυτό το ζώδιο. Τα μάτια τους και τα πόδια τους είναι τα αδύνατα σημεία της ανατομίας τους. Μια καλή δίαιτα είναι αναγκαία για να κρατηθούν σε φόρμα. Ωστόσο, οι Ιχθύες είναι ξεροκέφαλοι και κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Αν συνηθίσουν στο ποτό δύσκολα θα ξεφύγουν. Η θέλησή τους δεν είναι και πολύ δυνατή. Τους αρέσει, μερικές φορές, να λυπούνται και κάνουν ότι μπορούν για να παρουσιάζονται σαν θύματα. Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.    Newsletter