astropedia.gr

Ζώδια και Λουλούδια

Ζώδια και Λουλούδια
Τι ζώδιο είστε; Είστε εμπαθής Σκορπιός, πρακτικός Ταύρος ή ένας αθεράπευτα ρομαντικός Καρκίνος; Το ηλιακό σας ζώδιο μπορεί να μην περιγράφει από μόνο του κατά γράμμα το πεπρωμένο σας αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να κρυφοκοιτάξετε σε κάτι πιο απλό όπως τι λουλούδια σας αρέσουν ή τι λουλούδια θα μπορούσατε να του/της χαρίσετε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που η συζήτηση θα πάει στο τι ακριβώς θα ήταν καλύτερο να στείλετε είτε πρόκειται  για μια δέσμη τολμηρών κόκκινων τουλιπών είτε για ένα μπουκέτο ευωδιαστών κρίνων, κοιτάξτε στα αστέρια για λίγη έμπνευση.


Κριός: 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου

Γεννημένοι κάτω από το σύμβολο του μεταβλητού Κριού, ένα ζώδιο της φωτιάς, είστε σίγουροι και άγριοι. Δυναμικοί και γεμάτοι με ενέργεια που τη μεταδίδετε στο περιβάλλον σας, είστε συνήθως αυτοί που παίρνετε την πρωτοβουλία άμεσα και γρήγορα για να προσφερθείτε εθελοντικά στην περιπέτεια και προτιμάτε τους λιγότερο γνωστούς δρόμους. Στον ενθουσιασμό του Κριού και τον ζήλο του τα λουλούδια που ταιριάζουν είναι αυτά που έχουν το χρώμα του πάθους όπως μια κόκκινη ανθοδέσμη με τουλίπες η τριαντάφυλλα και αγριολούλουδα. που δηλώνουν το ξεκάθαρο και τολμηρό μήνυμα που πάντα ένας Κριός θέλει να δώσει!


Ταύρος: 21 Απριλίου - 21 Μαΐου

Ακόμα κι αν είναι ο πιο πεισματάρης και άγριος από όλα τα ζώδια έχει αναμφισβήτητα καλόκαρδη, ρομαντική και αισθησιακή φύση και προσωπικότητα. Αν και αυτό το γήινο ζώδιο είναι γνωστή επίσης για τις γειωμένες, πρακτικές ασχολίες του έχουν μια εξίσου ισχυρή αγάπη για τα όμορφα πράγματα, την απόλαυση, την ευχαρίστηση και την άνεση. Θα τους αρέσει πάρα πολύ και θα ανεβείτε στην εκτίμησή τους αν τους χαρίσετε λουλούδια που απευθύνονται στις αισθήσεις τους όπως για παράδειγμα μια ανθοδέσμη με μεγαλόπρεπους κρίνους. Ο πλούσιος συμβολισμός τους θα απευθυνθεί στο σεβασμό που έχει ο Ταύρος στην απλότητα της φύσης και το ευωδιαστό άρωμα των κρίνων θα επιτρέψει στη ρομαντική και αισθησιακή πλευρά τους να αναδυθεί.


Δίδυμος: 22 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Εύκολα προσαρμόσιμο ζώδιο και με μια ζωηρή (μερικές φορές συνορεύοντας με τον κακό) φαντασία που μπορεί και να τον οδηγεί σε κρυμμένες καταστάσεις ο Δίδυμος είναι ένα από τα δημιουργικότερα ζώδια του ζωδιακού. Σαν ζώδιο του αέρα δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός ότι ο Δίδυμος διαθέτει μια ιδιαίτερα κοινωνική και εύθυμή προσωπικότητα. Εκφραστικός, ειλικρινής και ομιλητικός, οι έξυπνες ιδιότητες του τον κάνει να αγαπά τη διασκέδαση, τους φίλους και τους συντρόφους. Κάντε λοιπόν μια έκπληξη στον Δίδυμο με μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, ένα λουλούδι που συμβολίζει την ουσία του ζωδίου: αγάπη και συντροφικότητα. Με τη δυνατότητα να μεταβιβαστεί ένα ευρύ φάσμα των μηνυμάτων και των συναισθημάτων ανάλογα με το χρώμα τους, τα τριαντάφυλλα αποτελούν μια τέλεια αντιστοιχία για τις πολυδιάστατες πλευρές αυτού του ζωδίου από τη φιλία μέχρι το πάθος και από την ήρεμη εκλέπτυνση μέχρι μια φωτεινή έκρηξη διασκέδασης.


Καρκίνος: 22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Δεν είναι καθόλου παράξενο εξετάζοντας αυτό το ζώδιο να βρείτε κάτω από την επιφάνεια έναν αθεράπευτα ρομαντικό άνθρωπο. Μερικοί λένε ότι η προσωπικότητα του Καρκίνουs μπορεί να συνοψισθεί σε μια και μόνη λέξη: ευαισθησία και μαζί με αυτό έρχεται μια διάθεση αγάπης και κοινωνίας ψυχών. Δείξτε σε αυτά τα γενναιόδωρα πνεύματα πόσο τα εκτιμάτε με μια σύνθεση λουλουδιών που εμπεριέχει οπωσδήποτε δελφίνια (μια κατάλληλη αντιστοιχία μιας και τα δελφίνια ζουν στο νερό που είναι το στοιχείο του Καρκίνου). Με το συμβολισμό που έχει το λουλούδι αυτό απευθύνεται και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του ευαίσθητου Καρκίνου και του ξυπνάει την ευαισθησία και τον ρομαντισμό του.


Λέων: 23 Ιουλίου 22 - Αυγούστου

Ο Λέοντας είναι κυρίαρχος, αυθόρμητος,  δημιουργικός και εξωστρεφής  Είναι επίσης καλόκαρδος, γενναιόδωρος και αγαπάει με όλη του την καρδιά.. Ισχυρός, αξιότιμος, γεμάτος με αυτοπεποίθηση και αξιοπρεπής, έχοντας γεννηθεί στον αστερισμό αυτό σκέφτεται και ενεργεί με μεγαλοπρέπεια και πάντα έχει μεγαλόπνοα σχέδια. Του αρέσει να είναι πάντα στο προσκήνιο και πάντα θέλει να κλέβει την παράσταση!  : Επιλέξτε γι’ αυτόν μια σύνθεση λουλουδιών που ταιριάζει με τη μεγαλόψυχη προσωπικότητα αυτού του ζωδίου της φωτιάς  όπως μια ανθοδέσμη ηλίανθων. Με τις μεγάλες αναλογίες και το σχήμα τους, το ορθάνοιχτο λουλούδι τους σαν χαμογελαστό πρόσωπο και το συμβολισμό που παραπέμπει στον πλανήτη Ήλιο, κυβερνήτη του ζωδίου αλλά και σύμβολο ευτυχίας και ζεστασιάς, οι ηλίανθοι μεταφέρουν το μήνυμα της εμπιστοσύνης, της εκτίμησης και της αγάπης.


Παρθένος: 23 Αυγούστου - 23 Σεπτεμβρίου

Με μια τάση για τη λεπτομέρεια, οι Παρθένοι είναι συχνά γνωστοί για την επιμελή προσωπικότητά τους. Και ενώ οι άνθρωποι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι συχνά μέτριοι και ντροπαλοί, κάτω από την απλή και ταπεινή εξωτερική τους εμφάνιση, υπάρχει μια σοφή και πνευματώδης πλευρά επίσης, με μια έντονη και βαθιά κατανόηση των ανθρώπων γύρω τους. Εκπλήξτε αυτό το κατά τα άλλα πρακτικό, διανοητικό και σοβαρό γήινο ζώδιο με μια σύνθεση λουλουδιών που προκαλεί την πιό ξέγνοιαστη πλευρά τους. Οι μαργαρίτες όπως επίσης τα αγριολούλουδα και οι πολύβλαστες συνθέσεις με αστεροειδή λουλούδια θα υποκινήσουν τη φαντασία ενός Παρθένου και θα τους  πείσουν να δείξει την χαλαρή, διασκεδαστική του πλευρά.


Ζυγός: 24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου

Θεωρείται από πολλούς ως το πιο αξιαγάπητο και χαριτωμένο από όλα τα ζώδια γιατί κατά τη διάρκεια του μήνα που ανατέλλει ο Ζυγός γίνεται η συγκομιδή όλης της δουλειάς που έχει γίνει από την άνοιξη. Ο Ζυγός με το σύμβολό του τη ζυγαριά, προσωποποιεί την τέλεια ισορροπία και την αρμονία. Ρομαντικοί και γοητευτικοί, όσοι είναι γεννημένοι σε αυτό το αέρινο ζώδιο είναι από τη φύση τους καλοί και ευγενικοί και θα χαρούν αν τους χαρίσετε λουλούδια με μακριούς και δυνατούς μίσχους ενώ θα γοητευθούν από μια σύνθεση λουλουδιών που είναι προσεγμένη, επικρατεί το ροζ χρώμα και μεταφέρει τη σκέψη και το ενδιαφέρον του αποστολέα.


Σκορπιός: 24 Οκτωβρίου  - 22 Νοεμβρίου

Είναι το πιο έντονο και ισχυρό από τα ζώδια του ζωδιακού. Η αντοχή τους και η δύναμη της θέλησης τους είναι απέραντη, η πεποίθησή τους ισχυρή και η εκδίκησή τους σκληρή. Οι Σκορπιοί όμως είναι πολύ ευαίσθητοι και συγκινούνται από πολλά πράγματα και όταν έχουν βρει έμπνευση  μπορούν να κάνουν τα πάντα, να υπερβούν κάθε όριο και να κινήσουν γη και ουρανό. Οι αισθησιακοί Σκορπιοί θα τσιμπήσουν με την καλή έννοια με μια ανθοδέσμη με κόκκινες παιωνίες οι οποίες λόγω του σχήματος αλλά και του χρώματός τους συνδυάζουν το αισθησιακό με τη δύναμη καθώς επίσης το γεγονός ότι οι παιωνίες σχετίζονται και συμβολίζουν την καλή τύχη και την ευημερία.


Τοξότης: 23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου

Ο Κένταυρος που είναι το μυθολογικό σύμβολο του Τοξότη και ο οποίος είναι μισός άνθρωπος και μισός άλογο, αντιπροσωπεύει τον ισχυρό συνδυασμό της διάνοιας με τη σωματική δύναμη. Οι Τοξότες διψάνε κυριολεκτικά για την εξερεύνηση, τη φρέσκια σκέψη και τα ταξίδια. Και είναι άτομα φιλόδοξα και αισιόδοξα και δε χάνουν εύκολα την ελπίδα τους. και γι’ αυτό το λόγο έχουν πάντα τύχη στη ζωή τους. Η προσωπικότητά τους είναι πολυδιάστατη και ένα λουλούδι που θα τους αρέσει και θα τους βάλει σε μια ευχάριστη διαδικασία σκέψης είναι το εξίσου πολυδιάστατο γαρύφαλλο. Συνδεμένο με μια μυριάδα συμβολισμών - αγάπη, γοητεία, διάκριση, τύχη (το λευκό) - τα  γαρύφαλλα αντιπροσωπεύουν πλήρως τη φύση, τη δίψα για την περιπέτεια, τη διάνοια και την καλή τύχη αυτού του παθιασμένου και ανθεκτικού ζωδίου της φωτιάς.


Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου

Ο αρμόδιος και αξιόπιστος Αιγόκερως είναι ένα από τα σταθερότερα και σοβαρότερα ζώδια και ανήκει φυσικά στο στοιχείο της Γης. Είναι πιο ευτυχισμένοι όταν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους είναι σταθερό και ασφαλές και για να το έχουν αυτό μπορούν να πειθαρχήσουν πολύ. Τους αρέσουν και εκτιμούν πολύ τις αφρικάνικες βιολέτες με τα φωτεινά ζωηρόχρωμα λουλούδια και τα μαλακά, βελούδινα πέταλά τους που ταιριάζουν με την προσωπικότητα τους Συμβολίζοντας την πίστη - ένα γνώρισμα σύμφωνο με τη σταθερή φύση του Αιγόκερω – και με έναν ελαφρύ υπαινιγμό  αισθησιασμού, η αφρικανική βιολέτα μπορεί ακριβώς να είναι το πλέον κατάλληλο λουλούδι για να του προσφέρετε..


Υδροχόος: 21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου

Μην ξεγελιέστε από την επιτακτική ανάγκη του ζωδίου για ανεξαρτησία γιατί κάτω από την επιφάνεια και την τάση του για ανεξαρτησία ο Υδροχόος είναι πάρα πολύ ρομαντικός. Είναι ζώδιο του αέρα με μια τίμια, πιστή, πνευματική και διαισθητική φύση, μπορεί να δεσμευτεί και είναι πιστός στους ανθρώπους που αγαπάει. Με την ήρεμη ομορφιά, την έξυπνη μορφή και την έμφυτη επιείκειά τους, οι ορχιδέες είναι μια τέλεια προσφορά αγάπης και εκτίμησης στα πνευματικά και διαισθητικά χαρακτηριστικά του Υδροχόου και με το συμβολισμό που έχουν για την αγάπη, την ομορφιά και τη δύναμη, οι ορχιδέες θα μιλήσουν κατευθείαν στην ψυχή του Υδροχόου.


Ιχθύες: 20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου

Οι Ιχθύες φημίζονται για την ευγένεια και την ευαισθησία τους και διαθέτουν περισσότερη κατανόηση από τα άλλα ζώδια. Είναι ζώδιο του Νερού με μια ανοικτή καρδιά, ένα γενναιόδωρο πνεύμα και συμπόνια, δεν είναι περίεργο λοιπόν  που είναι δημοφιλείς σε όλους τους ανθρώπους. Βολικοί και στοργικοί, κινούνται με τη συγκίνηση παρά την ορθολογιστική ικανότητα και τους κυβερνά το ένστικτο. Χαρίστε τους λοιπόν λουλούδια που ανθίζουν και μεταφέρουν τον μεγάλο θαυμασμό και την εκτίμησή σας λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να αισθανθούν άβολα και ανήσυχα αν η ανθοδέσμη είναι μεγάλη και εντυπωσιακή ή αν η σύνθεση των λουλουδιών είναι πολύ τολμηρή. Ένα ιδανικό λουλούδι για τους Ιχθείς θα ήταν τα λευκά κρίνα.Newsletter