astropedia.gr

Ζώδια και Στρες

Ζώδια και Στρες
Όλοι μας λίγο πολύ αγχωνόμαστε. Άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο. Τι ρόλο όμως παίζουν τα ζώδια στο στρες και στο άγχος που νιώθουμε;


ΚΡΙΟΙ
 

Οι Κριοί διακατέχονται από ένα άγχος σχετικά με την εντύπωση που κάνουν στους άλλους. Θέλουν πάντα να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να φτάνουν και στην υπερβολή. Όταν αγχώνονται ιδιαίτερα το ρίχνουν στην εργασιοθεραπεία.


ΤΑΥΡΟΙ 

Φυσικά οι Ταύροι αγχώνονται ιδιαίτερα με την οικονομική τους κατάσταση. Κάθε αστάθεια στα οικονομικά τους είναι ικανή να φτάσει το άγχος τους στο αποκορύφωμα. Και φυσικά όταν αγχώνονται το ρίχνουν, που αλλού; Μα στο φαγητό που του έχουν και αδυναμία.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι δεν φημίζονται για το άγχος τους, ανήκουν στα χαλαρά ζώδια του ζωδιακού κύκλου και ξέρουν να περνάνε ανέμελα τη ζωή τους. Αν θα ήταν πάντως να αγχωθούν για κάτι, αυτό θα ήταν για να πετύχουν αυτό που έχουν βάλει στο μυαλό τους. Κι όταν αγχωθούν τι κάνουν; Μόλις το συνειδητοποιήσουν, ξεφορτώνονται αυτό που τους αγχώνει και νιώθουν μια χαρά!


ΚΑΡΚΙΝΟΙ  

Μα για τι άλλο θα μπορούσε να αγχωθεί ένας Καρκίνος εκτός από το σπίτι του και την οικογένειά του. Το μόνιμο άγχος των Καρκίνων είναι η οικογένεια. Ζουν και αγχώνονται μόνο γι’ αυτό. Όταν έχουν άγχος είναι ικανοί να φάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και πάνω απ’ όλα τα νύχια τους!


ΛΕΟΝΤΕΣ

Οι Λέοντες διακατέχονται από άγχος για να μην χάσουν τα πρωτεία τους. Κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν το θαυμασμό των άλλων και γι’ αυτό στρεσάρονται ιδιαίτερα. Το ευχάριστο είναι πάντως, πως τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν, γι’ αυτό και δύσκολα πέφτουν σε κατάθλιψη.


ΠΑΡΘΕΝΟΙ
 

Για τους Παρθένους ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Η λέξη «στρες» είναι φτιαγμένη μόνο για αυτούς. Η τελειομανία τους δεν τους αφήνει λεπτό να ησυχάσουν. Αγχώνονται για τα πάντα και σχεδόν ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι. Αποτέλεσμα; Συχνά πάσχουν από ανορεξία και κατάθλιψη.


ΖΥΓΟΙ  

Ευτυχώς για τους Ζυγούς δύσκολα ανατρέπεται η ισορροπία τους. Επειδή στη ζωή τους είναι μετρημένοι και ισορροπημένοι δύσκολα αγχώνονται και αυτό όταν θα συμβεί θα έχει να κάνει με την ομορφιά τους, μιας και το αδύνατό τους σημείο είναι η ωραιοπάθειά τους. Εύκολα όμως καταπολεμούν το άγχος τους πηγαίνοντας μια βόλτα για ψώνια και αγοράζοντας αρκετά δωράκια για τον εαυτό τους!


ΣΚΟΡΠΙΟΙ
 

Η μεγαλύτερη αιτία στρες για τους Σκορπιούς έχει να κάνει με τον έρωτα. Όταν ερωτεύεται ένας Σκορπιός τραβάει μεγάλα ζόρια γιατί η ζήλια του δεν τον αφήνει να πάρει αναπνοή. Βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση άγχους και θέλει να νιώθει πως ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό τον σύντροφό του. Όταν τελικά καταλάβει πως δεν έχει πετύχει στον ερωτικό τομέα, τότε γίνεται επικίνδυνα αυτοκαταστροφικός!


ΤΟΞΟΤΕΣ 

Ο Τοξότης, αν και δεν φαίνεται, ωστόσο είναι ιδιαίτερα αγχώδης τύπος. Μπορεί να αγχωθεί με το παραμικρό, όμως δεν το δείχνει σε κανέναν με αποτέλεσμα πολλοί να τον θεωρούν αναίσθητο. Όταν τον πιάνουν οι κρίσεις άγχους του, καταφεύγει στην υπνοθεραπεία και τα ξεχνάει όλα.


ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ
  

Για ένα άτομο καριέρας, όπως είναι ο Αιγόκερως, το άγχος δεν θα μπορούσε παρά να είναι μόνιμος σύντροφος. Ωστόσο αν και ο Αιγόκερως στρεσάρεται συνεχώς για τα επαγγελματικά του, στο τέλος καταφέρνει να βάζει τα πράγματα σε μια σειρά και να αποφεύγει τις αρνητικές συνέπειες του έντονου άγχους.


ΥΔΡΟΧΟΟΙ

Οι Υδροχόοι δεν ανήκουν στα ζώδια που στρεσάρονται ιδιαίτερα. Αν τύχει και στρεσαριστούν αυτό θα έχει να κάνει με θέματα που αφορούν τον πλανήτη και γενικότερα την ανθρωπότητα. Η κοινωνικότητά τους και η εξωστρέφειά τους είναι τα δύο χαρακτηριστικά που τους βοηθάνε να εκτονώνουν το άγχος τους.


ΙΧΘΥΕΣ
   

Οι Ιχθύες είναι μόνιμα στρεσαρισμένοι και συναισθηματικά μπλοκαρισμένοι. Αγχώνονται με το παραμικρό και το χειρότερο είναι πως δεν εκδηλώνονται παρά τα κρατάνε όλα μέσα τους. Σε στιγμές έντονου άγχους οδηγούνται στην κατάθλιψη, ενώ αρκετές φορές χαλαρώνουν με τη βοήθεια του ποτού ή των ηρεμιστικών.Newsletter