astropedia.gr

Αστρολογία και γυμναστική

Αστρολογία και γυμναστική
Πώς μπορούμε να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη της γυμναστικής μέσα από την Αστρολογία; (Ταύρε, Καρκίνε ή Ζυγέ μην τρομάζεις με την λέξη «γυμναστική», ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ το άρθρο, αφορά και εσένα!)

Σύμφωνα λοιπόν με την παραδοσιακή αστρολογία που έχει τις ρίζες της στους Βαβυλώνιους και τους Χαλδαίους, η κάθε μέρα της εβδομάδας κυβερνάται από ένα ουράνιο σώμα, τον Ήλιο, την Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο, χρωματίζεται δηλαδή από κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Το ανθρώπινο σώμα όμως χωρίζεται και αυτό σε ζώνες επιρροής των πλανητών, έτσι συνδυάζοντας αυτές τις πληροφορίες θα δούμε ποιο είδος γυμναστικής ταιριάζει στην κάθε μέρα της εβδομάδας, αλλά και ποιο μέρος του σώματος είναι προτιμότερο να γυμνάζουμε!

Σημείωση: όπως οι ημέρες, έτσι και οι ώρες της κάθε ημέρας κυβερνώνται από έναν πλανήτη. Άρα αν θέλεις να πετύχεις την τέλεια εκγύμναση του σώματός σου, προτίμησε πλανητική ώρα Άρη ή Ήλιου. Για τις πλανητικές ώρες μπορείς να διαβάσεις πιο αναλυτικά εδώ.

Δευτέρα
Σελήνη
Το ουράνιο σώμα που κυβερνά την Δευτέρα είναι η Σελήνη, που συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου. Η αντιστοιχία της με το ανθρώπινο σώμα είναι το στήθος και η κοιλιά, έτσι είναι μια εξαιρετική ημέρα για ασκήσεις που γυμνάζουν το στήθος και τους κοιλιακούς. Η Σελήνη συνδέεται επίσης με τις γυναίκες, έτσι η συμμετοχή σε προγράμματα εκγύμνασης που απευθύνονται κυρίως στο γυναικείο κοινό, θεωρείται ιδανική. Ταυτόχρονα, η υδάτινη πλευρά της Σελήνης καθιστά την Δευτέρα ιδανική για κολυμβητήριο. Αντίθετα, για κάποιους που αναζητούν όμως πιο έντονη άσκηση, τότε οι συμβολικές δαγκάνες του Καρκίνου θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε προπόνηση μποξ!

Τρίτη
Άρης
Ο κόκκινος πλανήτης που πήρε το όνομά του από τον θεό του πολέμου, είναι το ουράνιο σώμα που κυβερνά το ίδιο το μυϊκό σύστημα, την δράση, την ένταση, το πάθος, την ορμή και την ρώμη. Η Τρίτη είναι η μέρα του και τα ζώδια που κυβερνά είναι ο Κριός, αλλά και ο Σκορπιός στην παραδοσιακή αστρολογία. Εδώ λοιπόν αναζητούμε ένα είδος γυμναστικής που να πιάνει όλο το σώμα, έντονο, εξαιρετικά δραστήριο και σχετικά σύντομο, χωρίς βαρετές επαναλήψεις. Ιδανικό θα μπορούσε να είναι λοιπόν το cross fit, η έντονη διαλειμματική γυμναστική (γρήγορες εναλλαγές στον ρυθμό και την ένταση, όπως πχ. το bike/cycling training) ή κάποιο είδος γυμναστικής που συνδυάζει την εκγύμναση με την πολεμική τέχνη, όπως το body combat.

Τετάρτη
Ερμής
Ο κατεργάρης αγγελιοφόρος των θεών με τα φτερά στα πόδια δίνει το όνομά του στον πλανήτη της επικοινωνίας και η Τετάρτη είναι η μέρα του. Στο ανθρώπινο σώμα ο Ερμής κυβερνά τα χέρια, τους ώμους αλλά και την κοιλιά (λόγω της Παρθένου που σχετίζεται με τα έντερα στο σώμα μας). Έτσι ασκήσεις για ώμους, δικέφαλους/τρικέφαλους αλλά και κοιλιακούς, αποδίδουν άψογα. Για κάποιους όμως που θέλουν κάτι πιο ανάλαφρο, που να συνδυάζει σώμα αλλά και νου (ο Ερμής συνδέεται με το μυαλό), εξαιρετικές ιδέες είναι το τέννις, ή πιλάτες, την αερόβια μέθοδο εκγύμνασης που αυξάνει την ευλυγισία του σώματος, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό.

Πέμπτη
Δίας
Ο γίγαντας του πλανητικού μας συστήματος κυβερνά στην αστρολογία κάθε είδους ανάπτυξη και επέκταση. Αν λοιπόν στόχος μας μέσα από την γυμναστική είναι η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, τότε η Πέμπτη –η ημέρα που κυβερνά ο Δίας– μοιάζει απόλυτα εναρμονισμένη με τις ανάγκες μας. Ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη και τους Ιχθύς, ζώδια που στο ανθρώπινο σώμα συνδέονται με τα πόδια, έτσι η Πέμπτη είναι μια εξαιρετική ημέρα για να γυμνάσουμε μηρούς, γάμπες και κατά συνέπεια γλουτούς, ώστε να σμιλέψουμε και να δώσουμε όγκο στις περιοχές αυτές. Τα ομαδικά αθλήματα είναι εξαιρετικά για αυτή την μέρα, προγράμματα body pump αποδίδουν άψογα, ενώ αν συνδυάσουμε το υδάτινο στοιχείο των Ιχθύων, κάποιο είδος υδάτινου σπορ όπως πόλο είναι μια έξοχη επιλογή.

Παρασκευή
Αφροδίτη
Η θεά της ομορφιάς δίνει το όνομά της στον πλανήτη της Αγάπης και του Έρωτα. Η Παρασκευή είναι η μέρα που κυβερνάται από την Αφροδίτη και τα ζώδια που κυβερνά είναι ο Ταύρος και ο Ζυγός. Σαν πλανήτης η Αφροδίτη ουδεμία σχέση έχει με κοπιαστικές δραστηριότητες, έτσι η κουραστική γυμναστική δεν είναι μια αποδοτική επιλογή. Ωστόσο, προγράμματα στο γυμναστήριο που γυμνάζουν μέσω του χορού, όπως για παράδειγμα η zumba, είναι μια εξαιρετική επιλογή και δίνουν παράλληλα την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, το στοιχείο της Αφροδίτης! Επίσης, η Αφροδίτη λέγεται και «Καλλίπυγος» (αυτή που έχει όμορφα οπίσθια) έτσι και η Παρασκευή είναι κατάλληλη μέρα για ασκήσεις γλουτών, αν δεν προλάβατε την Πέμπτη!

Σάββατο
Κρόνος
Ο πλανήτης που φέρει –αδίκως– κακή φήμη είναι ο αυστηρός Κρόνος που κυβερνά τον Αιγόκερω και παραδοσιακά τον Υδροχόο. Ημέρα του είναι το Σάββατο και στην αστρολογία σχετίζεται με την πειθαρχεία, την υπομονή, την αντοχή και τον αυτοέλεγχο. Ανάλογα λοιπόν με τις σωματικές ανάγκες του καθενός από εμάς, το Σάββατο είναι εξαιρετικό τόσο για την γυμναστική με την πιο κλασική της έννοια, δηλαδή γυμναστική με βάρη, που αυξάνει τις αντοχές ή την γυμναστική για απώλεια βάρους, όσο για την γιόγκα, που συνδυάζει τον έλεγχο της αναπνοής, των μυών και του νου, σε επαφή με την πιο μυστικιστική πλευρά του πλανήτη.  

Κυριακή
Ήλιος
Ναι, πράγματι την Κυριακή όλοι μας θα προτιμούσαμε να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε από την κουραστική καθημερινότητα, σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι πολλά γυμναστήρια είναι κλειστά τις Κυριακές. Ωστόσο, η Κυριακή που κυβερνάται από τον ζωοδότη του ηλιακού μας συστήματος είναι ιδανική για κάθε είδους διασκεδαστική γυμναστική. Ο Ήλιος στην αστρολογία κυβερνά τον Λέοντα, και στο ανθρώπινο σώμα την καρδιά και την πλάτη. Έτσι, έντονη άσκηση τύπου cardio, με την αγαπημένη μουσική να παίζει στα ακουστικά, είναι άψογη ιδέα, ενώ για τους τυχερούς που το γυμναστήριό τους είναι ανοιχτό και τις Κυριακές, μπορούν να δουν θεαματικά αποτελέσματα γυμνάζοντας την πλάτη!
Ποιο είδος γυμναστικής ταιριάζει με το ζώδιό σου; Διάβασε το άρθρο μας.Newsletter