astropedia.gr

Η διελεύση του Ερμή από τους γενέθλιους οίκους

Η διελεύση του Ερμή από τους γενέθλιους οίκους
Ο Ερμής είναι ένας πλανήτης που κινείται γρήγορα και τα περάσματά του από κάθε τομέα του ωροσκοπίου μας ζωντανεύουν και μας κινητοποιούν. Είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την επικοινωνία και την κίνηση και οι διελεύσεις του φανερώνουν τις σκέψεις και τις προθέσεις μας, αλλά και την πνευματική μας κατάσταση.  

Διέλευση Ερμή από τον 1ο γενέθλιο οίκο

Κατά την διάρκεια της διέλευσης του Ερμή από τον πρώτο γενέθλιο οίκο σου προβάλλεις την αυτοέκφραση σου και τις ατομικές σου σκέψεις σαν ταυτότητα. Σε απασχολεί η εξωτερική σου εμφάνιση και οι εντυπώσεις που δημιουργείς σε αυτούς που έρχεσαι σε επαφή.  Η συμπεριφορά σου είναι περισσότερο νεανική, ο παρορμητισμός σου είναι μειωμένος, είσαι πιο ανάλαφρος, προσελκύεις το ενδιαφέρον ανθρώπων και απολαμβάνεις ευχάριστες συζητήσεις μαζί τους.

Εκφράζεις ελεύθερα, γνήσια και αυθεντικά τις απόψεις σου για τους ανθρώπους και επικοινωνείς άμεσα τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σου. Είσαι πολύ ομιλητικός και επικοινωνείς τις σκέψεις σου γρήγορα και αποτελεσματικά, έχεις πολλές ιδέες και είσαι σε μια πραγματική διανοητική υπερδραστηριότητα  γιατί προσπαθείς να μάθεις και να γνωρίσεις πολλά και διαφορετικά θέματα ταυτόχρονα. Είσαι διανοητικά ανήσυχος και αναζητάς νέες και χρήσιμες πληροφορίες.

Προσαρμόζεσαι γρήγορα στις καταστάσεις και η προσωπικότητα σου είναι πνευματώδης. Λειτουργείς σαν διανοούμενος και προβάλλεις τις ατομικές σκέψεις σου και γνώμες σου σαν ταυτότητα. Μπορείς άνετα με την δύναμη των ιδεών σου και με τον τρόπο που τις εκφράζεις στον προφορικό αλλά και τον γραπτό λόγο, να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν σε ό,τι σε ενδιαφέρει.

Προσπαθείς να αναγνωριστεί και να γίνει αντιληπτή η ατομικότητα σου. Μέσα από συζητήσεις που κάνεις θέλεις να εισπράξεις το ενδιαφέρον άλλων ατόμων και αυτό μπορεί να γίνει με φλυαρία αλλά και νευρικότητα. Είναι διάστημα που γίνεσαι υπερκινητικός και ανήσυχος. Η σκέψη  σου λειτουργεί υπερδραστήρια, διασπάται σε πολλά θέματα ταυτόχρονα και δεν είναι πάντα αντικειμενική. Οι διφορούμενες σκέψεις που έχεις δεν σε βοηθούν να παίρνεις οριστικές αποφάσεις για κανέναν ζήτημα.  

Διέλευση Ερμή από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Ερμή από στον οίκο των προσωπικών οικονομικών και αυτών που κατέχεις και χρησιμοποιείς,  ενεργοποιεί την σκέψη σου για ό,τι εκτιμάς στην ζωή και για τις υλικές και πνευματικές σου  αξίες.

Είναι διάστημα που αναλύεις και επιμελείσαι  θεωρητικά και πρακτικά τις οικονομικές σου υποθέσεις και τα εισοδήματα σου. Έχεις μια πιο πρακτική και λογική προσέγγισή στις οικονομικές σου υποθέσεις  και η σκέψη σου είναι επικεντρωμένη στα χρήματα, στα υπάρχοντα και στις προσωπικές αξίες. Αναζητάς τρόπους και ιδέες να αυξήσεις το εισόδημα σου από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, πωλήσεις και επένδυση χρημάτων με σκοπό το κέρδος.

Οι συζητήσεις που κάνεις είναι πιο πρακτικές, δεν είναι επιπόλαιες και τα καταφέρνεις πολύ καλά στις δοσοληψίες. Μπορείς να κερδίσεις χρήματα μέσα από δραστηριότητες που έχουν σχέση με ηλεκτρονικό εμπόριο και από επαγγέλματα που αφορούν επικοινωνίες.Μπορεί στο μεγάλο φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων που κινείσαι να διασπάσαι σε παράλληλες δραστηριότητες κυνηγώντας το κέρδος ή να ξοδεύεις όσο κερδίζεις  γιατί στις αγορές σου γίνεσαι σπάταλος.

Ανησυχείς πάρα πολύ για την οικονομική σου ευρωστία και σκέφτεσαι με οικονομικά κριτήρια. Αν αισθάνεσαι ότι η συναισθηματική και νοητική σου κατάσταση είναι μπερδεμένη προσπάθησε να αποφύγεις  να πάρεις μεγάλες αποφάσεις. Αν οι εξελίξεις με τα οικονομικά σου σε προβληματίσουν αναζήτησε λύσεις μέσα από διαπραγματεύσεις και διακανονισμούς οφειλών. Ίσως εκχωρήσεις σε άλλους το δικαίωμα να διαχειρίζονται τις οικονομικές σου υποθέσεις.

Διέλευση Ερμή από τον 3ο γενέθλιο οίκο

Με την διέλευση του Ερμή στον οίκο της άμεσης επικοινωνίας έχεις άνεση σε κάθε είδους λεκτικής επαφής με ανθρώπους. Κατά την επιρροή της διέλευσης μιλάς ώρες στο τηλέφωνο, ανταλλάσσεις πληροφορίες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ασχολείσαι με προβλήματα του αυτοκινήτου. Αυξάνονται οι ρυθμοί στον τρόπο που συνομιλείς καθώς θέλεις να επικοινωνείς με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όπως γείτονες, συμμαθητές, συνάδελφους στη δουλειά.

Η διέλευση του Ερμή από τον τρίτο οίκο σου δεν προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση. Οι ρυθμοί των γεγονότων στο περιβάλλον σου, αλλά και οι πληροφορίες που εισπράττεις, θα  είναι τόσο έντονοι που δεν θα μπορείς να το αποφύγεις. Το μυαλό σου δουλεύει και απασχολείται σε υπερβολικό βαθμό,  διεγείρεται η νοητική σου περιέργεια για διάφορα θέματα, γίνεσαι πνευματώδης και έξυπνος, εκφράζεις τις ιδέες σου με ευφράδεια, αλλά εμπλέκεσαι  με πολλές επιφανειακές επαφές.

Έχεις μεγάλη νευρικότητα και παρασύρεσαι από τα στιγμιαία ερεθίσματα που κεντρίζουν τα νοητικά σου ενδιαφέροντα. Τα ενδιαφέροντά σου ίσως είναι διάσπαρτα και δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε θέματα που απαιτούν προσοχή και νοητική επιμονή. Υπερφορτώνεις την σκέψη σου με ασήμαντες και ενδεχομένως άχρηστες πληροφορίες και εμπλέκεσαι σε διαμάχες για ασήμαντες αφορμές από νοητική κούραση.

Προσπάθησε να μην παρασυρθείς από την νοητική υπερδραστηριότητα γιατί ενδέχεται να σε κουράσει, να θυμώσεις και να μην μπορείς να σκεφτείς με διάκριση. Για τον ίδιο λόγο αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να προσπαθήσεις να καταλήξεις σε συμπεράσματα σχετικά με κάποιο θέμα. Αν δυσκολευτείς, αναζήτησε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Διέλευση Ερμή από τον 4ο γενέθλιο οίκο
Η διέλευση του Ερμή από τον οίκο που φανερώνει τις συναισθηματικές εμπειρίες που είχες από παιδί ως τώρα, σου δημιουργεί την ανάγκη  συγκέντρωσης και αναζητάς μοναχικές στιγμές για να ηρεμήσεις και να σκεφτείς ό,τι σε έχει δυσκολέψει.Απασχολούν τη σκέψη σου προσωπικά θέματα, άτομα της οικογένειας και αγαπημένα πρόσωπα.

Το ενδιαφέρον σου στρέφεται σε  συζητήσεις σχετικά με την ζωή σου, το προσωπικό  παρελθόν σου και οικογενειακά ζητήματα. Η ανάγκη της νοητικής απομόνωσης που νιώθεις δεν έχει σχέση με αρνητικές αντιδράσεις. Δεν αποτραβιέσαι για να αποφύγεις την σύγκρουση με την πραγματικότητα αλλά για να σκεφτείς κατά πόσο η προσωπική και οικογενειακή σου ζωή ικανοποιεί τις τωρινές ανάγκες σου.

Μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου με ανθρώπους του οικογενειακού περιβάλλοντός και όλα τα σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με το παρελθόν και να εκφράσεις τις ανησυχίες και του προβληματισμούς που σε απασχολούν στο εδώ και τώρα. Είναι διάστημα που όλη η νοητική και πνευματική δραστηριότητά σου έχει σχέση με το σπίτι. Ασχολείσαι με θέματα του εσωτερικού χώρου που κατοικείς, αλλάζεις διακόσμηση και ταξινομείς πράγματα και αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για σένα.

Επίσης με τον Ερμή να διελαύνει από τον τέταρτο γενέθλιο οίκο, δυσκολεύεσαι στην επικοινωνία σε περιβάλλον το οποίο δεν σου είναι οικείο συναισθηματικά και μπορεί να αλλάξεις κατοικία ή διαμονή γιατί αναζητάς ένα χώρο στον οποίο να νιώθεις πιο ασφαλής προσωπικά.

Διέλευση Ερμή από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Με τον Ερμή να περνάει από τον οίκο της δημιουργικότητας θέλεις να εκφραστείς μέσα από τις σκέψεις σου και να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους γύρω σου με την αισιοδοξία και τη χαρά που έχεις. Εκφράζεις με την άνεση του λόγου τις ιδέες σου και χαίρεσαι να συζητάς. Αναζητάς την διασκέδαση και  δραστηριοποιείσαι σε ό,τι σου προσφέρει ικανοποίηση, χαρά και ανεμελιά, όπως τα παιδιά και με τη συμπεριφορά σου βγάζεις το μικρό παιδί που έχεις μέσα σου.

Θέλεις παντού να κερδίζεις το ενδιαφέρον των άλλων και η δυνατή ανάγκη για δημιουργική αυτοέκφραση που έχεις σου χαρίζει παιχνιδιάρική και αυθόρμητη διάθεση για αστεία. Με την ικανότητα που έχεις στην ομιλία, μπορείς να εκφραστείς καλλιτεχνικά και να διοχετεύσεις την δημιουργικότητα και το αίσθημα της χαράς στην επαφή σου με παιδιά.

Συχνά οι ιδέες που έρχονται στο μυαλό σου δεν έχουν καμία ειδική λειτουργική ανάγκη εκτός από το να εισπράξεις την προσοχή. Καλό είναι να είσαι προσεκτικός και να μην μεταφέρεις την παιχνιδιάρικη διάθεση που έχεις στην  επικοινωνία σου με άλλους ανθρώπους για την δική σου διασκέδαση. Επικοινωνείς με αυτόν τον τρόπο γιατί θέλεις να  απελευθερώσεις όλη την νοητική ενέργεια που έχεις  προς τα έξω και δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες κανενός.

Με τη διέλευση του Ερμή από τον πέμπτο οίκο  έχεις αισιοδοξία και ανάλαφρη διάθεση και ερωτεύεσαι άτομα για τις ιδέες τους. Απολαμβάνεις την επικοινωνία μαζί τους επιπόλαια και επιφανειακά χωρίς την ανάγκη σοβαρής δέσμευσης.

Διέλευση Ερμή από τον 6ο γενέθλιο οίκο
Με τον Ερμή φυσικό κυβερνήτη του έκτου σπιτιού, απασχολούν την σκέψη σου οι εργασιακές σχέσεις και η υγεία. Σε ό,τι δραστηριοποιείσαι νοητικά, αναζητάς το τέλειο και την λεπτομέρεια και προγραμματίζεις προσεκτικά και μεθοδικά την κάθε σου προσπάθεια. Με την ικανότητά σου να αναλύεις, λειτουργείς με κανόνες, ανάγκες και υποχρεώσεις που ορίζεις, για να υπηρετήσεις σκοπούς που δεν έχουν άμεση σχέση με δημιουργικές ασχολίες. Είσαι πολύ ακριβής, μεθοδικός και έχεις εξαιρετική ικανότητα, σε δουλειές  που απαιτούν εξειδικευμένες νοητικές δεξιότητες, όπως η εργασία με υπολογιστές, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Είναι πολύ καλή περίοδος να οργανώσεις και να βελτιώσεις τις συνθήκες στον χώρο της δουλειάς σου. Έχεις καλές σχέσεις και επικοινωνείς αποτελεσματικότερα με εργοδότες, υπαλλήλους και υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα σε επαφές και ανταλλαγές απόψεων με συναδέλφους. Αντιλαμβάνεσαι τις εργασιακές σχέσεις σαν ένα χώρο που βασίζεται σε κανόνες και πλαίσια.

Η ικανοποίηση που παίρνεις όταν διεκπεραιώνονται καθημερινές υποθέσεις σου, ακόμα και για μικρά και ασήμαντα γεγονότα, σου δίνει το αίσθημα της επιτυχίας και αισθάνεσαι ό,τι τα καταφέρνεις και ότι είσαι αποδοτικός και ικανός. Με την επιρροή του Ερμή από τον έκτο σου οίκο οξύνεται η κριτική σου και η αντικειμενική αλήθεια όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Μπορείς να συζητήσεις τα προβλήματα που υπάρχουν, πρόσεξε όμως να μην γίνεσαι αδιάφορος και παραμελείς τον εαυτό σου ή απρόσεκτος με τα συναισθήματα  αυτών που συνυπάρχεις.

Οι επαναλαμβανόμενες αγχώδεις και αρνητικές σκέψεις προκαλούν προβλήματα στην υγεία. Η νοητική υπερένταση μπορεί να φέρει οργανική εξάντληση και ίσως να ανησυχήσεις για την υγεία σου. Η άσκηση και η αλλαγή της διατροφής θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ.

Διέλευση Ερμή από τον 7ο γενέθλιο οίκο
Με την διέλευση του Ερμή από τον έβδομο οίκο σου διευρύνεται η κοινωνικότητα σου και αναζητάς με την δύναμη των λέξεων να βρεις λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν το μυαλό σου και έχουν σχέση με συνεργάτες, συντρόφους και στενούς φίλους. Επικοινωνείς αποτελεσματικά με τους συντρόφους και τους συνεργάτες και μαθαίνεις πολλά μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Αναζητάς την πνευματική διέγερση και αυτό εκφράζεται με χαρούμενα πειράγματα αλλά και βαθιές συζητήσεις. Θέλεις να ανταποκριθεί κάποιος για να σε ακούσει γιατί δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνος  και ζητάς βοήθεια άλλου, για να μπορείς να έχεις και δεύτερη γνώμη για ό,τι απασχολεί το μυαλό σου.

Επιμερίζεις τα υπέρ και τα κατά στις διαφωνίες που προκύπτουν και φροντίζεις τόσο να ακούς τις ανάγκες των άλλων, όσο και να εκφράζεις και τις δικές σου. Αν υπάρχουν προβλήματα, μπορείς να αναζητήσεις συμβιβαστικές λύσεις μέσα από ειλικρινή διάλογο.Προωθείς με άνεση τις ιδέες σου, εκφράζεις αυτά που λες με έξυπνο τρόπο και καταφέρνεις να κάνεις πετυχημένες διαπραγματεύσεις. Μπορείς να διαπρέψεις στην επικοινωνία με πολύ κόσμο, στις πωλήσεις, στις δημόσιες σχέσεις και στην επαγγελματική συμβουλευτική.

Έχεις ανάγκη ψυχικής επαφής και σε ενδιαφέρουν άνθρωποι  ευφυείς και μορφωμένοι. Επιλέγεις διανοούμενους συντρόφους και συνεργάτες. Στα άμεσα θέματα που υπάρχουν στις προσωπικές σχέσεις σου και με τον σύντροφο σου ανησυχείς και φλυαρείς και μπορείς εύκολα να χάσεις το μέτρο σε συζητήσεις και να επικρίνεις τον άνθρωπο που είσαι σχέση.

Διέλευση Ερμή από τον 8ο γενέθλιο οίκο
Όταν περνάει ο Ερμής από τον χώρο που δείχνει τα βαθιά κρυμμένα κομμάτια της σκέψης σου, στρέφεις το βλέμμα σου στον εσωτερικό εαυτό σου και αναζητάς αλήθειες για σένα.Σε ενδιαφέρει να εισχωρήσεις σε μυστικά και προσπαθείς να ανακαλύψεις την αλήθεια σε κάθε μυστήριο ή πρόβλημα.

Η σκέψη σου είναι στραμμένη στα βαθύτερα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής. Η  ιδιαίτερη αυτή νοητική επίδραση σε προκαλεί να συναντηθείς με κομμάτια του εαυτού σου και αναγνωρίζοντάς τα να κάνεις αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά και να διακρίνεις τι είναι σημαντικό για σένα και τι όχι.

Με την διέλευση του Ερμή  από τον όγδοο οίκο μπορείς να προσεγγίσεις νοητικά  όλα τα ευαίσθητα, και προσωπικά θέματα με ορθολογισμό και λογική. Έχεις μεταφυσικές και κοινωνικές αξίες και κεντρίζει το ενδιαφέρον σου η ανθρώπινη συμπεριφορά. Έχεις ενεργοποιημένη διαίσθησή και μπορείς και διακρίνεις την αλήθεια και ό,τι δεν είναι αντιληπτό από τους άλλους. Κινητοποιείσαι σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για οικονομικά ή περιουσιακά ζητήματα αλλά και θέματα που σχετίζονται με την εξουσία, την οικειότητα, φόρους και ασφάλειες.

Διέλευση Ερμή από τον 9ο γενέθλιο οίκο

Με την διέλευση του Ερμή από τον ένατο οίκο θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, να διαβάσεις και να εκπαιδευτείς για να αποκτήσεις γνώσεις και νέες διαφορετικές εμπειρίες.Το μυαλό σου δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στις πεζές και πρακτικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας και σε απασχολούν οι παγκόσμιες αλήθειες, τα μεγαλύτερα οράματα, οι μεγάλοι φιλοσοφικοί στοχασμοί και τα ιδανικά.

Διευκολύνεσαι σε όλα τα είδη της επικοινωνίας και εξάπτουν το ενδιαφέρον σου αφηρημένες ιδέες ή έννοιες που δεν είσαι απόλυτα εξοικειωμένος. Θέλεις να επεκτείνεις και να εμπλουτίσεις το γνωστικό σου επίπεδο και αναζητάς να συναντηθείς με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι διανοητικά να σε αφήσουν να πάρεις από αυτούς γνώση και νέες εμπειρίες για οτιδήποτε καινούργιο. Η σκέψη σου είναι ανοιχτή και συλλαμβάνεις σωστά τις θεωρίες για ζητήματα που μέχρι τώρα σου ήταν άγνωστα.

Ενδιαφέρεσαι για επαφές και  συζητήσεις με άτομα που ασχολούνται με την φιλοσοφία, το δίκαιο, τη θρησκεία και  την ανώτερη εκπαίδευση. Αναλύεις με άνεση θεωρίες και μεταδίδεις με επιτυχία γνώσεις και πληροφορίες. Αγαπάς τα μακρινά ταξίδια που μπορεί να είναι και νοερά σε άλλες χώρες και πολιτισμούς και μπορεί να σου δημιουργηθεί η επιθυμία να μάθεις ξένες γλώσσες. Ενδιαφέρεσαι για πολλά και διαφορετικά θέματα αλλά αυτά που μαθαίνεις είναι πολλά και επιφανειακά γιατί η γνώση που αποκτάς είναι αποσπασματική και γενική.

Διέλευση Ερμή από τον 10ο γενέθλιο οίκο
Όταν ο Ερμής διέρχεται από τον δέκατο οίκο σου καταβάλεις προσπάθειες οι διανοητικές και επικοινωνιακές σου ανάγκες να γίνουν ορατές στον επαγγελματικό και κοινωνικό σου χώρο. Αναζητάς τους τρόπους με τους οποίους θέλεις να αναγνωριστείς από την κοινωνία και την εργασία και το κάνεις μέσα από επικοινωνιακές κινήσεις, κουβέντες και  συνομιλίες, για να αφήσεις το προσωπικό σου αποτύπωμα.

Η σκέψη σου είναι ανήσυχη και ανυπόμονη, ενισχύεται η διπλωματικότητα σου και προσπαθείς να υλοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου και τα μακροχρόνια σχέδια με τις νοητικές ικανότητές σου. Δημοσιοποιείς  αποτελεσματικά τις ιδέες σου και τα πνευματικά σου ενδιαφέροντα με τη δύναμη των λέξεων και του λόγου.  Μπορείς να διακριθείς μέσα από τον κοινωνικό σου ρόλο, να προσφέρεις λύσεις σε προβλήματα, να δώσεις συμβουλές και κατευθύνσεις σε σημαντικά θέματα σε όσους το χρειάζονται.

Έχεις την ικανότητα να επικοινωνείς με άνεση τις ιδέες σου και χρησιμοποιείς με ευκολία τον προφορικό και γραπτό λόγο για να την επαγγελματική σου αναγνώριση. Σε απασχολεί η επαγγελματική σου εξέλιξη, κάνεις πολλές συζητήσεις για την κατεύθυνση που έχουν οι στόχοι σου  και προσπαθείς να διορθώσεις, να βελτιώσεις και να αλλάξεις ό,τι δεν λειτούργησε όπως το ήθελες.

Με την ιδιαίτερη νοητική κινητικότητα που έχεις διευρύνεται ο κύκλος των επικοινωνιακών επαφών με τις σκέψεις και ιδέες που ανταλλάσσεις. Επικοινωνείς με συναδέλφους και προϊστάμενους και ζητάς να σου δοθούν περισσότερες  ευκαιρίες με νέες ευθύνες που θέλεις να αναλάβεις.

Διέλευση Ερμή από τον 11ο γενέθλιο οίκο

Με τη διέλευση του Ερμή από τον ενδέκατο οίκο που συμβολίζει τις ελπίδες, τους στόχους, τις φιλίες και τις κοινωνικές ομάδες, η σκέψη σου γίνεται πιο περιεκτική και σε απασχολεί ένα ευρύ φάσμα από ιδέες και απόψεις διαφορετικές από τις δικές σου.Χρειάζεσαι πολλούς ανθρώπους γύρω σου για να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου στο έπακρο.

Οι ιδέες σου είναι ασυνήθιστες και αντισυμβατικές και αναζητάς  πρωτότυπες απαντήσεις σε αυτά που σε απασχολούν. Η σκέψη σου είναι ιδιαίτερα ρηξικέλευθη, εκκεντρική και πρωτότυπη και επιδιώκεις να επικοινωνείς με ανθρώπους για να εκφραστείς νοητικά όσο το δυνατόν πληρέστερα.

Διερευνάς τα ιδανικά σου και προσπαθείς να αναγνωρίσεις αν τα έχεις καταφέρει. Απασχολούν την σκέψη σου και επανεξετάζεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις από τη ζωή. Εκφράζεσαι και μιλάς φιλικά και άμεσα αλλά δεν επεκτείνεσαι σε προσωπικά ζητήματα. Θέλεις να ανταλλάξεις ιδέες και να επικοινωνήσεις με όλους, ανεξάρτητα από το νοητικό υπόβαθρο που έχουν ή από το κοινωνικό στρώμα από το οποίο προέρχονται.

Επικοινωνείς και έχει φιλίες με διανοούμενους, συχνάζεις σε λέσχες και συλλόγους, συναντάς πιο συχνά φίλους, δημιουργείς νέες γνωριμίες. Αντιλαμβάνεσαι και σέβεσαι την γνώμη των άλλων αλλά ανησυχείς πολύ για το αν η σκέψη σου είναι κοινωνικά αποδεκτή. Έχεις πολλές ελπίδες και προσδοκίες από το ευρύ φάσμα που ανοίγεσαι και αυτό δυσκολεύει την ουσιαστική επικοινωνία σε προσωπικό επίπεδο.

Διέλευση Ερμή από τον 12ο γενέθλιο οίκο

Με τη  διέλευση του Ερμή από τον οίκο που  βρίσκονται οι κρυμμένες καταστάσεις, προσπαθείς να ακούσεις βαθύτερες ανάγκες σου και ό,τι  άγνωστο και ξεχασμένο από το παρελθόν. Ο Ερμής εδώ δονεί έντονα το άγνωστα κομμάτια της προσωπικότητας σου, τις εμπειρίες που δεν έχεις συνειδητοποιήσει και σε κάνει να αισθάνεσαι περιορισμένος. Περιχαρακώνεσαι στον εσωτερικό σου κόσμο, στις σκέψεις σου και στις ανησυχίες σου και γίνεσαι απόμακρος.

Δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, η εντύπωση που δίνεις δεν γίνεται κατανοητή σε αυτούς με τους οποίους συνυπάρχεις και κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς με τον τρόπο που επικοινωνείς. Αποφεύγεις τις κοινωνικές συναναστροφές και αναζητάς την ησυχία για να  απομονωθείς και να μείνεις με τις σκέψεις σου που είναι απαισιόδοξες. Έχεις έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου αλλά και στους άλλους. Γίνεσαι ντροπαλός, μυστικοπαθής και δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τις σκέψεις σου. Αυτά που σκέφτεσαι σε βυθίζουν σε αναπολήσεις και φαντασιώσεις του παρελθόντος και σε δυσκολεύουν στην επικοινωνία.

Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να αφήσεις  στην άκρη τις αμφιβολίες και τις αβεβαιότητες, να μιλήσεις  και να μοιραστείς τις σκέψεις σου. Μπορείς να επανεξετάσεις ότι έχει συμβεί στο παρελθόν χωρίς ενοχές  και να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις. Με την ενδοσκόπηση που κάνεις προσπαθείς να ανιχνεύσεις, να αναγνωρίσεις και να αφουγκραστείς τα κρυμμένα κομμάτια του εαυτού σου και να αναζητήσεις απαντήσεις.

Δυσκολεύεσαι να εκφραστείς λεκτικά για όλα όσα αντιλαμβάνεσαι, αλλά μπορείς να εκτονώσεις την νοητική και συναισθηματική φόρτιση που έχεις δημιουργικά σε μορφές έκφρασης όπως ζωγραφική, ποίηση και γενικότερα την τέχνη.