astropedia.gr

Η διέλευση του Κρόνου από τους γενέθλιους οίκους

Η διέλευση του Κρόνου από τους γενέθλιους οίκους
Μάθε τι μπορεί να συμβολίζει η διέλευση του Κρόνου στον ατομικό σου χάρτη, ανάλογα με τον οίκο όπου αυτή γίνεται.


Διέλευση Κρόνου από τον 1ο γενέθλιο οίκο
Ο Κρόνος στον πρώτο ηλιακό οίκο σου μεταμορφώνει την προσωπικότητά σου, γίνεσαι πιο ώριμος, έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις ευθύνες της ζωής. Η χαρούμενη και ανέμελη προσωπικότητά σου γίνεται πιο σοβαρή, ίσως ακόμα νιώσεις απαισιοδοξία ή κατάθλιψη. Και όμως, στο τέλος αυτής της διέλευσης θα είσαι ένας διαφορετικός εαυτός, θα είσαι πνευματικά πιο ισορροπημένος και ανεπτυγμένος. Ο Κρόνος σε ωθεί να εστιαστείς στον εαυτό σου, δίνοντας σημασία στις εμπειρίες σου και τα καρμικά μαθήματα του παρελθόντος.

Ίσως αποκομίσεις εμπειρίες μέσα από κάποιο είδος απώλειας η οποία θα σε επηρεάσει διανοητικά και συναισθηματικά. Ο Κρόνος αναδιαμορφώνει τις καταστάσεις, για να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερη ελευθερία και ανεξαρτησία στη ζωή σου, περιορίζοντας όμως τον ενθουσιασμό σου και τις παρορμήσεις σου. Ανάλογα με την ηλικία σου, ίσως δεις τις πρώτες ρυτίδες  ή τις πρωτες γκρίζες τρίχες. Μπορεί επίσης  να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας ή να χάσεις μια δουλειά ή σχέση. Στο τέλος, θα βγεις πιο δυνατός και με μια πιο ώριμη προσωπικότητα.

Διέλευση Κρόνου από τον 2ο γενέθλιο οίκο
Με τον Κρόνο στο δεύτερο ηλιακό οίκο σου, των χρημάτων και των αξιών, εστιάζεσαι στην αξία σου και σε τι να επενδύσεις τα χρήματά σου. Ίσως νιώθεις  παγιδευμένος με τις δημοσιονομικές ευθύνες σου ή τα περιουσιακά σου στοιχεία και αναλογίζεσαι αν οι άλλοι εκτιμούν και αποδέχονται την παρουσία σου και τα ταλέντα σου. Εδώ ο Κρόνος σου φέρνει αναστάτωση με τα χρήματα και σε αναγκάζει να βρεις τρόπους να βελτιώσεις την οικονομική σου κατάσταση δεδομένου ότι θα νιώθεις οτι πρέπει  να αγωνίζεσαι προκειμένου να έχεις τα προς το ζην.

Ίσως αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου σχετικά με τη διαχείριση της οικονομικής σου κατάστασης και την αξία σου. Μπορεί να αντιμετωπίσεις μια προσωπική οικονομική κρίση, με τις πόρτες για ευημερία μπλοκαρισμένες και ίσως να έχεις δίπλα σου λίγους συμμάχους να σε βοηθήσουν. Ίσως πάλι φύγεις από μια εργασία που δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες σου. Από τη θετική πλευρά, ίσως αποφασίσεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες ή γνώσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και χρήματα μακροπρόθεσμα.

Διέλευση Κρόνου από τον 3ο γενέθλιο οίκο
Με τον Κρόνο στον επικοινωνιακό τρίτο ηλιακό οίκο σου, ήρθε η ώρα να λάβεις μέρος σε κοινωνικές και πνευματικές δραστηριότητες. Ίσως να προβάλεις τις ιδέες σου με έναν αυταρχικό και εξουσιαστικό τρόπο ή μπορεί να θέλεις κάποιες στιγμές να αποχωρήσεις από το κοινωνικό προσκήνιο και την διασκέδαση. Ίσως συναντήσεις κάποιους παλιούς φίλους ή να αισθανθείς κοινωνικά απομονωμένος. Ίσως δεν παίρνεις κατανόηση από τους φίλους σου, τους συναδέλφους σου, τους γείτονες ή τα αδέλφια σου.

Η ανάγκη σου να μάθεις και να αναπτυχθείς είναι μεγαλύτερη από την κοινωνικοποίηση και το παιχνίδι. Πιθανώς μπορεί να μην έχεις  χρόνο για νέες γνωριμίες ή ανούσιες κουβέντες από τη στιγμή που εστιάζεσαι στην δημιουργία και την εφαρμογή των νέων ιδεών σου. Ίσως το να προβάλεις τις νέες ιδέες σου να είναι τώρα αρκετά κουραστικό και νιώθεις πίεση προκειμένου να οργανωθείς και να επικεντρωθείς σε αυτό που θες να πεις.

Διέλευση Κρόνου από τον 4ο γενέθλιο οίκο
Με τον Κρόνο στον τέταρτο ηλιακό οίκο σου, του σπιτιού και της οικογένειας, μπορεί να έχεις συναισθηματικές και ψυχικές μεταπτώσεις εξαιτίας κάποιου είδους απώλειας που συσχετίζεται με το σπίτι ή την οικογένειά σου. Θα μπορούσες να απομακρυνθείς από έναν συγγενή ή ένα μέλος της οικογένειάς σου ή να αναπολείς θλιβερά γεγονότα της παιδικής σου ηλικίας ή συμπεριφορές που σου δημιουργούν θλίψη. Μπορεί και να ανακαινίσεις το σπίτι σου ή να απομακρύνεις κάποιον συγκάτοικό σου.

Ίσως να αγοράσεις ή να πουλήσεις ακίνητη περιουσία ή να  μετακινηθείς σε άλλη πόλη. Κάνεις εσωτερική αναδιαμόρφωση και αισθάνεσαι την ανάγκη να διερευνήσεις τις ρίζες σου, να μάθεις ποιός είσαι και το γενεαλογικό σου δένδρο. Τώρα θα έχεις περιορισμένο χρόνο για τα προσφιλή σου πρόσωπα λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών σου. Χαλάρωσε και ανάπνευσε και να ξέρεις ότι τώρα θα είσαι πολύ καλύτερα μόνος με τον εαυτό σου παρά με άτομα πο σου δημιουργούν κατήφεια, θλίψη και συναισθηματικό βάρος.

Διέλευση Κρόνου από τον 5ο γενέθλιο οίκο
Με τον Κρόνο στον ερωτικό και δημιουργικό πέμπτο ηλιακό οίκο σου, η επιθυμία σου να γίνεις γνωστός και αγαπητός θα συναντήσει κάποια εμπόδια. Μπορεί να μην έχεις την διάθεση να διασκεδάσεις ή οι ευκαιρίες για διασκέδαση θα είναι περιορισμένες και νιώθεις έλλειψη ενθουσιασμού σε ό, τι προηγουμένως σου έδινε ευχαρίστηση. Εάν δεν κάνεις με την καρδιά σου αυτό που κάνεις, θα αρχίζεις να αισθάνεσαι πίεση και δυσφορία.

Αν κάνεις μια ερωτική σχέση κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, το άτομο με το οποίο θα συσχετιστείς θα είναι μεγαλύτερο σε ηλικία από εσένα ή κοινωνικά πιο καταξιωμένο. Ίσως υπάρξουν δυσκολίες αν επιδιώκεις εγκυμοσύνη ή μπορεί να υπάρξουν βαριές ευθύνες που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών σου. Δυσκολεύεσαι να ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου και να βρεις τον ενθουσιασμό σου καθώς νιώθεις ότι η ζωή σου βρίσκεται σε στασιμότητα. Αυτή η διέλευση σου δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσεις τον εαυτό σου με ειλικρίνεια αναγκάζοντάς σε να ανακαλύψεις ότι μπορείς πραγματικά να σταθείς στα δικά σου πόδια, χωρίς να εξαρτάσαι από τον σύντροφό σου ή από μια νέα αγάπη.

Διέλευση Κρόνου από τον 6ο γενέθλιο οίκο
Ο Κρόνος στον έκτο ηλιακό οίκο σου, της υγείας και της καθημερινής ρουτίνας, σε αναγκάζει να θέσεις ένα αυστηρότερο πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου και σε επιβαρύνει με αρκετές υποχρεώσεις οι οποίες σου δημιουργούν επιπρόσθετο άγχος. Ίσως ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο δεν θα σου είναι αρκετό για να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου και νιώθεις πίεση προκειμένου να θέσεις προτεραιότητες.

Αγχώνεσαι καθώς οι καταστάσεις θα είναι τέτοιες που σε αναγκάζουν να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Ίσως νιώσεις άγχος για ένα πρόβλημα υγείας κι αυτό σε οδηγεί στο να αλλάξετε τις διατροφικές σου συνήθειες. Αν εργάζεσαι σε μια δουλειά που σε κάνει δυστυχισμένο και δεν εκτιμώνται τα ταλέντα σου, θα αρχίσεις να ψάχνεις μια άλλη εργασία που εναρμονίζεται περισσότερο με τα ιδανικά σου και να απασχοληθείς με κάτι που αγαπάς πραγματικά. Μπορεί να ασχοληθείς πιο σοβαρά με τη γιόγκα ή να πας σε ένα γυμναστήριο.

Διέλευση Κρόνου από τον 7ο γενέθλιο οίκο
Ο Κρόνος στον έβδομο ηλιακό οίκο σου, των σχέσεων, σε καλεί να επαναξιολογήσεις όλες τις σχέσεις σου, ποιες αξίζουν να μείνουν στη ζωή σου και ποιες θα φύγουν. Αν η ερωτική σχέση σου ή μια συνεργασία σου αποστραγγίζει την ενέργειά σου ή νιώθεις ότι δεν μπορείς να γεφυρώσεις τις διαφορές σας, θα δώσεις ένα τέλος. Αν κάτι τελειώνει, να ξέρεις ότι ο Κρόνος σε απελευθερώνει για κάτι καλύτερο. Διαφορετικά, η σχέση σου θα γίνει πιο σοβαρή και σταθερή.

Θα μπορούσες να έχεις άγχος για το γάμο ή για μια σοβαρή σχέση. Αν κάνεις μια νέα ερωτική σχέση κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, θα στηρίζεται περισσότερο στη σταθερότητα και την ειλικρίνεια και λιγότερο στα συναισθήματα. Να είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με σοβαρότητα με τα άτομα που είναι πιο κοντά σε σενα, όχι μόνο με το σύντροφό σου αλλά και τις συνεργασίες σου. Αυτή είναι η ευκαιρία σου, να καταλάβεις το πόσο σημαντικές είναι για σένα όλες οι σχέσεις σου και να απελευθερωθείς από τις νοσηρές ώστε να έχεις υγιέστερες.

Διέλευση Κρόνου από τον 8ο γενέθλιο οίκο
Ο Κρόνος στον όγδοο ηλιακό οίκο σου, του τέλους και των κοινών οικονομικών, σου ζητά να αξιολογήσεις τις ελεγκτικές και εξουσιαστικές τάσεις σου. Μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις σχετικά με ζητήματα ιδιοκτησίας, φόρους ή μια κληρονομιά. Θα μπορούσαν να υπάρχουν οικονομικές εμπλοκές με τους άλλους τις οποίες δεν θα μπορείς να επιλύσεις με ευκολία. Ο όγδοος οίκος σηματοδοτεί το θάνατο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, έτσι πεθαίνει το παλιό και αναδύεται κάτι νέο.

Αυτό υπόσχεται να σου ανοίξει ένα νέο, πιο φωτεινό δρόμο, θα νιώσεις αναγεννημένος στο τέλος της διέλευσης και πιο δυνατός. Ο Κρόνος φέρνει στο φως κάποιες συναισθηματικές εξαρτήσεις ή τους κακούς σου δαίμονες που σε κρατούν πίσω από την πνευματική σου εξέλιξη. Ίσως νιώσεις σεξουαλικά καταπιεσμένος ή ότι είσαι σε μια σχέση με κάποιον από τον οποίον δεν λαμβάνεις συναισθηματική ή σεξουαλική ανταπόκριση ή είστε μαζί από συμφέρον. Μην πας στα άκρα και κάνε μια σοβαρή αξιολόγηση της κατάστασης.

Διέλευση Κρόνου από τον 9ο γενέθλιο οίκο
Ο Κρόνος στον διαπολιτισμικό και επεκτατικό ένατο ηλιακό οίκο διευρύνει την κοσμοθεωρία σου, για να κάνεις χώρο για νέες, πιο σοβαρές πεποιθήσεις και μια νέα φιλοσοφία ζωής. Ίσως αυξηθεί η δυσαρέσκεια και η ανησυχία σου αν κάνεις μακρινά ταξίδια ή ταξίδια στο εξωτερικό όσο διαρκεί η διέλευση αυτή, αλλά μπορεί να αποφασίσεις να πάρεις στα σοβαρά την μάθηση και να ασχοληθείς με μια νέα πνευματική γνώση. Μπορεί να ταξιδέψεις περισσότερο από υποχρέωση και λιγότερο για ευχαρίστηση και ίσως αντιμετωπίσεις προβλήματα με τα ταξίδια ή να εμπλακείς σε δίκες ή άλλα νομικά θέματα.

Η ανάγκη σου να διερευνήσεις την πνευματικότητα με ποικίλους τρόπους θα σε ωθήσει να κάνεις ταξίδια προκειμένου να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και μέρη και να αποκομίσεις νέες ιδέες και εμπειρίες. Είναι πιθανό να αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου για όλο τον κόσμο, ακόμα και για πράγματα που τα πίστευες μέχρι τώρα ένθερμα και ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα τα αμφισβητούσες. Με λίγη τύχη και αποφασιστικότητα θα μπορούσες να εξελιχθείς πνευματικά.

Διέλευση Κρόνου από τον 10ο γενέθλιο οίκο
Με τον Κρόνο στο φιλόδοξο δέκατο ηλιακό οίκο σου, κάνεις προσπάθειες να φτάσεις ψηλά κοινωνικά, παρά την εσωτερική και εξωτερική αντίσταση που θα αντιμετωπίσεις. Αν κάποιες πόρτες κλείνουν, δώσε προσοχή. Ο Κρόνος θέλει να μπλοκάρει κάποια πράγματα, για να σου δώσει κάτι καινούργιο, πιο σταθερό. Αν τελικά παραμείνεις στην δουλειά σου, θα έχετε μεγαλύτερες ευθύνες στην καριέρα σου. Η εξουσία σου και το κύρος σου θα αυξηθούν μόνο αν έχεις εργαστεί σκληρά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων.

Μπορεί να αναλάβεις έναν ηγετικό ρόλο ο οποίος όμως ίσως σε κάνει να νιώσεις άγχος και πίεση. Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα με τις αρχές ή με την απώλεια κάποιας μορφής εξουσίας, ίσως ο πατέρας σου ή μεγαλύτερες ευθύνες γύρω από τους γονείς σου. Η εργασία σου σε γενικές γραμμές μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς περισσότερο βάρος αλλά αν ανταποκριθείς στις προκλήσεις σίγουρα θα αποκομίσεις ανταμοιβές σε μακροπρόθεσμη βάση.

Διέλευση Κρόνου από τον 11ο γενέθλιο οίκο
Με τον Κρόνο στο φιλικό και ομαδικό ενδέκατο ηλιακό οίκο σου, θα νιώσεις ότι είσαι με τους λάθος φίλους ή θα πιέζεσαι μέσα σε μια ομάδα. Ίσως απομακρυνθείς από κάποιους φίλους σου επειδή θα νιώθεις ότι είναι κοντά σου από συμφέρον.  Μπορεί να σου είναι δύσκολο στην αρχή να το κάνεις, αν και ξέρεις κατά βάθος ότι ήρθε η ώρα. Τώρα αξιολογείς όλες τις κοινωνικές γνωριμίες σου και τον ρόλο που παίζουν στη ζωή σου.

Αναζητάς να ξεφύγεις από την παλιά κοινωνική ρουτίνα σου και να διερευνήσεις νέες γνωριμίες, πιο σταθερές που μπορούν να σου δώσουν νέες εμπειρίες. Ίσως νιώσεις περισσότερες ευθύνες σε οργανώσεις και ομάδες. Ο ενδέκατος οίκος έχει επίσης να κάνει με τις κοινωνικές προσδοκίες σου, τις μακροπρόθεσμες ελπίδες σου και τα όνειρά σου. Μερικά από αυτά θα τα αμφισβητήσεις και ίσως περάσεις κάποιες δοκιμασίες οι οποίες τελικά θα  αποδειχθούν ότι δεν άξιζαν τον κόπο. Στο τέλος της διέλευσης θα αποκρυσταλλώσεις τις ελπίδες σου, τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και θα τους δώσεις συγκεκριμένη μορφή.

Διέλευση Κρόνου από τον 12ο γενέθλιο οίκο
Ο Κρόνος στον ασαφή και θολό δωδέκατο ηλιακό οίκο σου, είναι μια σκοτεινή διέλευση καθώς δεν θα είναι και η πιο δημιουργική χρονική περίοδος της ζωής σου. Εδώ ο Κρόνος σου ζητά να συγχωρήσεις τους εχθρούς σου και να απελευθερωθείς από τη μνησικακία. Γίνεσαι πιο εσωστρεφής και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Αναζητάς τη μοναξιά σου και θα υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες σε νέα εγχειρήματα που θα αποτρέψουν την καρποφορία τους.

Αυτή είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για αξιολόγηση προσώπων και καταστάσεων του παρελθόντος, έτσι ώστε όταν ο Κρόνος εισέλθει στον πρώτο οίκο σου, να έχεις καθαρίσει από τη ζωή σου πρόσωπα και καταστάσεις που δεν λειτουργούν πλέον. Ίσως έρθεις τώρα περισσότερο σε επαφή με νοσοκομεία, άσυλα ή ιδρύματα. Μπορεί να αντιμετωπίσεις μεταφυσικές εμπειρίες ή να ασχοληθείς με τον πνευματικό κόσμο ή να έχεις οξυμένη διαίσθηση. Αυτή η διέλευση σου ζητά να δείξεις άδολα συναισθήματα όχι μόνο σε αυτούς που αγαπάς, αλλά ακόμη και στους εχθρούς σου.