astropedia.gr

Ονομαστικός Αριθμός

Ονομαστικός Αριθμός
Ο ονομαστικός αριθμός είναι το σύνολο της αξίας των γραμμάτων του ονόματος. Αποτελείται από τον αριθμό Έκφρασης (που είναι το άθροισμα των συμφώνων του ονόματος) μαζί με τον αριθμό του Κρυμμένου Εγώ ή αλλιώς τον αριθμό της Ψυχής (που είναι το άθροισμα της αξίας των φωνηέντων του ονόματος).

  • Ο αριθμός Έκφρασης δηλώνει το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, τι στοιχεία δηλαδή της προσωπικότητάς μας είναι φανερά και έκδηλα, ακόμη και την εξωτερική εμφάνιση.

  • Ο αριθμός Ψυχής δηλώνει τι είναι αυτό που κρύβεται μέσα στην ψυχή μας, τι πραγματικά θέλουμε. Το άθροισμα αυτών των δύο, ο ονομαστικός αριθμός δηλαδή, δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από την προσωπική και εύπλαστη δύναμη του ονοματεπωνύμου μας.

Το όνομα του ατόμου μετατρέπεται σε αριθμό. Τα γράμματα και οι αριθμοί είναι ένα και το αυτό. Παρακάτω υπάρχει ένας πίνακας με τις αντιστοιχίες γραμμάτων και αριθμών σύμφωνα με τον Πυθαγόρα...
 
1
2
3
4 5
6
7 8 9
Α
Ι
Ρ
Β
Κ
Σ
Γ
Λ
Τ
Δ
Μ
Υ
Ε
Ν
Φ

Ξ
Χ
Ζ
Ο
Ψ
Η
Π
Ω
Θ


       

Προσοχή:
Ως όνομα ανάλυσης χρησιμοποιούμε το όνομα που μας έδωσαν οι γονείς μας, το βαφτιστικό μας δηλαδή. Το χαϊδευτικό όνομα με το οποίο μας φωνάζουν ή το επίθετο που παίρνει μια γυναίκα μετά το γάμο δεν αλλάζουν τον πυρήνα του ατόμου.

Ας δούμε σαν παράδειγμα την Μελίνα Μερκούρη:Άρα ο Αριθμός Έκφρασης της Μελίνας είναι το 20/2, ο αριθμός της Ψυχής της είναι το 31/4 και ο ονομαστικός της αριθμός είναι το 51/6.

Λέξεις - Κλειδιά για κάθε Αριθμό:


Κάθε αριθμός έχει τα θετικά του γνωρίσματα αλλά και την αρνητική του εκδήλωση. Ακολουθεί λίστα με τα χαρακτηριστικά κάθε αριθμού.

Αριθμός 1

Αρχή, πράξη, πρωτοπόρο πνεύμα, δημιουργικές ιδέες, ηγετικές ικανότητες, ανεξαρτησία, θέληση. Επιθετικός, κυριαρχικός, εγωιστικός, έλλειψη αυτοπεποίθησης

Αριθμός 2

Συνεργασία, προσαρμοστικότητα, ενδιαφέρον για τους άλλους και τις ανάγκες τους, μετριόφρων, ειλικρινής, μεσάζων, διπλωματικός. Ντροπαλός, φοβισμένος, συγκρατημένος, πνίγεται στις λεπτομέρειες, κατάθλιψη.

Αριθμός 3
Εκφραστικός με πολλούς τρόπους, λεκτικός, έντονη φαντασία και έμπνευση, καλλιτεχνία, αστείρευτη αισιοδοξία, θέλει να ζει και να απολαμβάνει τη ζωή. Διασκορπίζει την ενέργειά του, υπερβάλλει, αφήνει μισοτελειωμένες δουλειές, δεν έχει κατεύθυνση στη ζωή, δινει μεγάλη σημασία στον εαυτό του και στην καλοπέρασή του.

Αριθμός 4
Ελλειψη φαντασίας, πνίγεται στις λεπτομέρειες, ξεροκέφαλος, πολυ σοβαρός, αργεί να αναλάβει δράση,αμετακίνητος στις απόψεις του. Ισχυρή αίσθηση της τάξης και της αξίας, αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη, πολύ πρακτικό, επιστημονικό μυαλό, έμφαση στις λεπτομέρειες, βάση για επιτύχια, οργανωτικές ικανότητες.

Αριθμός 5

Νέες προοδευτικές ιδέες, γρήγορη σκέψη, αλλάζει συνεχώς, είναι προσανατολισμένος στην πράξη, περίεργος και εξερευνητικός, χρησιμοποιεί την ελευθερία παραγωγικά. Ανυπόμονος, υποτιμητικός, οξύς λόγος και διάθεση, ανικανοποίητος, πολλές βιαστικές αποφάσεις, δεν είναι πρακτικός.

Αριθμός 6

Ισχυρή η αίσθηση της ευθύνης, καλλιτεχνικός, βοηθητικός,τον απασχολούν τα κοινωνικά, ισορροπημένος, συμπάσχει, ανθρωπιστής, του αρέσει το σπίτι και οι οικειακές υποθέσεις, δίνει τη βοήθειά του απλόχερα. Πιστεύει οτι έχει δίκιο, απέχει, είναι πεισματικός, κυριαρχικός στην οικογένεια, εγωιστής, ξεκάθαρος με τις λέξεις και επηρεάζεται παρα πολύ απο την κολακεία.

Αριθμός 7

Αναλύει και ερευνά, αναζητά τη γνώση, επιστημονικός και εφευρετικός, μελετηρός, διαλογίζεται, μαγευτική προσωπικότητα και εμφάνιση, του αρέσει η μοναξιά και η ειρήνη, τελειομανής. Κρυφά κίνητρα, υποψίες, πολύ κλειστός, απαντά με σαρκασμό ή με τη σιωπή, απομονομένος, διασπάται η προσοχή του εύκολα.

Αριθμός 8
Αποφασιστικός χαρακτήρας, πολιτικές ικανότητες, χειρίζεται καλά την εξουσία,  εργαζεται για ενα σκοπό, πετυχαίνει την αναγνώριση, εχει καλή κρίση, δίνει εντολές. Εργασιομανής, υπερβολικά φιλόδοξος, του λείπει ο ανθρωπισμός, δε χειρίζεται καλά το χρήμα, καταπιέζει τους κατώτερούς του, ανυπόμονος, αγχώδης και υλιστής.

Αριθμός 9

Εγκάρδια φιλικός, ανθρωπιστικά ένστικτα, δοτική φύση, υποχρεώσεις, δημιουργική έκφραση, καλλιτεχνικά και συγγραφικά ταλέντα, έτοιμος πάντα να κάνει το καλό. Ναρκισσισμός, πολυσχιδή ενδιαφέροντα, κτητικότητα, αλλαζει η διάθεσή του συχνά, δε δίνει σημασία στα οικονομικά του, δε δίνει ουσιαστική προσοχή.

Αριθμός 11

Ο αριθμός αυτός δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα πνευματικά αλλά εχει τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του αριθμού 2.

Αριθμός 22

Οι θετικές και αρνητικές ιδιότητες του αριθμού 4 αλλά με τη δυνατότητα θριαμβευτικής επιτυχίας.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.