astropedia.gr

Τα είδη των «τοξικών» συμπεριφορών ανάλογα με το ζώδιο του ωροσκόπου

Τα είδη των «τοξικών» συμπεριφορών ανάλογα με το ζώδιο του ωροσκόπου
Πριν επεκταθούμε στη σημασία του ωροσκόπου και της ζωδιακής του θέσης, κρίνεται σκόπιμο να ορίσουμε την έννοια του «τοξικού» ανθρώπου! Ως «τοξικός», λοιπόν, άνθρωπος εννοείται, συνήθως, εκείνος που με τη συμπεριφορά του, τις γενικότερες αντιδράσεις του και τις κουβέντες του «δηλητηριάζει» και «μολύνει» τις ψυχές των γύρω του, τοποθετώντας τη θετικότητα και την εσωτερική αρμονία τους στο περιθώριο. Οι «τοξικοί» άνθρωποι θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική ηρεμία μας και μας προκαλούν αρνητισμό και άσχημες σκέψεις. Γενικά, θα έλεγε κανείς ότι έχουν έναν δικό τους τρόπο να ασκούν επιρροή στον περίγυρό τους και ιδιαίτερα σε εκείνους με τους οποίους συνδέονται στενά (είτε υποχρεωτικά λόγω συγκυριών είτε από επιλογή).

Συν τοις άλλοις, απειλούν την ψυχολογική, τη συναισθηματική και, κατά συνέπεια, και τη σωματική μας υγεία. Άλλωστε, στις μέρες μας κυριαρχούν τα ψυχοσωματικά προβλήματα, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και με τρόπο αρνητικό την ψυχοσυναισθηματική μας  κατάσταση οδηγούν, συχνά, σε παθολογικά συμπτώματα, τα οποία δύναται να εκδηλωθούν με πολυάριθμους τρόπους.

Τοξικές συμπεριφορές μπορεί να «εισπράττουμε» από τον οποιονδήποτε (πχ από το ταίρι μας, από συναδέλφους, συνεργάτες, συγγενείς και άλλους). Το μόνο που χρειάζεται για να «δηλητηριαστεί» η διάθεσή μας είναι να επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι στους «τοξικούς» ανθρώπους να μας επηρεάσουν αρνητικά.

Ένα εύλογο ερώτημα που γεννιέται στο σημείο αυτό είναι το εξής: «Τι συμβολίζει ο ωροσκόπος σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο και πώς σχετίζεται με τις τοξικές συμπεριφορές;»

Η αλήθεια είναι ότι ο ωροσκόπος, δηλαδή η ακμή του πρώτου οίκου, συνδέεται άμεσα –μεταξύ άλλων- με την υγεία μας αλλά και με τη φυσική μας παρουσία, δηλαδή με την εξωτερική μας εμφάνιση και τη συμπεριφορά μας. Λέγεται αλλιώς «ανατέλλον σημείο», καθώς είναι το σημείο εκείνο που ανατέλλει στον ορίζοντα κατά τη χρονική στιγμή της γέννησής μας.

 Ο ωροσκόπος «χρωματίζει» την προσωπικότητά μας και είναι εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και όχι μόνο μετά την ηλικία των 30 ετών, όπως πολύς κόσμος πιστεύει. Ειδικότερα, το ζώδιο του ωροσκόπου περιγράφει την «αύρα» μας. Επιπλέον, σκιαγραφεί ορισμένες βασικές ιδιότητες της προσωπικότητάς μας και, ως εκ τούτου, επηρεάζει σημαντικά τις αποφάσεις μας, τις επιλογές μας, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε όταν αλληλεπιδρούμε με άλλους ανθρώπους, την ευρύτερη πορεία της ζωής μας, τις σχέσεις που συνάπτουμε, ακόμη και τη σταδιοδρομία μας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ωροσκόπος δείχνει, στην πραγματικότητα, τους τρόπους με τους οποίους πλασάρουμε τον εαυτό μας προς τα έξω και είναι, επί της ουσίας, η «μάσκα» που φοράμε όταν κοινωνικοποιούμαστε, όταν δηλαδή ερχόμαστε σε επαφή (για τον οποιονδήποτε λόγο) με τον κοινωνικό μας περίγυρο. Εκτός από τη ζωδιακή θέση του ωροσκόπου, που είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζουμε κατά την εξέταση και διερεύνηση ενός γενέθλιου χάρτη, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ελεγχθούν προσεκτικά, λεπτομερώς και συνδυαστικά:
  • Οι όψεις που δέχεται ο ωροσκόπος από τους άλλους πλανήτες και, κυρίως, από τα φώτα, δηλαδή τον Ήλιο και τη Σελήνη
  • Η ζωδιακή θέση του κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου
  • Η οικοθεσία του κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου
  • Οι όψεις που σχηματίζει ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου
  • Τυχόν πλανήτες που μπορεί να βρίσκονται εντός του πρώτου οίκου του γενέθλιου ωροσκοπίου
  • Η ζωδιακή μοίρα  τόσο του ίδιου του ωροσκόπου όσο και του πλανήτη που τον κυβερνά

Ας δούμε, λοιπόν, πώς οι «τοξικοί» άνθρωποι εκφράζουν τις «τοξικές» συμπεριφορές
τους ανάλογα με τη ζωδιακή θέση του ωροσκόπου τους

Ωροσκόπος στον Κριό

Οι άνθρωποι με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο είναι παρορμητικοί, βιαστικοί, εγωιστές και οξύθυμοι. Επιθυμούν να κατακτούν την πρωτιά σε οτιδήποτε κάνουν και, συχνά, δε σκέφτονται πριν μιλήσουν. Σε ακραίες εκδηλώσεις, μπορεί να κακοποιούν τους γύρω τους είτε λεκτικά είτε σωματικά. Νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και μοιάζουν να μη σέβονται τους άλλους, ενώ τείνουν σε εξουσιαστικές συμπεριφορές και σε προσβλητικά ή αγενή σχόλια.

Η τοξικότητά τους έγκειται στο ότι στερούνται συναισθηματικής ευφυΐας και ενσυναίσθησης, με αποτέλεσμα να πληγώνουν όχι μόνο τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν αναπτύξει στενές διαπροσωπικές σχέσεις αλλά ακόμη και αγνώστους. Συνήθως, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και αυτό προκαλεί φόβο ή εκνευρισμό στους άλλους. Είναι μεν άνθρωποι ανεξάρτητοι, αποφασιστικοί και δραστήριοι αλλά δυσκολεύονται να ενταχθούν σε μια ομάδα, καθώς δίνουν μονίμως την εντύπωση ότι ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση των δικών τους επιθυμιών.

Δε γίνονται εύκολα συμπαθείς, καθώς αποπνέουν μια σκληρότητα και δίνουν την αίσθηση του «πολεμιστή», του ατόμου που θα πατούσε επί πτωμάτων για να πετύχει τον σκοπό του. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο κακοί όσο δείχνουν. Απλώς πλασάρουν επιπόλαια τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να διαταράσσουν την αρμονία και την ηρεμία του εκάστοτε περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται.

Ωροσκόπος στον Ταύρο
Τα άτομα που έχουν ωροσκόπο στο ζώδιο του Ταύρου είναι, σε γενικές γραμμές, απλά και αναζητούν την ηρεμία στη ζωή τους. Ωστόσο, χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ισχυρογνωμοσύνη και είναι απόλυτα. Έτσι, συχνά δυσκολεύονται να αποδεχτούν τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να πρεσβεύουν οι γύρω τους και δε δέχονται το "όχι" ως ολοκληρωμένη απάντηση. Η τοξικότητά τους έγκειται κυρίως στην αδιαλλαξία τους καθώς και στην κτητικότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, είναι άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν τους άλλους ως «κτήμα» τους.

Κατά συνέπεια, οι δικοί τους άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι «πνίγονται» ή ότι χάνουν την προσωπική τους ελευθερία και ανεξαρτησία. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι με ωροσκόπο Ταύρο είναι ιδιαίτερα υλιστές και φιλοχρήματοι και αδυνατούν να μοιραστούν αντικείμενα και υλικά αγαθά, με αποτέλεσμα να φαίνονται συμφεροντολόγοι και «παρτάκηδες» προς τα έξω. Έτσι, ο περίγυρος σταδιακά απομακρύνεται από κοντά τους καθώς νιώθει ότι η υπερβολική προσκόλληση που δείχνουν στην ύλη δεν τους επιτρέπει να συνάψουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες θα βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ψυχική και συναισθηματική επαφή.

Επιπλέον, οι άνθρωποι με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο στερούνται ευελιξίας και προσαρμοστικότητας και τείνουν να επικρίνουν τους ανθρώπους που υιοθετούν με ευκολία τις αλλαγές στη ζωή τους, αποκαλώντας τους «ασταθείς». Αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί «δηλητηριάζουν» τις ψυχές των άλλων και τους δημιουργούν τάσεις φυγής. Τέλος, το ζώδιο του Ταύρου συνδέεται με τις ηθικές αξίες και αρχές. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι με ακμή 1ου οίκου στο εν λόγω ζώδιο τείνουν να ηθικολογούν και να απαξιώνουν ή να κατακρίνουν τις συμπεριφορές των άλλων, όταν εκείνες έρχονται σε σύγκρουση με το δικό τους σύστημα αξιών. Αυτή η απαξίωση εκλαμβάνεται από τους άλλους ως προσβολή και έλλειψη σεβασμού, με αποτέλεσμα να τους προκαλεί απογοήτευση και εσωτερική ένταση.

Ωροσκόπος στους Διδύμους
Ο ωροσκόπος στο ζώδιο των Διδύμων συναντάται συνήθως σε ωροσκόπια ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν την ποικιλία στη ζωή και είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, ομιλητικοί και ευέλικτοι. Όμως, οι γύρω τους συχνά αισθάνονται ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι «απομυζούν» την ενέργειά τους με τη φλυαρία και την ακατάσχετη πολυλογία τους. Επίσης, αναγκάζονται να είναι κυρίως ακροατές όταν βρίσκονται δίπλα τους.

Έτσι, νιώθουν ότι δεν εισπράττουν την επιθυμητή κατανόηση, το αληθινό ενδιαφέρον και το σεβασμό που ο καθένας θα έπρεπε να δείχνει προς τον εκάστοτε συνομιλητή του. Τα άτομα με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο μπορεί να προκαλούν κατά διαστήματα αρνητικά συναισθήματα στους γύρω τους (πχ φόβο, ανασφάλεια ή θλίψη), καθώς φαίνονται ιδιαίτερα ασταθή, επιφανειακά και ευμετάβλητα και τείνουν στο κουτσομπολιό.

Έτσι, ο περίγυρός τους μπορεί να αισθάνεται ότι η μεταξύ τους σχέση στερείται αξιών όπως η εχεμύθεια, η αξιοπιστία και η σταθερότητα. Τέλος, οι άνθρωποι με ακμή 1ου οίκου στο ζώδιο των Διδύμων μπορεί να φαίνονται κάπως ξερόλες και να χαρακτηρίζονται από διανοητική αλαζονεία, η οποία προκαλεί στους άλλους θυμό και απογοήτευση, καθώς τους κάνει να αισθάνονται ταπεινωμένοι και κατώτεροι.

Ωροσκόπος στον Καρκίνο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι είναι προστατευτικοί, τρυφεροί και αποπνέουν μια οικειότητα και ζεστασιά. Όμως, είναι ταυτόχρονα κυκλοθυμικοί, παραπονιάρηδες, εύθικτοι και προσκολλητικοί. Έτσι, τείνουν να ενοχοποιούν τους πάντες για τα δικά τους προβλήματα και να δημιουργούν τόσο στους άλλους όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους τύψεις. Γίνονται χειριστικοί προσπαθώντας να κάνουν τους άλλους να τους λυπηθούν και χρησιμοποιώντας την επίκληση στο συναίσθημα. Ως εκ τούτου, οι γύρω τους νιώθουν ότι ασφυκτιούν δίπλα τους και κουράζονται από τη μόνιμη κλάψα τους και τον ενεργειακό «βαμπιρισμό» τους.

Σε ακραίες εκδηλώσεις, ορισμένοι άνθρωποι με ωροσκόπο Καρκίνο κλαίνε και οδύρονται και φτάνουν στο σημείο να απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν, προκειμένου να κρατήσουν τους δικούς τους ανθρώπους κοντά τους. Ωστόσο, σπάνια κάνουν πράξη τη συγκεκριμένη απειλή, καθώς –ως γνωστόν- αυτός που στα αλήθεια αυτοκτονεί κατά κανόνα το πράττει απροειδοποίητα. Επιπρόσθετα, οι άλλοι εισπράττουν καταπίεση από τα άτομα με τον εν λόγω ωροσκόπο για διάφορους λόγους.

Καταρχάς, οι άνθρωποι με τον εν λόγω ωροσκόπο παρεξηγούνται εύκολα, με αποτέλεσμα οι γύρω τους να μη μπορούν να εκφραστούν αυθόρμητα και ελεύθερα. Κατά δεύτερον, γίνονται υπερβολικά περιποιητικοί με αποτέλεσμα οι άλλοι να αισθάνονται ότι έχουν απέναντί τους μια «πιεστική μαμά» που τους νταντεύει διαρκώς και δεν τους επιτρέπει να αυτοεξυπηρετηθούν. Κατά τρίτον, η ψυχική τους διάθεση αλλάζει αστραπιαία, γεγονός το οποίο μπερδεύει τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονται ενώ, τέλος, απαιτούν από τους άλλους να δείχνουν μονίμως το ενδιαφέρον τους για εκείνους, γεγονός το οποίο κουράζει και απομακρύνει.

Ωροσκόπος στον Λέοντα
Τα άτομα που έχουν ωροσκόπο στο ζώδιο του Λέοντα είναι μεγαλοπρεπή, δημιουργικά, ηγετικά και γενναιόδωρα τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Όμως, είναι φοβερά εγωκεντρικά και τείνουν να αναδεικνύουν μια υπεροψία. Επίσης, θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο και σωστότερο από όλους και επιθυμούν να τραβούν την προσοχή των άλλων και να είναι οι προβολείς διαρκώς στραμμένοι επάνω τους. Ως εκ τούτου, οι άλλοι αισθάνονται παραμελημένοι και προσβεβλημένοι, καθώς πιστεύουν ότι τα άτομα με τον εν λόγω ωροσκόπο τους υποτιμούν και ενδιαφέρονται μονάχα για την αυτοπροβολή τους και το υπερβολικά διογκωμένο εγώ τους.

Επιπλέον, οι άλλοι κουράζονται, βαριούνται και βιώνουν ένα αίσθημα ματαιότητας δίπλα σε ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν μονάχα…θαυμασμό και «χάιδεμα αφτιών». Επιπρόσθετα, ο συγκεκριμένος ωροσκόπος έχει μια ροπή σε αυταρχικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές καθώς και σε μια άνευ λόγου δραματοποίηση της καθημερινότητας. Ειδικότερα, οι άνθρωποι με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο είναι εξουσιαστικοί και προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους, γεγονός το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη των άλλων ανθρώπων να διατηρούν την ελεύθερη βούληση και την αυτονομία τους.

Τέλος, όσοι έχουν ωροσκόπο στο ζώδιο του Λέοντα συχνά πλάθουν στο μυαλό τους μια ιστορία για τους εαυτούς τους που θυμίζει τους ήρωες των μυθιστορημάτων, οι οποίοι βάλλονται και «εισπράττουν» το φθόνο και τη ζήλια των κατώτερων συνανθρώπων τους. Έτσι, οι άνθρωποι που τους συναναστρέφονται νιώθουν ότι φθείρονται ενεργειακά, καθώς έχουν να κάνουν με άτομα που στερούνται ρεαλισμού, δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας και είναι «drama queens».

Ωροσκόπος στην Παρθένο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο ωροσκόπο! Τα άτομα με το εν λόγω Ανατέλλον Σημείο αγαπούν την υγιεινή και την καθαριότητα, είναι εργατικά, οργανωμένα, εξυπηρετικά και τείνουν στην ανάλυση. Ωστόσο, λόγω της τελειομανίας τους και της σχολαστικότητάς τους, έχουν την τάση να κριτικάρουν και να επικρίνουν τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Έτσι, οι άλλοι πληγώνονται, αισθάνονται άβολα δίπλα τους και νιώθουν ότι έχουν να κάνουν με πικρόχολους, καυστικούς ανθρώπους, οι οποίοι ασκούν κακοπροαίρετη κριτική χωρίς να τους ζητηθεί. Επιπλέον, οι άλλοι κουράζονται από την τάση των ανθρώπων με ωροσκόπο Παρθένο να αναλύουν τα πάντα και, τελικά, να προσβάλλουν (ηθελημένα ή άθελά τους) τις επιλογές και την προσωπικότητα των γύρω τους.

Συν τοις άλλοις, τα άτομα με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο χαρακτηρίζονται από ψυχαναγκασμούς καθώς και από μια εμμονή τόσο με την τάξη όσο και με την υγεία τους. Επιθυμούν να έχουν τα πάντα τακτοποιημένα και ταξινομημένα σε «κουτάκια», γεγονός το οποίο αγχώνει και αποσυντονίζει τους συνανθρώπους τους. Επιπρόσθετα, οι φοβίες τους που σχετίζονται με τις αρρώστιες κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ότι έχουν απέναντί τους ανθρώπους που είναι υστερικοί και διακατέχονται από ψυχικές διαταραχές, οι οποίες, βέβαια, λειτουργούν απωθητικά.

Ωροσκόπος στον Ζυγό
Οι άνθρωποι με ωροσκόπο στο ζώδιο του Ζυγού είναι εκ φύσεως ευγενικοί, διπλωμάτες, καλαίσθητοι, δίκαιοι, συντροφικοί και αναποφάσιστοι. Η τοξικότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι συστηματικά τείνουν να επιστρατεύουν τη γοητεία τους, με αποτέλεσμα να απομυζούν την θετική ενέργεια των άλλων, αφού πρώτα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, λόγω της ανασφάλειάς τους, θέλουν να βρίσκονται διαρκώς με κόσμο, με αποτέλεσμα να γίνονται άθελά τους προσκολλητικοί. Συν τοις άλλοις, είναι νάρκισσοι και η εικόνα τους έχει μέγιστη σημασία για εκείνους, γεγονός το οποίο απομακρύνει τους άλλους, καθώς αισθάνονται ότι έχουν να κάνουν με άτομα επιφανειακά που δεν εστιάζουν στην ουσία της ζωής.

Οι άνθρωποι με τον εν λόγω ωροσκόπο μπορεί να προκαλούν εκνευρισμό στους άλλους λόγω της αναποφασιστικότητάς τους καθώς και λόγω της τάσης τους να παριστάνουν διαρκώς τα «καλά παιδιά» που θέλουν να είναι αρεστά στους πάντες και να μην απογοητεύουν κανέναν. Δυσκολεύονται να πουν όχι και να χαλάσουν χατίρι σε κάποιον, πράγμα που «εισπράττουν» οι γύρω τους.

Έτσι, οι άλλοι κάποιες φορές νιώθουν πως το άτομο με ωροσκόπο Ζυγό δεν προσφέρει πράγματα με την καρδιά του αλλά μόνο και μόνο για να μην τους στεναχωρήσει ή για να τους κρατήσει κοντά του. Τέλος, η έμφυτη διπλωματία των ανθρώπων με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο δίνει συχνά την εντύπωση ότι οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονται συμφεροντολογικά και υποκριτικά, γεγονός το οποίο δημιουργεί στους άλλους συναισθήματα καχυποψίας και ανασφάλειας.

Ωροσκόπος στον Σκορπιό
Τα άτομα με ωροσκόπο Σκορπιό είναι συνήθως μυστικοπαθή, επίμονα, «αθόρυβα», διεισδυτικά, άκαμπτα, καχύποπτα και εκπέμπουν μια έντονη αύρα, η οποία κάποιους τους ενθουσιάζει ενώ άλλους τους απωθεί. Η τοξικότητά τους εντοπίζεται στο γεγονός ότι, λόγω της εκδικητικότητάς τους και του ισχυρού ενστίκτου επιβίωσης που τους χαρακτηρίζει, ικανοποιούνται με τις δυστυχίες των άλλων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φέρονται σαδιστικά προς τους γύρω τους.

Η σκληρότητα και η αναλγησία τους, βέβαια, εκδηλώνεται όταν οι άλλοι τους βλάπτουν, στρέφονται εναντίον τους ή παρεμποδίζουν την υλοποίηση των σχεδίων τους. Επιπλέον, οι άνθρωποι με τον εν λόγω ωροσκόπο ζηλεύουν και έχουν ένα μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου. Ωστόσο, τέτοιου είδους συμπεριφορές «εγκλωβίζουν», καταπιέζουν και ενοχλούν τους γύρω τους. Συν τοις άλλοις, τα άτομα με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο εκμεταλλεύονται τον ερωτισμό που αποπνέουν για να καθυποτάξουν, να ελέγξουν και να χειριστούν τους άλλους, «δηλητηριάζοντας» έτσι τη διάθεσή τους.

Έχουν ροπή σε υπόγεια ψυχολογικά παιχνίδια και τείνουν να «χτυπάνε» τους γύρω τους στα ευαίσθητα σημεία τους. Επίσης, οι άνθρωποι που συναναστρέφονται άτομα με ωροσκόπο στο ζώδιο του Σκορπιού νιώθουν ότι απειλούνται, καθώς δε γνωρίζουν ποιον ακριβώς έχουν απέναντί τους και, μάλιστα, αδυνατούν να προβλέψουν την επόμενη κίνησή του. Ακόμα και το βλέμμα των ανθρώπων με τον εν λόγω ωροσκόπο είναι, κάποιες φορές, τόσο έντονο, υπόγειο και επιβλητικό που προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στους άλλους.

Ωροσκόπος στον Τοξότη
Τα άτομα με τον συγκεκριμένο ωροσκόπο είναι συνήθως φιλομαθή, φιλοσοφημένα, ευμετάβλητα, αυθόρμητα, κάπως αδιάκριτα, ειλικρινή, δίκαια, ταξιδιάρικα και περιπετειώδη. Πολλές φορές, οι άνθρωποι αυτοί δε σκέφτονται πριν μιλήσουν, με αποτέλεσμα οι γύρω τους να τους θεωρούν χοντροκομμένους και αγενείς. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται, ως επί το πλείστον, η τοξικότητα του ωροσκόπου στο ζώδιο του Τοξότη.

Διότι, λόγω της υπέρμετρης ειλικρίνειας και της ευθύτητας που τον χαρακτηρίζει, γίνεται εν αγνοία του προσβλητικός. Συν τοις άλλοις, όταν ένας άνθρωπος με τον εν λόγω ωροσκόπο νιώθει ότι –για τον οποιονδήποτε λόγο- έχει αδικηθεί, μπορεί να χάσει τον έλεγχο, να αρχίσει να φωνάζει και να εκδηλώσει έναν πρωτοφανή θυμό, ο οποίος θα διαταράξει την ψυχική ηρεμία των γύρω του. Επιπλέον, οι άλλοι αισθάνονται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν τους εμπνέει ούτε εμπιστοσύνη ούτε ασφάλεια, καθώς βαριέται εύκολα, αναζητά ποικιλία σε όλους τους τομείς της ζωής και βρίσκεται σε μια μόνιμη δράση και κίνηση. Τέλος, οι άνθρωποι με την ακμή του 1ου οίκου στον Τοξότη, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω της υπερβολικής φιλομάθειάς τους, μπορεί να εκδηλώσουν πνευματική αλαζονεία κατά τη διάρκεια της συναναστροφής τους και της αλληλεπίδρασής τους με άλλους ανθρώπους, γεγονός το οποίο κάνει τους άλλους να αισθάνονται κατώτεροι και απογοητευμένοι.

Ωροσκόπος στον Αιγόκερω
Οι άνθρωποι με ωροσκόπο στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι, συνήθως, σοβαροί, πειθαρχημένοι, προγραμματισμένοι, υπεύθυνοι, φιλόδοξοι, ρεαλιστές και απαισιόδοξοι. Γίνονται «τοξικοί» λόγω της τάσης τους να βλέπουν την άσχημη πλευρά της ζωής. Επίσης, τείνουν να προβάλλουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στους άλλους, εξαιτίας της έμφυτης απαισιοδοξίας και του κυνισμού τους.

Ειδικότερα, απαξιώνουν τις ευαισθησίες και τις πιο ρομαντικές πτυχές των γύρω τους, ενώ μπορεί να προκαλούν στους άλλους άγχος, φόβο, απογοήτευση ή θλίψη, μέσω της αυστηρότητας και της ψυχρότητας που αποπνέουν αλλά κυρίως μέσω τους «ξερού» τους χιούμορ και του καυστικού τους λόγου. Τέλος, οι άνθρωποι με τον εν λόγω ωροσκόπο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χλευάζουν τους ανθρώπους που έχουν καλλιτεχνικές αναζητήσεις και φαντασία καθώς και τους αυθόρμητους χαρακτήρες που αρέσκονται στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία.

Ακόμα κι όταν δε μιλάνε, το βλέμμα των ατόμων με ωροσκόπο Αιγόκερω προδίδει τις αρνητικές σκέψεις που κάνουν για τους άλλους, τους οποίους μπορεί να θεωρούν ονειροπαρμένους, υπέρμετρα ιδεαλιστές, ανώριμους, ανεύθυνους ή απρογραμμάτιστους.

Ωροσκόπος στον Υδροχόο
Τα άτομα που έχουν στους γενέθλιους χάρτες τους ωροσκόπο στο ζώδιο του Υδροχόου είναι συνήθως φιλικά αλλά εκπέμπουν μια ψυχρή προσωπική ακτινοβολία. Επίσης, χαρακτηρίζονται από κοινωνική συνείδηση, ομαδικότητα, ευρηματικότητα, διαθέτουν πρωτοποριακό και επαναστατικό πνεύμα, είναι πρωτότυποι, εναλλακτικοί, ανεξάρτητοι, ανθρωπιστές, ισχυρογνώμονες και άκαμπτοι στις αντιλήψεις τους.

Η τοξικότητά τους εντοπίζεται στα 2 τελευταία χαρακτηριστικά τους (που αναφέρθηκαν πιο πάνω): στην ακαμψία και στην ισχυρογνωμοσύνη τους. Ενώ υποτίθεται ότι μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη ελευθερία, συνειδητά ή ασυνείδητα προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους γύρω τους, τους οποίους, μάλιστα, θεωρούν οπισθοδρομικούς και συντηρητικούς. Στη θεωρία, δηλαδή, εμφανίζονται φιλελεύθεροι αλλά στην πράξη γίνονται επιβλητικοί και απόλυτοι. Δηλώνουν υπέρμαχοι της διαφορετικότητας αλλά απαξιώνουν όσους έχουν διαφορετικά πιστεύω από εκείνους. Επιπλέον, χαρακτηρίζονται από έναν εμφανέστατο πνευματικό ελιτισμό καθώς και από μια διανοητική και ιδεολογική αλαζονεία, η οποία τελικά προσβάλλει και απομακρύνει τους περισσότερους ανθρώπους από κοντά τους.

Η αντιδραστικότητά τους, σε αρκετές περιπτώσεις, προκαλεί θυμό στον κοινωνικό τους περίγυρο ενώ η εκκεντρικότητά τους (η οποία μπορεί να αντανακλάται όχι μόνο στη συμπεριφορά αλλά και στο ντύσιμο και στη γενικότερη εξωτερική τους εμφάνιση) σοκάρει τους πιο συντηρητικούς ή παραδοσιακούς τύπους ανθρώπων. Τέλος, η ανάγκη τους για αυτονομία και ανεξαρτησία δημιουργεί, κάποιες φορές, ανασφάλεια στους άλλους καθώς και τη λανθασμένη εντύπωση ότι δε δένονται και δε θέλουν να συνάπτουν στενές διαπροσωπικές σχέσεις με κανέναν.

Ωροσκόπος στους Ιχθύς

Οι άνθρωποι με ακμή πρώτου οίκου στο ζώδιο των Ιχθύων είναι συμπονετικοί, διακριτικοί και αποπνέουν, συνήθως, μια γλυκιά και ήρεμη αύρα. Τα μάτια τους φαίνονται ζεστά, οικεία και εκφραστικά. Δείχνουν κατανόηση στα προβλήματα των γύρω τους, μπαίνουν στη θέση τους και, γενικά, στέκονται στον ανθρώπινο πόνο. Οι δικοί τους άνθρωποι μπορεί να τους θεωρούν ονειροπόλους, ενίοτε και αφηρημένους.

Ένα από τα βασικά ελαττώματα του ωροσκόπου στους Ιχθύς είναι η τάση του να θυματοποιεί τον εαυτό του. Συχνά, γίνεται ιδιαίτερα χειριστικός προς τους γύρω του, υποδυόμενος το ρόλο του «οσιομάρτυρα» που έχει αδικηθεί. Κι αυτή ακριβώς η διαδικασία θυματοποίησης είναι που «δηλητηριάζει» τη διάθεση των άλλων, δημιουργώντας τους (σε αρκετές περιπτώσεις εσκεμμένα) αρνητικά συναισθήματα όπως ο οίκτος, η στεναχώρια, η απογοήτευση, οι τύψεις κτλ. Συν τοις άλλοις, οι άνθρωποι με τον εν λόγω ωροσκόπο σπάνια παίρνουν θέση ενώ αποφεύγουν να δίνουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, με αποτέλεσμα να φαίνονται υπόγειοι και πονηροί, να μπερδεύουν τους γύρω τους και να δημιουργούν ένα «πέπλο ομίχλης» γύρω από το άτομό τους. Ως εκ τούτου, οι άλλοι εισπράττουν από εκείνους ένα αόρατο «τείχος» καθώς επίσης ανειλικρίνεια και έλλειψη αξιοπιστίας.

Επιπρόσθετα, η αναβλητικότητα των ανθρώπων με το συγκεκριμένο Ανατέλλον Σημείο, σε συνδυασμό με την ευρύτερη σύγχυση και το μόνιμο διχασμό που τους χαρακτηρίζει, αποσυντονίζει ή αποθαρρύνει τους γύρω τους. Επίσης, τα άτομα με ακμή 1ου οίκου στους Ιχθύς φημίζονται για το έμφυτο ταλέντο τους να ψυχανεμίζονται αμέσως τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Ωστόσο, κάποιες φορές χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χάρισμα συμφεροντολογικά και με απώτερο σκοπό να χειριστούν τους άλλους ανθρώπους, δίνοντάς τους την εντύπωση ότι έχουν πολλά κοινά μαζί τους και προκαλώντας τους ενθουσιασμό με τον τρόπο αυτό.

Άλλες φορές πάλι, επειδή οι γύρω τους τους ανοίγονται εύκολα και τους βλέπουν ως ψυχοθεραπευτές ή εξομολογητές, χρησιμοποιούν όσα εκμαιεύουν για να διαμορφώσουν εικόνα για τις αδυναμίες των άλλων και να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους όταν χρειαστεί. Τέλος, η αφηρημάδα των ανθρώπων που έχουν ωροσκόπο στους Ιχθύς δίνει, μερικές φορές, την αίσθηση στους άλλους ότι κατά βάθος αδιαφορούν για τις ζωές και τα προβλήματα των γύρω τους και ότι στην πραγματικότητα νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: