astropedia.gr

Ουρανός: ο νους βλέπει

Ουρανός: ο νους βλέπει
Ο Ουρανός που το όνομα του προέρχεται από το ορώ, που σημαίνει βλέπω, ο πάσιν ορώμενος, αυτός που τον βλέπουν όλοι και που τους βλέπει όλους.  Σημαίνει όρασις άνω, όταν σηκώνουμε τα μάτια μας να δούμε προς τα πάνω. Τίποτα δεν μπορούμε να κρύψουμε, ούτε να μας κρύψουν, όταν ο Ουρανός είναι στο προσκήνιο.  ΟΥΡΑΝΟΣ = Ο νους βλέπει.

Το πρωταρχικό στοιχείο του Ουρανού είναι η υψηλή νόησις, ο χαρισματικός νους που τα πάντα ορά, τα πάντα βλέπει. Από το όνομα του που είναι συνδεδεμένο με την όραση του νου προς τα πάνω, καταλαβαίνουμε αμέσως πως ο πλανήτης αυτός μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε πραγματικά και καθαρά αυτό που πρέπει να δούμε και μάλιστα να σηκώσουμε και τα μάτια μας προς τα πάνω, που σημαίνει πως αυτό που θα δούμε, αυτό που θα μας αποκαλυφθεί είναι τόσο σημαντικό που θα είναι σαν αποκάλυψη για μας που έρχεται από εκεί που πάντα έρχονται οι Θεοί, από τα υψηλότερα στρώματα του αιθέρα.

Στην Αστρολογία ο Ουρανός έχει το λατινικό όνομα Uranus που προέρχεται άμεσα από την ελληνική λέξη Ουρανός. Η στιγμή που βιώνουμε τον Ουρανό στη ζωή μας είναι μια στιγμή που νιώθουμε ότι ‘βλέπουμε’ πραγματικά, κι αν ακόμα αυτό που είδαμε δεν μας άρεσε, μακροπρόθεσμα καταλαβαίνουμε ότι είναι κάτι λυτρωτικό για τη ζωή μας και τη συνειδητότητα μας, κάτι που μας έκανε να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο στον οποίο είχαμε πέσει για να προχωρήσουμε σε νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Ένα απρόσμενο γεγονός, ένας ξαφνικός κεραυνοβόλος έρωτας, ένα ατύχημα, η αποκάλυψη μιας κρυφής κατάστασης πίσω από την πλάτη μας, ένας χωρισμός, είναι μόνο λίγα από τα γεγονότα που μπορεί να φέρει ο Ουρανός.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η επανάσταση που γίνεται με βίαιο τρόπο για να έρθει το καινούργιο στη ζωή μας με σκοπό την ανανέωση. Όταν εμφανίζεται ο Ουρανός, είναι η ώρα της Κρίσης, η ώρα που τώρα μπορούμε να δούμε καθαρά, ενώ πριν ήμασταν τυφλοί. Η Αλήθεια είναι σκληρή, έτσι κι  ο Ουρανός είναι σκληρός πλανήτης. Όσοι μπορούν να αντέξουν την ακαριαία σαν τον ηλεκτρισμό αποκάλυψη του, θα κάνουν ένα βήμα ακόμα προς τον αληθινό δρόμο της κατανόησης του εαυτού τους και κατ’ επέκταση του κόσμου.  Είναι η προσωποποίηση της ιδιοφυίας, της αμφισβήτησης και της δημιουργίας μέσω ακραίων μεθόδων.

Ο Ησίοδος λέει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το Χάος τη Γη και τον Έρωτα. Η Γη γέννησε πρώτα τον Ουρανό για να τη σκεπάζει από παντού, κι έπειτα πλάγιασε μαζί του και γέννησε τους Τιτάνες μεταξύ τον οποίων ο τελευταίος ήταν ο Κρόνος, κι έτσι δημιουργήθηκε το γένος της Γης και των αθανάτων. Ο Ουρανός  πάντα συμβολίζει την αρχή, η οποία γίνεται επαναστατικά, αφού κοπούν οι γέφυρες με το παρελθόν με ένα πολύ θεαματικό, απόλυτο κι απρόβλεπτο τρόπο. Θέλει να σαρώσει εντελώς το παλιό και δε θα σκεφτεί το τίμημα, παρά μόνο την εξέλιξη.

Σαν κυβερνήτης του Υδροχόου, είναι απόλυτα ταυτισμένος με την εμπνευσμένη σκέψη, την υψηλή ευφυΐα, την ανώτερη γνώση και τις αναλαμπές της διαίσθησης. Η ανεξαρτησία, η σοφία, η αμφισβήτηση και η διαρκής αναζήτηση της  γνώσης που θα μας οδηγήσει στο εκτυφλωτικό φως της αλήθειας, είναι τα ζητούμενα του Ουρανού.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Ερμής | Αφροδίτη |  Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός |  Ποσειδώνας  | ΠλούτωναςNewsletter