astropedia.gr

Αναπτύσσοντας τη δύναμη της θέλησης

Αναπτύσσοντας τη δύναμη της θέλησης
Όλοι κάποια στιγμή έχουμε θελήσει να κάνουμε πράγματα που τελικά εγκαταλείψαμε στην μέση! Να κάνουμε δίαιτα, να κόψουμε το τσιγάρο, να τρώμε πιο υγιεινά, να πάμε γυμναστήριο... Ίσως κάποιοι να έχουν εγκαταλείψει πιο σημαντικές προσπάθειες, όπως να βρουν την δύναμη να φύγουν από μια αρρωστημένη ερωτική σχέση. Μερικές φορές αυτό έχει να κάνει με την δύναμη του χαρακτήρα μας. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο έτσι κι αλλιώς. Για κάποιους είναι εύκολο να διατηρούν την σιλουέτα τους αλλά όχι να δείξουν χαρακτήρα σε πιο σημαντικά θέματα στην ζωή τους.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα 
☎ Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
☎ Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699
 
 
Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε την απόφαση.

Αν συνειδητοποιήσουμε τους λόγους που θέλουμε να κάνουμε κάτι, τους πραγματικούς λόγους, σίγουρα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τους δικούς μας λόγους και όχι να κάνουμε πράγματα γιατί ο περίγυρος μας πιστεύει ότι είναι καλό για εμάς. Έγινε ένα πείραμα σε ένα από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής σε καπνίζοντες που ήθελαν να κόψουν το τσιγάρο. Τους είπαν πως δεν θα καπνίσουν καθόλου για ένα 24ωρο και μετά θα πήγαιναν στο πανεπιστήμιο με ένα ολοκαίνουριο πακέτο τσιγάρα. Όταν έφτασαν στο πανεπιστήμιο, μπήκαν σε ένα δωμάτιο και μια φωνή ακουγόταν από τα ηχεία να τους δίνει οδηγίες. "Βγάλτε το πακέτο και αφήστε το στο τραπέζι", μετά για δυο λεπτά δεν έπρεπε να κάνουν τίποτα, μόνο περίμεναν τις οδηγίες. Ακούγεται ξανά η φωνή, " ξετυλίξτε το πακέτο". Για μια ώρα η φωνή έδινε μια οδηγία και μετά τους άφηνε να περιμένουν για δυο λεπτά. "Βγάλτε ένα τσιγάρο", "μυρίστε το", "κρατήστε το στο χέρι σας"... Όλοι οι συμμετέχοντες μείωσαν το κάπνισμα. Όμως στους μισούς από όσους συμμετείχαν πριν μπουν στο δωμάτιο τους είπαν πως η ανησυχία που θα νοιώθουν, ψυχική και σωματική, αυτά τα δυο λεπτά που έπρεπε να περιμένουν ανάμεσα στις οδηγίες, είναι κάτι που θα περάσει μετά από λίγο αν συγκεντρωθούν σε αυτήν. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Το 75% αυτών μείωσε το τσιγάρο κατά 50% και το υπόλοιπο 25% το έκοψε τελείως! Το πείραμα ουσιαστικά αναφέρεται στην δύναμη που έχει το μυαλό μας πάνω στις σωματικές μας ανάγκες και τις ψυχικές.

Πώς χτίζουμε την αποφασιστικότητα βήμα βήμα.

1ο βήμα: Όπως προείπαμε να πάρουμε τις δικές μας προσωπικές αποφάσεις και να αναγνωρίσουμε τους λόγους που εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι.
2ο βήμα: Αναγνωρίζουμε την ανάγκη μας για να παραστρατήσουμε και την αποδεχόμαστε. Σίγουρα όλοι θα λιγουρευτούμε περισσότερο ένα γλυκό στην διάρκεια μιας δίαιτας.
3ο βήμα: Την στιγμή που νοιώθουμε την ανάγκη να υποκύψουμε στον πειρασμό, συγκεντρωνόμαστε στα συμπτώματα που νοιώθουμε σωματικά και ψυχικά.
4ο βήμα: Αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και αποδεχόμαστε ότι είναι παροδικά και τα ελέγχουμε εμείς. Είμαστε κυρίαρχοι του σώματός μας, της ψυχής μας και της σκέψης μας.
5ο βήμα: Σε περίπτωση που υποκύψουμε στον πειρασμό δεν αυτομαστιγωνόμαστε, αποδεχόμαστε την ανθρώπινη φύση μας και τις αδυναμίες της και συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά.

Δοκιμάστε αυτή την διαδικασία με κάτι απλό στην αρχή και σταδιακά προχωρείστε στις πιο δύσκολες για εσάς δοκιμασίες, ειτε αυτό είναι η διακοπή μιας κακιάς συνήθειας είτε η διακοπή μιας ψυχοφθόρας σχέσης.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter