astropedia.gr

Το δικαίωμα στην ελευθερία της αγάπης

Το δικαίωμα στην ελευθερία της αγάπης

Η ελευθερία δεν είναι μια πράξη εγωισμού. Αντίθετα!
Η προϋπόθεση για να υπάρξει έγκειται στο ότι είναι οι άλλοι το ίδιο ελεύθεροι με εσένα.

 • Ελεύθερη να είσαι ο εαυτός σου.

  Να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο την ελευθερία σου για να εκφράζεις τον πραγματικό εαυτό σου. Η εμφάνιση, οι συμπεριφορά σου, οι ιδέες σου, όλα όσα σε χαρακτηρίζουν έχουν το δικαίωμα να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν. Ξέχνα τα πρότυπα. Είναι άχρηστο να προσπαθείς να μοιάσεις στους άλλους. Είσαι ελεύθερη να είσαι ο εαυτός σου και θα ήταν πολύ χαζό να μην  επωφεληθείς από αυτό και να μην αφήσεις τους άλλους να επωφεληθούν. Είσαι ελεύθερη να εκφράζεσαι, να λες αυτό που σκέφτεσαι. Να ντύνεσαι όπως θέλεις, να επιλέγεις την εμφάνισή σου. Επωφελήσου! Όλες οι εμπνεύσεις σου επιτρέπονται και δεν αξίζει τον κόπο να είναι κανείς ντροπαλός. Αν οι προτιμήσεις και τα ταλέντα σου σού φαίνονται λίγο διαφορετικά από εκείνα που έχει γενικά ο κόσμος, τόσο το καλύτερο! Είναι ένα επιπλέον ατού. Έχεις την πλήρη ελευθερία να καλλιεργήσεις τις διαφορές σου και αυτό μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη και την επιτυχία σου στο μέλλον.
 • Είναι η ζωή σου, είναι η επιλογή σου!

  Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο ο περίγυρός σου και ειδικά η οικογένειά σου προσπαθεί να ασκήσει πίεση, αυτός είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός σου. Οι γονείς είναι συχνά καλοί σύμβουλοι, παρά τα όσα πιστεύουμε στην εφηβεία, αλλά δεν είναι δικό τους θέμα να αποφασίσουν το είδος της ζωής που θα κάνεις, όταν θα φύγεις από το σπίτι. Είσαι τελείως ελεύθερη να επιλέξεις τον τόπο που θα ζήσεις, καθώς και το επάγγελμα που θα ασκήσεις. Είναι δίκη σου υπόθεση να έχεις αρκετή διαύγεια για να κάνεις καλές επιλογές και να ακολουθήσεις τις σωστές συμβουλές. Όπως είναι και δική σου υπόθεση να τις κάνεις πράξεις για να κατορθώσεις αυτό που επιθυμείς. Είσαι ελεύθερη να πραγματοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου και να δώσεις στη ζωή σου τη μορφή που της ταιριάζει καλύτερα. Μην αφήνεις τους άλλους να βάζουν φρένο στις φιλοδοξίες σου. Δική σου είναι η ζωή και οι επιτυχίες, όπως και οι αποτυχίες, σου ανήκουν. Μην αφήνεις τους άλλους να ποντάρουν αντί για σένα, από τη στιγμή που τα χαρτιά βρίσκονται στο δικό σου χέρι.
 •  Η αγάπη δίνει ένα πολύ δυνατό συναίσθημα ελευθερίας.

  Είναι ένα συναίσθημα που προηγείται έναντι όλων των άλλων ασχολιών και δίνει την εντύπωση ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία στην πραγματικότητα. Αισθάνεται κανείς πιο ελαφρύς και το βάρος της ζωής γίνεται μικρότερο. Ναι, η αγάπη δίνει φτερά! Αν και, πρέπει να το παραδεχτούμε, οι ιστορίες αγάπης δεν είναι πάντα αιώνιες. Ένας τύπος με τον οποίον είχες ξετρελαθεί πριν λίγο καιρό, μπορεί στη συνέχεις να αποδειχθεί βαρετός, εκνευριστικός, χωρίς χιούμορ. Βέβαια δεν είναι εύκολο να αφήσεις κάποιον με τον οποίο ήρθες κοντά και στον οποίο έδωσες απερίσκεπτα υποσχέσεις… Όμως αν δεν αγαπάς πια εκείνον με τον οποίο βγαίνεις, είσαι τελείως ελεύθερη να τον αφήσεις. Με διπλωματία, χωρίς εγωισμό και χωρίς να τον πληγώσεις υπερβολικά, αν είναι δυνατό. Με τον ίδιο τρόπο που είσαι ελεύθερη να βγαίνεις με το αγόρι της επιλογής σου, είσαι εξίσου ελεύθερη να συνεχίσεις το δρόμο μόνη σου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε καταπιέζει υποχρεώνοντας σε να βγαίνεις με κάποιον που θα προτιμούσες να αφήσεις. Η αισθηματική σου ζωή αφορά μόνο εσένα και σε αυτόν τον τομέα δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανένα, ούτε στις καλύτερες στιγμές, ούτε και σε εκείνες που είναι δύσκολες…
 • Η ελευθερία να αγαπάς είναι η ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις με όποιον θέλεις.

  Αλλά είναι και η ελευθερία να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να κάνεις. Αν είσαι ελεύθερη να βγαίνεις με το αγόρι της επιλογής σου, είσαι ελεύθερη και να αρνηθείς να μοιραστείς μαζί του ό,τι δεν σου αρέσει. Αυτό αληθεύει κυρίως στο σεξουαλικό τομέα όπου δεν πρέπει να θυσιάζεις το παραμικρό, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Φυσικά, πρέπει να ξέρει κανείς όταν βγαίνει με κάποιον πώς να τον ευχαριστήσει, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη ελευθερία, χωρίς να επιβάλλεται. Αλλιώς πρόκειται για τυραννία. Το να θέλει κανείς να εκδηλώσει την ελευθερία του μέσα στη σχέση του δεν είναι εύκολο και κάποιες φορές προκαλεί συγκρούσεις. Είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να συζητά κανείς με τον σύντροφό του και να θέτει τους κανόνες του παιχνιδιού. Όταν υπάρχει αγάπη, η ελευθερία του ενός εξαρτάται από την ελευθερία του άλλου.
 • Εσύ αποφασίζεις!

  Παλαιότερα δεν επέλεγε κανείς τον άνθρωπο που θα παντρευόταν. Εξάλλου υπάρχουν ακόμα πολλές χώρες, όπου το δικαίωμα αυτό καταπατάται. Ευτυχώς, εδώ κανείς δεν θα προσπαθήσει να σου φορτώσει έναν άντρα, αν δεν συμφωνείς! Είσαι ελεύθερη να αγαπήσεις όποιον θέλεις, είναι το γυναικείο δικαίωμα σου, ακόμα και ο νόμος στο εξασφαλίζει. Αν είσαι ερωτευμένη με κάποιον που δεν αρέσει στου γονείς σου, τόσο το χειρότερο για αυτούς! Αλλά προσοχή… αν βγαίνεις με κάποιον και ο περίγυρός σου χτυπά σήμα κινδύνου, οικογένεια και φίλοι, άκουσε την κριτική τους, γιατί δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά! Όμως η τελική απόφαση σου ανήκει. Το πάθος που μπορεί να νιώθεις για ένα αγόρι, κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να σου το καταπνίξουν. Για λόγους ηλικίας, απόστασης, στυλ ή εμφάνισης, πάντα μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει κατά ενός ζευγαριού. Απομάκρυνε εκείνους που προσπαθούν να χαλάσουν την ευτυχία σου, δεν έχουν καμιά σχέση με τη σχέση σου. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν μια σχέση είναι καλή για σένα ή όχι. Οι άλλοι δεν μπορούν ποτέ να καταλάβουν αυτό που συμβαίνει στην καρδιά σου, εκτός από το αγόρι που αγαπάς, φυσικά!


  Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
  Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
    Newsletter