astropedia.gr

Εμμηνόπαυση: Τι να περιμένεις ανάλογα με το ζώδιό σου

Εμμηνόπαυση: Τι να περιμένεις ανάλογα με το ζώδιό σου
Μια γυναίκα βρίσκεται σε εμμηνόπαυση όταν οι ωοθήκες της σταματούν να παράγουν οιστρογόνα και προγεστερόνη κι έτσι παύει να υπάρχει και η δυνατότητα φυσικής τεκνοποίησης, γεγονός που είναι μέσα στη φύση της γυναίκας και δεν αποτελεί ταμπού.  Με την εμμηνόπαυση συντελούνται τεράστιες αλλαγές στο σώμα και στον οργανισμό της γυναίκας.

Επιπλέον, είναι εκτός των άλλων και μια νευρολογική διαδικασία κι αυτό γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι πολλά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι το άγχος, οι εξάψεις, η αϋπνία, η κατάθλιψη, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, η έλλειψη συγκέντρωσης και διάφορα άλλα, δεν μπορούν να προκληθούν άμεσα από τις ωοθήκες, αλλά προέρχονται από τον εγκέφαλο.

Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μια πολύ ξεχωριστή και δημιουργική φάση στη ζωή κάθε γυναίκας, ωστόσο δεν παύει με έναν τρόπο να ταλαιπωρεί, άλλες γυναίκες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Με δεδομένο το ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιο μιας γυναίκας είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς το πώς επιδρά αυτός ο πλανήτης στο σώμα ή και στην ψυχολογία και ανάλογα να περιμένει επιρροές κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Πού να εστιάσω; Τι να προσέξω;    
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699  
 ΚΡΙΟΣ
Κυβερνήτης του ο Άρης. Ο πλανήτης αυτός μπορεί να επιφέρει προβλήματα που αφορούν στο αίμα, στο στήθος, στη μύτη, στη χοληδόχο κύστη, στη χολή, στο μυελό των οστών, στα ερυθρά αιμοσφαίρια κ.λπ. Προκαλεί εγκεφαλικές διαταραχές, κνησμό, πήξη του αίματος, παθήσεις των γεννητικών οργάνων, προβλήματα στα γόνατα κ.λπ. Ο Κριός είναι το ζώδιο που ελέγχει το κεφάλι και γι’ αυτό συχνά τα Κριάρια υποφέρουν από πονοκεφάλους ή ζαλάδες. Οι αδένες που έχουν ιδιαίτερη σημασία για έναν Κριό είναι τα επινεφρίδια, όπου στην περίπτωση ενός Κριού σε κατάσταση εκνευρισμού ή κινδύνου, εκκρίνουν άφθονη αδρεναλίνη στο αίμα και αυτή είναι και η βασική αιτία του παρορμητισμού του.

 
ΤΑΥΡΟΣ
Κυβερνήτης του η Αφροδίτη. Ο πλανήτης αυτός έχει άμεσο αντίκτυπο στο λαιμό, τον αυχένα, τους αδένες του λαιμού, το πρόσωπο, τα μάγουλα, τις ορμόνες, τα νεφρά, σε προβλήματα ούρων, σε κύστες ωοθηκών, κ.λπ. Ο Ταύρος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε ό,τι αφορά κρυολογήματα. Ο αδένας που έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν Ταύρο είναι ο θυρεοειδής κι αυτός είναι κι η αιτία που όταν υπάρχει κάποια διαταραχή στη λειτουργία του, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με την αυξομείωση βάρους.


ΔΙΔΥΜΟΣ

Κυβερνήτης του ο Ερμής. Ο πλανήτης αυτός ευθύνεται για προβλήματα που αφορούν στο νευρικό σύστημα, το δέρμα, το πρόσωπο, το θυρεοειδή, τα αυτιά, σε γνωστικές δυσκολίες κ.λπ. Έχει άμεση επίδραση σε ψυχικές διαταραχές, στη μελαγχολία, στην κατάθλιψη. Ο Δίδυμος είναι το ζώδιο που ελέγχει τα νεύρα, τους βραχίονες και τους ώμους. Έχει την τάση και τη ροπή προς τα κατάγματα και σε πολλές των περιπτώσεων υποφέρει στις κλειδώσεις και τους βραχίονες. Ελέγχει τους πνεύμονες και συχνά μπορεί ένα κρυολόγημα να εξελιχθεί ακόμα και σε βρογχίτιδα στην περίπτωση του Διδύμου. Συνήθως ο Δίδυμος είναι ανήσυχος και διαρκώς νευρικός.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κυβερνήτης του η Σελήνη. Ο πλανήτης αυτός συνδέεται με τους πνεύμονες, το στήθος, το άσθμα, το αίμα, τα σωματικά υγρά, τον εγκέφαλο, το δεξί μάτι της γυναίκας, την αϋπνία και σε προβλήματα μνήμης. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που ελέγχει το στομάχι και τις τροφοδοτικές οδούς. Επειδή έχει την τάση να αναστατώνεται και να ανησυχεί υπερβολικά, ρέπει προς τις δυσπεψίες και το έλκος. Οι αδένες που συνδέονται με τον Καρκίνο είναι οι μαστικοί και γι’ αυτό θεωρείται το ζώδιο της μητρότητας.


ΛΕΩΝ

Κυβερνήτης του ο Ήλιος. Ο πλανήτης αυτός αφορά στο στομάχι, το κεφάλι, την πλάτη, την καρδιά, τα αγγεία, το αριστερό μάτι της γυναίκας, τη ζωτικότητα, τις αρθρώσεις, τον κόλπο, τις ημικρανίες, τον υψηλό πυρετό κ.λπ. Ο Λέοντας ελέγχει την καρδιά, την σπονδυλική στήλη και τα νώτα. Λόγω του ότι έχει την τάση να ζει ολοκληρωμένα κι έντονα τη ζωή, χρειάζεται να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή γιατί μια καρδιακή προσβολή μπορεί να απειλήσει.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κυβερνήτης της ο Ερμής. Ο πλανήτης αυτός μπορεί να αποδώσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πρόσωπο, τα αυτιά, το δέρμα, το θυρεοειδή, το νευρικό σύστημα, σε γνωστικές δυσκολίες κ.λπ. Επιδρά δυσάρεστα στην ψυχολογία είτε με μελαγχολία, είτε με κατάθλιψη και ψυχικές διαταραχές. Η Παρθένος ελέγχει το νευρικό σύστημα και τα έντερα. Είναι σχεδόν πάντα ανήσυχη και αγχώδης και τις περισσότερες φορές αυτό σχετίζεται άμεσα με την νευρική ένταση που έχει. Συχνά υποφέρει από στομαχικές παθήσεις. Τα χορταρικά ως διατροφή μετά την μέση ηλικία επιφέρουν στομαχικές ενοχλήσεις.


ΖΥΓΟΣ

Κυβερνήτης του η Αφροδίτη. Ο πλανήτης αυτός σχετίζεται με το λαιμό, τους αδένες του λαιμού, τον αυχένα, το πρόσωπο, τα μάγουλα, τα νεφρά, τα προβλήματα ούρων, τις κύστες ωοθηκών, τις ορμόνες κ.λπ. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που ελέγχει τα νεφρά και είναι επιρρεπής σε ηπατικές παθήσεις. Όταν δημιουργείται οποιαδήποτε διαταραχή στην ισορροπία της ζωής ενός Ζυγού υπάρχει άμεση και σοβαρή επίπτωση σε ζητήματα των νεφρών.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κυβερνήτης του ο Πλούτωνας. Το γεγονός ότι αυτός ο πλανήτης είναι βαρύς, ισχυρός, σκοτεινός και μεταμορφωτικός, οτιδήποτε κοστίσει σε ζητήματα υγείας θα κοστίσει μάλλον ακριβά. Ευθύνεται για διάφορα θέματα υγείας τα οποία όμως αν έρθουν θα είναι έντονα. Ο Σκορπιός ελέγχει τα γεννητικά όργανα και το ουροποιητικό σύστημα.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Κυβερνήτης του ο Δίας. Σε αυτόν τον πλανήτη οφείλονται ζητήματα που αφορούν στο συκώτι, στα νεφρά, στο πάγκρεας, στον όγκο της καρδιάς, στην απώλεια μνήμης ή/και στην υπερβολική αύξηση βάρους. Ο Τοξότης ελέγχει το συκώτι, τους γοφούς και τους μηρούς. Αν δεν υπάρχει αρκετά καλή πνευματική και σωματική άσκηση τότε ένας Τοξότης βαραίνει πολύ. Ιδιαίτερα η γυναίκα Τοξότης παχαίνει στους γοφούς και στους μηρούς.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κυβερνήτης του ο Κρόνος. Ο πλανήτης αυτός επηρεάζει στα οστά, στην οστεοπόρωση, στα πόδια, στους μύες, στα δόντια, στα μαλλιά, στην σωματική αδυναμία, στους πόνους των αρθρώσεων, στην αρθρίτιδα, σε γαστρικά προβλήματα, στη μελαγχολία κ.λπ. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που ελέγχει τα γόνατα, τα οστά και τα δόντια. Επίσης έχει συχνά ενοχλήσεις στη μέση και στην σπονδυλική στήλη. Τα ορθοπεδικά προβλήματα είναι συνήθεις καθώς και οι ρευματισμοί.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κυβερνήτης του ο Ουρανός. Ο πλανήτης αυτός μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο νευρικό σύστημα και να σχετίζεται με την υπέρταση. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που ελέγχει την κυκλοφορία του αίματος και σε γενικές γραμμές τα ρευστά του σώματος. Επίσης ελέγχει τα οστά της κνήμης. Συνήθως υποφέρει από κιρσούς και αρτηριοσκλήρυνση και τον πειράζει πολύ το κρύο.


ΙΧΘΥΣ

Κυβερνήτης του ο Ποσειδώνας. Ο πλανήτης αυτός ευθύνεται για προβλήματα στα κάτω άκρα και για διαταραχές των νευροδιαβιβαστών. Ο Ιχθύς ελέγχει τα πέλματα και συνήθως υποφέρει στα πόδια ακόμα κι από κάτι ασήμαντο όπως μπορεί να είναι ένα πρήξιμο ή ένα στενό παπούτσι. Συνήθως δεν αντιδρά καλά στα φάρμακα γι’ αυτό καλό είναι να προσέχει γιατί και το πιο απλό φάρμακο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση.


Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter