astropedia.gr

Κινέζικα ζώδια 2022 - Η χρονιά της Τίγρης του νερού

Κινέζικα ζώδια 2022 - Η χρονιά της Τίγρης του νερού
Η κινεζική πρωτοχρονιά του 2022 πέφτει την πρώτη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, η Τίγρη είναι το κυρίαρχο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου από την ημέρα που αρχίζει το καινούργιο κινέζικο έτος και κατά την διάρκεια ολόκληρου του σεληνιακού έτους, το οποίο λήγει στις 21 Ιανουαρίου 2023. Το στοιχείο νερού στη μορφή γιανγκ είναι η κύρια πηγή ενέργειας στο κινεζικό ημερολόγιο καθ’όλη την διάρκεια του 2022.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e-shop στο https://astracard.gr/shop Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
 

Σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, το νέο έτος της Τίγρης του νερού συμβολίζει τον ντετερμινισμό, τον αυθορμητισμό και την καινοτομία. Είναι μια περίοδος που αντλεί τη δύναμη και την ανάπτυξή της, παρά τις αντιξοότητες, από το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό. Το νέο έτος είναι συνώνυμο των απρόβλεπτων αλλαγών και των εκπληκτικών εξελίξεων. Για τα 12 κινεζικά ζώδια, ήρθε η ώρα να δώσουν το καλύτερο από τον εαυτό τους προκειμένου να βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσής τους. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για όλους εκείνους που επιθυμούν να ξεχάσουν το θυελλώδες παρελθόν τους, να επουλώσουν τις πληγές τους και να βρουν μια καλή θέση στην κοινωνία.

Για κάποιους, το θέμα θα είναι η αναβολή ενός δευτερεύοντος έργου προκειμένου να διατηρηθεί το πιο σημαντικό, ενώ για άλλους, θα είναι μάλλον να ανακτήσουν έδαφος σε πεδία μάχης που θεωρούσαν χαμένα. Τέλος, εκτός από τον επιδειξιομανή, παθιασμένο και φιλόδοξο χαρακτήρα που έχει το έτος, θα παρατηρήσουμε την εμφάνιση νέων τεχνολογικών εφευρέσεων και σημαντικών εξελίξεων στην ιατρική έρευνα και την ψυχολογία.

Τα 4 πιο τυχερά κινεζικά ζώδια το 2022
Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, το 2022 είναι περισσότερο τυχερή χρονιά για αυτούς που γεννήθηκαν στο έτος του Δράκου, του Αλόγου, του Σκύλου και του Χοίρου.

Βρες το κινέζικο ζώδιό σου εδώ


Ποντικός
Για όσους ανήκουν στο πρώτο κινέζικο ζώδιο, πρόκειται για ένα μέτριο έτος όσον αφορά τις προσδοκίες και τις προοπτικές. Το έτος της Τίγρης είναι ελαφρώς ταραχώδες και πράγματι, οι περίοδοι που κυβερνώνται από την Τίγρη σπάνια είναι ευχάριστες για τον Ποντικό. Εκτός από μερικές απροσδόκητες και αναπόφευκτες απογοητεύσεις, ο Ποντικός θα μπορέσει ωστόσο να καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Το 2022, ο Ποντικός είναι προικισμένος με ειδική προστασία χάρη στην παρουσία του γιανγκ νερού και σε ισχυρό δεσμό με την κύρια ενέργειά του. Επίσης, οι φάσεις της μοναξιάς ου Ποντικού θα είναι δυνατόν να συντομευθούν από την ευπρόσδεκτη έκρηξη βοήθειας και ηθικής υποστήριξης από τους στενότερους φίλους του. Στην αγάπη, οι αβεβαιότητες της στιγμής μπορεί να αποτελέσουν πηγή ανησυχίας για το μέλλον. Ωστόσο, ο Ποντικός θα πρέπει να βρει το θάρρος και την δύναμη να τις αντιμετωπίσει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Ό,τι κι αν συμβεί, ο Ποντικός δεν πρέπει ποτέ να λάβει σημαντικές αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις δικές του αξίες.

Όσον αφορά την εργασία, η επαγγελματική ισορροπία και η επιτυχία μπορούν να εδραιωθούν μέσω εμπορικών ερευνών και εκδήλωση ενδιαφέροντος ή μέσα από επαγγελματικές συνεντεύξεις. Το 2022, όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ποντικού μπορεί να αισθάνονται προσωρινά αποδυναμωμένοι σε υλικό επίπεδο και ακόμη και να βιώσουν σύντομες στιγμές άγχους. Ως εκ τούτου, η πρόβλεψη της κινέζικης σοφίας συνιστά στον Ποντικό για φέτος να ποντάρει και να βασιστεί στο συγκεκριμένο και το χειροπιαστό και να ξέρει πώς να περιμένει την σειρά του με σοφία και αισιοδοξία. Με λίγη ευελιξία και ευφυΐα, η πιθανή ζημιά μπορεί εύκολα να αποφευχθεί. Ακόμα κι αν ο Ποντικός μπορεί πιθανά να υποστεί κάποιες ενοχλητικές αποτυχίες στο δρόμο του, αυτές οι προφανείς αποτυχίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν επωφελείς μακροπρόθεσμα και γρήγορα να δώσουν πίσω στον έξυπνο και προβλέψιμο Ποντικό, ένα λαμπρό χαμόγελο.


Βουβάλι
Η κινέζικη αστρολογία προβλέπει για όσους ανήκουν στο δεύτερο κινέζικο ζώδιο μια περίοδο αγώνων και έντονων προσπαθειών, ωστόσο υπάρχει πάνω τους η σφραγίδα της προστασίας. Όπως και να το κάνουμε όμως, οι χρονιές της Τίγρης δεν είναι εύκολες για τα Βουβάλια. Φέτος, το Βουβάλι πρέπει να βρει την απάντηση σε πολλά ερωτήματα που τίθενται ως προς την κατεύθυνση που έδωσε μέχρι τώρα στην επαγγελματική του ζωή. Μπορεί, για παράδειγμα, να αποφασίσει να ανακατευθύνει την επαγγελματική του δραστηριότητα εστιάζοντας σε έναν πιο οικονομικά ελπιδοφόρο τομέα, αποτυγχάνοντας να είναι πιο καινοτόμος. Ομοίως, ο αυτοαπασχολούμενος ή επιχειρηματίας μπορεί να αποφασίσει να εγκαταλείψει την πόλη για την ύπαιθρο, προκειμένου να είναι πιο γαλήνιος στον απαραίτητο συνδυασμό της οικογενειακής και επαγγελματικής του ζωής.

Το 2022 απαιτείται προσοχή για το Βουβάλι, στην εργασία όπως και στην αγάπη. Συνεπώς, πρέπει με κάθε κόστος να ελέγχει ην παρόρμησή του να θέλει να προβεί σε δύσκολες ή επίπονες ενέργειες. Εάν το Βουβάλι θέλει να επιτύχει αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες του, τότε πρέπει να αποφύγει να μπει σε περιπέτειες μόνος του ως συνήθως και να προτιμήσει προστατευτικές ενώσεις και συνεργασίες. Αυτή την χρονιά και χάρη στις λογικές επιλογές και την ικανότητά του να προσαρμόζεται, το Βουβάλι μπορεί να λύσει με επιτυχία τη συντριπτική πλειοψηφία των παζλ που θα αντιμετωπίσει. Εν ολίγοις, το έτος της Τίγρης αποδεικνύεται κάπως ταραχώδες και με πολλές εκπλήξεις για τα γούστα του Βουβαλιού. Ωστόσο, αυτή η περίοδος παραμένει όχι λιγότερο ενδιαφέρουσα για το στιβαρό και αφοσιωμένο Βουβάλι, επειδή η Τίγρης του δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει με σαφήνεια τις πραγματικές υπαρξιακές φιλοδοξίες του.


Τίγρης
Το έτος της Τίγρης επιφυλάσσει για τους εκπροσώπους του τρίτου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου μια μικτή περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αποφάσεις τους μπορούν να είναι τόσο η πηγή λαμπρής επιτυχίας όσο και αιχμηρών αποτυχιών. Όσον αφορά την εργασία και την καριέρα, το κινεζικό ωροσκόπιο συμβουλεύει την Τίγρη να εργαστεί με βάση την επαγγελματική του φήμη για να διατηρήσει τόσο τις πιθανότητες επιτυχίας του όσο και να προστατεύσει τον εαυτό του από τους ανταγωνιστές που περιφέρονται γύρω. Κατά συνέπεια, προκειμένου να διασφαλιστεί το επαγγελματικό του μέλλον, ο Τίγρης πρέπει να είναι έτοιμος να ανανεώσει το επαγγελματικό του δίκτυο σε βάθος και ακόμη και να αλλάξει τον τομέα δραστηριότητας, εάν είναι απαραίτητο. Για το λόγο αυτό, οι γόνιμες συναντήσεις μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την Τίγρη να κάνει τις σωστές επιλογές, είτε πρόκειται για επενδυτές, μέντορες ή νέο συνεργάτη.

Το 2022, ο Τίγρης πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην καλή διαχείριση των υλικών πόρων του, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πρέπει να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες όταν προκύψουν, αποφεύγοντας παράλληλα προσεκτικά να βιαστεί σε επικίνδυνες οικονομικές δεσμεύσεις. Στην αγάπη, καθ’όλη την διάρκεια του κινεζικού έτους, οι εκπρόσωποι της Τίγρης προστατεύονται από την κακή τύχη, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να προβούν σε παράλογες ενέργειες, όπως μια ξαφνική μετακίνηση σε μια άλλη χώρα για να ζήσουν μια εύθραυστη αγάπη. Φυσικά, ο Τίγρης έχει πάντα την ικανότητα να αναπηδά πολύ μακριά και πολύ ψηλά σε όλες τις περιστάσεις. Αλλά κανένα άλμα, ακόμη και όταν εκτελείται με τη χάρη και την τελειότητα που διακρίνουν το περήφανο αιλουροειδές, δεν είναι απαλλαγμένο από πόνο.


Λαγός
Το έτος της Τίγρης επιφυλάσσει για τους εκπροσώπους του τέταρτου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου ένα μέσο έτος στο οποίο ο Λαγός θα πρέπει να μειώσει τις προσδοκίες για τη ζωή και να είναι πιο επιφυλακτικός στις κοινωνικές του σχέσεις, ώστε να μην απογοητευτεί. Γιατί αν ο Λαγός είναι από την φύση του σοφός και προσεκτικός στη διαχείριση των προσωπικών του οικονομικών, είναι πολύ λιγότερο προσεκτικός με τις επαγγελματικές του συνεργασίες. Πράγματι, σε αυτό το επίπεδο, ο Λαγός τείνει ιδιαίτερα στη μετάδοση και την ανταλλαγή των δεξιοτήτων του. Ωστόσο, ο Λαγός πρέπει να αφαιρέσει αυτή τη γενναιόδωρη πτυχή του χαρακτήρα του κατά τη διάρκεια του Έτους της Τίγρης, καθώς μπορεί να μην λάβει τη νόμιμη αναγνώριση που κανονικά θα πρέπει να αναμένει σε αντάλλαγμα.

Αντίθετα, σε περίπτωση υπερβολικού ενθουσιασμού και ανισορροπίας στην ανταλλαγή γνώσεων, ο Λαγός θα μπορούσε ακόμη και να ηττηθεί από αδίστακτα μυαλά που δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και πόρους τους για να διεκδικήσουν την επιτυχία εις βάρος του. Κατά συνέπεια, αυτή την χρονιά όσο λιγότερο ο Λαγός επικοινωνεί την τεχνογνωσία του, τόσο περισσότερο θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη θέση του και τα περιουσιακά του στοιχεία. Όσον αφορά την αγάπη, ένας μικρός προσωρινός χωρισμός σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης σύγκρουσης θα μπορούσε να βοηθήσει τον Λαγό να εδραιώσει τους συναισθηματικούς δεσμούς του στη συνέχεια. Για τον αδέσμευτο Λαγό, οι ερωτικές γνωριμίες φέτος είναι εντυπωσιακές και αποτελούν πηγή εφήμερων απολαύσεων χωρίς να δίνουν όμως διάρκεια ή σοβαρότητα. Όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό το τελευταίο τρίμηνο του κινεζικού έτους.


Δράκος
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Δράκου αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του πέμπτου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου μια περίοδο πλούσια σε προκλήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, επεισοδιακή για τα οικονομικά του και τη δομή του συναισθηματικού και συναισθηματικού τομέα. Ο ατρόμητος Τίγρης είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους υποστηρικτές του γενναίου Δράκου. Ωστόσο, του αρέσει επίσης να τον πιέζει για να τον κάνει ακόμα πιο δυνατό και πιο ανθεκτικό στις ιδιοτροπίες της ζωής. Το 2022, ο Δράκος πρέπει να επιδείξει αντοχή και ακρίβεια για να επωφεληθεί από τα βασικά γεγονότα του Έτους της Τίγρης. Μια δύσκολη επιλογή θα μπορούσε ακόμη και να τον αναγκάσει να αναβάλει ένα σημαντικό έργο. Ωστόσο, τα λίγα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν θα αποτελέσουν πηγή ικανοποίησης. Για αυτό, ο Δράκος πρέπει να κατανοήσει τα όριά του και να μην επιμείνει σε έργα που καταβροχθίζουν όλο το χρόνο και την ενέργειά του. Πράγματι, μια κακή επιλογή που προκύπτει από την επιμονή να ευνοεί το πάθος έναντι της λογικής μπορεί να τον οδηγήσει σε παράλογα έξοδα. Ακόμη και αν ο Δράκος δεν καταφέρει φέτος να κάνει μια περιουσία, η σοφία και η γαλήνια πρόνοια για το μέλλον θα του επιτρέψουν να διατηρήσει σταθερά τα υλικά περιουσιακά του στοιχεία.

Όσο για τις κοινωνικές του σχέσεις, ο Δράκος έχει την ευκαιρία το 2022 να ξαναχτίσει την εικόνα του με τους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει εκ των προτέρων να κατευνάσει τις εσωτερικές του εξεγέρσεις. Στην αγάπη, ο Δράκος πρέπει να περιμένει να συμβιβαστεί ή να διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο μια απόσταση από ένα αγαπημένο πρόσωπο. Όταν διασχίζει μια περίοδο που κυριαρχείται από την Τίγρη και ανεξάρτητα από τον συγκεκριμένο τομέα, ο Δράκος καταφέρνει να μετατρέψει τις ντροπιαστικές καταστάσεις προς όφελός του υπό την προϋπόθεση ότι κάνει ένα συνειδητό και σταθερό έργο ελέγχου των φυσικών παρορμήσεων του.


Φίδι
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Φιδιού αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του έκτου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου μια πολύπλοκη και ταραχώδη περίοδο, ωστόσο σημαντική από την άποψη της εμπειρίας και της διδασκαλίας, η οποία θα είναι πολύ επωφελής για τα επόμενη χρόνια. Πράγματι, οι χρονιές της Τίγρης γενικά δεν εκπληρώνουν περιόδους για το Φίδι. Ωστόσο, σε επαγγελματικό επίπεδο, το 2022 εξακολουθεί να προσφέρει στο Φίδι την ευκαιρία να δημιουργήσει το εφαλτήριο που θα χρησιμεύσει ως προωθητικό εργαλείο για ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Από αυτή την άποψη, είναι απαραίτητο να είστε επίμονοι ενώ παραμένετε μακριά από περισπασμούς και ασήμαντη κοσμικότητα. Όσο για τα οικονομικά του, το Φίδι πρέπει να παρακολουθεί το πορτοφόλι του και πάνω απ 'όλα να αποφεύγει να χρεωκοπήσει ως αποτέλεσμα της ανεπαρκώς υπολογισμένης ανάληψης κινδύνων.

Το κινεζικό ωροσκόπιο για την αγάπη κάνει φέτος το Φίδι να καταλαβαίνει και να αποδέχεται τα όρια ως βαθιά κίνητρα του συνεργάτη του. Για αυτό, η καλοσύνη παραμένει το πιο ισχυρό εργαλείο για τη διατήρηση της σταθερότητας του ζευγαριού και τη θρέψη της ειλικρίνειας των συναισθημάτων που τους ζωντανεύουν. Σε περίπτωση αναπόφευκτης σύγκρουσης, το Φίδι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την αντιπαράθεση με τον σύντροφό του για πολύ καιρό, επειδή ο Τίγρης (της χρονιάς) δεν είναι πραγματικά με το μέρος του. Τέλος, σε περίπτωση που πρέπει να συμβεί ένας χωρισμός, σίγουρα ένα πνεύμα εκδίκησης δεν θα οδηγήσει το Φίδι σε ένα καλύτερο μέλλον.

Εν ολίγοις, το 2022 αντιστοιχεί κυρίως σε μια περίοδο παύσης και ανεφοδιασμού για κάθε Φίδι που επιθυμεί να διατηρήσει την ισορροπία του. Ειδικά από το τρίτο μέρος του έτους το Φίδι θα επανεμφανιστεί στα μάτια του κόσμου, ντυμένο σε ένα νέο δέρμα με αστραφτερές φολίδες, αντανακλώντας έτσι την πραγματική δύναμη των ανδρών και των γυναικών αυτού του κινεζικού ζώδιου, του οποίου η εμπειρία και η κατανόηση του κόσμου δημιουργούν θαυμασμό και φθόνο.


Άλογο
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Αλόγου αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του έβδομου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου μια δυναμική χρονιά, τοποθετημένη κάτω από το σημάδι της αισιοδοξίας και της περιπέτειας. Έχουν περάσει οι μέρες της αναβλητικότητας που ο Άλογο αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις με αναγκαστικές λύσεις. Αυτό το νέο κινεζικό έτος το Άλογο μπορεί τελικά να ελπίζει να ξεπεράσει για τα καλά τα εμπόδια που κληρονόμησε από το προηγούμενο κινεζικό έτος. Στην εργασία, το Άλογο υποχρεούται να οργανώσει πολυάριθμα επαγγελματικά ταξίδια με συνεργάτες με σκοπό την υπογραφή νέων ζουμερών συμβάσεων. Το Άλογο μπορεί επίσης να διεκδικήσει μια προαγωγή και μια αύξηση μισθού, σε ανταμοιβή για την άψογη επιμέλεια στο έργο του και το αξιοσημείωτο αίσθημα ευθύνης του. Για τον μαθητή και τον φοιτητή, το έτος είναι μια περίοδος διανθισμένη με λαμπρή πρόοδο και επιτυχίες.

Από οικονομική άποψη, εάν τα κέρδη γεμίσουν ευχάριστα το πορτοφόλι του, το Άλογο κινδυνεύει να παρασυρθεί σε δαπάνες τόσο συγκλονιστικές όσο απροσδόκητες, ειδικά σε σχέση με το σπίτι του και την οικογένειά του. Το κινεζικό ωροσκόπιο αγάπης για το Άλογο μιλά για την κατανάλωση μέσα από το πάθος. Οι αποφάσεις του Αλόγου σχετικά με το συναισθηματικό του μέλλον θα είναι περισσότερο παρορμητικές παρά αιτιολογημένες. Εκεί που οι επιχειρήσεις και οι δουλειές ανθίζουν για το Άλογο, η συναισθηματική του ζωή είναι πιθανό να είναι λιγότερο ευχάριστη. Πράγματι, η ενέργεια του νερού του έτους 2022 κινδυνεύει να σβήσει κάπως τον φλογερό ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει το Άλογο σε φυσιολογικούς καιρούς. Αλίμονο σε όποιον θα ήθελε να δοκιμάσει την υπομονή του, να του επιβάλει ένα όριο ή χειρότερα, να του πει τι να κάνει, ειδικά στο πλαίσιο μιας ήδη καθιερωμένης σχέσης ζευγαριού.

Στην κινεζική αστρολογία, ο Τίγρης (της χρονιάς) ζητά πάντα από τον σύντροφό του το Άλογο να επαναπροσδιορίσει και να τελειοποιήσει τις ερωτικές του επιλογές, πιο συγκεκριμένα στις πτυχές που επηρεάζουν την ατομική ελευθερία. Το 2022, κανένας συμβιβασμός δεν θα είναι δυνατός χωρίς κοινή επιθυμία για ισορροπία και γαλήνη.


Πρόβατο
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Προβάτου αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του όγδοου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου ένα έτος ανάκαμψης και αισιοδοξίας, διανθισμένο με ενδιαφέρουσες ευκαιρίες όσον αφορά την εδραίωση των επιτευγμάτων. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, το Πρόβατο ήταν σε θέση να μάθει (ή να θυμηθεί) τη σημασία του να ξέρει πώς να παραμείνει διαυγής απέναντι σε γεγονότα που εγείρουν μεγάλο ενθουσιασμό. Το 2022, τροφοδοτούμενο από τις πολλαπλές εμπειρίες του και προς απογοήτευση των επικριτών του που θα προτιμούσαν να τον δουν να σκοντάφτει, το Πρόβατο είναι και πάλι έτοιμο να ξεπεράσει τα εμπόδια που το περιμένουν, με την τύχη στο πλευρό του. Ωστόσο, κανένα επίτευγμα δεν θα είναι δυνατό χωρίς μια πραγματική προσωπική επένδυση με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, το Πρόβατο θα μάθει να βασίζεται μόνο στον εαυτό του για να μπορέσει να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει με επιτυχία στη ζούγκλα των ανθρώπων. Ευτυχώς, και παρά ένα ορισμένο επίπεδο προσπάθειας, το Πρόβατο είναι σε θέση να κάνει μια πολλά υποσχόμενη πορεία στην καριέρα του κατά τη διάρκεια του έτους της Τίγρης.

Όσο για τα οικονομικά για το 2022, το Πρόβατο μπορεί να επωφεληθεί από τις οικονομίες που έγιναν το προηγούμενο έτος για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές. Διαφορετικά, το Πρόβατο μπορεί να μπει στον πειρασμό να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζά του, κάτι που πρέπει να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να αποφύγει αυτόν τον κίνδυνο και να διατηρήσει την υλική του σταθερότητα, το Πρόβατο θα πρέπει να εφαρμόσει άψογη πειθαρχία από την πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους και να προχωρήσει βήμα προς βήμα στη διαχείριση των σχεδίων του.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, το έτος της Τίγρης υπόσχεται πολλές όμορφες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες για α μοναχικά Πρόβατα. Ωστόσο, πολλές από τις ρομαντικές σχέσεις το 2022 έχουν ην τάση να είναι τόσο έντονες όσο και σύντομες. Έτσι, χωρίς να μπει σε παράνοια, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για το Πρόβατο να εμπιστευτεί τυφλά όλους τους νεοφερμένους στη ζωή του. Το 2022, είναι καλύτερα να αφήσουν τις νέες συναντήσεις τους να αποδείξουν πρώτα την πραγματική τους αξία και τις προθέσεις τους πριν καν ανοίξουν την πόρτα στον μυστικό κήπο τους.


Πίθηκος
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Πιθήκου αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του ένατου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου ένα σύνθετο, εξαντλητικό αλλά παρ' όλα αυτά διεγερτικό έτος, με πολλές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα εδάφη που θα χρειαστούν προστασία. Πράγματι, ο Πίθηκος φέτος περιμένει μια περίοδο προβλημάτων και αβεβαιοτήτων που μπορούν να επηρεάσουν τους διάφορους τομείς της ύπαρξής του. Στη δουλειά, ο Πίθηκος μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσει περισσότερη προσπάθεια από το συνηθισμένο και να επιτύχει λιγότερα αποτελέσματα σε αντάλλαγμα, διαφορετικά μπορεί να χάσει το κύρος του έναντι ιδιαίτερα επιθετικών ανταγωνιστών. Όταν οι απόψεις διαφέρουν μεταξύ των μελών της ομάδας του, ο Πίθηκος θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο να κερδίσει από ό,τι μέχρι τώρα. Σε κάποιο σημείο, ο Πίθηκος θα πρέπει ακόμη και να πιεστεί και να δεχτεί την πρόκληση ενός ανταγωνιστή αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του, ή ακόμη και να χρειαστεί να υπομείνει πιθανή εκδίκηση ή περίεργα κόλπα που προέρχονται από πρώην αντιπάλους (ή θύματα) που, βλέποντας τον αδύναμο τώρα, να τρέξουν να τον κατασπαράξουν.

Ως εκ τούτου, συνιστάται έντονα στον Πίθηκο να παραμείνει υπομονετικός και να αποφύγει οποιαδήποτε κίνηση διέγερσης. Η αποστασιοποίηση μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο δράσης, σε περίπτωση υπερβολικής πίεσης. Για παράδειγμα, είναι πάντα δυνατό για τον Πίθηκο να δει μια οπισθοχώρηση σαν μια ευκαιρία εξερεύνησης. Από οικονομικής πλευράς, τα πράγματα δεν είναι πιο λαμπρά για τον Πίθηκο το 2022. Η αναβολή οποιασδήποτε σημαντικής επένδυσης μέχρι το επόμενο έτος θα ήταν ασφαλώς μια σοφή και λογική στάση. Διαφορετικά, ο Πίθηκος κινδυνεύει να είναι χρεωμένος με την πάροδο του χρόνου ή να κάνει εξαγορές με ζημία. Ευτυχώς, το στοιχείο του νερού που συνοδεύει την Τίγρη το 2022 θα μετριάσει κάπως τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Πίθηκος κατά τη διάρκεια του κινεζικού έτους. Ωστόσο, ακόμα και αν είναι σκόπιμο για τον Πίθηκο να παραμείνει σε εγρήγορση για τις υλικές πτυχές της ζωής του, θα βρει έναν τρόπο να χαλαρώσει και να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του χάρη στην καλοπροαίρετη παρουσία της οικογένειας και των φίλων του.


Κόκκορας
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Κόκορα αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του δέκατου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου μια ζωντανή χρονιά, επικεντρωμένη σε μια δυναμική εξυψωμένης ανανέωσης. Ο Τίγρης θέλει να τρέχει τον Κόκορα όταν αισθάνεται προστατευμένος από την υλική του άνεση, έτσι ώστε να αρχίσει και πάλι να εργάζεται για να επιτύχει τις φιλοδοξίες του. Ο Τίγρης ανακοινώνει φέτος στον Κόκορα ότι ήρθε η ώρα να επικαιροποιήσει τις προτεραιότητές του, ακριβώς όπως τον καλεί να αντιμετωπίσει θαρραλέα τους φόβους και τις ανησυχίες του. Έτσι, ανυπόμονος να οραματίζεται το μέλλον του με μεγαλύτερη σαφήνεια, ο Κόκορας περνάει σκόπιμα μια απελευθερωτική και μεταμορφωτική φάση. Αλλά αυτή η χρονιά αλλαγής για τον Κόκορα, που απαιτείται από τις καθαρές ενέργειες της Τίγρης, δεν θα επιτευχθεί χωρίς θυσίες. Προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του σεληνιακού έτους, ο Κόκορας μπορεί να βρεθεί μπροστά σε μια νέα κατάσταση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει, για παράδειγμα μια αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.

Όσον αφορά τα έξοδά του, ο Κόκορας, από τα μέσα του 2022, θα λαμβάνει ριζικές αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του καθημερινού του προϋπολογισμού και θα είναι πολύ πιο φειδωλός από το συνηθισμένο. Αυτή η αλλαγή στο ρυθμό των εξόδων του μπορεί να είναι διαδοχική στην έναρξη ενός νέου επαγγέλματος που απαιτεί μια φάση κατάρτισης πριν φέρει χρήματα. Μπορεί επίσης να είναι μια αλλαγή κατοικίας, μια επιφανειακή σχέση ή ακόμα και ένας ασταθής ρομαντικός σύντροφος. Σε αυτό το τελευταίο σημείο, ο μοναχικός Κόκορας κινδυνεύει να καταναλωθεί από τη φλόγα του πάθους εάν δεν κάνει την προσπάθεια να επιλέξει τις σχέσεις του πιο προσεκτικά. Για τον Κόκορα που βρίσκεται ήδη σε σχέση, το 2022, χωρίς να είναι απαισιόδοξο ή διαδικαστικό σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι καλύτερο να περιορίσει τους κινδύνους απογοήτευσης με τον σύντροφό του εστιάζοντας μόνο στις ιδιότητες για τις οποίες έχει ήδη αποδείξει τον εαυτό του στο παρελθόν.


Σκύλος
Το κινεζικό ωροσκόπιο του Σκύλου αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του ενδέκατου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου μια όμορφη χρονιά πλούσια σε εκπλήξεις και ανατροπές κάθε είδους. Το κινεζικό ζώδιο της Τίγρης του νέου σεληνιακού έτους δίνει στον Σκύλο το αίσθημα ότι είναι άτρωτος και έχει δύναμη. Ο Τίγρης επιτρέπει στο φίλο του τον Σκύλο να υπάρχει, να λάμπει και να πετυχαίνει σε όλες τις προσπάθειές του. Σε αυτή την περίπτωση, σε επαγγελματικό επίπεδο, η βαθιά επένδυση του Σκύλου για την κύρια δραστηριότητά του θα πρέπει να τον κάνει να αποκτήσει εξέχουσα θέση ή αναγνώριση κατά τη διάρκεια του έτους. Όσον αφορά τα οικονομικά του, το έτος της Τίγρης επιτρέπει επίσης στον Σκύλο να διατηρήσει το υλικό του απόθεμα και ακόμη και να έχει κέρδη που είναι τόσο αξιόλογα όσο τα περίμενε από καιρό. Μια σημαντική εξαγορά θα μπορούσε ακόμη και να είναι στην ημερήσια διάταξη φέτος.

Ωστόσο, συνιστάται στον Σκύλο να διεξάγει σωστά προκαταρκτικές μελέτες αγοράς και να θέτει σε εφαρμογή τον ανταγωνισμό πριν από την υπογραφή σύμβασης. Είναι πάντα καλύτερο να μην υποκύψετε σε προσφορές που φαίνονται τόσο ελκυστικές όσο είναι επείγουσες για τον πωλητή. Σε κοινωνικό επίπεδο, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του Σκύλου του ζητούν πολλές φορές την ενημερωμένη γνώμη του για τα αισθηματικά τους προβλήματα. Ομολογουμένως, ο Σκύλος θα είναι αναμφίβολα σε θέση να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις ρομαντικές ιστορίες των αγαπημένων του προσώπων, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για τον αλτρουισμό του να τον κάνει να ξεχάσει να σκέφτεται τον εαυτό του κατά καιρούς.

Έτσι, ο μοναχικός Σκύλος εξακολουθεί να κινδυνεύει να χάσει ευκαιρίες για γόνιμες ρομαντικές συναντήσεις εάν δεν καταφέρει πρώτα απ'όλα να θέσει σταθερά όρια στα αιτήματα για βοήθεια που λαμβάνει από όλες τις πλευρές. Αν θέλει να περιορίσει αποτελεσματικά τις αδιάκοπες προσκλήσεις των φίλων του, ο Σκύλος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να σκεφτεί τον χρόνο που ξοδεύει για αυτούς. Ξαφνικά θα είχε πολύ περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του. Ευτυχώς το 2022, ο Σκύλος θα καταφέρει να αφομοιώσει τη διαφορά μεταξύ μιας ανάγκης που μπορεί να περιμένει και μιας έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση δράση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


Χοίρος

Το κινεζικό ωροσκόπιο του Χοίρου αποκαλύπτει στους εκπροσώπους του δωδέκατου ζωδίου του κινεζικού ζωδιακού κύκλου ένα ταλαντευόμενο αλλά διεγερτικό έτος, με πολλές ενδιαφέρουσες προοπτικές όσον αφορά την προσωπική εξέλιξη. Πρώτα απ 'όλα, η ροή ενέργειας που σχηματίζεται από το γιανγκ νερό του έτους 2022 δίνει στον Χοίρο δίκαιη και αποτελεσματική ικανότητα κίνησης και λήψης αποφάσεων, ακόμη και σε σύνθετες καταστάσεις. Όσον αφορά την καριέρα του, ο Χοίρος, χάρη στη μεγάλη προσαρμοστικότητά του, θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεφύγει από διάφορα αδιέξοδα που τον ενοχλούσαν για πολλούς μήνες. Ο δρόμος του είναι πλέον σαφής και η αναγνώριση και η επιτυχία είναι προσβάσιμες αυτή την χρονιά. Αναζωογονημένος, θα μπορεί ακόμη και να αποφασίσει μεταξύ αρκετών επαγγελματικών ευκαιριών που θα παρουσιαστούν σε αυτόν. Αλλά πριν αλλάξει την επαγγελματική του βάση, θα πρέπει να πάρει το χρόνο του για να μελετήσει τις προσφορές που του ταιριάζουν πραγματικά και πάνω απ'όλα να μην βιαστεί να αναλάβει υποχρεώσεις που θα ον λυπήσουν αργότερα στην πορεία.

Από οικονομικής πλευράς, προσέξτε για απροσδόκητα έξοδα. Το 2022, είναι καλό για τον Χοίρο να ενημερώνει τα έγγραφά του και να εξοφλεί τα χρέη του, εάν εξακολουθεί να έχει, ειδικά εάν σκοπεύει να επενδύσει σε ένα μεγάλο έργο. Χωρίς τα αποτελέσματα να είναι δραματικά, ο Χοίρος εξακολουθεί να κινδυνεύει να έχει πικρές απογοητεύσεις σε περίπτωση αδέξιων επιλογών. Ευτυχώς, ο Τίγρης (της χρονιάς) είναι πάντα καλοπροαίρετος με τον μυστικό του φίλο και δεν θα διστάσει να του δώσει καλές συμβουλές αν χρειαστεί. Όσο για τα συναισθήματα, είναι γνωστό, οι περισσότεροι Χοίροι δυσκολεύονται να καταπολεμήσουν τις δικές τους παρορμήσεις, ειδικά στην αγάπη. Αλλά η επιπόλαιη απερισκεψία και η υπερβολική λαιμαργία πληρώνονται ακριβά κατά τη διάρκεια των χρόνων της Τίγρης.

Για να αποφύγουν την απογοήτευση και να αντλήσουν απολαύσεις μέγιστης ποιότητας από την χρονιά, οι Χοίροι θα πρέπει να έχουν μια σωστή κατανόηση των συναισθημάτων τους, προκειμένου να ελέγξουν την επιθυμία τους να εμπλακούν ρομαντικά με ανθρώπους που δεν είναι πάντα διαθέσιμοι. Ο δεσμευμένος Χοίρος σίγουρα θα πρέπει να διευθετήσει κάποιες ιστορίες που κληρονόμησε από το παρελθόν. Αντιμέτωποι με το αναπόφευκτο είναι καλύτερο να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε σε περίπτωση πιθανών ρομαντικών αποτυχιών, καθώς όλα τα αρνητικά γεγονότα θα έχουν ζυγοστάθμισμα από ευχάριστες εκπλήξεις, ειδικά όσον αφορά τη συναισθηματική ζωή. Ειδικά φέτος, ο Χοίρος θα λάβει πολύτιμη βοήθεια που θα τον βοηθήσει να διατηρήσει την ισορροπία του, ακόμη και αν πρέπει να μάθει ότι η παραίτηση είναι μερικές φορές το κλειδί για την ηρεμία.