astropedia.gr

Ο τύπος του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη

Ο τύπος του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη
Ο τύπος του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη

Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο η σημασία του Ερμή είναι τεράστια! Κι αυτό γιατί ο Ερμής είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τον βαθμό της ευφυΐας μας, με την ταχύτητα της σκέψης μας, με τις νοητικές διεργασίες βάσει των οποίων αντιλαμβανόμαστε πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις αλλά και με τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς που τείνουμε να χρησιμοποιούμε κατά την αλληλεπίδρασή μας με άλλους ανθρώπους. Έτσι, θα πρέπει να εξετάζονται η ζωδιακή θέση του Ερμή, η οικοθεσία του, οι όψεις του με άλλους πλανήτες, το αν είναι εκτός ορίων ή όχι, το αν είναι ανάδρομος ή ορθόδρομος και, τέλος, η σχέση του ως προς τον Ήλιο, που είναι και το θέμα του παρόντος άρθρου.

Γενικά, ο Ερμής θεωρείται σε κυριαρχία στους Διδύμους και στην Παρθένο, σε έξαρση στον Υδροχόο (που έχει ως μοντέρνο κυβερνήτη τον Ουρανό, ο οποίος είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή), σε αδυναμία στον Τοξότη και στους Ιχθύς  και σε πτώση στον Λέοντα. Συν τοις άλλοις, ο Ερμής στον 3ο, ο Ερμής στον 6ο και ο Ερμής στον 11ο οίκο αντίστοιχα θεωρούνται δυνατές θέσεις, καθώς πρόκειται για «σπίτια» στα οποία ο Ερμής χαίρεται, ξεδιπλώνει το δυναμικό του και εκφράζεται με ευκολία. Απεναντίας, ο 9ος, ο 12ος και ο 5ος είναι οίκοι στους οποίους ο Ερμής εμφανίζεται κατά κάποιο τρόπο μπλοκαρισμένος, περιορισμένος ή στο άλλο άκρο υπερβολικός.

Ο Ερμής είναι ένας ουδέτερος πλανήτης, γι’ αυτό και οι ιδιότητές του, η έκφρασή του «χρωματίζονται» ιδιαίτερα από τους άλλους πλανήτες! Έτσι, οι όψεις προς τον Ερμή έχουν μεγάλη σημασία, ενώ είναι αυτονόητο ότι οι ευνοϊκές όψεις (τρίγωνα, εξάγωνα και υπό προϋποθέσεις σύνοδοι) βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό του Ερμή, καθώς τον προτρέπουν να εκφράσει τις θετικές του ιδιότητες.

Όμως, οι αρνητικές όψεις (δηλαδή το τετράγωνο, η αντίθεση και υπό προϋποθέσεις η σύνοδος) ακόμα και με συμβατούς προς τον Ερμή πλανήτες καθιστούν ως έναν βαθμό προβληματική την ευρύτερη λειτουργία του Ερμή. Η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας είναι πιο συμβατοί πλανήτες με τον Ερμή. Συνεργάζονται καλύτερα μαζί του! Από την άλλη, ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Άρης και ο Ποσειδώνας αποτελούν πιο δύσκολες περιπτώσεις για τον Ερμή, γι’ αυτό και οι όψεις (ιδιαίτερα οι δύσκολες) με τους προαναφερθέντες πλανήτες τον αποσυντονίζουν.

Ο ανάδρομος Ερμής σε γενικές γραμμές δίνει εσωστρέφεια στο άτομο και κάνει τις επικοινωνίες του κάπως προβληματικές. Πιο συγκεκριμένα, επικρατεί μια μόνιμη αίσθηση από τη μεριά του ανθρώπου με ανάδρομο Ερμή ότι οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν. Κι αυτό γιατί ενώ έχει οίστρο και άπειρες εμπνεύσεις και ιδέες, τείνει να ενδοσκοπεί, να εσωτερικεύει τις σκέψεις του και να βιώνει μια συνεχή υπαρξιακή μοναξιά. Από την άλλη, ο ορθόδρομος Ερμής είναι πιο εξωστρεφής, ομιλητικός, επικοινωνιακός και διψά για ανταλλαγή ιδεών και κοινωνική αλληλεπίδραση. Μια ακόμη δύσκολη περίπτωση είναι εκείνη του Ερμή εκτός ορίων, ο οποίος τείνει να εκφράζεται με υπερβολές, ακρότητες, ενίοτε και με τραχύτητα. Λειτουργεί ίσως ακόμα πιο προβληματικά από τον ανάδρομο Ερμή.

Γιατί και επικοινωνιακή ανεπάρκεια βιώνει και εντάσεις, αντιπαραθέσεις λόγω της χειμαρρώδους φύσης του. Τέλος, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι δυσλειτουργικός είναι και ένας «καμένος» από τον Ήλιο Ερμής…ένας Ερμής δηλαδή που σχηματίζει σύνοδο με τον Ήλιο με ανοχή από 17 λεπτά της μοίρας έως 8 μοίρες και 30 λεπτά (χωρίς να παίζει ρόλο αν ο Ερμής βρίσκεται πριν ή μετά τον Ήλιο). Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ερμής γίνεται άκρως υποκειμενικός και χάνει τη «νηφαλιότητά» του και την πολύπλευρη σκέψη του. Κατ’ εξαίρεση, ένας Ερμής ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση «καζίμι», δηλαδή δέχεται σύνοδο από τον Ήλιο με ανοχή το πολύ μέχρι 17 λεπτά της μοίρας, λειτουργεί στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Περισσότερα για το καζίμι και την καύση ενός πλανήτη


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα.
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
  Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980


Λίγα λόγια για τον κύκλο του Ερμή…

Όσον αφορά στον κύκλο του Ερμή, ο οποίος διαρκεί περίπου 116 ημέρες, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο εν λόγω πλανήτης δεν δύναται να απέχει πάνω από 28 μοίρες από τον Ήλιο, καθώς η τροχιά του εντοπίζεται μέσα από την τροχιά της Γης. Ο Ερμής σχηματίζει δύο διαφορετικά είδη συνόδου με τον Ήλιο, την κατώτερη και την ανώτερη. Ειδικά για την κατώτερη σύνοδο, η οποία λαμβάνει χώρα στα μέσα της ανάδρομης κίνησης του Ερμή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής ο Ερμής βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και στη Γη (ευθυγράμμιση Ηλίου, Ερμή και Γης). Ο Ερμής αρχίζει να κινείται σε ανάδρομη τροχιά 6-7 εβδομάδες μετά την κορύφωση της ανώτερης συνόδου, ενώ μετέπειτα ο κύκλος του κλείνει με την κορύφωση της κατώτερης συνόδου.

Διάβασε περισσότερα για τον κύκλο του Ερμή και τις σημαντικές ημερομηνίες του κύκλου για την χρονιά

Ανατολικός και δυτικός Ερμής

Η σχέση του Ερμή ως προς τον Ήλιο καθορίζει τον τύπο του Ερμή! Υπάρχουν, λοιπόν, δύο βασικοί τύποι Ερμή: (α) ο ανατολικός Ερμής (ή αλλιώς Προμηθέας) και (β) ο δυτικός Ερμής (ή αλλιώς Επιμηθέας). Ανατολικός είναι ο Ερμής όταν η ζωδιακή του μοίρα εντοπίζεται πριν από τη ζωδιακή μοίρα του Ηλίου. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ο Χ έχει στον γενέθλιο χάρτη του Ερμή στην 3η μοίρα του Σκορπιού και Ήλιο στην 18η μοίρα του Σκορπιού. Άρα, λοιπόν, ο Χ έχει ανατολικό Ερμή.
Δυτικός είναι ο Ερμής όταν η ζωδιακή του μοίρα εντοπίζεται μετά από τη ζωδιακή μοίρα του Ηλίου. Παράδειγμα: Ο Ψ έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιό του Ερμή στην 11η μοίρα του Σκορπιού και Ήλιο στην 2η μοίρα του Σκορπιού. Άρα, ο Ψ έχει δυτικό Ερμή.

Η σχέση του Ερμή με τον Ήλιο και πώς λειτουργεί ο νους

Ο ανατολικός Ερμής προσδίδει διανοητικό ενθουσιασμό, περιέργεια και λαχτάρα για συλλογή πληροφοριών και μάθηση στο άτομο. Γενικά, οι άνθρωποι με Ερμή-Προμηθέα είναι πιο προοδευτικοί, διψούν για πνευματική τροφή και διανοητικά ερεθίσματα και ο εγκέφαλός του βρίσκεται μονίμως σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Συν τοις άλλοις, χαρακτηρίζονται από εφευρετικότητα, ευελιξία και πονηριά. Ως εκ τούτου, προσαρμόζονται στις περιστάσεις. Ο δε τρόπος σκέψης τους τείνει να επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, ενώ ο νους τους -αν και ενθουσιώδης- συχνά δεν εμβαθύνει και στέκεται στην επιφάνεια. Σε θετική έκφραση, ο Ερμής Προμηθέας παλεύει με θέρμη για την ιδεολογία του, για τα οράματά του.

Από την άλλη, ο δυτικός Ερμής δείχνει έναν πιο συντηρητικό και προσεκτικό νου, ο οποίος τείνει να «περιχαρακώνεται» στην πρότερη εμπειρία του και στην παρελθοντική γνώση του, την οποία φαίνεται να έχει κάνει κτήμα του. Επιπλέον, οι άνθρωποι με δυτικό Ερμή φημίζονται για την αντικειμενικότητα της σκέψης τους καθώς και για την αξιοζήλευτη ικανότητά τους να διακρίνουν λεπτομέρειες που αρκετοί άλλοι άνθρωποι αδυνατούν να δουν. Επιπρόσθετα, τα άτομα με Ερμή Επιμηθέα δεν επιτρέπουν στον στιγμιαίο ενθουσιασμό που μπορεί να αισθάνονται ή στην εκάστοτε συναισθηματική τους κατάσταση να επηρεάζουν την αντιληπτική τους ικανότητα και την ευρύτερη διανοητική τους λειτουργία. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι είναι αμερόληπτοι και αποστασιοποιημένοι από ανόητους υποκειμενισμούς και προσωπικά συμφέροντα. Επίσης, οι άνθρωποι αυτοί πάντα κρατάνε στην άκρη του μυαλού τους την εμπειρία τους, τα βιώματά τους, τα παθήματα που τους έδωσε η ίδια η ζωή και τα οποία μετατράπηκαν σε…μαθήματα! Έτσι, κατορθώνουν να αντιληφθούν τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια δυνητική επιλογή τους και, τελικά, αποφεύγουν επιπολαιότητες και λοιπές αρνητικές συνέπειες. Μπορεί, ωστόσο, να είναι λιγάκι προσκολλημένοι στο παρελθόν, άκαμπτοι, οπισθοδρομικοί και αναχρονιστικοί. Βασικά, στερούνται ευελιξίας.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα.
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
  Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980

Εκτός από τους δύο βασικούς τύπους του Ερμή, υπάρχουν άλλες δευτερεύουσες υποκατηγορίες;

Ναι, υπάρχουν κι άλλες υποκατηγορίες του γενέθλιου Ερμή, οι οποίες παρέχουν πιο ενδελεχή πληροφόρηση για τη διανοητική λειτουργία, την αντιληπτική ικανότητα και τους μηχανισμούς επικοινωνίας του ατόμου. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Ερμής Προμηθέας & Ανάδρομος:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που αναζητά διαρκώς την ελευθερία της σκέψης και την αποδέσμευση από τον συντηρητισμό, το αναχρονιστικό στοιχείο, το κατεστημένο και τις κοινωνικές συμβατικότητες. Τείνει να μελετάει τις παρελθοντικές φιλοσοφίες και ιδεολογίες, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν «φθορές» και να τις τοποθετήσει στο περιθώριο. Μπορεί αρχικά να μάχεται τις παραδόσεις και να έρχεται σε διαφωνία και συγκρούσεις με τους υπέρμαχους αυτών, αλλά κατόπιν υψηλού βαθμού συνειδητότητας και πνευματικής εξέλιξης, κατορθώνει τελικά να συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο στοιχείο κατά τρόπο υγιή και εποικοδομητικό.

Ερμής Προμηθέας & Ορθόδρομος:

Εδώ το μυαλό του ατόμου χαρακτηρίζεται από περισσότερη αρμονία. Επικεντρώνεται περισσότερο στο σήμερα και στο αύριο παρά στο χτες. Χαρακτηρίζεται από ισχυρή διαίσθηση, όνειρα και δίψα για επέκταση. Το άτομο είναι επικοινωνιακό, εμπνέει τους γύρω του και ασκεί επιρροή στις μάζες. Προσαρμόζεται με ευκολία στο περιβάλλον του αλλά, σε αρνητική έκφραση, μπορεί να γίνει χειριστικό ή πνευματικά καταπιεστικό.

Ερμής Επιμηθέας & Ανάδρομος:

Το εν λόγω άτομο έχει ροπή στην πνευματικότητα και χαρακτηρίζεται από φιλοσοφικές και θρησκευτικές ανησυχίες. Το μυαλό του είναι ερευνητικό και αντιπαθεί την έτοιμη γνώση, τη «μασημένη τροφή». Επιλέγει να μελετά μόνο του προκειμένου να ανακαλύψει τις μεγάλες αλήθειες της ζωής. Απώτερος σκοπός του είναι η «φώτιση». Ερευνά το παρελθόν, στην προσπάθειά του να αποκρυπτογραφήσει βαθύτερα νοήματα και να πετύχει την εσωτερική του ολοκλήρωση. Βιώνει έντονη μοναξιά και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει τη σοφία του. Ως εκ τούτου, υπάρχει ροπή στη μελαγχολία καθώς και σε μια αίσθηση ματαιότητας και ανικανοποίητου. Καλείται, λοιπόν, να μετατρέψει τη μοναξιά του σε μοναχικότητα, η οποία είναι το θετικό ισοδύναμο της μοναξιάς και συνιστά μια συνειδητή επιλογή και στάση ζωής.

Ερμής Επιμηθέας & Ορθόδρομος:

Ο νους του συγκεκριμένου ανθρώπου φημίζεται για την παρατηρητικότητά του και την ικανότητα συγκέντρωσης. Αποφεύγει τους παρορμητισμούς και τις επιπόλαιες ενέργειες. Κατά κανόνα λαμβάνει υπόψη τόσο τα δικά του παρελθοντικά λάθη όσο και τα λάθη των άλλων και αντλεί σοφία και γνώση μέσα από αυτά. Για την ακρίβεια, τα λάθη λειτουργούν συμβουλευτικά και παραδειγματικά για εκείνον και τον βοηθούν ώστε να αποφεύγει τυχόν κακοτοπιές. Το εν λόγω άτομο είναι πρακτικό και βαθιά πνευματικό και θα μπορούσε να έχει το ρόλο ενός πνευματικού δασκάλου που επικοινωνεί με απλότητα τις γνώσεις του, καθοδηγεί και στηρίζει πρακτικά τους γύρω του. Χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό γείωσης αλλά καλείται να τοποθετήσει στο περιθώριο την τάση του προς τον δογματισμό και την πνευματική ακαμψία.

Ερμής Προμηθέας & σε κυριαρχία ή έξαρση από ζωδιακή θέση:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που κυριολεκτικά «καταβροχθίζει» βιβλία και διευρύνει διαρκώς τις γνώσεις του. Απορροφά σαν σφουγγάρι τις πληροφορίες, είναι ευφυέστατο αλλά μπορεί να πάσχει από διανοητική υπερένταση και υπερβολική ενεργητικότητα. Συνήθως, έχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ θα μπορούσε να είναι αιώνιος φοιτητής ή σπουδαστής. Κατά διαστήματα, ανανεώνει, εμπλουτίζει και προσαρμόζει την ήδη υπάρχουσα γνώση του στα νέα δεδομένα, καθώς παρακολουθεί συστηματικά τις διεθνείς εξελίξεις σε επιστημονικό επίπεδο. Τείνει να αλληλεπιδρά με τους γύρω του, να ανταλλάζει ιδέες, να παίρνει όσα περισσότερα μπορεί από τους άλλους (σε επίπεδο πληροφοριών) και, τελικά, να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του προς όφελός του. Αν ο εν λόγω Ερμής είναι ανάδρομος, το άτομο δυσκολεύεται αρχικά να επικοινωνήσει με τους υπέρμετρα συντηρητικούς συνανθρώπους του, γιατί δε μπορεί να ανεχτεί το αναχρονιστικό στοιχείο.  Αν είναι ορθόδρομος, πηγαίνει με τα νερά όλων, ακόμα και εκείνων που στερούνται προοδευτικού τρόπου σκέψης.

Ερμής Επιμηθέας & σε κυριαρχία ή έξαρση από ζωδιακή θέση:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο του οποίου οι (βασισμένες σε πρότερα βιώματα) απόψεις έχουν απήχηση στο ευρύ κοινό. Οι γύρω του εκτιμούν τον εν λόγω άνθρωπο για το πρακτικό του πνεύμα. Όμως, ο άνθρωπος αυτός τείνει να γίνεται ξερόλας και σπάνια παραδέχεται ότι σφάλλει! Ακόμα κι όταν έχει άδικο, έχει τον τρόπο του να πείθει τους άλλους ότι έχει δίκιο. Εξαίρεση αποτελεί ο εν λόγω Ερμής όταν είναι ανάδρομος, γιατί σε αυτήν την περίπτωση οι γύρω του παραδέχονται το μυαλό του και τις ιδέες του αλλά τον αποφεύγουν καθώς τον θεωρούν περίεργο και μοναχικό.

Ερμής Προμηθέας & σε αδυναμία ή πτώση από ζωδιακή θέση:

Το συγκεκριμένο άτομο διψά για γνώση αλλά ο νους του τείνει να διαχέεται είτε λόγω ελλιπούς συγκέντρωσης είτε λόγω ανεπαρκούς αναλυτικής ικανότητας και ανεπαρκούς ικανότητας δόμησης και ταξινόμησης των πληροφοριών που λαμβάνει. Μπορεί να μιλάει πολύ, να διαθέτει φαντασία και να είναι δημιουργικό αλλά όταν συζητά με άλλους, τους μπερδεύει ή τους αποσυντονίζει άθελά του. Καμιά φορά μάλιστα πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο. Σε ορισμένες μάλιστα ακραίες περιπτώσεις «μεταφράζει» την πληροφόρηση λανθασμένα ή μαθαίνει λίγο απ’ όλα με αποτέλεσμα να γίνεται ημιμαθής. Αν ο εν λόγω Ερμής είναι ανάδρομος, το άτομο μπορεί να εκλαμβάνει ως συντηρητικές απόψεις των συνομιλητών του οι οποίες στην πραγματικότητα μόνο αναχρονιστικές δεν είναι. Αν πάλι ο Ερμής είναι ορθόδρομος, τουλάχιστον χαρακτηρίζεται από περισσότερη ανεκτικότητα και ευελιξία.

Ερμής Επιμηθέας & σε αδυναμία ή πτώση από ζωδιακή θέση:

Το εν λόγω άτομο διαθέτει πρακτικό πνεύμα και είναι αντικειμενικό αλλά είτε αδυνατεί να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του ώστε να τις εκφράσει με σαφήνεια είτε χαρακτηρίζεται από αλαζονεία. Όταν έχει άδικο, σε καμία περίπτωση δεν πείθει τους άλλους, γιατί τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί δεν είναι τα πλέον ισχυρά και εύστοχα. Ως εκ τούτου, αδυνατεί να υποστηρίξει τις ούτως ή άλλως λανθασμένες πεποιθήσεις του. Όταν έχει δίκιο και υπερασπίζεται τη φωνή της λογικής, πείθει μόνο στην περίπτωση που ο εν λόγω Ερμής είναι ορθόδρομος, ακόμη κι αν δεν κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή επιχειρημάτων. Στην περίπτωση δε που ο Ερμής είναι ανάδρομος μπορεί να χάσει το δίκιο του ακόμα κι αν λέει το πιο σωστό πράγμα, ακόμα κι αν καταθέτει τη μεγαλύτερη κοσμική αλήθεια. Μάλιστα, σε αυτήν την τελευταία περίπτωση υπάρχει ροπή στον θρησκευτικό ή ιδεολογικό φανατισμό, ο οποίος τρομάζει και απωθεί τους άλλους.

Άλλοι τύποι Ερμή…για πιο ψαγμένους!

Εκτός από τους βασικούς και δευτερεύοντες τύπους Ερμή που αναλύθηκαν πιο πάνω, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ακόμη 4 υποκατηγορίες οι οποίες μας δίνουν περισσότερα στοιχεία για την αντιληπτική ικανότητα του ατόμου σε συνάρτηση όμως με τη μνήμη του, δείκτης της οποίας είναι η Σελήνη. Άρα, λοιπόν, αρκεί να συνδυαστούν οι 2 βασικοί τύποι του Ερμή (ανατολικός και δυτικός) με την ταχύτητα της κίνησης της Σελήνης. Φυσικά, μια ταχεία Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο φανερώνει έναν άνθρωπο που προσλαμβάνει εύκολα τα διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα, βρίσκεται μονίμως σε εγρήγορση και αποστηθίζει με χαρακτηριστική ευκολία. Απεναντίας, ο άνθρωπος με αργή Σελήνη στο γενέθλιο χάρτη του είναι πιο βραδύς στις ενστικτώδεις αντιδράσεις του, συγκρατημένος και επιφυλακτικός, δε θέτει σε κίνδυνο τη βολή του και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του μόνο σε οτιδήποτε του προσφέρει ασφάλεια, συναισθηματική ως επί το πλείστον. Ας δούμε τώρα ποιες είναι οι προαναφερθείσες υποκατηγορίες και τι σημαίνουν:

Ερμής Επιμηθέας & ταχεία Σελήνη:

Το εν λόγω άτομο είναι γρήγορο και ευπροσάρμοστο αλλά, ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, σύνεση και πρακτικό πνεύμα. Έτσι, μπορεί και αποφεύγει τις κακοτοπιές της ζωής. Σε γενικές γραμμές, οι επικοινωνίες του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Κάθε άλλο! Επίσης, είναι εύστροφος και την ίδια στιγμή συγκεντρωμένος και οργανωτικός.

Ερμής Επιμηθέας & αργή Σελήνη:

Το συγκεκριμένο άτομο είναι βραδύ στις αντιδράσεις του και χαρακτηρίζεται από παγιωμένες αντιλήψεις, οι οποίες βασίζονται στην παρελθοντική του εμπειρία. Δεν θα ρίσκαρε σχεδόν ποτέ. Ο συνδυασμός αργών ρυθμών και πείσματος κάνει το άτομο αδιάλλακτο, ενίοτε απροσάρμοστο, ελεγκτικό και δύσκολο ως χαρακτήρα. Οι άλλοι μπορεί να το βαριούνται ή να αισθάνονται καταπιεσμένοι δίπλα του. Σε επίπεδο αντίληψης και μαθησιακής ικανότητας, θα έλεγε κανείς πως όταν μαθαίνει κάτι, το μαθαίνει καλά και δεν το ξεχνάει ποτέ. Όταν, όμως, για τον οποιονδήποτε λόγο απαιτείται τροποποίηση ή αναθεώρηση της γνώσης που ήδη κατέχει, δυσκολεύεται πραγματικά!

Ερμής Προμηθέας & ταχεία Σελήνη:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι γρήγορος ως προς τις αντιδράσεις του στα ερεθίσματα που δέχεται από το εξωτερικό του περιβάλλον. Έχει όλη τη διάθεση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αλλά συνήθως βιάζεται, στερείται σύνεσης και έχει ροπή στον παρορμητισμό, στα ρίσκα και στις επιπολαιότητες. Γενικά, μαθαίνει εύκολα και γρήγορα και έχει δυνατή μνήμη αλλά συχνά κάνει λάθη λόγω βιασύνης. Σε επίπεδο επικοινωνίας, μπορεί να αγχώνει τους γύρω του με την πολύ γρήγορη ομιλία του και με τον καταιγισμό των σκέψεών του ενώ μπορεί άθελά του να γίνεται προσβλητικός λόγω των ταχύτατων ρυθμών του, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να επεξεργαστεί πρώτα αυτά που εκστομίζει.

Ερμής Προμηθέας & αργή Σελήνη:

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε φημίζεται για τις ταχείες αντιδράσεις του, καθώς δε συμπαθεί ιδιαίτερα τις αλλαγές. Όμως, τελικά έστω και με αργούς ρυθμούς κατορθώνει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, επειδή ο νους του γοητεύεται από τα νέα ερεθίσματα και είναι, σε γενικές γραμμές, ευέλικτος. Όταν ένα γνωστικό αντικείμενο τον ενδιαφέρει, οι διανοητικές του ικανότητες ενεργοποιούνται και αξιοποιούνται στο μέγιστο. Σε επίπεδο επικοινωνίας, θέλει το χρόνο του για να ανοιχτεί. Για την ακρίβεια, αν ο άλλος κερδίσει την εμπιστοσύνη του, τότε μόνο γίνεται ομιλητικός, επικοινωνιακός και ευχάριστος.ASTRACARD
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
Newsletter