astropedia.gr

Ζώδια, Πλανήτες και Χρώματα

Ζώδια, Πλανήτες και Χρώματα
Ο ζωδιακός κύκλος έχει άμεση συσχέτιση με τον χρωματικό κύκλο. Κάθε ζώδιο έχει τις δικές του αντιστοιχίες στην χρωματική παλέτα.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους πλανήτες. Ιδού λοιπόν τι μας αποκαλύπτουν τα ζώδια μαζί με τους κυβερνώντες πλανήτες τους.


Κριός
Ο Κριός δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο χρωματικό συνδυασμό πέρα από το κόκκινο που χαρακτηρίζει τον δυναμισμό και την αγωνιστικότητα. Το δεύτερο διακριτικό χρώμα του Κριού είναι το λευκό που χαρακτηρίζει τον αυθορμητισμό και το πηγαίο χιούμορ του Κριού. Εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι ο Κριός συνδυάζει το πάθος με την αγνότητα και την ένταση με την ηρεμία. Τα άτομα που συνήθως ντύνονται με αυτά τα χρώματα ανήκουν στο ζώδιο του Κριού ή έχουν έντονη την εμφάνιση του Κριού στους πλανήτες τους.
 • Κυβερνήτης Άρης: κόκκινο, κίτρινο, βυσσινί.


Ταύρος
Ο Ταύρος κινείται στους γήινους τόνους, γεγονός που προσδίδει την ήρεμη στάση του απέναντι στη ζωή και στις δυσκολίες της, όπως ακριβώς η ηρεμία και η γαλήνη που χαρακτηρίζει τη φύση. Ο Ταύρος βέβαια είναι και ένα από τα πιο παραδοσιακά ζώδια και γι’ αυτό του ταιριάζουν και οι τόνοι του μπλε που χαρακτηρίζουν την αγάπη του για την παράδοση και ταυτόχρονα για μία ακόμη φορά την αγάπη του για την φύση. Ενδυματολογικά του αρέσουν τα χρώματα του μπλε και του πράσινου σε όλες τις χρωματικές κλίμακες.
 • Κυβερνήτης Αφροδίτη: ροζ, πράσινο άσπρο, πορφυρό.


Δίδυμοι
Οι αισιόδοξοι και φιλόδοξοι Δίδυμοι κινούνται στους τόνους του κίτρινου, εκφράζοντας την αλλαγή, την ανανέωση και την πρωτοτυπία στη ζωή τους. Πέρα από αυτό δείχνει και το έντονο πάθος που κρύβουν μέσα τους κι έχουν ανάγκη να το διοχετεύσουν σε άτομα της εμπιστοσύνης τους. Ένα ακόμη χρώμα που ταιριάζει στους Διδύμους είναι το πορτοκαλί που διεγείρει την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους. Οι Δίδυμοι βέβαια δεν θα προτιμούσαν αυτά τα χρώματα για το ντύσιμό τους. Αντιθέτως θα ήθελαν κάτι σε λευκό που τους προσδίδει άνεση.
 • Κυβερνήτης Έρμης: ασημί,  γαλάζιο, κίτρινο, μπλε, γκρι.


Καρκίνος
Το χρώμα που ταιριάζει στους ευαίσθητους Καρκίνους είναι το γκρι, που χαρακτηρίζει την εσωστρέφειά τους, αλλά και το μοβ, που δείχνει ότι δεν είναι άνθρωποι των άκρων. Το γκρι χρώμα πέρα από την εσωστρέφεια δείχνει ότι οι Καρκίνοι είναι λάτρεις των παλαιών πραγμάτων και των σταθερών αξιών. Η έντονη διαισθητική τους ικανότητα, έχει σχέση και με τα δύο χρώματα που τους χαρακτηρίζουν. Ενδυματολογικά ένας Καρκίνος θα μπορούσε να κινηθεί ακόμη και στα γήινα χρώματα, που χαρακτηρίζουν την ηρεμία του.
 • Κυβερνήτης Σελήνη: άσπρο, ασημί, ώχρα, πράσινο, μπλε.


Λέων
Το χρώμα που ταιριάζει στον δημιουργικό και ενεργητικό Λέοντα είναι το πορτοκαλί. Ταυτόχρονα τον χαρακτηρίζουν και οι έντονες αποχρώσεις του κίτρινου και πολύ περισσότερο το χρυσαφί. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα στον δυναμισμό του, στο κύρος του αλλά και στην ικανότητα του να καταφέρνει τα πάντα. Ένας Λέοντας θα προτιμούσε αυτά τα χρώματα ακόμη και για το ντύσιμο του, μια και θεωρεί ότι αυτά του προσδίδουν την γοητεία και την αίγλη που του αξίζει. Γενικότερα το Λιοντάρι λατρεύει τα έντονα χρώματα που σαγηνεύουν τους γύρω του.
 • Κυβερνήτης Ήλιος: κίτρινο, χρυσό, κόκκινο, πορτοκαλί, πορφυρό.


Παρθένος
Στον Παρθένο ταιριάζουν οι καφέ και λαδί χρωματισμοί. Επειδή οι Παρθένοι θεωρούνται από τους πιο ήρεμους του ζωδιακού κύκλου δείχνουν μία ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτά τα χρώματα, και ιδιαίτερα στους πιο απαλούς τόνους τους, καθώς είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν οι εντάσεις. Στο ντύσιμό τους προτιμούν επίσης τα λαδί και τα καφέ, αφού αυτά τα χρώματα τους χαρίζουν αυτοπεποίθηση. Βέβαια στους Παρθένους αρέσουν και τα παιχνιδίσματα με τα χρώματα, γι’ αυτό και κινούνται στις αποχρώσεις του θαλασσί. 
 • Κυβερνήτης Έρμης: ασημί,  γαλάζιο, κίτρινο, μπλε, γκρι.


Ζυγός
Οι Ζυγοί είναι λάτρεις του λευκού και του μπλε χρώματος. Αν μπορούσαν θα έκαναν όλες τις επιλογές τους σε αυτούς τους χρωματισμούς, αφού αυτά τα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα με την τρυφερότητα, την ευαισθησία και τη γλυκύτητα, που τους διακατέχει. Πέρα από τα δύο όμως χρώματα του αρέσει και το λιλά, που τους προσδίδει γοητεία και αισιοδοξία, αλλά και την ανάγκη τους για συντροφικότητα. Ενδυματολογικά κινούνται σε αυτά τα χρώματα, τα οποία πέρα από αγαπημένα τους θεωρούνται και κλασικά, με εξαίρεση το λιλά.
 • Κυβερνήτης Αφροδίτη: ροζ, πράσινο άσπρο, πορφυρό.


Σκορπιός
Ο Σκορπιός, ως ένα από τα πιο ερωτικά και γεμάτα πάθος ζώδια, λατρεύει όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου και του καφέ. Το κόκκινο, κι ιδιαίτερα οι έντονες αποχρώσεις του, όπως το βαθυκόκκινο ή το βυσσινί, κάνουν ακαταμάχητο τον γοητευτικό Σκορπιό, ενώ οι χρωματισμοί του καφέ ενδυναμώνουν το πείσμα του και αποδυναμώνουν την ψυχική του φόρτιση. Οι Σκορπιοί επιλέγοντας αυτά τα χρώματα στο ντύσιμό τους σαγηνεύουν τα άτομα του αντίθετου φύλου και το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί.
 • Κυβερνήτης Πλούτωνας: μπορντό, βυσσινί.


Τοξότης
Ανήσυχοι και περιπετειώδεις από την φύση τους οι Τοξότες λατρεύουν το γαλάζιο χρώμα, που απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη τους για τα ταξίδια και την ελεύθερη φύση τους. Εκτός από το γαλάζιο ένα από τα χρώματα που ταιριάζει στους Τοξότες είναι το έντονο μπλε αλλά και το πορφυρό, που χαρακτηρίζει την φιλοδοξία τους αλλά και την τόλμη που δείχνουν στη ζωή τους. Οι Τοξότες φορώντας αυτούς τους χρωματισμούς εντυπωσιάζουν και γοητεύουν τα άτομα του αντίθετου φύλου, πράγμα καθόλου δύσκολο για αυτούς.
 • Κυβερνήτης Δίας: κόκκινο, πράσινο, μπλε, πορφυρό.


Αιγόκερως
Η αυστηρότητα και η πειθαρχεία του Αιγόκερου εκφράζονται μέσα από το μαύρο χρώμα. Μπορεί να θεωρείται ως ένα από τα πιο δύσκολα και καταθλιπτικά χρώματα, ταυτόχρονα όμως συνδυάζεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα με τα ανοιχτόχρωμα κίτρινα και πράσινα που προτιμά ο Αιγόκερος στο ντύσιμό του. Επίσης το καφέ είναι ένα ακόμη χρώμα που αγαπούν τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου, καθώς αυτό τους δίνει την σταθερότητα και την σιγουριά που χρειάζονται στη ζωή τους προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.
 • Κυβερνήτης Κρόνος: μαύρο, γκρι, πράσινο.


Υδροχόος
Στους τολμηρούς και ιδεολόγους Υδροχόους ταιριάζουν τα πράσινα και τα γαλάζια χρώματα, καθώς και όλες οι αποχρώσεις τους. Το πράσινο των δασών και το γαλάζιο της θάλασσας εκφράζει  την ελεύθερη σκέψη τους και την προσαρμοστικότητά τους σε οποιαδήποτε κατάσταση. Από τα αγαπημένα τους χρώματα είναι και το μωβ που χαρακτηρίζει την διαίσθησή και την διόρασή τους. Όσο για το ντύσιμό τους, οι Υδροχόοι προτιμούν και τους καφέ χρωματισμούς που προσδίδουν σταθερότητα και σιγουριά.
 • Κυβερνήτης Ουρανός: μπλε, σε όλες τις αποχρώσεις.


Ιχθύες
Για τους Ιχθύες που εξιδανικεύουν τα πράγματα και ψάχνουν πάντα μία διέξοδο από την πραγματικότητα το καλύτερο χρώμα είναι το γαλάζιο που χαρακτηρίζει την ηρεμία. Πέρα από αυτό, ένα από τα αγαπημένα τους χρώματα είναι το ροζ, που προσδίδει την ανάγκη τους για ψυχική και συναισθηματική ισορροπία. Γενικότερα τους ταιριάζουν τα παλ χρώματα, που χαρακτηρίζουν την ηρεμία, την οποία αναζητούν οι Ιχθείς σε όλη τους τη ζωή. Τα ίδια ακριβώς χρώματα επιλέγουν και για το ντύσιμό τους, δηλώνοντας τον εύθραυστο χαρακτήρα τους.
 • Κυβερνήτης Ποσειδώνας: πράσινο, σε όλες τις αποχρώσεις.Newsletter