astropedia.gr

Ζώδια και δικαιολογίες. Ποιοί γίνονται πειστικοί και ποιοί οχι;

Ζώδια και δικαιολογίες. Ποιοί γίνονται πειστικοί και ποιοί οχι;
Και ποιος δεν έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για κάτι που…κατά λάθος (έτσι θα υποστηρίξουμε, τουλάχιστον) έκανε; Ακόμα και εσείς, πόσες φορές αθετήσατε την υπόσχεση που δώσατε στο αγαπημένο σας πρόσωπο και πιεστήκατε να πείτε μία πειστική δικαιολογία;

Έχετε αναλογιστεί, άραγε, πόσες φορές πετάξατε μία απίθανη ατάκα για να προστατεύετε το ταίρι σας από την αλήθεια και τον εαυτό σας από τη γκρίνια και τις φωνές του; Μην μπαίνετε στον κόπο να μου απαντήσετε.

Είμαι σίγουρη πως είναι αμέτρητες, ειδικά εάν ανήκετε στα πιο «παιχνιδιάρικα» ζώδια, τα οποία έχουν τις δικαιολογίες για ψωμοτύρι! Για να δούμε, λοιπόν, ποια ζώδια εντυπωσιάζουν με την εφευρετικότητα και την οξυδέρκειά τους σε δικαιολογίες και ποια δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε πίσω από το δάχτυλό τους, με γνώμονα, πάντα, πέντε συνηθισμένα περιστατικά! 

 


Κριός

Σε έστησε στο ραντεβού: «Α! Επιτέλους ήρθες! Ξέρεις πόση ώρα σε περιμένω; Είδα πως αργούσες και έτσι πήγα να πάρω τσιγάρα από το περίπτερο, εδώ παρακάτω!» (Σιγά μην έρθω και πρώτος και σε περιμένω κιόλας! Πάντα αργώ κάνα δεκάλεπτο για να είμαι σίγουρος πως ο άλλος θα είναι ήδη εκεί!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Καλύτερα να το αφήσουμε για σήμερα, αφού δε μας βγαίνει χρονικά. Άσε το κανονίζουμε όταν θα’ χουμε περισσότερο χρόνο». (Εγώ σε περίμενα όλη μέρα να κανονίσουμε και με θυμήθηκες το βράδυ! Ας το σκεφτόσουν νωρίτερα!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Μα σου είχα στείλει mail! Δεν το είδες;! Μάλλον θα πήγε στα spam! Ψάξε το λίγο καλύτερα, προτού με κατηγορήσεις!» (Εντάξει, μωρέ. Ας με έπαιρνες εσύ, αφού ήθελες τόσο να τα πούμε! Και τι έγινε;)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Αποκλείεται να το είπα εγώ αυτό! Μάλλον δε θυμάσαι καλά! Μήπως με μπερδεύεις με άλλον; Για σκέψου το καλύτερα!» (Μπορεί και να το είπα, αλλά ποιος θυμάται τώρα..;)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Βρε χαζό! Τώρα θα σε έπαιρνα! Και μου το χάλασες! Είναι δυνατόν να ξεχάσω εσένα; Μόνο αυτό είχα στο μυαλό μου όλη την ημέρα!» (Και έλεγα είναι σήμερα; Είναι αύριο; Η τον άλλο μήνα;)

 

Ταύρος

Σε έστησε στο ραντεβού: «Δε νομίζω πως σε έστησα. Αφού τώρα είναι η ώρα που θα ‘πρεπε να συναντηθούμε. Τι ώρα λέει το ρολόι σου; Πηγαίνει καλά; Γιατί το δικό μου πηγαίνει σίγουρα σωστά!» (Εντάξει, μωρέ, πως κάνει έτσι για δέκα λεπτάκια! Ούτε το ακαδημαϊκό τέταρτο δεν καθυστέρησα!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Να σου πω. Δεν προλαβαίνω να τα πούμε σήμερα. Δεν έγινε και τίποτα για μία μέρα. Μιλάμε αύριο». (Εντάξει, αφού έχει τον αγώνα σήμερα; Είναι δυνατόν να χάσω τον Ολυμπιακό; Και αύριο μέρα είναι!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Είχα πάρα πολύ δουλειά και δεν πρόλαβα καν να τσεκάρω τα mail μου!» (Καλά, και τα mail μου είδα και στο Facebook μπήκα, αλλά άμα σε έπαιρνα θα έπρεπε να μιλήσουμε τρεις ώρες και νύσταζα!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Γιατί δεν έχεις λίγη υπομονή; Θα το έκανα μετά αυτό που ήθελες! Τώρα που μου το χτύπησες, δεν το κάνω!» (Τι είχα υποσχεθεί πάλι; Γιατί δεν τα γράφω κάπου για να μην τα ξεχνάω;)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Δε σε ξέχασα. Άφησα πρώτα όλους τους άλλους να σου πούμε «χρόνια πολλά» και ήθελα να σε πάρω τελευταίος! Να σε χαιρόμαστε!» (Σίγουρα, τελευταίος θα σε έπαιρνα! ‘Η θα ήμουν ο πρώτος στον επόμενο χρόνο!)

 

Δίδυμος

Σε έστησε στο ραντεβού: «Ειλικρινά, δεν κατάλαβα πως πέρασε ο χρόνος! Έχασα εντελώς την αίσθησή του! Διάβαζα ένα βιβλίο και βυθίστηκα. Κοιτάω κάποια στιγμή το ρολόι και είχε περάσει μιάμιση ώρα!» (Μα ήταν πολύ σημαντικό το βιβλίο! Δε γινόταν να το σταματήσω πάνω στο καλύτερο σημείο!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Αγάπη μου, θα σε πείραζε πολύ να το ακυρώσουμε; Καρδούλα μου, θα ήθελα να μείνω μέσα σήμερα να ξεκουραστώ και να είμαι μέσα στην ενέργεια, ώστε να σε δω με κέφι αύριο!» (Γαμώτο, πάλι κανόνισα την ίδια μέρα ραντεβού με τους κολλητούς μου! Δε γίνεται να τους ακυρώσω τελευταία στιγμή!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Δεν είχα κάρτα στο κινητό και δεν είχα πώς να σε πάρω. Σταθερό δεν έχω βάλει ακόμα και το ίντερνετ μία μπαίνει μία βγαίνει. Καταλαβαίνεις τι τραβάω σπίτι;!» (Εντάξει, είχα χρόνο ομιλίας για μία αναπάντητη, αλλά τέτοια εποχή να κάνω αναπάντητες κλήσεις;! Ντροπή!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Έλα αγάπη μου…δεν έγινε και τίποτα. Θα το τηρήσω την υπόσχεσή μου την επόμενη φορά. Αφού ξέρεις πόσο σ’ αγαπάω! Γίνεται να σου χαλάσω εγώ χατίρι!» (Εγώ είχα υποσχεθεί κάτι τέτοιο; Πότε; Τέλοσπαντων. Τι άλλα;)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Είναι ποτέ δυνατόν εγώ; Ο άνδρας σου; Να ξεχάσω τα γενέθλιά σου; Με προσβάλεις και αρχίζω και εκνευρίζομαι! Θα σου έκανα έκπληξη και μου τη χάλασες!» (Βασικά, εσύ μου έκανες έκπληξη που μου τα θύμησες και τώρα κάτι θα βρω να αυτοσχεδιάσω!)

 

Καρκίνος

Σε έστησε στο ραντεβού: «Μην κάνεις έτσι, γιατί αν θυμάμαι καλά τις τελευταίες φορές, άλλος είναι που στήνει στα ραντεβού μας!» (Μία σου και μία μου! Να μάθεις να μη μου κάνεις τσαλίμια!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Έχεις δίκιο, αλλά δε γίνεται αλλιώς. Είναι μεγάλη ανάγκη να κάνω κάποιες άλλες δουλειές, που δεν μπορώ να τις αποφύγω. Θα πάρω να ανανεώσουμε το ραντεβού μας». (Ναι, θα σε πάρω, αλλά όχι αύριο! Κάτσε να δω το πρόγραμμά μου πρώτα!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Ναι, το ξέχασα! Μη φωνάζεις! Εσύ γιατί δε με πήρες, αφού το θυμήθηκες; Το ίδιο δεν είναι;» (Εγώ σου ‘χα πει πως θα σε πάρω ε; Καλά, κάποια στιγμή θα σε έπαιρνα!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Σου είπα πως θα το κάνω και θα το κάνω! Δε σημαίνει κάτι το γεγονός πως δεν έγινε την ώρα που το ήθελες!» (Σημαίνει πως το ξέχασα, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω, ναι! Αρκεί να μου το ξαναθυμίσεις άμεσα!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Στα γενέθλια σου λένε όλοι «χρόνια πολλά». Είναι η μέρα που σε θυμάται όλος ο κόσμος. Ήθελα να τελειώσεις πρώτα με τις ευχές των άλλων και έπειτα να σε έχω μόνο εγώ!» (Πάλι καλά που μου το είπες! Πω πω! Θα το ξέχναγα τελείως! Άραγε, μέχρι τι ώρα είναι ανοικτά τα ανθοπωλεία;)
 

Λέων

Σε έστησε στο ραντεβού: «Σε έστησα; Θεωρείς τη μισή ώρα στήσιμο; Αφού έμπλεξα στην κίνηση! Νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολική!» (Εντάξει, δεν καθότανε και το μαλλί μου καλά και έπρεπε να το φτιάξω από την αρχή!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Δεν γίνεται με τίποτα να συναντηθούμε τελικά! Έχω πάρα πολλές υποχρεώσεις. Και ελπίζω να μην αρχίσεις τη γκρίνια και να με καταλάβεις και εμένα που πνίγομαι στη δουλειά!» (Μα είναι δυνατόν, να κοιτάω μόνο την πλευρά της;! Μάλλον έχουμε άλλες προτεραιότητες!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Έκανα και εγώ ένα λάθος. Όντως. Μη μου κάνεις παράπονα, που είσαι και τόσο όμορφη σήμερα!» (Λες να έχω ξεχάσει και κανέναν άλλον να πάρω τηλέφωνο; Λες να έχω χάσει κάτι σημαντικό;)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Μία φορά δεν έκανα κάτι που μου είπες; Ξέρεις πόσα πράγματα έχω στο κεφάλι μου; Δηλαδή, λίγη κατανόηση δεν μπορώ να βρω με τίποτα;» (Άλλη φορά να μου το θυμίσεις πιο έντονα, ώστε να το τηρήσω, αφού σημαίνει τόσα πολλά για σένα!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Εγώ να ξεχάσω τα γενέθλιά σου; Δεν είμαστε καλά! Την πιο σημαντική ημέρα του χρόνου; Εγώ περίμενα να ‘ρθει το βράδυ να σε έχω όλη δική μου για να σου ευχηθώ!» (Και ήξερα πως κάτι είναι σήμερα; Κάτι σημαντικό!)

 

Παρθένος

Σε έστησε στο ραντεβού: «Δεν καταλαβαίνεις τι τράβηξα! Είχε απίστευτη κίνηση η Κηφισίας! Είχε γίνει ένα τρομερό τρακάρισμα και δε μας αφήνανε να περάσουμε!» (Θα τους δείξω εγώ, όμως, θα δούνε τι θα πάθουνε που μπλοκάρουν έτσι την κυκλοφορία!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, μπορούμε να μην συναντηθούμε σήμερα, ώστε να τα πούμε αύριο που θα έχουμε και περισσότερο χρόνο μαζί. Τι λες; Σωστά δεν το σκέφτηκα;» (Βάλε έξοδα, βενζίνες για μόνο δυο ώρες; Καλύτερα, άλλη φορά, ώστε να κάτσουμε και περισσότερο!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Πάει το έχασα το μυαλό μου! Είχα αφήσει το κινητό στο αμάξι και δεν θυμόμουν τον αριθμό σου απ’ έξω, ώστε να σε πάρω από το γραφείο! (Άσε που δε θέλω να βάζω το αυτί μου σε κοινόχρηστο τηλέφωνο. Που ξέρω εγώ ποιος το είχε ακουμπήσει τελευταία φορά;)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Μη νομίζεις πως το ξέχασα! Τα έχω όλα κανονισμένα! Δεν το έκανα τώρα γιατί δε βγαίνανε οι χρόνοι, αλλά θα γίνει αυτό που θες και θα μείνεις με το στόμα ανοικτό!» (Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Δεν μπορώ να κάνω μισές δουλειές!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Είναι αστείο να μου το λες αυτό. Είναι ποτέ δυνατόν να ξεχάσω εγώ κάτι τέτοιο; Δε με αφήνεις να σου δείξω τι σου έχω ετοιμάσει!» (Υπάρχει ήδη κλεισμένο τραπέζι σε ένα πολύ καλό εστιατόριο και σε περιμένει, παρέα με ένα όμορφο δαχτυλίδι!)

 

Ζυγός

Σε έστησε στο ραντεβού: «Αλήθεια, άργησα; Μα, εγώ νόμιζα πως είχαμε πει και μισή και όχι ακριβώς! Μάλλον, δε συνεννοηθήκαμε καλά!» (Καλά, μίση ωρίτσα δεν είναι και τίποτα. Κάνεις μία βόλτα. Βλέπεις τα μαγαζιά και περνάει η ώρα σου!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Αχ χίλια συγγνώμη, βρε μωρό μου! Ξέχασα πως έχω αυτό το πολύ σημαντικό ραντεβού! Γίνεται να το κάνουμε αύριο; Αφού ξέρεις πως μαζί σου θέλω να ‘μαι στην πραγματικότητα!» (Γαμώτο, πάλι έβαλα δύο ραντεβού μαζί! Πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μία ατζέντα!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Σε έχω όλη μέρα στο μυαλό μου και δεν ήξερα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να σου τηλεφωνήσω! Φοβόμουν μήπως ενοχλήσω!» (Και αν κοιμόσουν; Κι αν είχες δουλειά; Κι να ενοχλούσα τους γύρω σου;)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Θα το κάνω αύριο! Μην ανησυχείς! Αφού στο υποσχέθηκα! Είναι δυνατόν να το ξεχάσω;!» (Αχ, να θυμηθώ να βάλω υπενθύμιση, γιατί δε με βλέπω να τηρώ την υπόσχεσή μου, ούτε αυτή τη φορά!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Αμάν! Έχει γενέθλια η αγάπη μου; Έχει γενέθλια το μωρό μου; Και εγώ ο χαζός ξεχάστηκα; Πάμε τώρα να σου αγοράσω το καλύτερο δώρο του κόσμου!» (Και φέτος ήμουν σίγουρος πως θα τα πετύχαινα! Μπερδεύτηκα πάλι με τις μέρες! Ουφ!)

 

Σκορπιός

Σε έστησε στο ραντεβού: «Mα εσύ επέμενες να βρεθούμε αυτή την ώρα! Αφού σου είπα, θα είναι δύσκολο για εμένα να έρθω στην ώρα μου!» (Εγώ ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή! Είχα και άλλες δουλειές να κάνω, που δεν μπορούσα να τις αναβάλλω!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Δεν προλαβαίνω, αγάπη μου! Έχω πάρα πολύ δουλειά! Πρέπει να καταλάβεις πως δεν μπορώ να αφήσω κάτι τόσο σοβαρό!» (Και αν δεν το καταλάβεις, είναι δικό σου πρόβλημα, διότι εγώ θα πάω ούτως ή άλλως!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Εμ…ξεχάστηκα! Πώς κάνεις, έτσι; Σπίτι σου δεν ήσουν; Σε πήρα τώρα τηλέφωνο!» (Μερικές φορές, αυτές οι γυναίκες είναι πάρα πολύ πιεστικές και τσαντίζονται με το παραμικρό!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Ναι, δεν μπόρεσα να το κάνω. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν μπορώ να κάνω κάτι να το αλλάξω!» (Πώς κάνει έτσι; Αν ήθελε να γίνει τόσο πολύ, ας το έκανε μόνη της ή ας έβαζε κάποιον άλλον να το κάνει!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Πω πω, αγάπη μου! Έχεις δίκιο, αλλά ούτε εσύ θυμήθηκες τη γιορτή μου φέτος, οπότε είμαστε πάτσι! Έτσι δεν είναι;» (Έκανα, όντως, βλακεία, που ξέχασα τα γενέθλιά της, αλλά τι να κάνω, άνθρωπος είμαι και εγώ! Ξεχάστηκα!)

 

Τοξότης

Σε έστησε στο ραντεβού: «Οτιδήποτε και να πεις, έχεις δίκιο. Καλύτερα να μην πω τίποτα και τα κάνω χειρότερα!» (Πω πω, η καημένη θα περίμενε τόση ώρα μόνη της μέσα στο κρύο! Πρέπει να κάνω κάτι για να επανορθώσω!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Αγάπη μου είναι τεράστια ανάγκη να παραβρεθώ κάπου. Ξέρεις πόσο πολύ ήθελα να σε δω, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να ακυρώσω το ραντεβού μας!» (Θα ξανακανονίσω, όμως, άμεσα, για να μη νομίζει πως σημαίνει λίγα για μένα!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Ήμουν έξω και έπεσε η μπαταρία του κινητού και δεν είχα φορτιστή μαζί μου! Και ρώτησα τους γύρω μου, αλλά δεν είχε κανένας να μου δανείσει!» (Πρέπει να μάθω επιτέλους το νούμερό της απ’ έξω, ώστε να μπορώ να την παίρνω από άλλο τηλέφωνο, όταν μου πέφτει η μπαταρία!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Δε μου έχει ξανασυμβεί αυτό, μωρό μου! Δεν ήμουν ο εαυτός μου! Αισθάνομαι τόσο άσχημα απέναντι σου!» (Η αλήθεια είναι πως μου το ‘χε πει πολλές φορές. Αχ, αυτό είναι που είχα να κάνω και δε θυμόμουν τι ήταν!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Ρε μωράκι μου, γλυκό! Έχεις γενέθλια;! Πω πω! Δεν το πιστεύω! Και το ξέχασα; Τώρα θα σε πάω στο νέο ταϊλανδέζο εστιατόριο, που τόσο πολύ θέλουμε να πάμε και δεν είχαμε προλάβει!» (Ταϊλανδέζο δεν είναι; Ή είναι ασιατικό; Τι σημασία έχει; Είναι κάτι διαφορετικό και καινούργιο. Δεν μπορεί, θα της αρέσει!)

 

Αιγόκερως

Σε έστησε στο ραντεβού: «Με καθυστέρησε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα. Δε γινότανε να το αποφύγω ή να το αναβάλλω! Η δουλειά είναι πάνω απ’ όλα!» (Μα είναι δυνατόν να έκλεινα το τηλέφωνο σε ένα τόσο σημαντικό πελάτη; Σιγά, για μισή ώρα στήσιμο, κάνει έτσι;!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Αγάπη μου, πρέπει να ακυρώσουμε το ραντεβού μας. Μου έτυχε μία δουλειά, η οποία δε σηκώνει αναβολή. Θα σε πάρω να τα πούμε αύριο». (Δε φαντάζομαι να την πείραξε; Δεν έγινε και κάτι να μην τα πούμε και μία μέρα;)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Έχεις καταλάβει πως είμαι όλη τη μέρα στο γραφείο και δεν έχω χρόνο για εξωτερικά τηλεφωνήματα; Πώς μπορείς να μη με σκέφτεσαι καθόλου;» (Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο καταπιεστική! Την ώρα που τελείωσα τη δουλειά είναι σίγουρο πως θα την είχε πάρει ο ύπνος!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Μη βιάζεσαι! Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα το τακτοποιήσω, όπως ακριβώς σου είχα υποσχεθεί. Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ!» (Μα καλά, αφού της το υποσχέθηκα, θα το κάνω! Είναι ανάγκη να το κάνω τη στιγμή που το θέλει;! Έχουμε και άλλες δουλειές!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Βρε αγάπη μου, τώρα θα σε έπαιρνα να σου ευχηθώ! Μόλις τελείωσα τις υποχρεώσεις μου και είμαι όλος δικός σου! Ήθελες να σε πάρω να μιλήσουμε πεταχτά μία τόσο σημαντική ημέρα;» (Ευτυχώς που με πήρε αυτή, γιατί αλλιώς θα είχαμε δράματα!)

 

Υδροχόος

Σε έστησε στο ραντεβού: «Μωράκι μου, κάτι χάζευα στο eBay και ξεχάστηκα. Καλά, σου βρήκα και κάτι ηχεία για τον υπολογιστή σου! Θα ξετρελαθείς!» (Τη βλέπω λίγο θυμωμένη. Μάλλον, δε θα θέλει να της αγοράσω τα ηχεία. Καλά, όταν γυρίσω σπίτι, θα κοιτάξω για τίποτε άλλο!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Αγάπη μου, δε θα τα πούμε σήμερα! Άστα να πάνε! Πρέπει να πάω σε μία συνάντηση παλιών συμμαθητών, την οποία είχα ξεχάσει εντελώς! Τρομερό;» (Πάλι καλά που το θυμήθηκα! Θα έχει πολύ γέλιο να δω πως έχουν αλλάξει μετά από τόσα χρόνια!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Πω πω..ξεχάστηκα! Μα, σε πήρα τώρα! Πειράζει; Δεν είναι κατάλληλη ώρα; Αν όχι, πάρε με εσύ όποτε θέλεις. Δεν τρέχει τίποτα». (Α, μετά θα πάω σε αυτό το πάρτυ, οπότε μπορεί να μην το ακούσω. Εντάξει, μωρέ, άμα είναι θα αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Εντάξει, μη φωνάζεις. Μία φορά ξεχάστηκα και εγώ! Και στην τελική, άμα θέλεις να μη μου ξαναζητήσεις να κάνω τίποτα!» (Μόνο τον εαυτό της κοιτάει! Αφού ήμουν απασχολημένος με τα δικά μου, γι’ αυτό δεν έκανα αυτό που ζήτησε! Άλλη φορά θα το κάνω!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Έλα, δε σε ξέχασα! Πώς κάνεις έτσι; Αφού θα τα λέγαμε μετά από κοντά! Η μέρα δεν έχει ακόμα τελειώσει!» (Ναι, θυμόμουν πως κάτι είχε σήμερα. Είχα σκοπό να πάρω την κολλητή της να τη ρωτήσω!)

 

Ιχθύς

Σε έστησε στο ραντεβού: «Μα άργησα;! Αλήθεια; Πώς πέρασε τόσο γρήγορα ο χρόνος και καθυστέρησα πάλι; Δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος;» (Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και νομίζω πως δεν προλαβαίνω να κάνω αυτά που θέλω!)

Ακύρωσε τελευταία στιγμή: «Όνειρό μου, χαρά της ζωής μου, δυστυχώς, δε θα μπορέσουμε να ειδωθούμε σήμερα! Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά μας, αλλά κάνε υπομονή και θα συναντηθούμε αύριο!» (Μακάρι, να μην τη στεναχώρησα! Και ήθελα τόσο να τη δω και να την κρατήσω στην αγκαλιά μου!)

Ξέχασε να σου τηλεφωνήσει: «Είχαμε κανονίσει να μιλήσουμε ε; Και εγώ έπρεπε να σε πάρω; Α! Ξεχάστηκα πάλι!» (Πρέπει να της πω να με παίρνει αυτή, όταν θέλει, διότι εγώ δεν τα πηγαίνω καλά με αυτά τα μαραφέτια!)

Αθέτησε την υπόσχεσή του: «Μα, θα το έκανα! Τώρα θα το έκανα! Ήμουν έτοιμος να το κάνω και με πρόλαβες!» (Άραγε, ξέρω πώς να το χειριστώ αυτό; Έχω τη δύναμη να το κάνω για εκείνη; Ναι, αλλά είναι σημαντικό γι’ αυτήν, οπότε την επόμενη φορά…θα το κάνω!)

Ξέχασε τα γενέθλια σου: «Πω πω τι έκανα! Πώς μπόρεσα να το κάνω εγώ αυτό σε σένα;! Να ξεχάσω την πιο σημαντική ημέρα της ζωής σου; Είμαι απαράδεκτος! Το καταλαβαίνω, εάν είσαι πολύ θυμωμένη μαζί μου!» (Είμαι τόσο ανέμελος! Μα, να ξεχάσω κάτι τόσο σοβαρό για εκείνη;! Αίσχος!)
     Newsletter