astropedia.gr

Τι ζώδιο είναι το αφεντικό σας;

Τι ζώδιο είναι το αφεντικό σας;
Πόσο εύκολο θα ήταν, λοιπόν, να μαθαίνατε απόλυτα τον εργασιακό του χαρακτήρα και να ξέρατε πώς να τον χειριστείτε; Αυτό, αναμφίβολα, θα σας έλυνε τα χέρια και θα σας έφτιαχνε άρδην την ψυχολογία. Τι πρέπει να κάνετε; Απλώς, ρωτήστε τον τι ζώδιο είναι! Αν ντρέπεστε να τον ρωτήσετε, βρείτε με κάποιο τρόπο τα στοιχεία του ή ρωτήστε τον πότε έχει γενέθλια. Και μην ξεχάσετε να βάλετε στο ''κόλπο'' και στους συναδέλφους σας.   

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Πού να εστιάσω; Τι να προσέξω;    
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760 
 Από Κύπρο στο 900 90 980  ή με SMS στείλε Α1 στο 6699  Το αφεντικό Κριός

Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες. Είναι, συνήθως, άτομα που στηρίζονται στα πόδια τους και η γνώμη τους πάνω στη δουλειά παραμένει ακλόνητη από τις διάφορες επιρροές ή απόψεις. Είναι ξεκάθαροι, συγκεκριμένοι και ιδιαιτέρως απαιτητικοί από τους γύρω τους. Όταν βρίσκονται, δε, σε θέση εξουσίας, απαιτούν ακόμα και την παραμικρή δέσμευση ή πειθαρχία από τους υπαλλήλους τους. Νιώθουν τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους και για τα μελλοντικά τους βήματα, που η σπάνια οξυδέρκεια τους, τους κάνει να λαμβάνουν, αλλά και να υλοποιούν εύκολα αποφάσεις. Επιπλέον, έχουν μάθει να σέβονται την ατομικότητα των υφισταμένων τους και μόλις καταλάβουν πως εκείνοι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς την καθοδήγησή τους, τους δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη και ελευθερία στις κινήσεις τους.


Το αφεντικό Ταύρος

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι Ταύροι είναι αυταρχικοί και κατηγορηματικοί από τη φύση τους και πως τους αρέσει να επιβάλλονται στους άλλους σε κάθε ευκαιρία. Στην πραγματικότητα, τα αφεντικά Ταύροι, αν και νιώθουν πολύ άνετα σ’ αυτό το ρόλο, προτιμούν να βρίσκονται στο παρασκήνιο και να αφήνουν τα πράγματα να κυλάνε από μόνα τους. Έχουν, λοιπόν, ήδη εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους τους, τους έχουν εξηγήσει ακριβώς πως θέλουν να γίνονται τα πράγματα στη δουλειά, ποιες αρμοδιότητες έχει ο καθένας τους και επιλέγουν να  απολαμβάνουν το θέαμα από θέση ισχύος. Οι κανόνες και οι γραμμές τους είναι ξεκάθαρες και συγκεκριμένες και δύσκολα αλλάζουν, καθώς είναι αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης και περισυλλογής. Στο μόνο που στερούνται οι Ταύροι αφεντικά είναι στη φειδωλή ανάλυση των κανόνων τους. Θα μπορούσαν να’ ναι λίγο περισσότερο περιεκτικοί προς καλύτερη κατανόηση των υφισταμένων τους.   


Το αφεντικό Δίδυμος

Οι Δίδυμοι δεν είναι ιδιαίτερα άνετοι με το να δίνουν εντολές ή με το να ηγούνται μίας ομάδας σε μια απαιτητική δουλειά σε καθημερινή βάση. Τους αρέσει να είναι μέρος μιας ομάδας και να μοιράζονται εμπειρίες στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους. Αν και οι επικοινωνιακοί Δίδυμοι δίνουν την εντύπωση πως μπορούν να πάρουν το πάνω χέρι και να γίνουν εύκολα αφεντικά (και μπορούν!), δεν είναι γεννημένοι ηγέτες και προτιμούν να μοιράζονται αρμοδιότητες ώστε να μην έχουν πολλά στο κεφάλι τους. Στην περίπτωση, όμως, που το αφεντικό σας είναι Δίδυμος, μην ανησυχείτε. Του αρέσει να αναθέτει καθήκοντα σε ικανούς υπαλλήλους και να επιβλέπει την πρόοδό τους. Επίσης, δε θα διστάσει να τους επιβραβεύσει και να τους επαινέσει για τα καλά τους αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, μην επαναπαύεστε, καθώς στα αφεντικά Διδύμους αρέσει πάντα να έχουν αυτοί την τελική κουβέντα σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη δουλειά τους. 


Το αφεντικό Καρκίνος

Θα ήταν λάθος σας να απαξιώσετε ή να υποτιμήσετε τις ηγετικές ικανότητες των Καρκίνων. Είναι άτομα που ξέρουν ακριβώς τι ζητάνε και πως θέλουν να γίνονται τα πράγματα στον εργασιακό τους χώρο και σαν αφεντικά είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά. (Αν και ό,τι και να πούνε το λένε πάντα με το γάντι!) Ακόμη, περιμένουν από τους υπαλλήλους τους να καταλάβουν και να σέβονται τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Είναι σημαντικό για εκείνους όχι τόσο να εκπληρώσουν, οι υφιστάμενοί τους, στο μέγιστο βαθμό τα καθήκοντά τους, όσο το να κατανοήσουν τις καταστάσεις στη δουλειά και να βρίσκονται συνεχώς στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνους. Να ξέρετε, επίσης, πως δεν τους αρέσει καθόλου να δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα και αρέσκονται στο να απολαμβάνουν την εργασία τους με ηρεμία και γαλήνη, διατηρώντας την ισχύουσα θέση τους με έναν κομψό και σεμνό τρόπο.    


Το αφεντικό Λέων
Λέων! Ένα ζώδιο γεννημένο ηγέτης! Μα ένας Λέοντας δεν έχει θέση πουθενά αλλού, παρά μόνο στην κορυφή μιας επιχείρησης! Δεν τους νοιάζει τόσο πολύ η ιδιοκτησία, όσο η διεύθυνση ενός ομίλου ή μιας εταιρείας. Είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι όταν βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, καθώς τους αρέσει να σκέφτονται πως εκπροσωπούνε ένα σύνολο υπαλλήλων και φροντίζουν για το κοινό τους εργασιακό συμφέρον. Είναι εκείνοι που θα φροντίσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες των υφισταμένων τους, να ακούσουν τους προβληματισμούς τους και να πετύχουν γι’ αυτούς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπλέον, προσπαθούν να είναι δίκαιοι και να μην κάνουν διακρίσεις, πετυχαίνοντας την τέλεια ισορροπία απέναντι στους υπόλοιπους υπαλλήλους τους. (Αρκεί κάποιος να μην απειλήσει τη δική τους δουλειά). Τέλος, νιώθουν πάντα περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει και δε διστάζουν να καρπωθούν την οποιαδήποτε επιτυχία.     


Το αφεντικό Παρθένος
Πραγματιστές, ρεαλιστές και λάτρεις της αλήθειας. Τα αφεντικά Παρθένοι νοιάζονται για τα ουσιαστικά αποτελέσματα της δουλειάς των υπαλλήλων τους και όχι για τα πραγματικά τους κίνητρα και ιδανικά. Ο τρόπος σκέψης τους βασίζεται στα γεγονότα, και μόνο αυτά θα τους δείξουν εάν αξίζουν οι υφιστάμενοί τους την υποστήριξη ή την εύνοιά τους. Ακόμη και όταν προκύψουν προβλήματα και οι υπάλληλοι προβάλουν δικαιολογίες, οι Παρθένοι ζητούν αποδείξεις για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Συμβουλή….Μην προσπαθήσετε να προκαλέσετε τον οίκτο ή τη συμπάθεια των Παρθένων, γιατί το πιο πιθανό είναι να βρείτε..τοίχο! Δεν τους ρίχνετε με αυτά! Κρατήστε ήπιες και συγκρατημένες συμπεριφορές και μην σπαταλάτε το χρόνο τους για κάτι ανούσιο, ώστε να κερδίσετε, σε βάθος χρόνου, τις καλύτερες εντυπώσεις τους.   


Το αφεντικό Ζυγός

Μην φοβάστε τα αφεντικά Ζυγοί. Δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλουν με σας ή να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τον μόνο που θα τα βάλουν, είναι ο ίδιος τους ο εαυτός! Τα αφεντικά Ζυγοί ενδιαφέρονται πιο πολύ για τη γνώμη που έχουν οι υπάλληλοί τους για αυτούς, παρά για το τι γνώμη έχουν αυτοί για εκείνους. Η ανάγκη τους να είναι αρεστοί και δημοφιλείς, ακόμη και στους υφισταμένους τους, τους κάνει να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους. Σταματούν να αποζητούν θετικά αποτελέσματα από τους υπαλλήλους τους και χάνονται μέσα στη ναρκισσιστική τους φύση. Τα όρια της προσωπικής τους ανασφάλειας είναι δυσθεώρητα και αποτελούν εύκολη λεία για επίδοξους αντιπάλους. Όσοι το γνωρίζουν αυτό, είναι πολύ πιθανό να τους εκμεταλλευτούν και να προσπαθήσουν να τους ρίξουν από το θρόνο τους.   Το αφεντικό Σκορπιός
Οι Σκορπιοί βγάλουν αποφασιστικότητα και δυναμισμό όσον αφορά τη δουλειά τους. Ως αφεντικά, είναι εργασιομανείς, σκληροί επαγγελματίες, δυναμικοί και αφοσιωμένοι στην επιτυχία της επιχείρησής τους. Θέτουν πάντα υψηλούς στόχους στους υπαλλήλους τους και περιμένουν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ακόμη και σε καθημερινή βάση. Δεν ανέχονται τις «τσαπατσοδουλειές» και προτιμούν να ακούν πως κάποιος δεν μπορεί να τα καταφέρει, παρά πως τεμπέλιασε να φέρει εις πέρας μία εργασία. Οι Σκορπιοί ενσαρκώνουν το ρόλο του αφεντικού και δεν αφήνουν κανέναν να αμφισβητήσει τη θέση τους. Ακόμη, όταν πρόκειται να παρουσιάσουν στα ανώτερα αφεντικά ή στους ιδιοκτήτες της εταιρείας τη δουλειά τους, ναι μεν προτιμούν να προστατεύσουν τους υφισταμένους τους από επιπλέον ευθύνες, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν να καρπώνονται και τις οιοσδήποτε επιτυχίες τους.Το αφεντικό Τοξότης
Κάποιοι θα λέγανε πως οι Τοξότες δεν είναι φτιαγμένοι για να γίνουν αφεντικά, καθώς σέβονται την ατομικότητα των άλλων και δεν πιστεύουν σε βαθμίδες. Παρόλα αυτά, τα αφεντικά Τοξότες είναι δύσκολα στη συνεννόηση και στην επικοινωνία, καθώς τείνουν να είναι πιο αντικοινωνικοί, ασαφείς και παρορμητικοί από τα άλλα ζώδια. Μπορεί να αλλάξουν γνώμη στο δευτερόλεπτο και οι υφιστάμενοί τους να μην μπορούν να τους παρακολουθήσουν ή να εκπληρώσουν τις κάθε επιθυμίες τους. Συνήθως, δε θα μπουν στον κόπο να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους στους υπαλλήλους τους, καθώς πιστεύουν πως οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους. Επιπλέον, μην περιμένετε να πάρετε κατευθυντήριες γραμμές ή συμβουλές από αυτούς, διότι απλώς ακολουθούν τα ένστικτά τους και δε θα μπουν ποτέ στη διαδικασία να μοιράσουν αρμοδιότητες ή να οργανώσουν μία συγκεκριμένη στρατηγική προς μελλοντικό όφελος της εταιρείας που δουλεύουν.   


Το αφεντικό Αιγόκερως
Ισχυρές και κυριαρχικές προσωπικότητες, τα αφεντικά Αιγόκεροι γεννήθηκαν για να τους υπακούνε οι άλλοι χωρίς καμία αμφισβήτηση. (Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι ίδιοι!) Είναι πεισματάρηδες, αυστηροί και πολύ αποφασιστικοί και ενισχύουν το «εγώ» τους, όταν ενισχύουν τη θέση τους στην εταιρεία. Δε δέχονται ποτέ την κρίση κάποιου άλλου, καθώς κατά βάθος φοβούνται πως οι υπάλληλοί τους θα μειώσουν την αξία τους. Επίσης, τα αφεντικά Αιγόκεροι δε γεύονται την επαγγελματική ανέλιξη όπως άλλα ζώδια. Προτιμούν να παραμείνουν σε μία καλή θέση για όσο χρειαστεί, ώστε να μην έχουν τον πονοκέφαλο νέων αρμοδιοτήτων και ευθυνών. (Αν είναι, λοιπόν, να τους προσπεράσετε στην ιεραρχία, κάντε το με διακριτικό και κόσμιο τρόπο, για να μην έχετε ποτέ κανένα, μα κανένα πρόβλημα μαζί τους).       


Το αφεντικό Υδροχόος

Αν και δεν είναι φτιαγμένοι για να είναι αφεντικά, οι Υδροχόοι δίνουν μία διαφορετική νότα στη σχέση προϊσταμένου-υφισταμένου. Παρά την εριστική και παρορμητική συμπεριφορά τους, τη γρήγορα λήψη άμεσων και ίσως επιπόλαιων αποφάσεων και την έντονη υπερκινητικότητά τους, τα αφεντικά Υδροχόοι δεν ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τη θέση ισχύος τους στην εταιρεία, ούτε να φτιάξουν μία νέα δυναστεία. Δεν κατανοούν την πραγματική εξουσία που έχουν απέναντι στους υπαλλήλους τους και τους φέρονται ιδιαιτέρως απλόχερα και γενναιόδωρα. Μολονότι δε συμπεριφέρονται σαν αφεντικά και μπορεί να μοιάζουν με αγγελούδια, μη νομίζετε πως είναι πάντα έτσι. Η ανυπομονησία τους είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό τους, γι’ αυτό, μην καθυστερείτε ή «παίζετε» μαζί τους όταν περιμένουν κάτι από σας, γιατί είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσετε.        


Το αφεντικό Ιχθύς

Ιδρυτές και ταυτόχρονα ηγέτες. Οι Ιχθύες, αν και φημίζονται πως δεν τα πάνε καλά με τα χρήματα, είναι οι πλέον κατάλληλοι να τα διαχειριστούν. Είναι άνετοι, συμπαθητικοί, ευαίσθητοι, προσαρμοστικοί σε κάθε κατάσταση και πράοι. Μπορεί αυτό να μη γεμίζει το μάτι στους υφισταμένους τους, αλλά τα αφεντικά Ιχθύες έχουν συνήθως μία εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι στους γύρω τους και καταλήγουν να χτίζουν σιγά σιγά ολόκληρη δυναστεία. Τα χρήματα έρχονται τόσο εύκολα και τόσο φυσικά σ’ αυτούς, που φαίνεται λες και δεν έχουν κοπιάσει καθόλου για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται. Κι όμως, είναι εκείνοι που θα προφυλάξουν την περιουσία της επιχείρησης, στην οποία δουλεύουν και θα φροντίσουν όχι μόνο για το δικό τους κέρδος ή της εταιρείας, αλλά και των υπαλλήλων τους.   

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  
Newsletter