astropedia.gr

Ταρώ - Η Αρχιέρεια & η ερμηνεία της

Ταρώ - Η Αρχιέρεια & η ερμηνεία της
Οι κάρτες Ταρώ αποτελούν ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, που περιλαμβάνει την πεμπτουσία της ανθρώπινης συμβολικής, μεταφυσικής και ψυχολογικής γνώσης. Ας την γνωρίσουμε!

Από τον ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ, αριθμολόγο  -  αναλυτή Ταρώ

Η Ιέρεια ή Αρχιέρεια ή Πάπισσα απεικονίζεται ως γυναίκα καθισμένη σε θρόνο, που φορά βαρύτιμο ένδυμα και φέρει στο κεφάλι της την παπική τιάρα ή ένα διάδημα με την πανσέληνο και δύο ημισελήνους. Στα χέρια της κρατάει ανοικτό το βιβλίο του Νόμου και στο στήθος της υπάρχει το σχήμα του σταυρού, συμβολίζοντας την ένωση θετικού και αρνητικού. Η προέλευση των δύο πρώτων ονομασιών της ανάγεται στις τελετές των ιερειών της Ίσιδος ή της σεληνιακής θεότητας των Αιγυπτίων Αθώρ ή στις καθαρά γυναικείες εορτές της Ήρας. Όπου είναι σχεδιασμένη ως Ήρα, είναι η προστάτιδα του γάμου, ενώ σε αναπαραστάσεις  της ρωμαϊκής Juno υποδηλώνει τις σεληνιακές της δυνάμεις. Η ευρωπαϊκή μεσαιωνική παράδοση την επιφόρτισε με την ευθύνη της μόνης γυναίκας ιερωμένης, της Πάπισσας Ιωάννας, υπονοώντας ότι το θηλυκό στοιχείο έχει τη δυνατότητα να φτάσει στις ανώτερες βαθμίδες εξουσίας και γνώσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: ΝΕΡΟ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΣΕΛΗΝΗ
ΕΠΟΧΗ: ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ  -  ΟΥΔΕΤΕΡΗ


Συμβολική ερμηνεία

Απεικονίζεται καθιστή, κάτι που της προσδίδει την έννοια της παθητικότητας. Είναι περιβεβλημένη με όλα τα σύμβολα του κύρους και της πειθούς. Σύμβολα την έμπνευση, την κρυφή γνώση, τη φιλοσοφία, τον εσωτερισμό, τη μεταφυσική. Το βιβλίο που κρατά είναι ο Νόμος της Φύσης και του Σύμπαντος και περιέχει ακόμα και τις τιμωρίες που θα υποστεί το ανθρώπινο ον αν τον παραβεί. Συμβολίζει ακόμα τη δυνατότητα του θηλυκού στοιχείου να φτάσει στην ανώτερη βαθμίδα γνώσης. Είναι το δεύτερο μυητικό σκαλοπάτι των Ταρωσόφων.

Μαντική ερμηνεία

Τα χαρακτηριστικά της μαντικής ερμηνείας τα οποία αποδίδονται σε αυτή την κάρτα είναι: Γονιμότητα, ευγνωμοσύνη, προστατευτικότητα, έρωτας από ώριμη και μορφωμένη γυναίκα, σπουδές, μαντική ικανότητα, μυστικισμός, δίψα για μάθηση, ταλέντο, αποκάλυψη μυστικών από γυναίκα. Πνευματική σιγουριά, αλλά και έλλειψη συναισθηματικής σταθερότητας, γυναίκα που χαρακτηρίζεται από την τάση προς τις υλικές απολαύσεις.

Πολύτιμα μυστικά
Τις κάρτες Ταρώ μπορούμε να τις ρίξουμε οποιαδήποτε μέρα και ώρα, καθώς και σε οποιαδήποτε φάση της Σελήνης. Για να ενισχύσουμε την  δυναμική της πρόβλεψης, μπορούμε να ανάψουμε ένα κερί σε μοβ απόχρωση.

Η Αρχιέρεια στους 12 Οίκους

Στον 1ος Οίκο
Δηλώνει τον ερχομό μιας γυναίκας στη ζωή του συμβουλευόμενου, με αισθηματικές προοπτικές. Για τη συμβουλευόμενη ξεκινά μία περίοδος γονιμότητας ή νέων δυνατοτήτων. Μια τύχη παρουσιάζεται που είναι αποτέλεσμα υπομονής ή αναμονής, σίγουρα όμως όχι δράση. Ηρεμία και γαλήνη.

Στον 2ος Οίκο
Συμβολίζει κέρδη ή γονιμότητα. Τα οικονομικά ζητήματα θα πάρουν καλό δρόμο, ενώ μια γυναίκα θα λειτουργήσει ευνοϊκά.  Μεγάλη βελτίωση στον οικονομικό τομέα. 

Στον 3ος Οίκο
Ερωτικό ή φιλικό γράμμα, από γυναίκα. Η συμβουλευόμενη θα κάνει μια νέα γνωριμία, πιθανώς με μια γυναίκα. Για τον άντρα, ένα ταξίδι μπορεί να τον φέρει σε επαφή με μια γυναίκα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αποπλάνησης. 

Στον 4ος Οίκο

Μια γυναίκα εγκαθίσταται οριστικά στο σπίτι του συμβουλευόμενου, ενώ θα υπάρξει εύνοια στις μεταφυσικές ικανότητες. Μπορεί επίσης να συμβολίζει την αγορά ή την πώληση ενός ακινήτου ή έστω την αλλαγή στη διαρρύθμισή του. Ευνοεί τα υλικά αγαθά.

Στον 5ος Οίκο
Για τον άντρα, μπορεί να σημαίνει έναν νέο έρωτα, με μία γυναίκα που παίζει σημαντικό ρόλο στο φιλικό του περιβάλλον. Γενικώς, η κάρτα είναι πολύ ευνοϊκή για την ερωτική ζωή, τα παιδιά ή τις δοσοληψίες. Κάποιες φορές δηλώνει και εγκυμοσύνη.

Στον 6ος Οίκο
Μια συνάντηση με γυναίκα που θα έχει επαγγελματικό αντικείμενο είναι πολύ πιθανή. Εάν υπάρχει αρρώστια, σημαίνει καλή φροντίδα και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας. Μπορεί επίσης να σημαίνει συνάντηση με μια γυναίκα με αφορμή μια αρρώστια. Ωστόσο, είναι θετικό το αποτέλεσμα και κάποιες φορές ορίζεται και ως επαγγελματική επιτυχία.

Στον 7ος Οίκο
Αν συνδυαστεί με μια Κούπα, σημαίνει γάμο ή δεύτερο γάμο. Πάντως, συμβολίζει τη νομιμοποίηση ενός ερωτικού δεσμού. Σημαίνει ακόμα πρόοδο στη δουλειά ή μεγαλύτερη πελατεία.

Στον 8ος Οίκο
Μεγάλες αλλαγές στην αισθηματική ζωή ή από συνθήκες που θα προκύψουν έπειτα από κέρδη. Ενδεχομένως κάποια κεφάλαια να διατεθούν από γυναίκα. Ωστόσο, μπορεί να σημαίνει και τη διακοπή ενός ερωτικού δεσμού ή την κρυφή εξέλιξη μιας ασθένειας.

Στον 9ος Οίκο
Στην περίπτωση της γυναίκας, συμβολίζει τη γνωριμία με μια ξένη, που θα οδηγήσει σε μια ζεστή φιλία. Για τον άντρα, σημαίνει γνωριμία με μια ξένη και ενδεχόμενο δεύτερου γάμου, εφόσον αυτό είναι επιθυμητό κι απ΄τις δύο πλευρές. Κάποιο ταξίδι για σπουδές, πολλές ευκαιρίες για μόρφωση και για διαλογισμό. 

Στον 10ος Οίκο

Ένα νέο γεγονός αλλάζει τον ρου των γεγονότων, κυρίως στην αισθηματική ζωή. Μπορεί να υπάρξει ένας νέος έρωτας. Για τη γυναίκα συμβολίζει τη γοητεία και την επιτυχία στο άλλο φύλο, αλλά και πιθανότητες εγκυμοσύνης, ακόμα κι αν η ηλικία δεν βοηθά ιδιαίτερα.

Στον 11ος Οίκο
Η κάρτα είναι ευνοϊκή για τις φιλίες, τη βοήθεια εκ μέρους τρίτων, τη δημιουργία νέας πελατείας, τις σχέσεις με τα παιδία.

Στον 12ος Οίκο

Ένας κρυφός έρωτας. Για τη γυναίκα  δείχνει και απρόβλεπτη εγκυμοσύνη ή μοιχεία. Για τον άνδρα έναν μυστικό ερωτικό δεσμό.

Οι τρείς απαράβατοι κανόνες των Ταρώ
Αποδεχόμαστε ρητώς την απάντηση της κάρτας. Για την ίδια ερώτηση, μπορούμε να ρωτήσουμε έπειτα από 21 ημέρες.
Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές, σαφείς και ειλικρινείς. Στη σύγχρονη ανάλυση, δεν υπάρχει αντίστροφη ερμηνεία. Η ευμενής κάρτα, όπως και να πέσει, παραμένει ευμενής και η δυσμενής δεν μπορεί να γίνει δυσμενέστερη.

ΙΕΡΕΙΑ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Συνδυασμοί που απαιτούν προσοχή

Πρέπει να γνωρίζουμε κάποιους συνδυασμούς καρτών, γιατί κάθε φύλλο δίπλα σε άλλο μπορεί να δώσει πρόσθετη ή διαφορετική ερμηνεία από την βασική.

  • Όταν δίπλα στην Ιέρεια πέσουν η Κρίση και ο Τρελός, τότε μια υπόθεση θα μας κρατήσει σε αγωνία για αρκετό καιρό, ενώ το αποτέλεσμά της δεν είναι πάντα ευτυχές.
  • Όταν κοντά στην Ιέρεια πέσουν ο Διάβολος και ο Κρεμασμένος, μια αδικία που μας έγινε θα αποκαλυφθεί και σύντομα θα αποκατασταθούμε.
  • Όταν κοντά στην Ιέρεια πέσουν ο Ήλιος και Κρεμασμένος, θα βγουν σύντομα από μια δύσκολη κατάσταση.
  • Όταν πέσουν κοντά της οι Εραστές και ο Διάβολος θα πρέπει να προσέχουμε τις ερωτικές «αταξίες» ή ένα σκάνδαλο ερωτικό από το παρελθόν, που μπορεί να έρθει ξαφνικά στην επιφάνεια.
  • Όταν πέσουν κοντά της ο Ήλιος και ο Αυτοκράτορας, μια μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία είναι στα σκαριά.Newsletter