astropedia.gr

Ταρώ - Μεγάλη αρκάνα: Η κάρτα του Ηλιου

Ταρώ - Μεγάλη αρκάνα: Η κάρτα του Ηλιου
Κάθε κάρτα Ταρώ έχει τις δικές της ιδιότητες και τη δική της ενέργεια που εκφράζεται μέσα από τα σύμβολα, τις εικόνες και τα χρώματα, καθώς και τη μυθολογική και αστρολογική της ερμηνεία. Γνωρίζοντας την «προσωπικότητα» κάθε κάρτας προσθέτετε μεγαλύτερο νόημα στην «ανάγνωση» της και αποκτάτε έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αυτού που θέλετε να μάθετε.

Ο δρόμος του Ήλιου
Ό ήλιος παρέχει φως και ζωή στον πλανήτη μας και γι΄ αυτό, πάνω απ΄όλα, είναι το σύμβολο δύναμης και της ενέργειας. Η κάρτα Ταρώ που αντιστοιχεί στον Ήλιο συμβολίζει ακριβώς τη χαρούμενη ενέργεια και τη λάμψη που δίνει ο ήλιος και αντιπροσωπεύει το δυναμικό που έχει ο καθένας μας μέσα του. Συμβολίζει τη δυνατότητα που έχουμε όλοι μέσα μας για μεγάλα επιτεύγματα και δόξα.

Παράλληλα, κατανικά την απογοήτευση και φέρνει την επιτυχία. Οι λέξεις κλειδιά για την κάρτα αυτή είναι ενέργεια, ζωτικότητα και αυτοπεποίθηση. Αστρολογικά συνδέεται με τους Διδύμους, καθώς στην κάρτα απεικονίζεται πάντα ένα ζευγάρι είτε δύο νέων είτε δύο μικρών παιδιών που παίζουν ξένοιαστα. Η μυθολογική καταγωγή της κάρτας αποδίδεται σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς.

Οι Αιγύπτιοι, οι Πέρσες, οι Βαβυλώνιοι, αλλά και οι Ρωμαίοι και οι Ισλανδοί, λάτρευαν όλοι τους τη θεότητα του Ήλιου.  Στην αρχαία Ελλάδα, ο Απόλλωνας, ο θεός του Ήλιου, κατείχε εξέχουσα θέση στο δωδεκάθεο και το ιερό του στους Δελφούς ήταν το πιο σημαντικό ιερό του αρχαίου κόσμου. Η κάρτα του Ήλιου φέρνει αισιοδοξία και φως μετά την ομιχλώδη ατμόσφαιρα της κάρτας της Σελήνης. Τα τοπία της Σελήνη έχουν μια σουρεαλιστική αύρα, παρουσιάζονται με συννεφιά και δεν έχουν όρια. Ο κήπος που παρουσιάζεται στην κάρτα του Ήλιου όμως, είναι φωτεινός και λαμπερός, ενώ επικρατεί γαλήνη και συγχρόνως ξένοιαστη διάθεση. Στη μεσαιωνική εποχή άλλωστε, ο κήπος ήταν συνώνυμος με τον παράδεισο.

Η «ανάγνωση» του Ήλιου
Η κάρτα αυτή σας παροτρύνει να αγκαλιάσετε τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Μπορεί να σημαίνει ευημερία και επιτυχία, ευτυχισμένο έρωτα ή γάμο. Όλα γίνονται πιο καθαρά κάτω από το δυνατό φως του Ήλιου και εσείς νιώθετε δυνατοί γιατί οι στόχοι σας είναι τώρα πιο ξεκάθαροι. Καλείστε να αγκαλιάσετε τη ζωή και το πεπρωμένο σας και να συνειδητοποιήσετε ότι βοηθήσατε κι εσείς στη δημιουργία τους.

Μερικές φορές, η κάρτα του Ήλιου αναφέρεται σε παιδιά ή μπορεί να είναι μια υπενθύμιση και μια παρότρυνση για να γελάτε, να παίζετε και να αγαπάτε περισσότερο. Να αποκτήσετε, δηλαδή, μια παιχνιδιάρικη και λίγο παιδική στάση απέναντι στη ζωή. Η κάρτα αυτή όμως, μπορεί να υποδηλώνει και μια δυνατή αρσενική επιρροή στη ζωή σας, ίσως του πατέρα σας ή μιας πατρικής φιγούρας.

Ακόμη κι όταν η κάρτα πέσει ανάποδα, εξακολουθεί να έχει θετική ερμηνεία, παρόλο που οι ενέργειες της θα είναι λίγο εξασθενημένες. Μπορεί όμως, να είναι και μια προειδοποίηση για τη δύναμη του ήλιου. Ο ήλιος βοηθά να μεγαλώσουν οι σοδειές, αλλά μπορεί επίσης και να τις κάψει. Σε μερικές περιπτώσεις, η κάρτα υποδηλώνει δεσποτικό έλεγχο, εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει σωστή διακυβέρνηση, υπερβολική θερμότητα, φλογερή ιδιοσυγκρασία και περηφάνια.

Η ερμηνεία της κάρτας του Ήλιου σε σχέση με…

Έρωτα

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο θερμή! Αν είστε αδέσμευτοι, σύντομα θα συναντήσετε τον έρωτα. Οι δεσμευμένοι, ετοιμαστείτε για μια θερμή ανανέωση του πάθους με το σύντροφό σας.

Εργασία
Βρίσκετε καινούργια δουλειά ή παίρνετε μεγάλη ικανοποίηση από αυτήν που έχετε τώρα. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα όμως, η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητά σας εκτιμώνται ιδιαίτερα. Υπάρχει η πιθανότητα ταξιδιού λόγω δουλειάς.

Χρήματα
Η τύχη είναι με το μέρος σας όσο αφορά οικονομικές συναλλαγές και διαπραγματεύσεις, γι αυτό ετοιμαστείτε για καλά νέα! Θα έχετε έγκριση για ένα δάνειο ή αύξηση των εσόδων σας. Ίσως ήρθε η στιγμή να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, όπως ένα ταξίδι σε ένα ηλιόλουστο μέρος!  

Υγεία
Η κάρτα αυτή υποδηλώνει τόσο φυσική όσο και αισθηματική υγεία και δύναμη. Αν σας ταλαιπώρησε κάποια ασθένεια, τώρα μπαίνετε στη φάση της ανάρρωσης. Θα υπάρχει ευχαρίστηση και καλή φυσική κατάσταση.

Πνευματική εξέλιξη
Το μυαλό σας απελευθερώνεται από ψευδαισθήσεις και αμφιβολίες και μπορείτε να δείτε καθαρά. Απολαύστε αυτό το βαθύ αίσθημα σιγουριάς που σας συντροφεύει στο πνευματικό σας ταξίδι, μέσω της κάρτας αυτής.Newsletter