astropedia.gr

Ταρώ - Η Αυτοκράτειρα & η ερμηνεία της

Ταρώ - Η Αυτοκράτειρα & η ερμηνεία της
Οι κάρτες Ταρώ αποτελούν ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, που περιλαμβάνει την πεμπτουσία της ανθρώπινης συμβολικής, μεταφυσικής και ψυχολογικής γνώσης. Ας την γνωρίσουμε!

Από τον ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ, αριθμολόγο  -  αναλυτή Ταρώ

Η Αυτοκράτειρα είναι η μεγάλη μητρική μορφή, η Δήμητρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων ή η χθόνια θεότητα Δηώ, κεντρική μορφή στις μυστηριακές τελετουργίες των Αρχαίων Ελλήνων. Είναι μια βασίλισσα καθισμένη στον θρόνο της. Κρατά στο αριστερό της χέρι σκήπτρο με τη σφαίρα του Κόσμου στην άκρη, ενώ το δεξί της ακουμπά σε θυρεό με έμβλημα έναν αετό. Κάποιες μεσαιωνικές αγγλικές απεικονίσεις την απεικονίζουν σαν την Κυρά της Λίμνης, που κρατάει το Εξκάλιμπερ, ενώ σε κάρτες βυζαντινής προέλευσης η αυτοκράτειρα έχει τη μορφή της Θεοδώρας. Αντιπροσωπεύει τις γόνιμες ιδιότητες που παίρνει το κοσμικό υποσυνείδητο όταν σπαρθεί με τον σπόρο των ιδεών. Είναι η γεμάτη συναισθήματα μητέρα, η γυναίκα που μέσα στην αγκαλιά θα ξαποστάσει ο άνδρας. Είναι η μορφή εκείνη που εκπροσωπεί το στήριγμα της οικογένειας. 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: ΓΗ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΠΟΧΗ: ΧΕΙΜΩΝΑΣ
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: ΤΡΟΦΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ  -  ΟΥΔΕΤΕΡΗ

Συμβολική ερμηνεία
Η κάρτα της αυτοκράτειρα συμβολίζει τη λογική, το σύνολο των υλικών αγαθών, τη γέννηση της ύλης σε κάθε μορφή. Επίσης, η εμφάνιση της κάρτας αυτής συμβολίζει την καρποφορία. Είναι η Γυναίκα που εκτείνεται ελεύθερα μέσα στον χώρο και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει προστασία σε όλους εκείνους οι οποίοι είναι υπό τη στέγη της . Ο αετός που εμφανίζει επάνω στον θυρεό δίπλα της υποδηλώνει την υπέρταση μητρική θυσία.

Μαντική ερμηνεία
Είναι η Μητέρα, η μητρική στοργή. Για τον ελεύθερο άντρα συμβολίζει τη μητέρα του ή κάποιο συγγενικό γυναικείο πρόσωπο που ενδιαφέρεται γι΄ αυτόν. Μερικές φορές έχει την έννοια του πολλαπλασιασμού. Πολλές φορές υποδεικνύει μια λανθασμένη διάγνωση ή τη σπατάλη πνευματικών ικανοτήτων για το χατίρι της ύλης. Γενικότερα, πάντως, ερμηνεύεται ως προστασία, υλικός πλούτος, εντιμότητα, ικανότητα για φροντίδα αίσθημα σιγουριάς. 

Πολύτιμα μυστικά

Τις κάρτες Ταρώ μπορούμε να τις ρίξουμε οποιαδήποτε μέρα και ώρα, καθώς και σε οποιαδήποτε φάση της Σελήνης. Για να ενισχύσουμε την  δυναμική της πρόβλεψης, μπορούμε να ανάψουμε ένα κερί σε μοβ απόχρωση.

Η Αυτοκράτειρα στους 12 Οίκους


Στον 1ος Οίκο
Δηλώνει την κίνηση και τη μετάθεση, καθώς και ένα μικρό ταξίδι ή κάποιο σημαντικό γράμμα, τον αποστολέα του οποίου μας δηλώνει μια δευτερεύουσα κάρτα. Το περιβάλλον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Ευνοούνται όλες οι πνευματικές δραστηριότητες.

Στον 2ος Οίκο
Ένα γράμμα που περιέχει χρήματα. Ένα πιθανό κέρδος από συγγράμματα μπορεί να υπονοείται, ενώ το περιβάλλον ευνοεί τα οικονομικά του συμβουλευόμενου ή των αδελφών του. Χρήματα από πολλές πλευρές.

Στον 3ος Οίκο
Δηλώνει ένα ευχάριστο περιβάλλον που εναλλάσσεται, ανανεώνεται συνεχώς. Πολλές επιστολές και ένα ταξίδι που πρόκειται να παίξει καταλυτικό ρόλο. 

Στον 4ος Οίκο
Ένα νεαρό άτομο επισκέπτεται το σπίτι. Αγορά ακινήτου ή μετακόμιση εμφανίζονται στον ορίζοντα. Πολλές συναλλαγές, που δημιουργούν και πρόσκαιρες έννοιες.

Στον 5ος Οίκο
Γράμμα που σχετίζεται με μια δημιουργία. Πνευματική επικοινωνία με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Δεν ευνοείται η σαρκική επαφή, αλλά θα υπάρξει μια αισθηματική αλληλογραφία, κυρίως αν συνοδεύεται και από Κούπα.

Στον 6ος Οίκο
Νευρική κατάπτωση, έλλειψη αντιδράσεων. Αλληλογραφία που μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη δουλεία,  ενώ δηλώνει κίνδυνο αποτυχίας εξαιτίας βιασύνης ή αφηρημάδας.

Στον 7ος Οίκο
Συνάντηση με πρόσωπα εγωιστικά, αν ο συμβουλευόμενος είναι άντρας. Κάποια πνευματική δημιουργία βλέπει τον δρόμο της δημοσίευσης. Αντίθεση, αλλά και συνεταιρισμός. Ένα νεαρό άτομο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. 

Στον 8ος Οίκο
Δυσμενής θέση για τα αδέλφια. Πολλά έξοδα και χρέη. Για τον άντρα, σεξουαλική κόπωση, ψυχρότητα. Για τη γυναίκα, ψυχρότητα ή αισθηματικό δίλημμα. Ένα νεαρό άτομο φέρνει ανανέωση στη σεξουαλική ή αισθηματική ζωή.

Στον 9ος Οίκο

Νέο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στον πνευματικό τομέα. Μια νέα ξένη γλώσσα ή μια νέα επιστήμη. Γράμμα από το εξωτερικό ή γνωριμία με νεαρό άτομο που είναι έξω από τον γνωστό κύκλο. Ευνοϊκή θέση για πνευματικές επαφές με διανοούμενους. 

Στον 10ος Οίκο

Συνάντηση με κάποιο νεαρό άτομο μπορεί να οδηγήσει σε αναστάτωση. Ένα γράμμα ή ένα ταξίδι που έχει σημαντικές συνέπειες.

Στον 11ος Οίκο
Κοινωνική επιτυχία, φιλία με νέους ανθρώπους, ανανέωση του οικείου περιβάλλοντος. Οι επιθυμίες τείνουν να πραγματοποιηθούν μέσω αλληλογραφίας ή ενός μικρού ταξιδιού. Επιτυχίες μικρές, αλλά πολλές.

Στον 12ος Οίκο
Μικροστεναχώριες, χωρίς συνέπειες. Νευρική υπερένταση και κάποιες μικρές δυσκολίες εξαιτίας ενός γράμματος ή ενοχλήσεις σε κάποιο μικρό ταξίδι. Ενδεχόμενο κάποιας αρρώστιας στα αδέλφια του συμβουλευόμενου. 


Οι τρείς απαράβατοι κανόνες των Ταρώ
Αποδεχόμαστε ρητώς την απάντηση της κάρτας. Για την ίδια ερώτηση, μπορούμε να ρωτήσουμε έπειτα από 21 ημέρες.
Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές, σαφείς και ειλικρινείς. Στη σύγχρονη ανάλυση, δεν υπάρχει αντίστροφη ερμηνεία. Η ευμενής κάρτα, όπως και να πέσει, παραμένει ευμενής και η δυσμενής δεν μπορεί να γίνει δυσμενέστερη.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ Η ΦΡΟΝΗΣΗ 
Συνδυασμοί που απαιτούν προσοχή


Πρέπει να γνωρίζουμε κάποιους συνδυασμούς καρτών, γιατί κάθε φύλλο δίπλα σε άλλο μπορεί να δώσει πρόσθετη ή διαφορετική ερμηνεία από την βασική.

  • Κοντά στο Άρμα και τη Δύναμη, μας καλεί να κάνουμε ή να λάβουμε από κάποιον άλλον μια αγαθοεργία.
  • Κοντά στους Εραστές και στον Τροχό της Τύχης, ένας νέος έρωτας μπορεί να ανθίσει, με πιθανότητα ευτυχούς αποτελέσματος.  
  • Όταν είναι κοντά ο Ήλιος και ο Αρχιερέας, ένας γάμος πρόκειται να γίνει, είτε για τον ενδιαφερόμενο είτε για κάποιο πολύ κοντινό, συγγενικό του πρόσωπο.
  • Εάν πέφτει κοντά ο Μάγος και το Άρμα, ένα γράμμα από το εξωτερικό φέρνει πολύ ευχάριστές ειδήσεις ή σημαίνει την επιστροφή ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Εάν δίπλα της είναι η Ιέρεια και ο Κρεμασμένος, πρόκειται να γίνει μια επιτυχημένη εγχείρηση, πιθανόν στα άκρα.
  • Κοντά στην Εγκράτεια και τη Σελήνη, μια φίλη που από καιρό έχει εξαφανιστεί, θα ξαναγυρίσει κοντά μας.Newsletter