astropedia.gr

Ταρώ ο Αυτοκράτορας & η ερμηνεία του

Ταρώ ο Αυτοκράτορας & η ερμηνεία του
Οι κάρτες Ταρώ αποτελούν ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, που περιλαμβάνει την πεμπτουσία της ανθρώπινης συμβολικής, μεταφυσικής και ψυχολογικής γνώσης. Ας την γνωρίσουμε!

Από τον ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ, αριθμολόγο  -  αναλυτή Ταρώ


Ο Αυτοκράτορας
Ένας ώριμος άνδρας που κάθεται στην ύπαιθρο επάνω σε έναν χρυσό θρόνο ή σε ένα πέτρινο κάθισμα, φορώντας ένα θαλασσί ένδυμα καλυμμένος από πάνω με έναν πορφυρό μανδύα. Κοντά του δεν φυτρώνουν λουλούδια, παρά το γεγονός ότι είναι στην ύπαιθρο, δηλώνοντας μέσα από αυτή την απεικόνιση τη σκληρότητα και την ακαμψία της εξουσίας. Είναι μεγαλόπρεπος, όπως ακριβώς οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και η προέλευσή του, ανάλογα με τις σχεδιάσεις όπου απεικονίζεται, φέρεται να έλκεται από τον Καρλομάγνο ή τον Βασιλιά Πρίαπο ή και τον ίδιο τον Δία ακόμα, σε κάποιες νεότερες απεικονίσεις που συναντούμε. Σε άλλες περιπτώσεις κρατάει σκήπτρο, σε κάποιες άλλες την υδρόγειο σφαίρα, ενώ σε μερικές κρατά ασπίδα με δικέφαλο αετό, που δηλώνει την ανάγκη του να προστατεύσει, όχι να προστατευθεί.

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: ΦΩΤΙΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΑΡΗΣ  
ΕΠΟΧΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΑΤΕΡΑΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΟ          

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ  -  ΕΥΜΕΝΗΣ

Συμβολική ερμηνεία

Συμβολίζει την εξουσία, την ανδρική δύναμη, με τη μορφή της κυριαρχικής θέσης την οποία κατέχει στην πρωτογενή πατριαρχική κοινωνία. Είναι ο προστάτης όλων εκείνων οι οποίοι βρίσκονται κοντά του, ωστόσο σε κανέναν από όλους αυτούς δεν φαίνεται να προτίθεται να παραχωρήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Είναι η επικράτηση της λογικής επάνω στο συναίσθημα, με έναν τρόπο απολύτως ξεκάθαρο, ο οποίος και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Μαντική ερμηνεία
Εξουσία, δύναμη, αυτοκυριαρχία, απόλυτη βούληση και κατοχή υλικών αγαθών. Φυσικός αρχηγός, ηγετική φυσιογνωμία, μπορεί ωστόσο να υποδεικνύει ανωριμότητα ή απώλεια πατρικής κληρονομιάς από αδικία ή κακόβουλη ενέργεια, στην αντίστροφη ερμηνεία. Είναι ο ρεαλισμός, η λογική σκέψη, η αποκοπή από τη Μητέρα και η προσκόλληση στον Πατέρα και στις φιγούρες εξουσίας. Εξουσιάζει τον κόσμο με την αδιάκοπη προσπάθεια και την επίμονη θέληση.

Πολύτιμα μυστικά
Τις κάρτες Ταρώ μπορούμε να τις ρίξουμε οποιαδήποτε μέρα και ώρα, καθώς και σε οποιαδήποτε φάση της Σελήνης. Για να ενισχύσουμε την  δυναμική της πρόβλεψης, μπορούμε να ανάψουμε ένα κερί σε μοβ απόχρωση.
Ο Αυτοκράτορας στους 12 Οίκους

Στον 1ος Οίκο

Είναι μια κάρτα σταθερότητας και δύναμης, όπου ο συμβουλευόμενος καταφέρνει να επιβληθεί, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει. Δηλώνει πρόοδο και την ικανότητά του να υπερισχύει έναντι των όποιων επιχειρημάτων του αντιπαρατίθενται. Εάν πρόκειται για γυναίκα, επιτυχία με έναν άνδρα του κύκλου της. Ευνοούνται οι υλικές απολαβές.  

Στον 2ος Οίκο
Πληθώρα  σημαντικών αγαθών. Μεγάλα οφέλη από προσωπικά επιτεύγματα. Οικονομική σταθεροποίηση.

Στον 3ος Οίκο

Επιτυχία που θα προέλθει κυρίως από το οικογενειακό περιβάλλον (αδελφός). Τα ταξίδια που θα γίνουν θα είναι επαγγελματικής φύσεως και θα φέρουν εξαιρετικά ευνοϊκά αποτελέσματα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μια συνάντηση με κάποιον πολιτευτή.

Στον 4ος Οίκο
Μια επιτυχημένη συναλλαγή μπορεί να επιφέρει χρήματα, κυρίως από κάποιο ακίνητο. Καθυστερημένη μεν, αλλά σίγουρη η ευτυχία, ενώ θα υπάρχει βοήθεια από τη στενή οικογένεια.

Στον 5ος Οίκο
Ευνοούνται οι δημιουργίες. Εάν πρόκειται για γυναίκα, μια γνωριμία θα φέρει έναν δυνατό έρωτα μ΄ έναν άντρα που θα μπορεί να τη βοηθήσει σε όλους τους τομείς. Οι διακοπές μπορεί να οδηγήσουν σε μια επιτυχία, μια προαγωγή, μια νέα γνωριμία.

Στον 6ος Οίκο
Είναι η κάρτα της καλής υγείας. Για τη γυναίκα, ένας δεσμός με έναν άνδρα ανώτερό της ή μια προαγωγή στη δουλειά της. Για τον άνδρα, μεγάλη πρόοδος και μια επιτυχία στη δουλεία του.

Στον 7ος Οίκο
Κάρτα που επηρεάζει και την κοινωνική ζωή, μαζί με την επαγγελματική. Μεγάλη επιτυχία όταν μιλάμε για κοινό ή για την πολιτική, ευνοούνται οι δημόσιες θέσεις, τα γραπτά κείμενα, οι προαγωγές. Εάν υπάρχουν αντιδράσεις, απαιτείται διπλωματία.

Στον 8ος Οίκο

Δηλώνει βοήθεια γύρω από οικονομικές καταστάσεις, χορήγηση κεφαλαίων ή σημαντικές συναλλαγές. Δεν είναι πολύ ευνοϊκή θέση γενικώς, γιατί ωθεί σε μεγαλύτερες δαπάνες απ΄ τις δυνατότητες του συμβουλευόμενου, οπότε απαιτείτε προσοχή.

Στον 9ος Οίκο
Κάρτα που δηλώνει τη δυνατότητα μετάδοσης της γνώσης. Μεθοδικότητα και σχέσεις με το εξωτερικό ευνοούνται με τρόπο εξαιρετικά ικανοποιητικό. Εάν πρόκειται για γυναίκα, εμφανίζεται η δυνατότητα ενός πολύ πετυχημένου γάμου. 

Στον 10ος Οίκο
Η καλύτερη θέση για τον Αυτοκράτορα, με δεύτερη αυτή του 1ος Οίκου. Κυριαρχία και δύναμη παντού,  ενώ σηματοδοτείται η αρχή μιας εξαιρετικής περιόδου. Όλες οι δραστηριότητες σας θα σας αποφέρουν κέρδη, μεγάλο ενδεχόμενο για προαγωγή ή σπουδαίες προσωπικές σχέσεις. Εάν πρόκειται για γυναίκα, έντονη θα είναι η επίδραση ενός άνδρα, συνήθως πολύ πλούσιου.

Στον 11ος Οίκο

Επίτευξη σημαντικών στόχων μέσα από βοήθεια τρίτων. Πολύ ευνοϊκή θέση για έντονη κοινωνική ζωή, για άνοδο στην εξουσία ή στην πολιτική.

Στον 12ος Οίκο
Κάποιος εχθρός που βρίσκεται σε υψηλή θέση τραβάει τα νήματα που σηματοδοτούν τη ζωή σας, ενώ θα υπάρξουν ίσως δυσκολίες με έναν προϊστάμενο ή κάποιον πολιτικό. Απαιτείται διπλωματία και προσοχή στους εχθρούς, γιατί μπορεί να  κάνουν κακό.

Οι τρείς απαράβατοι κανόνες των Ταρώ
Αποδεχόμαστε ρητώς την απάντηση της κάρτας. Για την ίδια ερώτηση, μπορούμε να ρωτήσουμε έπειτα από 21 ημέρες.
Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές, σαφείς και ειλικρινείς. Στη σύγχρονη ανάλυση, δεν υπάρχει αντίστροφη ερμηνεία. Η ευμενής κάρτα, όπως και να πέσει, παραμένει ευμενής και η δυσμενής δεν μπορεί να γίνει δυσμενέστερη.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Συνδυασμοί που απαιτούν προσοχή


Πρέπει να γνωρίζουμε κάποιους συνδυασμούς καρτών, γιατί κάθε φύλλο δίπλα σε άλλο μπορεί να δώσει πρόσθετη ή διαφορετική ερμηνεία από την βασική.
     
  • Όταν ο Αυτοκράτορας είναι δίπλα σε Διάβολο και Σελήνη, θα πρέπει να υπάρχει διάσταση στο ζευγάρι και πιθανή απιστία από μέρους του άνδρα.
  • Όταν ο Αυτοκράτορας πέσει δίπλα στο Αστέρι και τον Ήλιο, θα υπάρξει μια δημιουργία σε καλλιτεχνικό ή άλλο επίπεδο, από την οποία θα προκύψει μεγάλη επιτυχία.
  • Αν κοντά στον  Αυτοκράτορα πέσει το Αστέρι και η Δύναμη, τότε έχουμε αλλαγή επαγγέλματος ή επαγγελματικής στέγης, με τρόπο που θα οδηγήσει σε νέα επιτυχία.
  • Αν πέσει δίπλα σε Δύναμη και Κρίση, θα υπάρξει μια πολιτική ή εκλογική επιτυχία.
  • Τέλος, όταν ο Αυτοκράτορας πέσει δίπλα στους Εραστές και στον Μάγο, ένας κρυφός ερωτικός καημός «τρώει» τον συμβουλευόμενο.Newsletter