astropedia.gr

Ταρώ Όρθιες και Ανάποδες Κάρτες

Ταρώ Όρθιες και Ανάποδες Κάρτες
Κάθε μία κάρτα της Τράπουλας Ταρώ ανάλογα με τον τρόπο που θα πέσει έχει τη δική της ερμηνεία. Θα είναι θετική αν πέσει ίσια ή θα διαφοροποιηθεί η ερμηνεία της αν πέσει ανάποδα.

Εδώ θα δούμε μία μικρή περιγραφή της κάθε κάρτας ανάλογα με τον τρόπο που θα εμφανιστεί.

 
Ο Τρελός
Όρθια: Είστε έτοιμοι να κάνετε μία μετακίνηση σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν στον δρόμο σας, εσείς θα τα καταφέρετε και θα βγείτε νικητές. Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και όλα θα έρθουν όπως τα θέλετε.

Ανάποδα:
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αυτή την περίοδο είναι να προσέξετε και να σκεφτείτε διπλά πριν πάρετε κάποια σημαντική απόφαση. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Κινηθείτε με γνώμονα την σύνεση και τη λογική. Αποφύγετε οποιοδήποτε ρίσκο, γιατί δεν θα σας βγει σε καλό.

Ο Μάγος
Όρθια: Θα παρουσιαστούν κάποιες ξαφνικές ευκαιρίες στη ζωή σας. Ευτυχώς για εσάς, θα τις εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο και έτσι θα έχετε αίσιο αποτέλεσμα. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε και επαγγελματική άνοδο, σε μορφή προαγωγής, κι αυτό είναι κάτι που το περιμένατε.

Ανάποδα:
Δεν είναι καθόλου απίθανο να σταματήσετε κάποια δραστηριότητα ή εργασία λόγω της κακής διαχείρισης των πραγμάτων. Προσπαθήστε να κινηθείτε προσεκτικά αν θέλετε να μην υπάρξει κάποια οριστική ρήξη. Γενικότερα μην κάνετε κάποια ξαφνική κίνηση για την οποία θα μετανιώσετε.

Η Αρχιέρεια
Όρθια: Πολύ σύντομα θα λύσετε ένα μυστήριο που σας απασχολούσε εδώ και αρκετό καιρό. Οι μάσκες θα πέσουν κι έτσι θα αποκαλυφθούν οι διπρόσωποι. Ευτυχώς εσείς έχετε την ικανότητα και την διαίσθηση να ξεχωρίζετε το καλό από το κακό. Το σίγουρο είναι πως έπειτα από αυτή την εμπειρία θα βγείτε διπλά κερδισμένοι.

Ανάποδα:
Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον κοινωνικό σας περίγυρο και ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Κάποια γυναίκα εποφθαλμιά την θέση σας, επαγγελματική ή κοινωνική. Υπάρχει περίπτωση να πληγωθείτε, γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι κάτι που δεν περιμένατε. Μην πιστεύετε ότι σας λένε. Φανείτε λίγο επιφυλακτικοί.

Η Αυτοκράτειρα
Όρθια: Αγωνίζεστε εδώ και πάρα πολύ καιρό και επιτέλους ήρθε ο καιρός να ανταμειφθείτε για τον κόπο σας και τις προσπάθειές σας. Είναι πολύ πιθανό να πάρετε κάποια αύξηση στη δουλειά σας ή ακόμη και μία προαγωγή. Με ό,τι κι αν καταπιαστείτε αυτό το διάστημα θα τα καταφέρετε περίφημα.  

Ανάποδα:
Φροντίστε να κινηθείτε προσεκτικά, γιατί είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε απώλεια χρημάτων ή υλικών αγαθών. Το σίγουρο είναι πως κάτι θα χάσετε. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους. Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, σκεφτείτε την καλά.

Ο Αυτοκράτορας

Όρθια: Ήρθε επιτέλους η στιγμή που περιμένατε. Τώρα θα μπορέσετε να πάρετε τα ηνία στα χέρια σας και να πάρετε ό,τι σας ανήκει. Οι νέες συναντήσεις που θα έχετε και οι γνωριμίες που πιθανόν να κάνετε, θα επηρεάσουν θετικά την εξέλιξή σας, ακόμη κι αν νιώθετε ότι κολυμπάτε σε βαθιά νερά. Το σίγουρο είναι ότι θα πετύχετε αυτό που θέλετε.
 
Ανάποδα: Θα παρουσιαστούν κάποια ξαφνικά εμπόδια στον δρόμο σας, τα οποία δεν θα μπορέσετε να ξεπεράσετε και πολύ εύκολα. Δεν θα δείξετε ιδιαίτερη προθυμία  και αυτό θα σας κάνει αδύναμους να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Φροντίστε αυτό το διάστημα της απροθυμίας σας να μην κρατήσει για πολύ, γιατί δεν θα σας βγει σε καλό.
 
Ο Ιεροφάντης
Όρθια: Είστε πολύ κοντά στο να δημιουργήσετε μία νέα ερωτική σχέση, η οποία θα σας χαρίσει και πάλι το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση που είχατε χάσει εδώ και πολύ καιρό. Οι στιγμές μοναξιάς θα αποτελέσουν παρελθόν για εσάς. Θα διανύσετε μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής σας.

Ανάποδα: Μία σχέση φαίνεται να σας έχει εγκλωβίσει και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να το αποδεχτείτε και τόσο εύκολα. Είναι καιρός να κάνετε την επανάσταση σας και να φέρετε τα πάνω κάτω στις σχέσεις. Θα υπάρξουν βέβαια παρεξηγήσεις, αλλά παρόλα αυτά θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε την όλη κατάσταση και να βγείτε αλώβητοι και ήρεμοι.

Οι Εραστές
Όρθια: Πολύ σύντομα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα δίλημμα, το οποίο γνωρίζατε εδώ και καιρό, αλλά δυστυχώς τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρετε τις αποφάσεις σας. Ευτυχώς για εσάς, πέρα από την καρδιά σας θα συμβουλευτείτε και την λογική σας κι έτσι θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανάποδα: Η κάρτα των Εραστών σας προειδοποιεί για κάποια απιστία που μπορεί να γίνει στην ήδη υπάρχουσα σχέση σας, είτε από την μεριά σας, είτε από την μεριά του συντρόφου σας. Αν είστε αδέσμευτοι και πρόκειται να κάνετε μία καινούργια σχέση καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί, γιατί τα πράγματα δεν θα είναι όπως ελπίζετε.

Το Άρμα

Όρθια: Σταδιακά όλοι οι τομείς της ζωής σας θα αρχίσουν να βελτιώνονται και οι καταστάσεις να κινούνται υπέρ σας. Η τύχη είναι με το μέρος σας αυτό το διάστημα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε νέες γνωριμίες και να γευτείτε τη χαρά μιας νέας σχέσης. Οι δεσμευμένοι θα διανύσετε μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής σας. 
 
Ανάποδα: Δυστυχώς για εσάς, αναλώνεστε άσκοπα σε πράγματα που δεν πρέπει. Έχετε μία υπέρμετρη φιλοδοξία και αυτό δεν θα σας βγει σε καλό. Προσπαθήστε να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας σε κάτι που πραγματικά αξίζει την προσοχή σας, αλλά και τον χρόνο σας. Μην αναλώνεστε από εδώ και από εκεί.

Η Δύναμη
Όρθια: Αν είστε ήδη δεσμευμένοι, μπορεί να υπάρξει μία οριστικοποίηση στη σχέση σας. Οι αδέσμευτοι θα γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας. Έφτασε πλέον η στιγμή για να παραδοθείτε σε ένα κύμα πάθους. Να είστε έτοιμοι για όλα! Ετοιμαστείτε να ζήσετε μία από τις όμορφες περιόδους της ζωής σας.

Ανάποδα: Το τελευταίο διάστημα νιώθετε έναν φόβο προς τους γύρω σας, με αποτέλεσμα να έχετε κλειστεί στον εαυτό σας. Έχετε μπει σε μία κατάσταση που δεν σας ωφελεί. Οι αμφιβολίες που θα σας δημιουργηθούν, δεν θα ξεπεραστούν εύκολα, εκτός κι αν το θελήσετε εσείς. Δείξτε λοιπόν θάρρος αν θέλετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες.

Ο Ερημίτης
Όρθια: Είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν κάποιες απρόσμενες δυσκολίες οι οποίες θα ταράξουν για λίγο την ησυχία σας. Ευτυχώς όμως θα τις ξεπεράσετε εύκολα κι έτσι θα μπορέσετε να δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ίσως χρειαστεί να απομονωθείτε για λίγο αλλά σίγουρα θα βρείτε την ισορροπία σας.

Ανάποδα: Μην κάνετε πάντα αυτό που νομίζετε εσείς ότι είναι σωστό. Καλό θα ήταν να ακούτε και τους άλλους, σε ορισμένες περιπτώσεις. Τις περισσότερες φορές δυσκολεύετε από μόνοι σας τα πράγματα, επειδή δεν θέλετε να τα δείτε ξεκάθαρα. Αυτή την περίοδο, η γνώμη ενός τρίτου ατόμου θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
 
Ο Τροχός της τύχης

Όρθια: Από εκεί που δεν τον περιμένετε, κάποια ξαφνική αλλαγή που θα συμβεί στη ζωή σας, άμεσα, θα σας φέρει απρόσμενη καλοτυχία. Τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής θα σας χαροποιήσουν αφάνταστα. Φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ανάποδα: Παρά τις αλλαγές που περιμένετε να συμβούν στη ζωή σας, θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση. Δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς γι’ αυτό, ούτε για τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Απλά προσέξτε και περιμένετε λίγο ακόμα. Τα πράγματα στο τέλος θα εξελιχθούν όπως τα περιμένετε.
 
Η Δικαιοσύνη
Όρθια: Πριν πάρετε μία σημαντική απόφαση, καλό θα ήταν να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά. Ευτυχώς για εσάς οι αποφάσεις που θα πάρετε θα είναι προς όφελός σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τερματίσετε μία παλιά σχέση ή ένα μακροχρόνιο δεσμό σε οποιονδήποτε τομέα, επαγγελματικό ή συναισθηματικό.

Ανάποδα: Τον τελευταίο καιρό έχετε μάθει πράγματα που σας έχουν κάνει να νιώθετε πολύ άσχημα. Αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να καταρρεύσετε με όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν βγει στο προσκήνιο. Μία αδικία που θα γίνει εις βάρος σας θα σας χαλάσει τη διάθεση, ακόμη πιο πολύ. Φροντίστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.  
 
Ο Κρεμασμένος
Όρθια: Έφτασε πλέον ο καιρός να μιλήσετε ξεκάθαρα με τον σύντροφό σας. Αυτά που τρομάζουν περισσότερο είναι τα λόγια που δεν έχουν ειπωθεί. Ίσως αυτή να είναι και η αιτία για τον χωρισμό, για τον οποίο βέβαια δεν θα μετανιώσετε! Πείτε έστω και για μία φορά τα πράγματα με το όνομά τους, όσο κι αν σας κοστίσει αυτό.
 
Ανάποδα: Καλώς ή κακώς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα άμεσο δίλημμα και θα χρειαστεί να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Το θέμα όμως είναι ότι εσείς θα αποφασίσετε να πάρετε τον εύκολο δρόμο, καθώς η προσπάθεια για το καλύτερο φαντάζει πολύ δύσκολη. Αν τελικά η μετριότητα είναι αυτή που σας καλύπτει ακολουθήστε τα πιο εύκολα μονοπάτια.  

Ο Θάνατος
Όρθια: Ετοιμαστείτε για μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας και για καινούργιες αρχές, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Επιτέλους θα βάλετε τέλος σε μία κατάσταση που σας είχε ταλαιπωρήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Η νέα αρχή δεν θα αρχίσει να έρθει, γεγονός που θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Ανάποδα: Δυστυχώς για εσάς έχετε πέσει σε χειμερία νάρκη και αδυνατείτε να βγείτε από αυτή. Στα αισθηματικά σας επικρατεί η ανία και αυτό φυσικά οφείλεται σε εσάς. Σας έχουν κουράσει τα ίδια και τα ίδια. Προσπαθήστε να τακτοποιήσετε το μυαλό σας και να πάρετε άμεσες και δραστικές αποφάσεις.
 
Η Εγκράτεια
Όρθια: Ευτυχώς για εσάς η ερωτική σας ζωή εξελίσσεται από το καλό στο καλύτερο. Μπορεί να κινήστε με αργούς και σταθερούς ρυθμούς, αλλά ειλικρινά δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από κανέναν. Αυτό ο τέλεια ισορροπημένος δεσμός που ήδη έχετε, τείνει να καταλήξει σε ένα σταθερό και ευτυχισμένο γάμο. Μην διστάσετε να πείτε το ναι.

Ανάποδα: Παρά τις προσπάθειές σας, οι αναποδιές και οι καβγάδες δεν θα λείψουν ούτε από την προσωπική σας ζωή, ούτε από τα επαγγελματικά σας. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας και το θυμό σας, αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ο Διάβολος
Όρθια: Αν είστε ελεύθεροι πολύ σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο σας το άλλο σας μισό. Αν όμως είστε παντρεμένοι ή έστω δεσμευμένοι, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί είναι πάρα πολύ πιθανό να δημιουργήσετε μία παράνομη σχέση. Παρόλα αυτά, παράνομη ή μη, αυτή η σχέση θα είναι γεμάτη από έντονο πάθος.  

Ανάποδα: Θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα πράγματα στην σχέση σας ή στο γάμο σας δεν πάνε και τόσο καλά. Ο σύντροφος σας δεν είναι πλέον αυτός που ήταν. Αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθούν καβγάδες και παρεξηγήσεις μεταξύ σας. Φροντίστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, αν δεν θέλετε να χάσετε αυτό που έχετε.
 
Ο Πύργος

Όρθια: Δυστυχώς για εσάς δεν μπορείτε να δεχθείτε τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σας. Θα κάνετε κάποιες προσπάθειες για να αλλάξετε τα πράγματα, αλλά δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που περιμένετε. Ευτυχώς όμως, έστω και την τελευταία στιγμή θα καταφέρετε να σώσετε κάπως την κατάσταση.

Ανάποδα: Οι αποκαλύψεις θα διαδέχονται η μία την άλλη. Τα ψέματα που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν, αρχίζουν πλέον να βγαίνουν στην επιφάνεια. Στα αισθηματικά σας επικρατεί το χάος και το μόνο που κάνετε είναι να καβγαδίζετε. Το τέλος της σχέσης σας είναι σχεδόν βέβαιο.

Το Αστέρι
Όρθια: Ο ερωτικός σας τομέας δείχνει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και δεν αποκλείεται ακόμη και ο γάμος. Όλες σας οι προσπάθειες θα στεφθούν με επιτυχία. Οι αδέσμευτοι είναι πολύ πιθανό να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Ανάποδα: Οι προσδοκίες σας είναι τόσο υψηλές που κι εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε αν θα καταφέρετε να τις πραγματοποιήσετε. Στα αισθηματικά σας είναι πολύ πιθανό να κάνετε πολλές γνωριμίες. Μία από αυτές ίσως και να είναι ο έρωτας της ζωής σας. Πολύ σύντομα, αυτό το διάστημα της αναζήτησης θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο. Να είστε θετικοί στις πιθανές αλλαγές.
 
Η Σελήνη
Όρθια: Αν έχετε μία μακροχρόνια σχέση, στο άμεσο μέλλον θα ζήσετε μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής σας. Η σχέση σας θα περάσει στο επόμενο στάδιο με τη μορφή μίας επισημοποίησης ή πιο απλά ενός γάμου. Το σίγουρο είναι πως το μέλλον το δικό σας και του συντρόφου σας είναι κοινό.
 
Ανάποδα: Δυστυχώς τα όνειρα που κάνετε εδώ και καιρό δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ψευδαισθήσεις. Πάψτε να ονειροβατείτε και φροντίστε να δείτε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά. Μην δείχνετε εμπιστοσύνη σε άτομα που δεν γνωρίζετε καλά, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σας βλάψουν.

Ο Ήλιος
Όρθια: Είναι καιρός να αρχίσετε να πραγματοποιείτε τα σχέδιά σας για μία κοινή πορεία με τον σύντροφό σας, τώρα που τα αισθηματικά σας πάνε από το καλό στο καλύτερο. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια επισημοποίηση στη σχέση σας. Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε θετικά.

Ανάποδα: Προσπαθήστε να μην φτάνετε τα πράγματα στα άκρα, ακόμη κι αν οι καταστάσεις δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως τις θέλετε. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στον αισθηματικό τομέα. Μην πιέζετε τον σύντροφό σας, γιατί τα πράγματα μπορεί να έχουν διαφορετική πορεία από αυτή που φανταστήκατε. Διατηρήστε τις ισορροπίες όσο καλύτερα μπορείτε.
 
Η Κρίση
Όρθια: Έφτασε πλέον η στιγμή για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα και τις ιδέες σας πράξεις. Αν το κάνετε αυτό θα χαροποιήσετε τόσο τον εαυτό σας, όσο και τους γύρω σας. Αν πρέπει να πάρετε κάποια απόφαση, το σίγουρο είναι ότι όποια κι αν είναι αυτή, τα αποτελέσματα της θα είναι θετικά.

Ανάποδα: Αν και δεν είναι καθόλου ευχάριστο, καλά θα κάνετε να είστε προετοιμασμένοι γιατί είναι πάρα πολύ πιθανή μία αποτυχία. Επικεντρωθείτε στο πρόβλημα που υπάρχει αν θέλετε να βρείτε τη λύση σου. Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα σε βάθος και μην βλέπετε μόνο την επιφάνεια.
 
Ο Κόσμος
Όρθια: Ένα καινούργιο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή σας. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε τον άνθρωπο της ζωής σας ή να κάνετε μία νέα επαγγελματική αρχή. Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν στην πορεία σας, εσείς θα τις ξεπεράσετε και τελικά θα απολαύσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Ανάποδα: Σταματήστε πλέον να είστε αναποφάσιστοι, γιατί έτσι δεν θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε αυτό που ήδη έχετε ξεκινήσει. Πάρτε τα ηνία στα χέρια σας, τολμήστε και σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένοι. Αλλά ακόμη κι αν αντιμετωπίσετε κάποια απώλεια, το σίγουρο είναι πως θα έχετε μάθει πολλά μέσα από αυτή.Newsletter