astropedia.gr

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Ο Δίας φέτος θα σε βοηθήσει να πετύχεις υπέροχα πράγματα στη ζωή σου και θα έχεις την δυνατότητα να καταφέρεις να ξεπεράσεις τις ίδιες σου τις προσδοκίες και τον εαυτό σου. Στις ερωτικές σχέσεις, έχεις την τάση από την φύση σου να βλέπεις τα πράγματα ιδεαλιστικά αλλά φέτος θα χρειαστεί να εισάγεις μια γερή δόση ρεαλισμού στην αισθηματική σου ζωή, καθώς η αγάπη θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή σου φέτος. Αν το κάνεις αυτό, θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου σχετικά με τον έρωτα και τον ρομαντισμό. Θα είσαι σε θέση να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα στην αρχή του έτους και το οικογενειακό περιβάλλον θα είναι ευχάριστο μετά τον Απρίλιο. Δεν είσαι διατεθειμένος τόσο πολύ φέτος να ασκηθείς και να παραμείνεις σε φόρμα, όμως είναι σημαντικό να παραμείνεις υγιής και σε καλή πνευματική και φυσική κατάσταση για να καταφέρεις όλα αυτά που μπορείς φέτος.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Απρίλη η πρώτη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), στις αρχές του Μάη η δεύτερη (σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό) και οι δύο τελευταίες (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο) που γίνονται μέσα στον Οκτώβρη. Οι φετινές εκλείψεις δεν βάλλουν το ζώδιό σου ιδιαίτερα καθώς καμία τους δεν γίνεται σε νευραλγικό τομέα του χάρτη σου, αν και φέτος θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και ίσως έτοιμος για μια ριζική μεταβολή, αν βέβαια αυτό το υποστηρίζει και ο προσωπικός σου χάρτης, σε θέματα που σχετίζονται με τις οικονομικές σου οφειλές και εκκρεμότητες ή με τις σχέσεις σου με αδέλφια και στενούς συγγενείς, τις συμφωνίες και τις σπουδές σου. Γενικά πάντως, οι εκλείψεις του έτους λειτουργούν αρμονικά με το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν ευκαιρίες, ανάλογα βεβαίως με τον προσωπικό σου χάρτη.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου, αν έχεις πλανήτες στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού, στην 29η του παρορμητικού σταυρού, στην 5η του σταθερού σταυρού ή στην 14η μοίρα του σταθερού σταυρού.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ

Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023. Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου.

Κάθε αναδρομή σε επηρεάζει γιατί κάπου γίνεται στον προσωπικό σου χάρτη και δίνει, στην καλύτερη περίπτωση, τροφή για σκέψη ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου όπου γίνεται. Όμως από τις αναδρομές του έτους οι παρακάτω είναι πιο σημαντικές γιατί γίνονται σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Μέχρι και τις 12/1 ο Άρης θα είναι ακόμη ανάδρομος στους Διδύμους, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου, και θα πρέπει να συγκρατήσεις την οργή που μπορεί να σου βγάζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην εργασία σου, να μην κάνεις σημαντικά νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα και να μην αφήσεις τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος γύρω από την προώθηση της καριέρας σου και του ονόματός σου στην επαγγελματική αρένα. Προσοχή σε εντάσεις που από την δουλειά μεταφέρονται στο σπίτι και χαλάνε την αρμονία και την ισορροπία της οικογενειακής σου ζωής.  

Η αναδρομή του κυβερνήτη σου στο ζώδιό σου από τις 23/8 έως τις 15/9 επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο και είναι μια απαιτητική περίοδος  καθώς προκύπτουν αρκετά θέματα που χρειάζονται αποφάσεις, αλλά η καθημερινότητα και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν σε αφήνουν να  έχεις καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφύγεις με τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σου να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, να κάνεις σημαντικές αγορές ή να επενδύσεις σε κάτι που θα σε δεσμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το διάστημα αυτό προσφέρεται για ενδοσκόπηση ή για συλλογή πληροφοριών προτού βγάλεις τα τελικά σου συμπεράσματα και είναι καλύτερο να ασχοληθείς με θέματα που ήδη υπάρχουν και προέρχονται από το παρελθόν σου ώστε να βρεις τις λύσεις που χρειάζονται και να μην τα έχεις ξανά μπροστά σου αργότερα.

Ο κυβερνήτης σου θα σε απασχολήσει και πάλι με την αναδρομή του, κυρίως από τις 23/12 μέχρι τις 8/1/2024 που θα περάσει ανάδρομος στον τέταρτο ηλιακό σου οίκο και αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου, θα χρειαστεί να είσαι προσεκτικός σε θέματα οικογενειακής γαλήνης και ηρεμίας στο σπίτι σου. Κάποιο πρόσωπο του οικογενειακού σου περιβάλλοντος μπορεί να περνάει δύσκολα και να χρειάζεται την βοήθειά σου, όμως δεν θα είναι εύκολο να βρεις την αληθινή αιτία, αν δεν ψάξεις βαθύτερα. Επίσης δεν είναι καλή περίοδος για να ασχοληθείς με αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας ή να κάνεις σημαντικές αγορές οικοσκευών ή να κλείσεις συμφωνίες και να υπογράψεις συμβόλαια.

Από το καλοκαίρι και μέχρι αρχές Δεκέμβρη, ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος απέναντί σου, από τις 17/6 έως τις 4/11, επηρεάζοντας το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου και φέρνει παγώματα, δυσκολίες και σημαντικές καθυστερήσεις  σε σχέσεις και συνεργασίες, ένα σημαντικό επαγγελματικό πρότζεκτ μπορεί ακόμη και να ακυρωθεί αν δεν κινηθείς σωστά ή η πορεία της σταθερής σου σχέσης να συναντήσει μεγάλα εμπόδια που έρχονται καρμικά για να σε κάνουν να καταλάβεις και να σκεφτείς βαθύτερα. Από την 1/7 έως τις 6/12, ο Ποσειδώνας ανάδρομος και αυτός, καλύπτει τα παραπάνω θέματα με ένα πέπλο ομίχλης που κρύβει πολλά. Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο και καλό είναι να μην βασίζεσαι σε κανένα στενό σου πρόσωπο εκείνη την περίοδο, να προσπαθείς να εξακριβώσεις την πραγματικότητα και την αλήθεια μόνος σου και να μην αφήνεις υποσχέσεις για επαγγελματικές συνεργασίες ή διευκολύνσεις να παίζουν με το μυαλό σου, ενώ τίποτε ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί και δεν έχει βάση στην πραγματικότητα.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το διάστημα 1/1-18/1 με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω και στον 5ο ηλιακό σου οίκο μπορεί να επικοινωνήσεις με έναν παλιό σου έρωτα. Η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο των Ιχθύων κατά το διάστημα 27/1-20/2 φέρνει συντροφικότητα και όμορφες στιγμές τις οποίες απολαμβάνεις μαζί με το ταίρι σου. Αν είσαι ελεύθερος, γύρω στις 20/2 μπορεί να συνάψεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με προοπτικές. Στις 20/4 η Έκλειψη Ηλίου σε βάζει στη διαδικασία αναθεωρήσεων. Με ανάδρομο Πλούτωνα και ανάδρομο Κρόνο ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ένας δύσκολος μήνας όσον αφορά στην ερωτική σου ζωή, καθώς οι ανασφάλειές σου «γιγαντώνονται» και την ίδια στιγμή νοσταλγείς το ερωτικό παρελθόν σου, παρόλο που και ο ίδιος ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα και μόνο στάσιμο σε κρατάει. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και τον Ιούλιο.

Αν είσαι ελεύθερος, γύρω στις 3/7 αποφασίζεις να βγεις ένα ραντεβού το οποίο δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελες. Από το τρίτο 10ήμερο του Αυγούστου τα πράγματα βελτιώνονται κάπως χάρη στην είσοδο του Ηλίου στο ζώδιό σου, η οποία σου χαρίζει «λάμψη» και αυτοπεποίθηση. Όμως, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου (λόγω της Πανσελήνου) μπορεί να έρθεις σε στιγμιαία σύγκρουση με το ταίρι σου. Από τις 15/9 και ύστερα (χάρη στη Νέα Σελήνη η οποία πραγματοποιείται στο ζώδιό σου), σου δημιουργείται η επιθυμία να αναλάβεις δράση και να πραγματοποιήσεις νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του αισθηματικού.

Ο Οκτώβριος είναι ένας καλός μήνας για την ερωτική σου ζωή, καθώς στις 9/10 η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιό σου ενώ στις 11/10 ο Πλούτωνας ευθυδρομεί. Έτσι, η γοητεία σου έρχεται στο προσκήνιο και οι κατακτήσεις σου αυξάνονται. Με την ευθυδρόμηση και του Κρόνου από τις 4/11 τα συναισθηματικά σου θέματα σταθεροποιούνται. Στις 6/12 ευθυδρομεί και ο Ποσειδώνας, ο οποίος σε βοηθάει ώστε να αποφύγεις τυχόν εξαπατήσεις ή εξιδανικεύσεις στα ερωτικά σου ζητήματα. Γενικά, η εύνοια συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο, με εξαίρεση το διάστημα 13/12-23/12 (ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω) κατά το οποίο θα πρέπει να προσέχεις τι λες και πώς το λες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνεύσεις από το ταίρι σου ή τυχόν υποψήφιους παρτενέρ σου, αν είσαι ελεύθερος.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Οι 12 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αναμένονται δύσκολες, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Άρη στους Διδύμους και στον 10ο ηλιακό σου οίκο. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω διάστημα αισθάνεσαι ανήμπορος να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και σε γενικές γραμμές είσαι ράθυμος και τηρείς παθητική στάση, ενώ τα επίπεδα της ενεργητικότητας και της αποφασιστικότητάς σου είναι μειωμένα. Ωστόσο, το ευρύτερο διάστημα 12/1-25/3 ο ευθύδρομος Άρης στο Ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου σου χαρίζει ενέργεια και αυτοπεποίθηση και σε κάνει διεκδικητικό και αποφασιστικό. Όλο αυτό το κλίμα σε κάνει να αισθάνεσαι αήττητος και έτοιμος να ανέβεις ψηλά στα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας, όμως δεν αποκλείεται να κάνει τους συναδέλφους σου (ενδεχομένως και κάποιους εκ των προϊστάμενών σου) να ζηλέψουν, να νιώσουν ότι απειλούνται από εσένα και να σε δουν ανταγωνιστικά. Γι’ αυτό προσπάθησε να κρατήσεις χαμηλούς τόνους.

Ειδικότερα, στις 21/1 (Νέα Σελήνη στον Υδροχόο) μια αξιόλογη ευκαιρία σου χτυπά την πόρτα. Η προαναφερθείσα ευκαιρία μπορεί να σημαίνει είτε εύρεση νέας δουλειάς είτε αλλαγή πόστου εντός της τωρινής σου εργασίας. Το διάστημα 27/1-20/2 υπόσχεται εποικοδομητικές συνεργασίες καθώς και έναν αέρα ανανέωσης όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις και αλληλοεπιδράς με τους συνεργάτες σου. Στις 23/3 η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο και στον 6ο ηλιακό σου οίκο σηματοδοτεί νέες αλλαγές στον εργασιακό σου χώρο οι οποίες πιθανώς αποφασίζονται από τη Διοίκηση. Οι εν λόγω αλλαγές μπορεί να αφορούν σε επαναπροσδιορισμό καθηκόντων ή ωραρίων καθώς και στην τήρηση νέων διαδικασιών με απώτερο στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας αλλά και την αντικειμενικότερη αξιολόγηση του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Το διάστημα 11/4-7/5 η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο των Διδύμων αυξάνει τη δημοτικότητά σου εντός του εργασιακού σου περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, η προαναφερθείσα διέλευση μπορεί να δείχνει ότι χάρη στους χειρισμούς, στη διπλωματία και στους ελιγμούς σου, κάποια γυναίκα από τη δουλειά σου, η οποία κατέχει θέση κύρους, κυριολεκτικά εντυπωσιάζεται από εσένα και αρχίζει να σκέφτεται το ενδεχόμενο προαγωγής σου. Όμως, ο ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου και μέχρι τις 11/6 σε κάνει να μην εμπιστεύεσαι κανέναν και να είσαι ιδιαίτερα καχύποπτος προς συναδέλφους και αφεντικά.

Στις 18/6, εντούτοις, η Νέα Σελήνη στους Διδύμους φαίνεται να διαψεύδει την πρότερη καχυποψία σου, καθώς τελικά πράγματι τοποθετείσαι σε νέο, καλύτερο και πιο επικερδές για εσένα πόστο, το οποίο όμως χαρακτηρίζεται από περισσότερες ευθύνες. Το διάστημα 10/7-27/8 με τον Άρη στο ζώδιό σου αφιερώνεις αρκετό χρόνο και αρκετή ενέργεια σε θέματα δουλειάς, καθώς τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σου μοιάζουν ιδιαίτερα αυξημένα. Προσοχή γύρω στις 1/8 (Πανσέληνος στον Υδροχόο), γιατί ένα ξαφνικό συμβάν μπορεί να σε ταράξει. Επίσης, δείξε μεγάλη προσοχή κατά το διάστημα 23/8-15/9, καθώς κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα ο κυβερνήτης σου Ερμής θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιό σου. Ως εκ τούτου, άλλα θα λες και άλλα θα καταλαβαίνουν οι συνεργάτες και οι εργοδότες σου.

Στις 14/10 η Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό και στον 2ο ηλιακό σου οίκο μπορεί να σε δυσαρεστήσει εξαιτίας κάποιου μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο μπορεί να χάσεις κυριολεκτικά στο παρατσάκ. Με την ευθυδρόμηση του Κρόνου από τις 4/11 οι συνεργασίες σου δείχνουν να αποκτούν σταδιακά στέρεες βάσεις. Όμως στις 27/11 η Πανσέληνος στους Διδύμους σου δημιουργεί ένα αίσθημα αβεβαιότητας σε σχέση με το επαγγελματικό σου μέλλον. Τέλος, η ευθυδρόμηση του Ποσειδώνα από τις 6/12 τοποθετεί οριστικά στο περιθώριο τυχόν ίντριγκες ή παρασκήνια που χαρακτήριζαν μέχρι πρότινος την αλληλεπίδρασή σου και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους συνεργάτες σου.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.