astropedia.gr

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Η νέα χρονιά προμηνύεται άκρως επιτυχημένη όσον αφορά την καριέρα σου και την ποιότητα της ζωής σου και θα φέτος θα προοδεύσεις ακόμη περισσότερο στην ζωή σου και θα θέσεις τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Στην πορεία του έτους μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις δουλειά ή τόπο εργασίας και ο Δίας σε βοηθά στα οικονομικά σου, κυρίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους με μεγάλη ροή χρημάτων. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα μπορεί να χαλάσει από την αρνητική στάση ορισμένων μελών της οικογένειας. Μετά τον Μάρτιο, ο Δίας θα σε ενθαρρύνει με υποστήριξη από προσωπικές επαφές στον τομέα των συνεργασιών και στο επάγγελμά σου. Η υγεία και η φυσική σου κατάσταση βελτιώνονται κατά πολύ και ενισχύονται φέτος μέσα από αυστηρή άσκηση και σωστή διατροφή.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ
Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Απρίλη η πρώτη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), στις αρχές του Μάη η δεύτερη (σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό) και οι δύο τελευταίες (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο) που γίνονται μέσα στον Οκτώβρη. Κάθε έκλειψη μας επηρεάζει όλους άμεσα ή έμμεσα, αλλά συγκεκριμένα το ζώδιό σου επηρεάζεται κυρίως από την έκλειψη στις 5/5 που γίνεται στο ζώδιό σου και από την έκλειψη στις 28/10 που γίνεται απέναντί σου. Και οι δύο αυτές εκλείψεις ενεργοποιούν θέματα σταθερών σχέσεων και συνεργασιών, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί στα μέσα του πρώτου ή του δεύτερου δεκαημέρου του ζωδίου σου. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο κοσμικός προβολέας φέτος φωτίζει έναν νευραλγικό τομέα του ωροσκοπίου σου και θα τεθούν σημαντικά θέματα που με την σειρά τους απαιτούν σημαντικές αποφάσεις. Οι παραπάνω εκλείψεις μπορεί να φέρουν ένταση και να δημιουργήσουν συνθήκες ριζικής αλλαγής μέσα από μια μορφή κρίσης, ενώ οι υπόλοιπες εκλείψεις του έτους λειτουργούν πιο αρμονικά με το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν ευκαιρίες, ανάλογα βεβαίως με τον προσωπικό σου χάρτη.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου, αν έχεις πλανήτες στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού, στην 29η του παρορμητικού σταυρού, στην 5η του σταθερού σταυρού ή στην 14η μοίρα του σταθερού σταυρού.


ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ
Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023. Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου.

Κάθε αναδρομή σε επηρεάζει γιατί κάπου γίνεται στον προσωπικό σου χάρτη και δίνει στην καλύτερη περίπτωση τροφή για σκέψη ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου όπου γίνεται. Όμως από τις αναδρομές του έτους οι παρακάτω είναι πιο σημαντικές γιατί γίνονται σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Το διάστημα από τις 21/4 έως τις 15/5 είναι απαιτητικό καθώς προκύπτουν αρκετά θέματα που χρειάζονται αποφάσεις, αλλά η καθημερινότητα και οι εξωτερικοί παράγοντες δεν σε αφήνουν να  έχεις καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφύγεις με τον ανάδρομο Ερμή απέναντί σου να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με τις επαγγελματικές σου συνεργασίες ή με την σχέση που διατηρείς στο προσωπικό σου κομμάτι. Προβλήματα, καθυστερήσεις και παρανοήσεις μπορεί να συμβούν σε συμφωνίες με πελάτες ή σε έγγραφα που υπογράφεις εσύ και καλό είναι να διαβάζεις τα ψιλά γράμματα για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων αργότερα. Η συμπεριφορά του συντρόφου επίσης μπορεί να σε προβληματίσει ή να υπάρξει επανεμφάνιση από πρόσωπο του παρελθόντος.

Το διάστημα αυτό προσφέρεται περισσότερο για ενδοσκόπηση, έρευνα και για συλλογή πληροφοριών προτού βγάλεις τα τελικά σου συμπεράσματα και είναι καλύτερο να ασχοληθείς με θέματα που ήδη υπάρχουν και προέρχονται από το παρελθόν σου ώστε να βρεις τις λύσεις που χρειάζονται και να μην τα έχεις ξανά μπροστά σου αργότερα.

Το καλοκαίρι σε απασχολεί μια άλλη αναδρομή, η Αφροδίτη που από τις 23/7 έως τις 4/9 θα είναι ανάδρομη στο ζώδιο του Λέοντα και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Η περίοδος αυτή, αν και καλοκαιρινή, έχει να κάνει για σένα με τα επαγγελματικά σου θέματα και το διάστημα αυτό μπορεί να φέρει αναστάτωση στα σχέδιά σου, να καθυστερήσουν υποθέσεις σου ή ακόμη και να υπάρξει πρόβλημα με πελάτες σου, εφόσον το επάγγελμά σου σχετίζεται με την εξυπηρέτηση κοινού ή με την πώληση αγαθών. Επίσης, οι ανθρώπινες σχέσεις μπερδεύονται με τις επαγγελματικές και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Θα σε απασχολήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με την αξία σου στην δουλειά ή με την αμοιβή και τις υλικές απολαβές που έχεις από την καριέρα σου, πράγμα που σε οδηγεί στην αναγκαία λήψη αποφάσεων. Μην βιαστείς όμως να πάρεις αποφάσεις, και περίμενε μέχρι το τοπίο να ξεκαθαρίσει με την ευθυδρόμηση της Αφροδίτης.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα του έτους και συγκεκριμένα από 4/9 έως 31/12, ο Δίας θα είναι ανάδρομος και σε επηρεάζει ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί από 28/10-8/11.  Η ανάδρομη κίνηση του Δία γίνεται πιο σημαντική για σένα καθώς συμβαίνει απέναντι από τον ζώδιό σου και σου δημιουργεί προβλήματα, εντάσεις και μπλεξίματα. Δεν είναι τόσο εύκολο αυτή την περίοδο να δημιουργήσεις νέες σχέσεις ή να κυλήσουν οι σχέσεις που έχεις (επαγγελματικές ή προσωπικές) χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις ή προστριβές. Μην δυσανασχετείς και μην είσαι υπερβολικά απαιτητικός με αυτούς που δεν μπορούν να σε ικανοποιήσουν.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το διάστημα 12/1 με 25/3 είναι ιδιαίτερα σεξουαλικό για εσένα καθώς ο παραδοσιακός κυβερνήτης σου (Άρης) κινείται σε ορθόδρομη τροχιά στους Διδύμους και στον 8ο ηλιακό σου οίκο. Συν τοις άλλοις, η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο των Ιχθύων και τον 5ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη κατά το διάστημα 27/1-20/2 αυξάνει τις κατακτήσεις σου και φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη σου να φλερτάρεις. Αν είσαι ελεύθερος, η Νέα Σελήνη της 20/2 μπορεί να σου φέρει έναν νέο μεγάλο έρωτα, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό παρόμοιο με εκείνον των εφηβικών μας χρόνων. Στις 7/3 η είσοδος του Κρόνου στους Ιχθύς σου δημιουργεί την ανάγκη να περιορίσεις τις ερωτοτροπίες και να βρεις ένα λιμάνι να αράξεις για πάντα, ένα συναισθηματικό καταφύγιο.

Μάλιστα, το διάστημα 16/3-11/4 η ανάγκη σου να ζήσεις μια υγιή, μονογαμική και ισορροπημένη σχέση εντείνεται, χάρη στη διέλευση της Αφροδίτης από τον 7ο ηλιακό σου οίκο. Όμως, το διάστημα 21/4-15/5 ο ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο φέρνει δυσκολίες στη συμβίωση και στην επικοινωνία σου με το ταίρι σου. Ευτυχώς, το δεύτερο μισό του Μαΐου αποδεικνύεται ευοίωνο και πολλά υποσχόμενο για την ερωτική σου ζωή, χάρη στην είσοδο του Δία στον 7ο ηλιακό σου οίκο (16/5) αλλά και στη Νέα Σελήνη η οποία πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου (19/5). Στις 17/6 κάποιος παρελθοντικός σου έρωτας επικοινωνεί μαζί σου αλλά εσύ περισσότερο συγχύζεσαι παρά χαίρεσαι. Στις 29/8 ο Ουρανός γυρίζει ανάδρομος κι έτσι μπορεί σταδιακά να νιώσεις ότι το ταίρι σου αποστασιοποιείται από εσένα ή ότι για κάποιο λόγο υπάρχει χάσμα μεταξύ σας.

Στις 31/8 λόγω της Πανσελήνου φτάνεις στο σημείο μέχρι και να αμφισβητήσεις τα ίδια σου τα συναισθήματα προς τον σύντροφό σου και να αναρωτηθείς αν και κατά πόσο σε καλύπτει η υπάρχουσα σχέση σου. Το ίδιο κλίμα συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με την κορύφωση να έρχεται στις 28/10 (βλέπε Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο). Ευτυχώς, το Νοέμβριο τα πράγματα βελτιώνονται αρκετά χάρη στην ευθυδρόμηση του Κρόνου (4/11) και στη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (13/11). Ο Δεκέμβριος είναι ένας επίσης καλός μήνας για τα ερωτικά σου ζητήματα για 3 λόγους: Η Αφροδίτη διελαύνει από το ζώδιό σου το διάστημα 4/12-29/12, ο Ποσειδώνας ευθυδρομεί στους Ιχθύς από τις 6/12 και ο Δίας ευθυδρομεί στις 31/12.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Γενικά, μέχρι τις 16/5 ο Δίας από το ζώδιο του Κριού και τον 6ο οίκο του ηλιακού σου χάρτη φέρνει εύνοια και τύχη στον εργασιακό τομέα. Οι επαγγελματικές ευκαιρίες διαδέχονται η μία την άλλη και ο ίδιος είσαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από τις εξελίξεις στα εργασιακά σου ζητήματα. Όμως, στις 5/2 η Πανσέληνος, η οποία πραγματοποιείται στον Λέοντα και στον 10ο ηλιακό σου οίκο, σου δημιουργεί στιγμιαία σύγχυση σε σχέση με τους επαγγελματικούς σου στόχους και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν βαδίζεις στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι. Η διέλευση της Αφροδίτης από τον Κριό κατά το διάστημα 20/2-16/3 αυξάνει τη δημοτικότητά σου εντός του εργασιακού σου περιβάλλοντος ενώ την ίδια στιγμή η επικοινωνία σου με τους συναδέλφους σου είναι πιο αρμονική από ποτέ. Γύρω στις 20/4 μπορεί να σου γίνει μια σημαντική επαγγελματική πρόταση, η οποία θα σηματοδοτήσει μια νέα φάση στην εργασιακή σου πραγματικότητα ή ακόμη και μια στροφή 180 μοιρών στην καριέρα σου.

Στις 20/5 ο κυβερνήτης σου Άρης εισέρχεται στον Λέοντα ενώ στις 5/6 εισέρχεται και η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο. Έτσι, ο Ιούνιος είναι σε γενικές γραμμές ένας μήνας ο οποίος υπόσχεται την πραγματοποίηση των επαγγελματικών φιλοδοξιών σου, ενώ δεν αποκλείεται να σου δοθούν ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη. Τον Ιούλιο η εύνοια στον επαγγελματικό τομέα συνεχίζεται χάρη στην πολυαστρία στον 10ο ηλιακό σου οίκο. Ωστόσο, ο Αύγουστος, αν και πάλι μπορεί να φέρει ευκαιρίες χάρη στη Νέα Σελήνη (16/8), είναι μάλλον πιο δύσκολος μήνας, διότι η Αφροδίτη κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον Λέοντα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις με γυναίκες του εργασιακού σου περιβάλλοντος οι οποίες κατέχουν θέσεις κύρους και εξουσίας.

Στις 29/9 η Πανσέληνος στον Κριό σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα απροσδόκητο συμβάν το οποίο καλείσαι να διαχειριστείς. Καλό θα ήταν να επιστρατεύσεις την ψυχραιμία και την υπομονή σου, που είναι έμφυτες αρετές σου. Το διάστημα 12/10-24/11, με τον Άρη να διελαύνει από το ζώδιό σου, τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σου είναι αυξημένα και ο ίδιος μοιάζεις με ακούραστο εργάτη. Τέλος, γύρω στις 13/12, χάρη στη Νέα Σελήνη στον 2ο ηλιακό σου οίκο, είναι πιθανό να τεθεί ως ζήτημα στο τραπέζι από τον εργοδότη σου το ενδεχόμενο να σου γίνει μισθολογική αύξηση.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.