astropedia.gr

ΖΥΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ

Η νέα χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική ως προς τις σχέσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες και προμηνύεται μια δραστήρια περίοδος για αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρήσεις την ατομικότητά σου και να μην αφήσεις τους άλλους να σε κατευθύνουν ή ακόμη και να σε χειραγωγήσουν. Οι επαφές θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στα επιτεύγματά σου κατά τη διάρκεια του έτους. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σου θα ευνοηθούν στο προσωπικό κομμάτι κατά το διάστημα από Ιούνιο μέχρι και Οκτώβριο, ενώ νωρίτερα και κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους, ο Άρης θα σε αναγκάσει να βάλεις όλη σου την ενέργεια σε έργα και πράξεις και στα σχέδιά σου, επιχειρηματικά ή προσωπικά, οι φίλοι θα φανούν υποστηρικτικοί και άκρως βοηθητικοί. Μπορεί να σε διαπεράσει μια αίσθηση αρνητικότητας φέτος και έτσι η κοινωνικοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερο είναι απαραίτητη φέτος ώστε να αποφύγεις ψυχολογικές μεταπτώσεις και αρνητικές σκέψεις.

ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Η χρονιά έχει τέσσερις εκλείψεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του Απρίλη η πρώτη (ηλιακή έκλειψη στον Κριό), στις αρχές του Μάη η δεύτερη (σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό) και οι δύο τελευταίες (ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο) που γίνονται μέσα στον Οκτώβρη. Κάθε έκλειψη μας επηρεάζει όλους άμεσα ή έμμεσα, αλλά συγκεκριμένα το ζώδιό σου επηρεάζεται κυρίως από την ηλιακή έκλειψη που γίνεται απέναντί σου στις 20/4 και επηρεάζει σταθερές σχέσεις και συνεργασίες, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Επίσης, από την έκλειψη στις 14/10 που γίνεται στο ζώδιό σου και η οποία μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην ζωή σου και να χρειαστεί να πάρεις αναγκαστικά σοβαρές αποφάσεις, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου. Οι παραπάνω εκλείψεις μπορεί να φέρουν ένταση και να δημιουργήσουν συνθήκες ριζικής αλλαγής μέσα από μια μορφή κρίσης, ενώ οι υπόλοιπες εκλείψεις του έτους λειτουργούν πιο αρμονικά με το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν ευκαιρίες, ανάλογα βεβαίως με τον προσωπικό σου χάρτη.

Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου, αν έχεις πλανήτες στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού, στην 29η του παρορμητικού σταυρού, στην 5η του σταθερού σταυρού ή στην 14η μοίρα του σταθερού σταυρού.


ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ

Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023. Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου.

Κάθε αναδρομή σε επηρεάζει γιατί κάπου γίνεται στον προσωπικό σου χάρτη και δίνει, στην καλύτερη περίπτωση, τροφή για σκέψη ανάλογα με τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου όπου γίνεται. Όμως από τις αναδρομές του έτους οι παρακάτω είναι πιο σημαντικές γιατί γίνονται σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Μέχρι και τις 18/1 ο Ερμής θα συνεχίζει να είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη και η προσοχή σου θα πρέπει να είναι στραμμένη τόσο στις σημαντικές σου οικογενειακές σχέσεις, όσο και σε θέματα που αφορούν πρακτικά το σπίτι ή την ακίνητή σου περιουσία. Δεν είναι καλή περίοδος να κάνεις σημαντικές αγοραπωλησίες και το ενδιαφέρον σου θα χρειαστεί να στραφεί στην οικογένεια που αυτή την περίοδο θα σε απασχολήσει με τις ανάγκες που προκύπτουν ή με αναστατώσεις και θα χρειαστεί να είσαι ψύχραιμος και λογικός, ώστε να δώσεις τις απαραίτητες λύσεις και να φέρεις και πάλι την αρμονία στην ζωή στο σπίτι.

Αν δεν φανείς προσεκτικός τώρα ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να μην τις θεωρήσεις σημαντικές, το ίδιο θα επαναληφθεί και πάλι προς τα τέλη αυτής της χρονιάς, καθώς ο Ερμής με την αναδρομή του από τις 13/12 και μετά θα ξαναφέρει τα ίδια ή αντίστοιχα προβλήματα, δημιουργώντας την ανάγκη πλέον να φιλοσοφήσεις καλύτερα τις έννοιες σπίτι και οικογένεια και αν έχεις γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου, να πάρεις ουσιαστικές αποφάσεις που αλλάζουν τις παγιωμένες πεποιθήσεις από το παρελθόν σου. Παράλληλα, η αναδρομή του Πλούτωνα από 1/5 έως 11/10 φέρνει σημαντικές και ριζικές αλλαγές που μεταμορφώνουν την ζωή σου, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί από 19/10 και μετά.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
Η νέα χρονιά ξεκινάει ευνοϊκά για την αισθηματική σου ζωή χάρη στη διέλευση της Αφροδίτης (που είναι ο κυβερνήτης σου) από τον 5ο ηλιακό σου οίκο το διάστημα 3/1-27/1 αλλά και στην ορθοδρόμηση του Ουρανού από τις 23/1. Πιο συγκεκριμένα, τα προαναφερθέντα πλανητικά φαινόμενα σου δίνουν τη δυνατότητα να φλερτάρεις, να ερωτευτείς με ένταση, πάθος και ενθουσιασμό και να πειραματιστείς σεξουαλικά. Το διάστημα 20/2-16/3 με την Αφροδίτη να διελαύνει από το ζώδιο του Κριού έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη σου για συντροφικότητα και, έτσι, σου γεννιέται η επιθυμία να συνάψεις μια σοβαρή και δεσμευτική σχέση (αν είσαι ελεύθερος) ή να επισημοποιήσεις την υπάρχουσα σχέση σου (αν έχεις ήδη σύντροφο). Στις 21/3 η Νέα Σελήνη στον Κριό φέρνει θετικές αλλαγές ή/και νέα ξεκινήματα στον αισθηματικό τομέα ενώ στις 23/3 η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορεί να σου δημιουργήσει την ανάγκη να αποκτήσεις έναν απόγονο. Γύρω στις 20/4 θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, συγκρατημένος και συνετός, διότι αν λειτουργήσεις παρορμητικά μπορεί να οδηγηθείς στον χωρισμό (λόγω της Έκλειψης Ηλίου).

Το διάστημα 1/5-11/6 (λόγω της ανάδρομης κίνησης του Πλούτωνα στον 5ο ηλιακό σου οίκο) ένας παλιός σου έρωτας μπορεί να εμφανιστεί ξανά στη ζωή σου και να σε αναστατώσει. Μπορεί να αισθανθείς διχοτομημένος μεταξύ συναισθήματος και λογικής αλλά με γνώμονα τη διαίσθησή σου θα λάβεις τελικά την καλύτερη δυνατή απόφαση για εσένα. Ο Δίας στον Ταύρο από τις 16/5 σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη της 19/5 η οποία πραγματοποιείται επίσης στο ζώδιο του Ταύρου αυξάνουν την σεξουαλική σου όρεξη και προσδίδουν βάθος, ουσία και νόημα στην ερωτική σου ζωή. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος προβλέπονται παθιασμένοι μήνες.

Ωστόσο, η Πανσέληνος της 1ης Αυγούστου, η οποία πραγματοποιείται στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα, σου προκαλεί ανασφάλεια καθώς φέρνει όλες τις φοβίες και τα συναισθηματικά σου τραύματα στην επιφάνεια. Ευτυχώς, η διέλευση του Άρη από το ζώδιό σου το διάστημα 27/8-12/10 τοποθετεί τις προαναφερθείσες φοβίες σου στο περιθώριο και σε κάνει πιο αποφασιστικό και διεκδικητικό. Η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο σου κατά το διάστημα 8/11-4/12 αυξάνει τη γοητεία σου και τον προσωπικό σου μαγνητισμό με αποτέλεσμα οι κατακτήσεις σου να είναι πολλές. Την τελευταία ημέρα του έτους (31/12/2023) η ορθοδρόμηση του Δία σε βοηθάει να ξεπεράσεις οριστικά κάποιες συναισθηματικές πληγές σου που πηγάζουν από το μακρινό παρελθόν και να προχωρήσεις μπροστά απαλλαγμένος από τη «σκιά» και το «βαρύ φορτίο» των προηγούμενων σχέσεών σου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Η νέα χρονιά ξεκινά με δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα λόγω της Πανσελήνου της 7/1 η οποία πραγματοποιείται στον Καρκίνο και στον 10ο ηλιακό σου οίκο, φέρνοντας απροσδόκητα περιστατικά εντός του εργασιακού σου περιβάλλοντος τα οποία απειλούν το επαγγελματικό σου κύρος και σε αναστατώνουν. Ευτυχώς, οι προαναφερθείσες δυσκολίες ξεπερνιούνται γρήγορα χάρη στην είσοδο της Αφροδίτης (που είναι ο κυβερνήτης σου) στο ζώδιο των Ιχθύων στις 27/1.

Πιο συγκεκριμένα, η Αφροδίτη παραμένει στους Ιχθύς μέχρι τις 20/2 αυξάνοντας τη δημοτικότητά σου εντός του εργασιακού σου χώρου και υποσχόμενη εποικοδομητικές και ευχάριστες συνεργασίες με τους συναδέλφους σου. Στις 20/2 χάρη στη Νέα Σελήνη στους Ιχθύς μπορεί να σου γίνει μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη επαγγελματική πρόταση, την οποία δύσκολα θα απορρίψεις. Κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, με την είσοδο του Ερμή και του Κρόνου στους Ιχθύς, είναι πιθανό να υπογράψεις κάποιο συμφωνητικό συνεργασίας. Το διάστημα 25/3-20/5 χάρη στη διέλευση του Άρη από το Ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου οι φιλοδοξίες σου εντείνονται και, έτσι, δουλεύεις αμέτρητες ώρες. Μπορεί, ωστόσο, να έρθεις σε σύγκρουση με πρόσωπα που κατέχουν θέσεις κύρους διότι φαίνεστε να διαφωνείτε γύρω από το πώς θα πρέπει να διεκπεραιωθεί μια εργασία. Στις 6/4 η Πανσέληνος στο ζώδιό σου, σου προκαλεί νεύρα και εκνευρισμό. Και όλη αυτή η εσωτερική ένταση που βιώνεις δεν περνάει απαρατήρητη από το εργασιακό σου περιβάλλον και μάλλον δημιουργεί αρνητική εντύπωση.

Για καλή σου τύχη το διάστημα 7/5-5/6 η Αφροδίτη διελαύνει από το ζώδιο του Καρκίνου και έτσι η καλή φήμη και η ατσαλάκωτη δημόσια εικόνα σου αποκαθίστανται, χάρη στους δικούς σου διπλωματικούς ελιγμούς αλλά και στην στήριξη που δέχεσαι από μία γυναίκα με θέση εξουσίας. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι σε γενικές γραμμές δύσκολοι για τα εργασιακά σου ζητήματα, καθώς διαδοχικά (ο ένας μετά τον άλλον) αρχίζουν να κινούνται σε ανάδρομη τροχιά οι εξής πλανήτες: Κρόνος, Ποσειδώνας και Αφροδίτη. Μάλιστα, στις 27/8 ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιό σου και στις 31/8 έχουμε Πανσέληνο στους Ιχθύς και στον 6ο ηλιακό σου οίκο. Ως εκ τούτου, αισθάνεσαι πιεσμένος από τις εργασιακές σου ευθύνες και υποχρεώσεις, βιώνεις ίντριγκες και παρασκήνιο εντός του εργασιακού σου χώρου, δυσκολεύεσαι να συνυπάρξεις και να συνεργαστείς με συναδέλφους στο πλαίσιο ομάδων και νιώθεις σαν ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί.

Το Σεπτέμβριο τα πράγματα βελτιώνονται, καθώς η Αφροδίτη ευθυδρομεί και ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιό σου. Ως εκ τούτου, η αυτοπεποίθησή σου έρχεται ξανά στο προσκήνιο και σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις τους εχθρούς σου στη θέση τους και να «λάμψεις» ο ίδιος. Ο Οκτώβριος κυλάει σχετικά ήρεμα ενώ το Νοέμβριο τα πράγματα βελτιώνονται ακόμα περισσότερο, καθώς στις 4/11 ο Κρόνος ευθυδρομεί στους Ιχθύς και στις 8/11 η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιό σου. Προσοχή στην Πανσέληνο της 27/12 η οποία πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου και αναμένεται να σε ταράξει και να σε κάνει να αισθανθείς ότι «η καρέκλα σου τρίζει».


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.